MessengerOfGood Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Έχω κάποια αρχεία AVI, XVID, MKC H264 (νόμιμα) και θα ήθελα να φτιάξω μερικά δισκάκια DVD αλλά και VCD (σε δισκάκια CD για τα video χαμηλής ανάλυσης). Έχω κάποια εμπειρεία από το Nero Vision (έχω φτιάξει DVD από αρχεια βιντεοκάμερας DV). Δεν μπορεί όμως να διαβάσει κάποια αρχεία που το VLC δείχνει ότι είναι XVID (παρ' όλο που η κατάληξη είναι .AVI). Δοκίμασα διάφορους μετατροπείς video format και με βόλεψε από πλευράς UI το HandBrake. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να μου μετατρέψει τα αρχεία σε μορφή που να μπορεί να διαβάσει το Nero Vision και επίσης πως να ενσωματώσω ήχο και υπότιτλους. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη (νομίζω θα ενδιαφέρει και άλλους το θέμα).
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δοκίμασε το δωρεάν dvd flick για dvd. Τα vcd ξέχνα τα, καλύτερα να κάνεις και τα χαμηλής ποιότητας dvd.
MessengerOfGood Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω. Τα VCD τα σκέφτηκα επειδή έχω πολλά άγραφα CD δισκάκια και αρκετά αρχεία AVI που είναι κάτω από 800 ΜΒ...
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δεν παίζει ρόλο το μέγεθος σε ΜΒ όταν πρόκειται για dvd/vcd/svcd αλλά η διάρκεια του βίντεο. Σε ένα dvd μπορείς να βάλεις μέχρι 2 ώρες περίπου με βέλτιστο σε ποιότητα την 1 ώρα και νορμάλ τα 90-100 λεπτά. Το στάνταρ για τα vcd είναι στα 80 λεπτά και η ανάλυση στα 352Χ288. 1
MessengerOfGood Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Ωραίο φαίνεται! Διαβασε τα AVI και τώρα τα επεξεργάζεται. Ένα αρχείο .h264 που έχω είδα ότι δεν το δέχεται... Να το μετατρεψω σε AVI (ή κάτι άλλο) και, αν ναι, πώς;
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σίγουρα είναι h264; Αυτά τα υποστηρίζει το flick. http://www.dvdflick.net/features.php Στο vlc φόρτωσε το αρχείο αυτό και πήγαινε στο μενού Εργαλεία και κάπου έχει επιλογή να σου δείξει τους codecs. Τι λέει για video και audio; Για μετατροπή καλύτερα είναι σε mpeg-2 στα 720x576 Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2021 από micos000
MessengerOfGood Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ. Στο τέστ που έκανα καποια στιγμή το AVG anvitirus μου εβγαλε μήνυμα ότι κάποιο πρόγραμμα θέλει να διαγράψει ένα αρχείο. Επειδή κάτι εγραφε για ransomware φοβήθηκα και το σταμάτησα. To DVD flic το κατεβασα από το SourceForge και ίσως έχει ιό. Θα το κατεβασω από αλλού και θα δώ. Καλό ξημέρωμα.
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Το sourceforge είναι καθαρό. Το avg δεν ξέρω τι χτύπησε, μπορείς να το δεις από το ιστορικό ελέγχου τι ήταν.
MessengerOfGood Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, micos000 είπε Σίγουρα είναι h264; Αυτά τα υποστηρίζει το flick. http://www.dvdflick.net/features.php Στο vlc φόρτωσε το αρχείο αυτό και πήγαινε στο μενού Εργαλεία και κάπου έχει επιλογή να σου δείξει τους codecs. Τι λέει για video και audio; Για μετατροπή καλύτερα είναι σε mpeg-2 στα 720x576 Σε νεο project επιλέγω "add title" και διαλέγω το αρχείο "ΧΧΧΧ.MKV που μέσα έχει ένα ΧΧΧX.h264. Στο VLC τα στοιχεία των CODECs είναι Βγάζει μήνυμα "ΧΧΧ.ΜΚV" has no usable video track. It will not be added to the project".
MessengerOfGood Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Σε αρχείο DV (AVI) από βιντεοκάμερα που το Nero Vision φτιαχνει μια χαρα ένα DVD, το DVD Flick βγάζει μήνυμα λάθους "-1 from Encode Audio: Audio source not corrected" Τι μπορεί να συμβαίνει;
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Τα dv-avi δεν ξέρω αν τα υποστηρίζει το flick. Ίσως να πρέπρι να τα μετατρέψεις πρώτα. Αλλιώς "βρες" το convertxtodvd που τα υποστηρίζει σχεδόν όλα.
MessengerOfGood Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ Κατά σύμπτωση έχω ήδη δοκιμασει το convertxtodvd που πράγματι δεν έφερε αντίρρηση σε ότι κι αν του ζήτησα. Αλλά γιατί βάζεις σε εισαγωγικά το "βρές"? Τη δωρεάν έκδοση κατέβασα. Λές να μου επιφυλάσει εκπλήξεις στο μέλλον;
micos000 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Σόρυ που δεν απάντησα, κάπου μου ξέφυγε η απάντηση σου. Το convert δεν είναι δωρεάν. Τώρα σου δουλεύει σαν trial και μετά θα βάζει υδατογράφημα πάνω στο βίντεο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα