gorillas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Είμαι σε αναζήτηση τρίποδου για την φωτογραφική μηχανή του τίτλου. Έχω κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς και έχω καταλήξει στις παρακάτω 2 επιλογές. Sirui Traveler 7A Manfrotto Element MII Η βασική χρήση για το τρίποδο θα είναι τοπία και νυκτερινές λήψεις. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Κώστας. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από gorillas
xenos.p Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ωραίο θέμα άνοιξες γιατί κι εγώ ψάχνω για τρίποδο.. Έχω δει από κοντά το manfrotto element big traveler από αλουμίνιο και μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.. γενικά νομίζω η εταιρεία είναι εγγύηση! Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας κάτι καλύτερο σε value for money μια και το παραπάνω ανέβηκε στα 130 κοιτάω τώρα το cullman n,undo 525M από αλουμίνιο στα 75€ που σε παλιότερο θέμα που είχα ανοίξει μου είχαν πει καλά λόγια και το rollei compact traveler no1 από ανθρακόνημα που είναι το φθηνότερο carbon γύρω στα 95€ Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από xenos.p 1
dimoskoutr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Βασικό και το τι μηχανή θέλει να βάλει κάποιος πάνω στο τρίποδο. Mirroless που συνήθως είναι ευκαιρία ελαφριές ή κάποια ογκώδη και βαριά dslr. 1
gorillas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, xenos.p είπε cullman n,undo 525M από αλουμίνιο στα 75€ που σε παλιότερο θέμα που είχα ανοίξει μου είχαν πει καλά λόγια και το rollei compact traveler no1 από ανθρακόνημα που είναι το φθηνότερο carbon γύρω στα 95€ Το 525M το έχω υπόψη μου και εγώ όπως και το Rollei, αλλά δεν ξέρω, το Rollei δεν μου κάνει κλίκ. 31 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Βασικό και το τι μηχανή θέλει να βάλει κάποιος πάνω στο τρίποδο. Mirroless που συνήθως είναι ευκαιρία ελαφριές ή κάποια ογκώδη και βαριά dslr. Επίσης, σημαντικός παράγοντας για 'μενα είναι και το support της κάθε εταιρείας, σε θέμα ανταλλακτικών κ.τ.λ. Είναι ένα αξεσουάρ που ουσιαστικά το ''παντρεύεσαι'' ! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από gorillas
pifilos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Για το manfrotto δεν έχω άποψη. Έχω όμως το Sirui 7A και για τα δικά μου μέτρα είναι εξαιρετικό. Δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδες κλειστό, είναι πολύ γρήγορο στο άνοιγμα και η κεφαλή που έχει είναι άψογη για την fujifilm X-T20 που χρησιμοποιώ. Με την κολώνα σε έκταση δεν το χρησιμοποιώ για long exposures > 20sec αλλά να πω την αλήθεια δεν θα χρησιμοποιούσα τα περισσότερα τρίποδα γενικά με την κολώνα σε έκταση για πολύ μεγάλης διάρκειας λήψεις. Στα 110 που το πήρα το περσινό καλοκαίρι με δώρο το mini tripod που έδινε τότε ήταν πολύ καλή τιμή. Για τα ανταλλακτικά που αναφέρεις να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει και ελπίζω να μην χρειαστεί . 1
akatel Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Έχω τo COMPACT TRAVELER NO. 1 - CARBON TRIPOD https://www.rollei.com/collections/allrounder-stative/products/carbon-stativ-compact-traveler-no-1 τώρα το έχει και με δωράκι, είναι ελαφρύ 980 gr, στιβαρό, 33 εκ. Οταν το χρειάστηκα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το χρησιμοποιώ με Olympus OM D M1 MIII. 1
zipo Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω αυτό: Manfrotto Element Traveler Small MKELES5BK-BH. Έχοντας δοκιμάσει λίγα -και πολύ κατώτερα- από αυτό που έχω τώρα, δεν έχω τη δυνατότητα για συγκρίσεις. Αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τόσο από το βάρος και τη φορητότητά του (το βάζω στις δέστρες που έχει στο πλάι το backpack), όσο και από τη σταθερότητά του μέχρι και με μεγάλο βάρος (canon 90d + sigma 50-100= περίπου νομίζω 2.5 κιλά ή κάπου παρακάτω ίσως). Δε θα ήθελα να είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος όμως και σίγουρα όχι πιο βαρύ, εκτός αν δεν έκανα τόσο πεζοπορία γενικά με την κάμερα. Αν καλύπτουν κάποιον τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος που αντέχει κτλ.) το προτείνω ανεπιφύλακτα. Στα τρίποδα θα έλεγα ότι παίρνεις τόσο όσο χρειάζεσαι. Δηλαδή, αν δε θες το βάρος ή το ύψος, προτείνω να μην πας σε μεγάλο. Αυτό που έχω έχει μαζί μια ωραία, ποιοτική θήκη και κάτι καρφιά που τα βάζεις στα πόδια αν θες να το βάλεις σε άμμο κτλ.. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από zipo 1
gorillas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, pifilos είπε Για το manfrotto δεν έχω άποψη. Έχω όμως το Sirui 7A και για τα δικά μου μέτρα είναι εξαιρετικό. Δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδες κλειστό, είναι πολύ γρήγορο στο άνοιγμα και η κεφαλή που έχει είναι άψογη για την fujifilm X-T20 που χρησιμοποιώ. Με την κολώνα σε έκταση δεν το χρησιμοποιώ για long exposures > 20sec αλλά να πω την αλήθεια δεν θα χρησιμοποιούσα τα περισσότερα τρίποδα γενικά με την κολώνα σε έκταση για πολύ μεγάλης διάρκειας λήψεις. Στα 110 που το πήρα το περσινό καλοκαίρι με δώρο το mini tripod που έδινε τότε ήταν πολύ καλή τιμή. Για τα ανταλλακτικά που αναφέρεις να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει και ελπίζω να μην χρειαστεί . Σε ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις.. 4 ώρες πριν, akatel είπε Έχω τo COMPACT TRAVELER NO. 1 - CARBON TRIPOD https://www.rollei.com/collections/allrounder-stative/products/carbon-stativ-compact-traveler-no-1 τώρα το έχει και με δωράκι, είναι ελαφρύ 980 gr, στιβαρό, 33 εκ. Οταν το χρειάστηκα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το χρησιμοποιώ με Olympus OM D M1 MIII. Και αυτό στην ερευνητική λίστα, σε ευχαριστώ. Νομίζω κάποια στιγμή το έδινε με δώρο το remote! 1 ώρα πριν, zipo είπε Έχω αυτό: Manfrotto Element Traveler Small MKELES5BK-BH. Νομίζω το max height είναι λίγο, μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ, αλλά το βλέπω σαν περιορισμό.. Ευχαριστώ όπως και να 'χει! 2
Ntinlanden Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Σημαντικό θεωρώ εκτός απο τη στιβαρότητα φυσικά, σε πλήρη έκταση (χωρις την ανύψωση κεντρικής κολώνας εαν εχει) να έρχεται η καμερα στο υψος των ματιών, βοηθάει, θα εκτιμηθεί και ας μπορεί να φαινετε ασήμαντο, θα διαπιστωθεί ομως στο "πεδιο μαχης"
gorillas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Ntinlanden είπε Σημαντικό θεωρώ εκτός απο τη στιβαρότητα φυσικά, σε πλήρη έκταση (χωρις την ανύψωση κεντρικής κολώνας εαν εχει) να έρχεται η καμερα στο υψος των ματιών, βοηθάει, θα εκτιμηθεί και ας μπορεί να φαινετε ασήμαντο, θα διαπιστωθεί ομως στο "πεδιο μαχης" Πολύ σωστή παρατήρηση, αλλά δυστυχώς σε όσα έχω δει με κατεβασμένη την κεντρική κολόνα, άντε να φτάσουν το ~1.40m. Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση στο μυαλό σου; Ευχαριστώ για την απάντηση!
Ntinlanden Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Προσωπικά και χωρις να εχω αλλη εμπειρία διάλεξα αυτό με τη κεφαλη N1 αλλα ειναι λιγο παραπανω απο το budget (200€) Σε πλήρη έκταση, χωρις τη κολωνα επανω έρχεται μια χαρά η καμερα σε κατάλληλο υψος στο πρόσωπο. Μια χαρα το εχω βρει μέχρι τωρα, η κεντρική κολώνα γυρνάει και γυρω γυρω για κάποιο πανοραμα, εχει γάντζο κατω για βαρος, η κολωνα μπορει να βγει και να τοποθετηθεί και παράλληλα για αλλες ληψεις, τα ποδια ανοίγουν μεχρι τερμα και μπορει να φτασει μέχρι το εδαφος (μονο με τη κολώνα ομως παράλληλα, αλλιως παει μεχρι να ακουμπήσει πρωτα εκεινη κατω) Εχει θηκη μεταφορας, τα πέλματα αλλάζουν ειτε μαλακα ελαστικά ειτε καρφια (τα περιέχει) Τι αλλο; 🤔 Γενικά ειμαι ευχαριστημένος θα έλεγα. Δεν εχω ομως εμπειρία απο κάποιο άλλο να εχω σύγκριση. Σίγουρα σε αυτο το budget (200€) θα υπάρχουν και αλλες αρκετες καλες προτάσεις θεωρώ. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από Ntinlanden 1
gorillas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 39 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε Προσωπικά και χωρις να εχω αλλη εμπειρία διάλεξα αυτό με τη κεφαλη N1 αλλα ειναι λιγο παραπανω απο το budget (200€) Σε πλήρη έκταση, χωρις τη κολωνα επανω έρχεται μια χαρά η καμερα σε κατάλληλο υψος στο πρόσωπο. Μια χαρα το εχω βρει μέχρι τωρα, η κεντρική κολώνα γυρνάει και γυρω γυρω για κάποιο πανοραμα, εχει γάντζο κατω για βαρος, η κολωνα μπορει να βγει και να τοποθετηθεί και παράλληλα για αλλες ληψεις, τα ποδια ανοίγουν μεχρι τερμα και μπορει να φτασει μέχρι το εδαφος (μονο με τη κολώνα ομως παράλληλα, αλλιως παει μεχρι να ακουμπήσει πρωτα εκεινη κατω) Εχει θηκη μεταφορας, τα πέλματα αλλάζουν ειτε μαλακα ελαστικά ειτε καρφια (τα περιέχει) Τι αλλο; 🤔 Γενικά ειμαι ευχαριστημένος θα έλεγα. Δεν εχω ομως εμπειρία απο κάποιο άλλο να εχω σύγκριση. Σίγουρα σε αυτο το budget (200€) θα υπάρχουν και αλλες αρκετες καλες προτάσεις θεωρώ. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το τρίποδο φαίνεται εξαιρετικό, με αλμυρή βέβαια τιμή. Παρόλο αυτά με έβαλες σε σκέψεις, αφενός για την παραμετροποίηση της κεντρικής κολόνας και αφετέρου γιατί υπάρχει σε πολλά καταστήματα με άτοκες δόσεις. Συνεχίζω την έρευνα αγοράς.. 1
Ntinlanden Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Δες το και στο πεδίο αν σε βοηθάει καθόλου, Και οσο αχνοφαίνεται η κεφαλή.. Εδω βεβαια ειναι τερμα κάτω. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από Ntinlanden 1
gorillas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ανεβαίνοντας στο budget, εκτός από το Benro C-1980F, καλή επιλογή είναι και το Vanguard Alta Pro 263AB 100. Αλουμίνιο βέβαια, αλλά διαβάζω πολύ καλά reviews. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από gorillas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα