Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι πρωτοετής των Ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΑΠΘ, ερχόμενος απο ΕΠΑΛ με ειδικότητα πληροφορική. Για διάφορους λόγους δεν παρακολουθούσα όλο το 1ο εξάμηνο με αποτέλεσμα να περάσω 2/6 απο τα μάθηματα. Αρχές 2ου εξαμήνου και προφανώς τα βλέπω σκούρα. (Σκεφτόμουν για 10% αλλα δεν με ενδιαφέρει καποια αλλη σχολή, απο την ειδικότητα της πληροφορικής, θα με ενδιέφερε κάποια στρατιωτική σχολή ή πυροσβεστική αλλα δεν έπιασα τα μόρια. Πανελλήνιες δεν μπορώ να δώσω για φέτος, οπότε πρέπει και θέλω να προσπαθήσω να τελειώσω σε αυτη την σχολή.) Υπάρχουν κενά σε μαθήματα όπως φυσική μαθηματικά και χημεία λόγο του ότι πήγα ΕΠΑΛ. Πιστεύετε ειναι εφικτό να τελειώσω την σχολή σε 5-6 χρόνια με αρκετή προσπάθεια ή να προσπαθήσω να κάνω κάτι άλλο; Οποιαδήποτε συμβουλή-γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hpaklhs είπε

Καλησπέρα, είμαι πρωτοετής των Ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΑΠΘ, ερχόμενος απο ΕΠΑΛ με ειδικότητα πληροφορική. Για διάφορους λόγους δεν παρακολουθούσα όλο το 1ο εξάμηνο με αποτέλεσμα να περάσω 2/6 απο τα μάθηματα. Αρχές 2ου εξαμήνου και προφανώς τα βλέπω σκούρα. (Σκεφτόμουν για 10% αλλα δεν με ενδιαφέρει καποια αλλη σχολή, απο την ειδικότητα της πληροφορικής, θα με ενδιέφερε κάποια στρατιωτική σχολή ή πυροσβεστική αλλα δεν έπιασα τα μόρια. Πανελλήνιες δεν μπορώ να δώσω για φέτος, οπότε πρέπει και θέλω να προσπαθήσω να τελειώσω σε αυτη την σχολή.) Υπάρχουν κενά σε μαθήματα όπως φυσική μαθηματικά και χημεία λόγο του ότι πήγα ΕΠΑΛ. Πιστεύετε ειναι εφικτό να τελειώσω την σχολή σε 5-6 χρόνια με αρκετή προσπάθεια ή να προσπαθήσω να κάνω κάτι άλλο; Οποιαδήποτε συμβουλή-γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Αστυνομια δεν επιανες;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hpaklhs είπε

Πιστεύετε ειναι εφικτό να τελειώσω την σχολή σε 5-6 χρόνια με αρκετή προσπάθεια ή να προσπαθήσω να κάνω κάτι άλλο; Οποιαδήποτε συμβουλή-γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανένας, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Αν σου αρέσει η σχολή και γουστάρεις πραγματικά να ασχοληθείς με τον χώρο ναι μπορείς να καλύψεις και τα κενά και να βγάλεις την σχολή. Αλλά για να στο πω στα ίσια. Για να φτάσεις από επίπεδο ΕΠΑΛ σε επίπεδο μαθημάτων ΗΜΜΥ θα φτύσεις αίμα. 

Αν πάντως δεν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό, θα σου έλεγα να κοιτάξεις πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσεις ξανά. Μικρός είσαι φαντάζομαι και σίγουρα αξίζει αν θυσιάσεις 1-2 χρόνια για να μπεις σε μια σχολή που θες πραγματικά.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, StavrosApost είπε

Αστυνομια δεν επιανες;

Οχι αν και δεν μου αρέσει κιόλας.

52 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανένας, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Αν σου αρέσει η σχολή και γουστάρεις πραγματικά να ασχοληθείς με τον χώρο ναι μπορείς να καλύψεις και τα κενά και να βγάλεις την σχολή. Αλλά για να στο πω στα ίσια. Για να φτάσεις από επίπεδο ΕΠΑΛ σε επίπεδο μαθημάτων ΗΜΜΥ θα φτύσεις αίμα. 

Αν πάντως δεν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό, θα σου έλεγα να κοιτάξεις πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσεις ξανά. Μικρός είσαι φαντάζομαι και σίγουρα αξίζει αν θυσιάσεις 1-2 χρόνια για να μπεις σε μια σχολή που θες πραγματικά.

Για να πώ την αλήθεια, οταν έφτασε ο καιρός να δώσω πανελλήνιες συνειδητοποίησα ότι δεν μου αρέσει πραγματικά ο χώρος της πληροφορικής και το επέλεξα καθαρά για τα λεφτά. Θα πήγαινα και για ΤΕΦΑΑ άλλα πιστεύω πως δεν αξίζει και απο γνώμες που έχω ακούσει. Τι πιστεύετε για τα ΤΕΦΑΑ;

Δημοσ.

Απο προσωπική εμπειρία, οι Ηλεκ Μηχ του Ελληνικου πανεπιστημίου ειναι μια σχολή αρκετά "τρεναρισμένη". Δλδ αντικειμενικα θα μπορούσε να εβγαινε σε 4 χρόνια, τα 5 το παρατραβάνε κατα τη γνωμη μου με πολυ τραβηγμα στη θεωρία διχως πολυ λογο.

Από εκεί κ πέρα, δεν ειναι εύκολη σχολη. δεν ειναι κατι που με λιγο "χαλαρο" διαβασματακι βγαινει. Θέλει καλο διαβασμα απο την αρχή για να βαζεις τις βάσεις για τα επόμενα. Γιατι ειναι πρακτικα αδυνατο να περνας διαφορα μαθηματα του 3ου / 4ου ετους αν εχεις σοβαρα κενα από το 1ο. Το τι δυνατότητες έχεις ως άτομο και πόσο "πιάνεις" μαθηματικα και φυσική, μονο εσυ το ξέρεις. Αλλα γενικα δε θα έλεγα να παρατήσεις τα πάντα στο 2ο εξαμηνο, ειδικα οταν λες οτι δεν ασχοληθηκες κ ιδιαίτερα στο πρώτο. Ξεκαθαρα δλδ δεν εχεις κανει κάποια σοβαρή προσπάθεια για να βάλεις τις βασεις αλλα κ να διαβάζεις σωστά. Το πανεπιστήμιο δεν ειναι Λυκειο ή ΕΠΑΛ, θελει αλλου τύπου διαβάσματος, ειδικά σε τέτοια σχολή. Θελει προσωπικό διαβασμα εστω κ 1-2 ωρες την ημέρα και τριβη με το αντικείμενο.

Αλλα οκ, εισαι 18 χρονων. Μπορείς ανετα να επενδύσεις 1 ακόμα χρόνο στη σχολή και να δεις πως προχωράς.  Να το κάνεις σοβάρά όμως, αλλιως δεν εχει κανένα απολύτως νόημα. Και αν νιωθεις οτι εχεις κενα απο πριν, διαβασε και για αυτά. Κανε κάνενα μάθημα ιδιαίτερο με κανένα συμφοιτητή.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 1/3/2021 στις 6:31 ΜΜ, Hpaklhs είπε

καλησπέρα. Εχω τελειώσει (το 2004) αυτό το τμήμα. Εχει πολλές απαιτήσεις σε μαθηματικά, φαντάζομαι θα έχεις πάρει μια ιδέα. Θα πρέπει να καταφέρεις, αν δεν έχεις τις βάσεις, να αποκτήσεις μια καλή βάση στα μαθηματικά. Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα, καθώς παρα πολλά απο τα μαθήματα μετά (ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ΣΑΕ,ΚΑΕ, Συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικά κυκλώματα, αναλογικό-ψηφιακό σήμα) απαιτούν γερές βάσεις στα μαθηματικά. Ειδικά στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αν γράψεις 5 κάνεις πάρτυ. Οπότε δες τι θα κάνεις με τα μαθηματικά. Αν δυσκολεύεσαι πολύ μόνος σου ίσως να ζητήσεις βοήθεια σε ιδιαίτερα απο κάποιο φοιτητή μεγαλύτερου έτους ή κάποιο πανεπιστημιακό φροντιστήριο. Η σχολή είναι απο τις πιο δύσκολες και έχει απαιτήσεις. Ο πιο βατός τομέας είναι ο Ενεργειακός. Μακρυά απο τηλεπικοινωνίες αν έχεις θέμα με μαθηματικά. Εκει πήζεις...

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

καλησπέρα. Εχω τελειώσει (το 2004) αυτό το τμήμα. Εχει πολλές απαιτήσεις σε μαθηματικά, φαντάζομαι θα έχεις πάρει μια ιδέα. Θα πρέπει να καταφέρεις, αν δεν έχεις τις βάσεις, να αποκτήσεις μια καλή βάση στα μαθηματικά. Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα, καθώς παρα πολλά απο τα μαθήματα μετά (ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ΣΑΕ,ΚΑΕ, Συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικά κυκλώματα, αναλογικό-ψηφιακό σήμα) απαιτούν γερές βάσεις στα μαθηματικά. Ειδικά στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αν γράψεις 5 κάνεις πάρτυ. Οπότε δες τι θα κάνεις με τα μαθηματικά. Αν δυσκολεύεσαι πολύ μόνος σου ίσως να ζητήσεις βοήθεια σε ιδιαίτερα απο κάποιο φοιτητή μεγαλύτερου έτους ή κάποιο πανεπιστημιακό φροντιστήριο. Η σχολή είναι απο τις πιο δύσκολες και έχει απαιτήσεις. Ο πιο βατός τομέας είναι ο Ενεργειακός. Μακρυά απο τηλεπικοινωνίες αν έχεις θέμα με μαθηματικά. Εκει πήζεις...

Τσιμπούκη ε; ;)
(υπάρχει ακόμα άραγε; )

+1000 στο 2ο bold!
όχι πως οι άλλοι τομείς δεν έχουν απαιτήσεις στα μαθηματικά, αλλά είναι πιο βατά.
Αυτά τα 8πλά ολοκληρώματα των τηλεπ δεν τα άντεχα ποτέ!

σειρές πρέπει να είμασταν φίλε! :)
(εισαγωγή το '98 εγώ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giostau είπε

Τσιμπούκη ε; ;)
(υπάρχει ακόμα άραγε; )

+1000 στο 2ο bold!
όχι πως οι άλλοι τομείς δεν έχουν απαιτήσεις στα μαθηματικά, αλλά είναι πιο βατά.

(εισαγωγή το '98 εγώ)

Ο Τσιμπούκης έχει βγεί εδώ και 7+ χρόνια στη σύνταξη αλλα τα βιβλία του συνεχίζουν να μοιράζουν πόνο στα πεδία :P

Στις 1/3/2021 στις 6:31 ΜΜ, Hpaklhs είπε

Δεν μου αρέσει να προτρέπω σε κόσμο να παρατήσει κάτι αλλα αν δεν μπήκες επειδή το γουστάρεις φούλ (όπως λες) και σου λείπουν και αρκετές γνώσεις σε μαθηματικά, φυσική,  θα είναι πολυυυυ ζόρικα. Έπιανες ΗΜΜΥ αλλα οχι πληροφορική; Αν πήγαινες εξ αρχής για αυτό το αντικείμενο θα ήταν καλύτερη επιλογή. Που και εκεί θα έχει ζόρια πολλά.

Δεν ξέρω ποιό είναι το επίπεδο σου και οι βάσεις σου. 5-6 χρόνια θέλουν οι περισσότεροι που υποτίθεται πως μπήκαν και πλήρως προετοιμασμένοι. Να ξέρεις ότι η σχολή είναι γερό κάψιμο. Στο πρώτο έτος μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα επειδή είναι καινούριο το περιβάλλον και η λογική των μαθημάτων/εξετάσεων. Που να δείς τι έρχεται μετά. Πάντως καλή δύναμη και κουράγιο σε ό,τι επιλέξεις γιατί και το ξανά πανελλήνιες δεν είναι παιχνίδι. Σίγουρα πιο εύκολα απο το να βγάλεις τη σχολή.

Δημοσ.

Τσιμπούκη! Έφτυσα αίμα αν και τα πέρασα με την 1η και τα 3 για να πάω βαθμούς 5-6. Νομίζω το 2 ήταν το πιο π/p@ k0/0!

Homer Simpson Wow GIF by Justin

Δημοσ.
6 ώρες πριν, giostau είπε

Τσιμπούκη ε; ;)
(υπάρχει ακόμα άραγε; )

+1000 στο 2ο bold!

(εισαγωγή το '98 εγώ)

παλιοσειρά εγώ! τα χα αφημένα στην αρχή, ήμουν εκτός Θεσσαλονίκη για οικογενειακούς λόγους και τα έπιασα αργότερα. Μπήκα το 94'! Παλαίουρας! 😆

Ενεργειακός. Διπλωματική στον Ντοκόπουλο αν τον θυμάσαι στα ΣΗΕ. Αλλά ότι μαθηματικό-πεδίο-προγραμματισμούς-ΚΑΕ τα άφησα για το τέλος και έφαγα μεγάλη πίκρα. Αυτά είναι μαθήματα που πρέπει να τα περάσεις νέοπας. Αλλιώς σαπίζεις για να τα περάσεις στα γηρατιά..

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

παλιοσειρά εγώ! τα χα αφημένα στην αρχή, ήμουν εκτός Θεσσαλονίκη για οικογενειακούς λόγους και τα έπιασα αργότερα. Μπήκα το 94'! Παλαίουρας! 😆

Ενεργειακός. Διπλωματική στον Ντοκόπουλο αν τον θυμάσαι στα ΣΗΕ. Αλλά ότι μαθηματικό-πεδίο-προγραμματισμούς-ΚΑΕ τα άφησα για το τέλος και έφαγα μεγάλη πίκρα. Αυτά είναι μαθήματα που πρέπει να τα περάσεις νέοπας. Αλλιώς σαπίζεις για να τα περάσεις στα γηρατιά..

Σε νιώθω.

Εγώ βγήκα το 2006 (ηλεκτρονική), και είχα αφήσει παρόμοια... πεδία, λογισμούς, και ένα του μακαρίτη του Μάργαρη (11 φορές το είχα δώσει μέχρι να το περάσω!!! ).

Τον Ντοκόπουλο τον θυμάμαι. Από τους ωραίους καθηγητες.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Iasonas Pav είπε

Έπιανες ΗΜΜΥ αλλα οχι πληροφορική; Αν πήγαινες εξ αρχής για αυτό το αντικείμενο θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Έπιασα όλες τι σχολές, σίγουρα θα ήταν καλύτερα αμα πήγαινα εξαρχής πληροφορική, απλά συνειδητοποιούσα ( λίγο πριν την δήλωση του μηχανογραφικού ) ότι δεν θέλω μια δουλειά μπροστά απο μια οθόνη για το υπόλοιπο της ζωής μου.

20 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Δηλαδή πιστεύεις οτι αμα αποκτήσω μια κάλη βάση απο την αρχή στα μαθηματικά, θα έχω ελπίδες να τελειώσω την σχολή (5-6 χρονια)?

Δημοσ.

ναι θα μπορούσες, αλλά επειδή το να αποκτήσεις βάση στα μαθηματικά μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρόνο, θα έλεγα οτι μπορεί να σε πάει 6+. Για 5 δύσκολα χωρίς βάσεις.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, guidethe είπε

Μια απορία από ΕΠΑΛ δηλαδή η Πυροσβεστική έχει μεγαλύτερη βάση από τους Ηλεκτρολόγους??

Ναι, λόγο μικρότερου ποσοστού εισαγωγής οι βάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...