pavlovic Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Ανοίγω αυτό το θέμα , καθώς ταλανίζει πολλούς νέους της εποχής μας. Κάποιοι αγχώνονται και το κάνουν μετά το προπτυχιακό κατευθείαν άλλοι πάλι σε μεγάλη ηλικία και άλλοισ τα 25. Πχ εγώ ξεκίνησα μάστερ 26,5 ετών και το τελείωσα τώρα στα 28. Εσείς ποια θεωρείται τη κατάλληλη ηλικία για να πραγματοποιήσει κάποιος μάστερ?
Skywalker333 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) το εκανα 29-30. Καλυτερη επιλογή ever για τον δικό μου τομέα πάντα (αρχιτεκτονικης). ειχα κανει το στρατιωτικο μου, ειχα δουλέψει αρκετα χρόνια κ όταν ήρθε η ώρα, είχα πλέον εμπειρία στην αγορά και καλή τριβή με το αντικείμενό μου που ήξερα πραγματικά τι θα ήθελα να κάνω και τι όφελος θα μου είχε. δεν ηταν επιλογη στον αέρα οπως ειναι συνήθως αμεσως μετα το βασικο πτυχιο. ασε που, επειδη πλεον ειχα εργαστει αρκετα και ωριμάσει, ενώ πήγα στοχευμένα σε κορυφαίο πανεπιστήμιο με σκοπό να σκιστώ στο διαβασμα, απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ειχα δει Ελλαδα (κατι χρονια με 14ωρα ), το master μου φάνηκε παιχνιδακι και ηταν ενας απο τους πιο καλους χρόνους στη ζωή μου. Ενα τελευταίο φοιτητιλίκι και λιιιγο πιο χαλαρή ζωή πριν ξαναβουτήξεις με τα μουτρα στην εργασια. Σιγουρα ομως εξαρταται κ απο τον κλαδο σου αλλα κ το τι θες να κανεις. Αν δλδ πας ακαδημαικα, σε πολλες περιπτώσεις ειναι καλύτερο να τα πας σερι απο την αρχη. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από Skywalker333 2
agnostos13 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω οτι υπάρχει κατάλληλη και ακατάλληλη ηλικία πρακτικά... Υπάρχουν μεταπτυχιακά με μ.ο. ηλικίας τα 25 έτη, τα 30 έτη ή και τα 35+ έτη. Όποτε του χρειαστεί του καθενός! Αν θες φυσικά ακαδημαϊκή καριέρα κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα για να προχωρήσεις με διδακτορικό, μεταδιδακτορικό κλπ. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από agnostos13
Gigamestin Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Όταν βρισκόμουν στα χρόνια της σχολής πίστευα ότι ένα μεταπτυχιακό είναι κάλο να γίνει αμέσως μετά το πρώτο πτυχίο.Μόλις ξεκίνησα να εργάζομαι και περίπου μετά από 1,5 χρόνο εργασίας είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα αφού έχεις δουλέψει 2-3 χρόνια ώστε να ξέρεις τι σου αρέσει καλύτερα και σε ποιον τομέα θέλεις να γίνεις πιο εξειδικευμένος.Τώρα αν έχεις την δυνατότητα να συνδυάσεις και τα δύο μαζί δηλαδή εργασία στο τομέα σου και μεταπτυχιακό σε κάτι πιο εξειδικευμένο θα διάλεγα αυτό.Τα χρόνια μην σε αγχώνουν τόσο.Αν το θέλεις κάτι να το πετύχεις η ηλικία θα είναι το τελευταίο εμπόδιο νομίζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα