Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι 16 ετών, πάω πρώτη λυκειου και τελευταία σκέφτομαι σοβαρά να σπουδάσω ιατρική ή φαρμακευτική. Δεν μπορώ να πω ότι διαβάζω αρκετά και δεν πάω φροντιστήριο ακόμα (αν και έχω βγάλει πολύ καλούς βαθμούς). Ξερω ότι έχω βάλει υψηλούς στόχους και αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω ή πως μπορώ να προετοιμαστώ ώστε να πετύχω αυτό τον στόχο. Δεν ξερω αν θα έχω τη δυνατότητα να πάω φροντιστήριο και η φυσική με δυσκολεύει.

Δημοσ.

Δίχως φροντιστήριο ή/και ιδιαίτερα δεν γίνεται να βγάλεις τους βαθμούς που χρειάζεσαι για αυτές τις σχολές.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Δίχως φροντιστήριο ή/και ιδιαίτερα δεν γίνεται να βγάλεις τους βαθμούς που χρειάζεσαι για αυτές τις σχολές.

Μια χαρά γίνεται αν στρωθείς και διαβάσεις μόνος σου. Ts αν ήμουν στη θέση σου θα μάζευτα τα χρήματα που θα πέταγα στα φροντιστήρια 2 χρόνια και θα έφευγα έξω. Το σύστημα είναι τελείως σπασμένο έτσι όπως είναι, ειδικά για Ιατρικη. Πρέπει να διαβάσεις πράγματα που δεν θα σου χρειαστούν ποτέ.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tsioulak είπε

το ξέρω...αλλά για κάποιο λόγο έχω πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Δηλαδή ειμαι από τα άτομα που μαθαίνουν παρα πολυ εύκολα, ίσως με καλές βάσεις και αν πάω τελικά φροντιστήριο θα τα καταφέρω 

3 λεπτά πριν, filip123go είπε

Μια χαρά γίνεται αν στρωθείς και διαβάσεις μόνος σου. Ts αν ήμουν στη θέση σου θα μάζευτα τα χρήματα που θα πέταγα στα φροντιστήρια 2 χρόνια και θα έφευγα έξω. Το σύστημα είναι τελείως σπασμένο έτσι όπως είναι, ειδικά για Ιατρικη. Πρέπει να διαβάσεις πράγματα που δεν θα σου χρειαστούν ποτέ.

η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν για σπουδές αγγλια ή Βουλγαρία, αλλά δεν έχω ιδέα πως θα περάσω εκεί 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, whateverlmao είπε

η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν για σπουδές αγγλια ή Βουλγαρία, αλλά δεν έχω ιδέα πως θα περάσω εκεί 

Κάνεις αίτηση και αν σε δεχτούν πας. Την Αγγλία ξέχασέ την έτσι όπως έγινε τώρα. Κοίταξε για Ιταλία. Εγώ αν ήμουν τώρα 1η λυκείου αυτό που σου είπα θα έκανα.... Οσο σκέφτομαι τα πεταμένα λεφτά και χρόνο στα φροντιστήρια, ακόμα εκνευρίζομαι..
Ξεκίνα την έρευνα από τώρα πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, filip123go είπε

Ακόμη και ο νηματοθετης να είναι ένας από τους απειροελάχιστους μαθητές που μπορεί να στρωθεί ΣΟΒΑΡΑ και να διαβάσει μόνος του, δεν είναι ανθρωπιστικών σπουδών (παλιά θεωρητικη) αλλά επιστημών υγείας το οποίο σημαίνει ότι θα δώσει φυσική, χημεία, βιολογία (και έκθεση που δίνουν όλοι), που θα βρεί υλικό για να διαβάσει; ποιος θα του δείξει πως να μελετάει; εν ολίγοις ποιος θα τον προετοιμάσει για τις πανελλαδικές; Οι καθηγητές του σχολείου;

Πάνε οι εποχές που μπορούσες να ελπίζεις ότι θα έχεις καλούς καθηγητές στο σχολείο.. πλέον (ακόμη και στις μεγάλες πόλεις) δεν ξέρεις αν θα έχεις καθηγητή για τους πρώτους 2+ μήνες και για το να σου τύχει καλός καθηγητής είναι λαχείο.. και ο νηματοθετης θέλει να του πέσει το λαχείο 4 φορές...

Δεν λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί με τίποτα.. αλλά ρεαλιστικά δεν μπορεί να γίνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Ακόμη και ο νηματοθετης να είναι ένας από τους απειροελάχιστους μαθητές που μπορεί να στρωθεί ΣΟΒΑΡΑ και να διαβάσει μόνος του, δεν είναι ανθρωπιστικών σπουδών (παλιά θεωρητικη) αλλά επιστημών υγείας το οποίο σημαίνει ότι θα δώσει φυσική, χημεία, βιολογία (και έκθεση που δίνουν όλοι), που θα βρεί υλικό για να διαβάσει; ποιος θα του δείξει πως να μελετάει; εν ολίγοις ποιος θα τον προετοιμάσει για τις πανελλαδικές; Οι καθηγητές του σχολείου;

Πάνε οι εποχές που μπορούσες να ελπίζεις ότι θα έχεις καλούς καθηγητές στο σχολείο.. πλέον (ακόμη και στις μεγάλες πόλεις) δεν ξέρεις αν θα έχεις καθηγητή για τους πρώτους 2+ μήνες και για το να σου τύχει καλός καθηγητής είναι λαχείο.. και ο νηματοθετης θέλει να του πέσει το λαχείο 4 φορές...

Δεν λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί με τίποτα.. αλλά ρεαλιστικά δεν μπορεί να γίνει.

Ναι, συμφωνώ πως είναι δύσκολο. Γι αυτό τον συμβουλεύω να κρατήσει τα λεφτά του και να πάει κατευθείαν έξω, εφόσον γνωρίζει ακριβώς τι θέλει να κάνει! 
Εγώ ακόμα μετανιώνω την "άσχετη" σχολή που μου βγήκε η πίστη 5 χρόνια για να την βγάλω, και μετά ξεκίνησα να κάνω αυτό που ήθελα πραγματικά. Και η βλακεία ήταν πως ήξερα από την 3η δημοτικού τι ήθελα να γίνω... Λίγο καλύτερη καθοδήγηση να είχα, θα είχα φτάσει εδώ που είμαι τώρα πολύ νωρίτερα..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, filip123go είπε

Ναι, συμφωνώ πως είναι δύσκολο. Γι αυτό τον συμβουλεύω να κρατήσει τα λεφτά του και να πάει κατευθείαν έξω, εφόσον γνωρίζει ακριβώς τι θέλει να κάνει! 
Εγώ ακόμα μετανιώνω την "άσχετη" σχολή που μου βγήκε η πίστη 5 χρόνια για να την βγάλω, και μετά ξεκίνησα να κάνω αυτό που ήθελα πραγματικά. Και η βλακεία ήταν πως ήξερα από την 3η δημοτικού τι ήθελα να γίνω... Λίγο καλύτερη καθοδήγηση να είχα, θα είχα φτάσει εδώ που είμαι τώρα πολύ νωρίτερα..

Εδώ δεν έχουν λεφτά οι γονείς του για φροντιστήριο και θα βρουν κάπου χρήματα για ιατρική εξωτερικού (έστω Βουλγαρίας);

Εγώ θα πρότεινα να ψαχτούν οι γονείς του για την ύπαρξη ή μη δημοτικού κοινωνικού φροντιστηρίου καθώς επίσης και για κοινωνικά φροντιστήρια είτε στην ενορία τους είτε στην "τοπική" τους (ανάλογα τις πεποιθήσεις τους).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...