Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα!

Καινούριος στο macOS και είμαι στη φάση που σετάρω και συνηθίζω διάφορα πράγματα, χωρίς να βιάζομαι να κάνω μετάβαση από τα Windows, καθώς λόγω συγκεκριμένων αναγκών θα τρέχω και τα δύο επ' αόριστον.

Αυτό που με έχει δυσκολέψει πιο πολύ από όλα είναι το shortcut για την αλλαγή γλώσσας.

Να πω ότι στα Windows πάντα έκανα custom ορισμό Ctrl+Shift που με βόλευε πιο πολύ από τους συνδυασμούς με το Alt.

Δυστυχώς, εδώ βλέπω ότι το macOS δεν επιτρέπει τη χρήση του Shift σε ένα τέτοιο συνδυασμό. Έχω κάνω 2-3 συνδυασμούς εκεί γύρω, και με έχουν εκνευρίσει. 😁
Να σημειώσω ότι είμαι με Logitech MX Keys σε Mac Mini, για να ξέρουμε λίγο τη διάταξη του πληκτρολογίου σε επίπεδο εργονομίας.

Ευχαρίστως να ακούσω τις προτάσεις σας για συνδυασμούς που σάς έχουν βολέψει πάνω στην αλλαγή γλώσσας.

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από kostasgr78
Επισκέπτης
Δημοσ.

To https://apps.apple.com/gr/app/mlswitcher/id422365812?mt=12 το υποστηρίζει αυτό :) 
Του δίνεις άδεια στο accessibility pane (στο ζητάει μόνο του) και το βάζεις να τρέχει "at login". Δεν σταματά να δουλεύει το shortcut που έχει οριστεί macOS, αυτό λειτουργεί επιπλέον.

Για πολύ περισσότερα options: https://karabiner-elements.pqrs.org/

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Καλησπέρα στην παρέα!

Καινούριος στο macOS και είμαι στη φάση που σετάρω και συνηθίζω διάφορα πράγματα, χωρίς να βιάζομαι να κάνω μετάβαση από τα Windows, καθώς λόγω συγκεκριμένων αναγκών θα τρέχω και τα δύο επ' αόριστον.

Αυτό που με έχει δυσκολέψει πιο πολύ από όλα είναι το shortcut για την αλλαγή γλώσσας.

Να πω ότι στα Windows πάντα έκανα custom ορισμό Ctrl+Shift που με βόλευε πιο πολύ από τους συνδυασμούς με το Alt.

Δυστυχώς, εδώ βλέπω ότι το macOS δεν επιτρέπει τη χρήση του Shift σε ένα τέτοιο συνδυασμό. Έχω κάνω 2-3 συνδυασμούς εκεί γύρω, και με έχουν εκνευρίσει. 😁
Να σημειώσω ότι είμαι με Logitech MX Keys σε Mac Mini, για να ξέρουμε λίγο τη διάταξη του πληκτρολογίου σε επίπεδο εργονομίας.

Ευχαρίστως να ακούσω τις προτάσεις σας για συνδυασμούς που σάς έχουν βολέψει πάνω στην αλλαγή γλώσσας.

Ευχαριστώ πολύ!

Και εγω μονιμα με Ctrl+Shift σε windows και σε mac os x με cmd+spacebar, που γινεται και αυτο με ενα δακτυλο, οπως στα windows.

Το αλλο που θα προτεινα ειναι να αλλαξεις στο mac os την λειτουργια του cmd με το ctrl και αντιστροφα, ετσι ωστε να μπορεις να κανεις copy-paste πατωντας το κουμπι που γραφει ctrl, ακριβως οπως γινεται και στα windows.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, haHa είπε

Το αλλο που θα προτεινα ειναι να αλλαξεις στο mac os την λειτουργια του cmd με το ctrl και αντιστροφα, ετσι ωστε να μπορεις να κανεις copy-paste πατωντας το κουμπι που γραφει ctrl, ακριβως οπως γινεται και στα windows.

Το έκανα κι αυτό, για να δούμε πώς θα βολέψει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, haHa είπε

σε mac os x με cmd+spacebar,

2 ώρες πριν, vitalogy είπε

cmd/space

cmd+space ftw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Το έκανα κι αυτό, για να δούμε πώς θα βολέψει.

Τελικά το τραμπάρισμα Cmd <-> Ctrl δουλεύει ωραία στο macOS, αλλά μού δημιούργησε τελικά άλλο πρόβλημα.

Όταν είμαι με Remote Desktop στα Win (θέλω να έχω και τα δύο, για πολλούς λόγους - και δουλειάς), στην ουσία μετακινεί και το Ctrl των Windows στο Cmd, οπότε πλέον στα Windows θέλω Cmd(Alt) + Shift για αλλαγή γλώσσας, ενώ πάντα είχα το Ctrl + Shift.

Τρέλα! 🤓

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.

Νέος χρήστης σε μακ και εγώ , ψάχνομαι σιγά σιγά.

Εγώ στην αρχή για εναλλαγή γλώσσας απλά πάταγα το fn(πλανήτη), μετά μάλλον από την αναβάθμιση πρέπει να πατάω control+option+space. Το έψαξα στις ρυθμίσεις (πληκτρολόγιο κλπ) αλλά δεν μπόρεσα να το εφαρμόσω όπως πρίν απλά να πατάω το ΦΝ και να αλλάζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως όλα συνηθίζονται και μαθαίνονται... και στον mac μάλιστα πολύ γρήγορα. Είναι σαν να παίρνεις καινούριο καλύτερο αυτοκίνητο και να θέλεις να αλλάξεις τη θέση του κουμπιού alarm γιατί είχες συνηθίσει τη θέση του στο παλιό αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ karabiner αλλά στην πορεία μου έβγαζε προβλήματα με τα authorization που πρέπει να κάνεις μια στις τόσες, μετά από αναβαθμίσεις πχ.

Κατανοώ ότι καλό είναι να μπορούμε να κάνουμε adjustments με βάσει τα θέλω μας και με τι μας βολεύει, αλλά και η λογική στο macOS είναι πολύ δουλεμένη (περισσότερο από αυτή των windows) ειδικά στα θέματα ευκολίας στον χρήστη και έχει νόημα. Αρκεί να το συνηθίσεις

Επεξ/σία από fanastas
  • Like 1
Δημοσ.

Ισχύει ότι πολλά είναι θέμα συνήθειας, αλλά προσωπικά όπως έγραψα και παραπάνω, λόγω αναγκών τρέχω και τα 2 λειτουργικά και δεν θα παρατήσω τα Windows, για να πω ότι με τον καιρό θα συνηθίσω έναν τελείως διαφορετικό τρόπο με το macOS αποκλειστικά.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Ισχύει ότι πολλά είναι θέμα συνήθειας, αλλά προσωπικά όπως έγραψα και παραπάνω, λόγω αναγκών τρέχω και τα 2 λειτουργικά και δεν θα παρατήσω τα Windows, για να πω ότι με τον καιρό θα συνηθίσω έναν τελείως διαφορετικό τρόπο με το macOS αποκλειστικά.

Έχεις δίκιο φίλε μου, sorry. Δεν το πρόσεξα στην αρχή που έγραφες για τα windows στην αρχή του post. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά επανήρθα στο αρχικό που είχα ρυθμίσει, το Ctrl+` (το διπλανό του Shift), γιατί είναι το κοντινότερο με το Ctrl+Shift που δουλεύω παράλληλα με τα Windows.

Πραγματικά το πιο εκνευριστικό θέμα της φιλοσοφίας του macOS, να μην έχεις την ελευθερία στο Shift.

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.

6 χρόνια macbook ατελείωτες ώρες χρήσης , ποτέ δεν με βόλεψε η εναλλαγή γλώσσας, κάποιες φορές αλλάζεις και το πρώτο γράμμα που θα γράψεις θα είναι της προηγούμενης γλώσσας ή μπορεί να φας και άκυρο και να μην αλλάξει καν, επίσης δεν έχει ορισμό να έχεις προεπιλεγμένη γλώσσα γραφής αγγλικά χωρίς να γυρίσεις στα αγγλικά όλο το σύστημα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...