Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μου πείτε γενικά την άποψη σας για την Asrock αν εμπνέει εμπιστοσύνη η συγκεκριμένη mb θα συνδυαστεί με τον i5-10400f και για την επιλογή ram τι θα ήταν καλύτερο cl16 3200mhz ή cl18 3600mhz ???

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μνήμες: 

https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3600MHz-BL2K8G36C16U4B.html

Για το m/b δεν βρίσκω review, με το μάτι δεν βλέπω ψύξη της προκοπής στα vrm. Για 10400f δεν θα έχεις θέμα αλλά δεν ξέρω αν βάλεις 8/10 πύρηνο πως θα συμπεριφερθεί. Από το site του κατασκευαστή πλήρες το βλέπω, δεν φαίνεται κάποια χτυπητή έλλειψη, δεν βγάζει ψηφιακή έξοδο ήχου.

• Like 3
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Μνήμες: 

https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3600MHz-BL2K8G36C16U4B.html

Για το m/b δεν βρίσκω review, με το μάτι δεν βλέπω ψύξη της προκοπής στα vrm. Για 10400f δεν θα έχεις θέμα αλλά δεν ξέρω αν βάλεις 8/10 πύρηνο πως θα συμπεριφερθεί. Από το site του κατασκευαστή πλήρες το βλέπω, δεν φαίνεται κάποια χτυπητή έλλειψη, δεν βγάζει ψηφιακή έξοδο ήχου.

Αυτό με την ψηφιακή έξοδο ήχου δεν είναι το 7.1 που αναφέρει δηλαδή που μου δημιουργεί πρόβλημα δεν θα μπορέσω να κουμπώσω ακουστικά για παράδειγμα ?

η ραμ είναι οι συγκεκριμένες και μου αρέσουν οπτικά τις έχω δει και σε κάτι build και αστράφτουν 😂

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmw16gx4m2c3200c16w-vengeance-rgb-pro-white-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-dual-kit-p-PER.577134

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmw16gx4m2c3000c15w-vengeance-rgb-pro-white-16gb-2x8gb-ddr4-3000mhz-dual-kit-p-PER.577172

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmw16gx4m2c3600c18w-vengeance-rgb-pro-white-16gb-ddr4-3600mhz-dual-kit-p-PER.577125

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/3/2021 στις 8:05 ΜΜ, Moorer7 είπε

Αυτό με την ψηφιακή έξοδο ήχου δεν είναι το 7.1 που αναφέρει δηλαδή που μου δημιουργεί πρόβλημα δεν θα μπορέσω να κουμπώσω ακουστικά για παράδειγμα ?

η ραμ είναι οι συγκεκριμένες και μου αρέσουν οπτικά τις έχω δει και σε κάτι build και αστράφτουν 😂

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmw16gx4m2c3200c16w-vengeance-rgb-pro-white-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-dual-kit-p-PER.577134

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmw16gx4m2c3000c15w-vengeance-rgb-pro-white-16gb-2x8gb-ddr4-3000mhz-dual-kit-p-PER.577172

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmw16gx4m2c3600c18w-vengeance-rgb-pro-white-16gb-ddr4-3600mhz-dual-kit-p-PER.577125

Εγω θα κοιταγα αυτες που προτεινε ο diaperchanger κ θα απεφευγα τις rgb corsair.. Θα αφησω το γεγονος πως οι ballistix εχουν καλυτερα specs k ειναι καλυτερες  ραμ στην ακρη. Δυστυχως για να ελεγξεις φωτισμο στις corsair θες το software τoυς  (icue) που τυγχανει να ειναι απο τα βαρυτερα(βιντεο) .Δυστυχως δεν ελεγχεται ο φωτισμος τους απο το  εκαστοτε software μητρικης(aura, fusion, mystic light, etc) . Οποτε θα βρεθεις να τρεχουν δυο διαφορετικα rgb software στο start up.. bloatware χωρις λογο κ συχνα conflict με αποτελεσμα να ξερυθμιζονται τα rgb εφε καθε τρεις κ λιγο. Αν θες rgb ram οπωσδηποτε κοιτα καλυτερα gskill tridentz, ballistix rgb που τουλαχιστον εχουν καλυτερη συμβατοτητα με rgb software  μητρικων. 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 1/3/2021 στις 7:09 ΜΜ, DiaperCh@nger101 είπε

Μνήμες: 

Επειδή η γνώμη σου με ενδιαφέρει όταν μπορέσεις πες μου την άποψη σου γ αυτήν https://www.skroutz.gr/s/27485203/Asus-ROG-Strix-B560-I-Gaming-Motherboard-Mini-ITX-με-Intel-1200-Socket.html#specs 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Χωρίς review δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα.

Η asus βέβαια δεν μας έχει συνηθίσει σε κακοτεχνίες στα m/b, απλώς το αναφέρω.

Με το μάτι λοιπόν το σύστημα ψύξης της τροφοδοσίας φαίνεται επαρκέστατο,

όπως και η ίδια η τροφοδοσία (8 phase λέει το site, υποθέτω 4 phase με doublers)

ειδικά για m/b που δεν μπορείς να κάνεις oc στον cpu παρά μόνο στις μνήμες.

Στον εξοπλισμό φαίνεται πλήρες, έχει usb type-c connector αν έχει το κουτί σου,

βγάζει και μια type-c πίσω, Intel wifi 6 😍, ίσως την καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα ήχου

και 2.5g lan, ψύκτρα για τον nvme, γενικά από εξοπλισμό είναι υπερπλήρες.

Σε αυτά τα χρήματα είναι καλύτερη επιλογή από το φτωχό asrock το οποίο είναι μεν ξεκλείδωτο για oc,

απ΄την άλλη με την τροφοδοσία που έχει και την ανύπαρκτη ψύξη το πολύ πολύ να σηκώνει oc σε 10600Κ

κι αυτό με επιφύλαξη.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Χωρίς review δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα.

Η asus βέβαια δεν μας έχει συνηθίσει σε κακοτεχνίες στα m/b, απλώς το αναφέρω.

Με το μάτι λοιπόν το σύστημα ψύξης της τροφοδοσίας φαίνεται επαρκέστατο,

όπως και η ίδια η τροφοδοσία (8 phase λέει το site, υποθέτω 4 phase με doublers)

ειδικά για m/b που δεν μπορείς να κάνεις oc στον cpu παρά μόνο στις μνήμες.

Στον εξοπλισμό φαίνεται πλήρες, έχει usb type-c connector αν έχει το κουτί σου,

βγάζει και μια type-c πίσω, Intel wifi 6 😍, ίσως την καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα ήχου

και 2.5g lan, ψύκτρα για τον nvme, γενικά από εξοπλισμό είναι υπερπλήρες.

Σε αυτά τα χρήματα είναι καλύτερη επιλογή από το φτωχό asrock το οποίο είναι μεν ξεκλείδωτο για oc,

απ΄την άλλη με την τροφοδοσία που έχει και την ανύπαρκτη ψύξη το πολύ πολύ να σηκώνει oc σε 10600Κ

κι αυτό με επιφύλαξη.

Κατατοπιστικότατος για άλλη μια φορά και σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου...το μόνο βιντεακι που έχω βρει είναι αυτό εδώ και όταν το είδα έτσι γυμνό μου έφερνε να σου πω την αλήθεια αρκετά στην asrock αλλά απ την άλλη με έχει κουράσει αρκετά το θέμα με την mb είναι και η μόνη σοβαρή υλοποίηση που έχει βγει σε 560i και θα την τσιμπήσω θα περιμένω και να δω την τιμή στον 11400f και αν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα θα περιμένω μέχρι τέλος του μήνα αλλιώς πάμε 130 ευρω 10400f και βλέπουμε στο μέλλον...έχω την 3060 και κάθεται και είμαι να σκάσω 😂

Επεξ/σία από Moorer7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

έχω την 3060 και κάθεται και είμαι να σκάσω 😂

Να κλειδωνεις την πορτα σου το βραδυ κ μην το λες παραεξω, δεν ξερεις που θα φτασει ο αλλος για μια gpu ετσι οπως ειναι η κατασταση😁.... Για τη μητρικη, οτι σου ειπε ο diaperchanger, λογικα θεμα δεν θα εχεις. Τωρα για το ποσο αξιζει εναντι καποιας αλλης η ειναι vfm, δεν μπορουμε να σου πουμε μιας κ συγκριτικα δεν πολυ υπαρχουν ακομα. Θες οπωσδηποτε mitx? 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

θα περιμένω και να δω την τιμή στον 11400f και αν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα θα περιμένω μέχρι τέλος του μήνα αλλιώς πάμε 130 ευρω 10400f

Φίλε μου υπάρχει περίπτωση να μην ανακοινωθεί καν ο κλειδωμένος i5, πόσo μάλλον ο κλειδωμένος χωρίς igpu.

Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν ξεκλείδωτοι i9, i7, i5 και τέλος.

Σε κάθε περίπτωση αν ο 11400f είναι +20% στο ipc και +5% στην συχνότητα λειτουργίας μην περιμένεις να τον βρεις με κάνα 150άρι.

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, niko13 είπε

Να κλειδωνεις την πορτα σου το βραδυ κ μην το λες παραεξω, δεν ξερεις που θα φτασει ο αλλος για μια gpu ετσι οπως ειναι η κατασταση😁.... Για τη μητρικη, οτι σου ειπε ο diaperchanger, λογικα θεμα δεν θα εχεις. Τωρα για το ποσο αξιζει εναντι καποιας αλλης η ειναι vfm, δεν μπορουμε να σου πουμε μιας κ συγκριτικα δεν πολυ υπαρχουν ακομα. Θες mitx οπωσδηποτε? 

Ναι έχω κολλήσει βασικά είναι και ο λόγος που κάνω build 😅

5 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Φίλε μου υπάρχει περίπτωση να μην ανακοινωθεί καν ο κλειδωμένος i5, πόσo μάλλον ο κλειδωμένος χωρίς igpu.

Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν ξεκλείδωτοι i9, i7, i5 και τέλος.

Σε κάθε περίπτωση αν ο 11400f είναι +20% στο ipc και +5% στην συχνότητα λειτουργίας μην περιμένεις να τον βρεις με κάνα 150άρι.

Καλά ισχύει αυτό, εγώ περιμένω στην καλύτερη κανένα 180 για αρχή ...λες ε για να δούμε 12 μέρες έμειναν για τις ανακοινώσεις οπότε μέχρι τότε θα έχουν πέσει παραγγελίες για τα υπόλοιπα κάτι άλλο από οθόνη ευχαριστημένος γιατί μάλλον θα πάω στην ίδια πιστεύω θα αντεπεξέλθει καλά η 3060 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Ναι έχω κολλήσει βασικά είναι και ο λόγος που κάνω build 😅

Καλά ισχύει αυτό, εγώ περιμένω στην καλύτερη κανένα 180 για αρχή ...λες ε για να δούμε 12 μέρες έμειναν για τις ανακοινώσεις οπότε μέχρι τότε θα έχουν πέσει παραγγελίες για τα υπόλοιπα κάτι άλλο από οθόνη ευχαριστημένος γιατί μάλλον θα πάω στην ίδια πιστεύω θα αντεπεξέλθει καλά η 3060 

Ειναι ωραια τα mitx builds, δεν διαφωνω καθολου. Δεν σου λεω τιποτα νεο αλλα φιλε μου διπλοτριπλοελεγξε τα clearences για cpu cooler (αν δεν βαλεις stock ψυχτρα) κ gpu του κουτιου που θα καταληξεις, μην εχουμε κανα δυσαρεστο τελευταια  στιγμη. 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, niko13 είπε

Ειναι ωραια τα mitx builds, δεν διαφωνω καθολου. Δεν σου λεω τιποτα νεο αλλα φιλε μου διπλοτριπλοελεγξε τα clearences για cpu cooler (αν δεν βαλεις stock ψυχτρα) κ gpu του κουτιου που θα καταληξεις, μην εχουμε κανα δυσαρεστο τελευταια  στιγμη. 

Να σου πω ότι μπορεί να τα έχω κοιτάξει και καμιά δεκαριά φορές μπορεί να είναι και ψέμα η καρτέλα από το επίσημο site της nzxt δεν έχει κλείσει πάντως 😅 ακόμα και το τροφοδοτικό που δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί γράφει 300mm και εγώ θα βάλω atx που είναι περίπου 150 ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι sfx...έχουμε περιθώρια χαχαχα 

Δημοσ.
Στις 6/3/2021 στις 8:39 ΜΜ, Moorer7 είπε

Να σου πω ότι μπορεί να τα έχω κοιτάξει και καμιά δεκαριά φορές μπορεί να είναι και ψέμα η καρτέλα από το επίσημο site της nzxt δεν έχει κλείσει πάντως 😅 ακόμα και το τροφοδοτικό που δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί γράφει 300mm και εγώ θα βάλω atx που είναι περίπου 150 ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι sfx...έχουμε περιθώρια χαχαχα 

Αν κοιτάς για h210/i δεν έχεις κανένα πρόβλημα για τροφοδοτικό. Εχει μπόλικο χώρο απο κάτω οτι και να βάλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα αρχικά να ενημερώσω ότι έχει φύγει η παραγγελία σχεδόν όλα από eshop εκτός επεξεργαστή και πληκτρολόγιο τελικά πήγα σε asus μητρική θέλω την γνώμη σας είχα την δυνατότητα να βάλω δωρεάν συναρμολόγηση δεν το επέλεξα όμως πιστεύω ότι ίσως κάνοντας ένα τηλέφωνο να μπορέσω να το διορθώσω ή αλήθεια είναι ότι δεν έχω την εμπειρία αλλά θα ήθελα το πρώτο μου pc build να περάσει απ τα χέρια μου το μόνο που φοβάμαι είναι η σύνδεση των καλωδίων τι πιστεύετε να το ρισκάρω ή να πάρω τηλέφωνο να το στήσουν, το συγκεκριμένο site το έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πιστεύω ότι θα έχουν την εμπειρία  

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Καλησπέρα στην παρέα αρχικά να ενημερώσω ότι έχει φύγει η παραγγελία σχεδόν όλα από eshop εκτός επεξεργαστή και πληκτρολόγιο τελικά πήγα σε asus μητρική θέλω την γνώμη σας είχα την δυνατότητα να βάλω δωρεάν συναρμολόγηση δεν το επέλεξα όμως πιστεύω ότι ίσως κάνοντας ένα τηλέφωνο να μπορέσω να το διορθώσω ή αλήθεια είναι ότι δεν έχω την εμπειρία αλλά θα ήθελα το πρώτο μου pc build να περάσει απ τα χέρια μου το μόνο που φοβάμαι είναι η σύνδεση των καλωδίων τι πιστεύετε να το ρισκάρω ή να πάρω τηλέφωνο να το στήσουν, το συγκεκριμένο site το έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πιστεύω ότι θα έχουν την εμπειρία  

Τώρα αυτό είναι προσωπικό θέμα

Απο την μία αν στο φτιάξουν το καλό είναι ότι αν για κάποιο λόγο έχει κάποιο part θέμα θα το δούν και θα το αλλάξουν και δεν θα τρέχεις να κάνεις εσύ αλλαγές και να αποδείξει ότι δεν το χάλασες.

Απο την άλλη χρόνο έχουμε περισσότερο φαντάζομαι όλοι λόγω της κατάστασης , θα φτιάξεις το καφεδάκι σου και θα ασχοληθείς. Θα μάθεις απο την διαδικασία και ας είναι και χάλια τα καλώδια για αρχή, όταν έχεις διάθεση θα επιστρέψεις να τα φτιάξεις

Και όπως σε όλα στη ζωή όταν κάνεις κάτι μόνος σου έχεις και μία αίσθηση υπερηφάνειας :D

Οπότε δική σου η απόφαση

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...