Fotis_Greece Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδια, Τι να πω, μου ετυχε και αυτό. Router συνδεδεμενο με dell 48port switch, βαζω και ενα 24αρι TPlink γιατι εχουμε 65 μπριζες. To TPlink συνδεθηκε πανω στο Dell. Δεν εχω VLAN, ουτε εχω ρυθμισει τιποτα στο Dell Για κανα χρονο δουλεύουν ολα ενταξει, καποια παραπονα ειχα ποτε ποτε οτι καποιες μπριζες δεν δουλευουν αλλα λογω τηλε-εργασιας που αδειασε το γραφείο δεν ασχοληθηκα. Σημερα ολες οι μπριζες που έρχονται απο το TPlink δεν εκαναν traffic, ουτε DCHP, ακομα και στατικη που ειχαν οι υπολογιστές. Δοκιμές με επανεκκίνηση των switch δεν βοηθησαν. Τα λαμπακια ολα αναμενα και να αναβοσβηνουν. Αλλαζω το TPLink με ενα αλλο φθηνο Linksys\Cisco που ειχα διαθέσιμο, παλι τα ιδια. Οτι ειναι συνδεδεμένο πανω στο Dell δουλεύει άψογα. Καμια ιδεα (πριν πω στον υπεύθυνο οτι πρεπει να δωσει καμια 600€ για ενα ακομη Dell switch) Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από Fotis_Greece
gian Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος και ειδικός μήπως έχεις κάποιο loop στο stack των switches. Φαντάζομαι ότι είναι και τα δύο unmanaged. Αν όχι ρίξε μια ματιά στο STP (Spanning Tree). Γενικά ψάξτο και προς σε αυτή την κατεύθυνση.
Gogotsa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) To να εχεις loop ειναι το πιθανοτερο. Αν ειχε stp θα δουλευαν ολα κανονικα οποτε τι να δει? Κατα πασα πιθανοτητα στο dlink υπαρχει ενεργοποιημενο stp για αυτο και λειτουργουν ολα. Αλλα για ποσο? Το να πεσει το stp ειναι θεμα χρονου. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από Gogotsa
gian Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Gogotsa είπε To να εχεις loop ειναι το πιθανοτερο. Αν ειχε stp θα δουλευαν ολα κανονικα οποτε τι να δει? Κατα πασα πιθανοτητα στο dlink υπαρχει ενεργοποιημενο stp για αυτο και λειτουργουν ολα. Αλλα για ποσο? Το να πεσει το stp ειναι θεμα χρονου. Ποιο πιθανό να έχει STP το procurve σε σχέση με το TPlink. Τέλος πάντων δεν έχω πολλές γνώσεις, οπότε δέχομαι αυτό που λες. Επειδή φαίνεται να γνωρίζεις αν θες ανέλυσε το λίγο περισσότερο "Το να πεσει το stp ειναι θεμα χρονου".
Gogotsa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγω στην εταιρεια εκανα το εξης. Λουπαρα επιτηδες και μετα απο ενα μηνα επεσε. Το ξαναλουπαρα και επεσε μετα απο 1 βδομαδα. Μετα δε λειτουργουσε το stp και ειχα μονιμα loop. Κεντρικο switch cisco. Μπορει και να σου κατσει για παντα αλλα το ρισκαρεις? Το οτι το stp δεν ειναι πιστοποιημενο πρωτοκολλο κατι λεει παντως. Το να βρεις τη λουπα και να το φτιαξεις ειναι το πιο σωστο απο ολα, οπως και να εχει. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από Gogotsa
madrivermadonus Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) αν βαλεις τα switch εκτος του δικτυου σου και κουμπωσεις απλως ενα px laptop δουλευουν; αν ναι λογικα έχει κάποιο θέμα το δίκτυό σου όπως ανέφερες παραπάνω και θέλει ψάξιμο με tester η βαζοντας ενα-ενα τους σταθμους εργασιας μεχρι να παρουσιαστει το προβλημα. Καποιο switch ριχνει το δικτυο η τα ports οπου εντοπιζει προβλημα φανταζομαι. Πιθανοτατα υπολογιστης/ες που πεφτουν στο tplink δημιουργουν προβλημα και το dell ριχνει την πορτα που συνδεεται με το tplink. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από madrivermadonus
gian Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Στις 3/3/2021 στις 12:29 ΜΜ, Gogotsa είπε Εγω στην εταιρεια εκανα το εξης. Λουπαρα επιτηδες και μετα απο ενα μηνα επεσε. Το ξαναλουπαρα και επεσε μετα απο 1 βδομαδα. Μετα δε λειτουργουσε το stp και ειχα μονιμα loop. Κεντρικο switch cisco. Μπορει και να σου κατσει για παντα αλλα το ρισκαρεις? Το οτι το stp δεν ειναι πιστοποιημενο πρωτοκολλο κατι λεει παντως. Το να βρεις τη λουπα και να το φτιαξεις ειναι το πιο σωστο απο ολα, οπως και να εχει. Καλησπέρα. Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να βρεις το loop αν θέλεις να παίζει σωστά, αλλά ότι το STP δεν είναι πιστοποιημένο πρωτόκολλο δεν μου ακούγεται καλά! Τι εννοείς; Με ένα γρήγορο search στο wikipedia φαίνεται ότι είναι από το πρότυπο IEEE 802.1D. Επίσης δεν έχω συναντήσει managed switch που να μην το υποστηρίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα