kostasgr78 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει από την εμπειρία σας, κάποια καλή εφαρμογή για iPhone, για να κάνει κάποιος merge των επαφών μεταξύ Google account και iCloud; Ευχαριστώ πολύ! 🙂
CheOnWeb Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Εννοείς να κάνεις μια φορά merge και μετά να χρησιμοποιείς έναν λογαριασμό ή να κάνουν sync μεταξύ τους; Το πρώτο νομίζω είναι εύκολο αν το κάνεις από browser. Κάνεις export τις επαφές του ενός λογαριασμού και Import στον άλλον. Για το δεύτερο δεν ξέρω κάτι, πέραν του να χρησιμοποιείς έναν Contacts client που να συγχρονίζει και με τους δύο λογαριασμούς. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 https://apps.apple.com/us/app/contacts-sync-for-google-gmail/id454390333 για iPhone. Εγώ έχω την αντίστοιχη για Mac εδώ και πολλά χρόνια και είμαι ευχαριστημένος. Έχει ένα one-time purchase που κατά την γνώμη μου αξίζει φουλ τα λεφτά του, πραγματικά δεν έχω ξανασχοληθεί από την στιγμή που το σέταρα πριν πολλά χρόνια. Λογικά θα δουλεύει εξίσου καλά και στο iOS, αν και στο Mac τρέχει στο background και τα κάνει όλα μόνο του, δεν το ανοίγω για να κάνω sync. Backup πριν πειραματιστείς, και καθάρισμα από σκουπίδια (στο Gmail ειδικά) πριν το πρώτο sync. Εγώ κάνω 2-way sync.
CheOnWeb Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 24 minutes ago, SeaLion said: https://apps.apple.com/us/app/contacts-sync-for-google-gmail/id454390333 για iPhone. Εγώ έχω την αντίστοιχη για Mac εδώ και πολλά χρόνια και είμαι ευχαριστημένος. Έχει ένα one-time purchase που κατά την γνώμη μου αξίζει φουλ τα λεφτά του, πραγματικά δεν έχω ξανασχοληθεί από την στιγμή που το σέταρα πριν πολλά χρόνια. Λογικά θα δουλεύει εξίσου καλά και στο iOS, αν και στο Mac τρέχει στο background και τα κάνει όλα μόνο του, δεν το ανοίγω για να κάνω sync. Backup πριν πειραματιστείς, και καθάρισμα από σκουπίδια (στο Gmail ειδικά) πριν το πρώτο sync. Εγώ κάνω 2-way sync. Μήπως ήταν one-time purchase όταν την κατέβασες; Γιατί τώρα βλέπω μόνο subscription, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Μήπως ήταν one-time purchase όταν την κατέβασες; Γιατί τώρα βλέπω μόνο subscription, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Sync Unlimited Contacts 6.99€ στο Mac. Premium (Lifetime Access) 6.99€ στο iPhone. Προφανώς χρειάζεται ένα από τα δύο. Εγώ το είχα πάρει 3,59€ το... 2014, κι ακόμα δουλεύει!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Αν προσθέσετε το λογαριασμό gmail και το λογαριασμό από το iCloud στο iOS και ενεργοποιήσετε το Sync των επαφών και στα 2, δεν θα γίνει merge όλων στο default contacts App? 1
CheOnWeb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 39 minutes ago, billdanos said: Αν προσθέσετε το λογαριασμό gmail και το λογαριασμό από το iCloud στο iOS και ενεργοποιήσετε το Sync των επαφών και στα 2, δεν θα γίνει merge όλων στο default contacts App? Ναι, μπορείς να το πεις και Merge, αν και δεν είναι ακριβώς αυτό, στην πράξη λειτουργεί. Το θέμα είναι ότι, αν στο Desktop/Laptop χρησιμοποιείς web interface για email και όχι κάποιον client, βλέπεις μόνο τα Contacts που ανήκουν στο email account. Εμένα, για παράδειγμα, που χειρίζομαι το Gmail μέσω web browser (σε Desktop/Laptop) και Mail app (στο iOS) με βολεύει να έχω όλα μου τα Contacts στον Google λογαριασμό. Αν έχεις όμως δύο email, π.χ Gmail και iCloud, τα οποία χειρίζεσαι (και) από web, θα έχεις δύο διαφορετικά Contacts list, πράγμα που για κάποιους δεν είναι βολικό οπότε η μόνη τους λύση είναι το merge (sync για να είμαι ακριβής).
kostasgr78 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Στις 28/2/2021 στις 10:24 ΜΜ, CheOnWeb είπε Εννοείς να κάνεις μια φορά merge και μετά να χρησιμοποιείς έναν λογαριασμό ή να κάνουν sync μεταξύ τους; Το πρώτο νομίζω είναι εύκολο αν το κάνεις από browser. Κάνεις export τις επαφές του ενός λογαριασμού και Import στον άλλον. Για το δεύτερο δεν ξέρω κάτι, πέραν του να χρησιμοποιείς έναν Contacts client που να συγχρονίζει και με τους δύο λογαριασμούς. Πρακτικά αυτό που θέλω είναι merge μόνο μία φορά και να συνεχίσω μετά μόνο με το iCloud. Από την άλλη, μελλοντικά δεν θα με άφηνε αδιάφορο μια αξιόπιστη λύση που να κάνει ενίοτε sync από το iCloud προς το Google account, κυρίως. Στις 1/3/2021 στις 11:55 ΠΜ, billdanos είπε Αν προσθέσετε το λογαριασμό gmail και το λογαριασμό από το iCloud στο iOS και ενεργοποιήσετε το Sync των επαφών και στα 2, δεν θα γίνει merge όλων στο default contacts App? Όχι αυτό δεν έγινε ούτε την πρώτη φορά ούτε μετέπειτα. Δεν βλέπω να υπάρχει κάμια επιλογή για sync, παρόλο που έχω προσθέσει και τις 2 πηγές επαφών.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Αυτό που κάνει η εφαρμογή που σου προτείνω κάνει καλό sync, π.χ. προσέθεσα στο iPhone σε μια επαφή (που είχα ήδη αποθηκεύσει πρόχειρα) το gmail της και μετά από λίγη ώρα είχε συγχρονίσει όποια πληροφορία είχε βάλει ο άλλος στο Google contact (photo, επίθετο!) Σε όποια επαφή έχω αναθέσει manually φωτογραφία στο iPhone, πάει και στο Gmail μετά... Παλιότερα δεν υπήρχε πραγματικό sync μεταξύ των 2 services, κι ούτε νομίζω να υπάρξει ποτέ χωρίς εφαρμογή τρίτου, είναι απλά όπως το είπες, 2 διαφορετικές πηγές επαφών.
CheOnWeb Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, kostasgr78 said: Πρακτικά αυτό που θέλω είναι merge μόνο μία φορά και να συνεχίσω μετά μόνο με το iCloud. Από την άλλη, μελλοντικά δεν θα με άφηνε αδιάφορο μια αξιόπιστη λύση που να κάνει ενίοτε sync από το iCloud προς το Google account, κυρίως. Αυτό, όπως σου είπα, είναι απλό. https://www.google.gr/amp/s/www.easeus.com/amp/ios-tips/how-do-i-sync-google-contacts-with-icloud.html Επειδή νομίζω ότι το iCloud δεν έχει "Merge duplicates" στο Web (πρέπει να έχεις Mac και να το κάνεις στο Desktop Contacts App), αν έχεις πολλές ίδιες επαφές, μπορείς να κάνεις το εξής. Κάνεις Export από iCloud και Import στο Google. Μετά κάνεις το συγύρισμα του καταλόγου εκεί με το Find and Merge Duplicate (κάπως έτσι λέγεται) και όταν έχεις μια τακτοποιημένη λίστα την κάνεις Export και μετά Import στο iCloud, απ' το οποίο θα έχεις σβήσει όλες τις επαφές. Εννοείται ότι το αρχείο με το πρώτο export απ' το iCloud θα το φυλάξεις σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο Google, πριν αρχίσεις τα Imports/Merge κλπ, ώστε να είσαι ασφαλής. Για το μέλλον, εξαρτάται πόσο συχνό είναι αυτό το "ενίοτε" που λες. Αν δεν είναι πολύ συχνό, με το Export από iCloud και Import σε Google, την κάνεις τη δουλειά σε δυο λεπτά. Αλλιώς δες και το app που προτάθηκε. Ερώτηση: Γιατί δεν τα πας όλα στο Google που δουλεύει παντού; Χρησιμοποιείς iCloud Mail από Web? Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από CheOnWeb 1
kostasgr78 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ερώτηση: Γιατί δεν τα πας όλα στο Google που δουλεύει παντού; Χρησιμοποιείς iCloud Mail από Web? Ο manual τρόπος με το export/import είναι σίγουρα ο πιο άμεσος αυτή τη στιγμή μάλλον. Αυτό που προτείνεις να τα γυρίσω όλα αποκλειστικά σε Google, δεν είναι κακή ιδέα. Γιατί όντως, πες ότι υπάρχει πρόβλημα μια φορά, και ξυπνάς ένα κινητό Android για να κάνεις χρήση για λίγες μέρες. Μόνο στο iCloud, δεν θα μπορείς να τα τραβήξεις πίσω εκεί άμεσα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από kostasgr78
CheOnWeb Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 6 minutes ago, kostasgr78 said: Ο manual τρόπος με το export/import είναι σίγουρα ο πιο άμεσος αυτή τη στιγμή μάλλον. Αυτό που προτείνεις να τα γυρίσω όλα αποκλειστικά σε Google, δεν είναι κακή ιδέα. Γιατί όντως, πες ότι υπάρχει πρόβλημα μια φορά, και ξυπνάς ένα κινητό Android για να κάνεις χρήση για λίγες μέρες. Μόνο στο iCloud, δεν θα μπορείς να τα τραβήξεις πίσω εκεί άμεσα. Είναι κι αυτό ένα σενάριο αλλά ο βασικός λόγος που τις έχω όλες στο Google είναι ότι στο web Gmail δεν έχω πρόσβαση στις επαφές του iCloud. Αυτό που λέει πάντως ο SeaLion, το ότι δηλαδή το app κάνει Merge τα στοιχεία κάθε ανεξάρτητης επαφής και όχι απλώς τον κατάλογο, είναι ενδιαφέρον για όποιον θέλει να έχει δύο καταλόγους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Είτε στο iCloud είτε στο Google Contacts μπορείς να κάνεις export τις επαφές από τις αντίστοιχες σελίδες στον browser, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή φόβος "αποκλεισμού", είναι άλλωστε σε vCard (vcf file) που είναι industry standard. Το θέμα είναι πως αν χρησιμοποιείς και τα 2 κάπως πρέπει να παίζει sync, αλλιώς μετά από λίγο καιρό θα πρέπει να το ξανακάνεις manually (και πιθανότατα να ξαναψάχνεις πώς θα το κάνεις) Να σημειώσω πως αυτό που πρότεινα (ούτε προμήθεια να έβγαζα!) τα "Other Contacts" του Google, δεν τα κάνει sync παρά μόνο αν τα κάνεις (μέσα από το Gmail ή το Google Contacts) Add to Contacts. Προσωπικά καλό το βρίσκω καθώς δεν γεμίζω το Address book μου με junk από τον οποιοδήποτε μου έχει στείλει email. Κύριος λόγος που προτιμώ το iCloud ως πρώτη πηγή επαφών είναι πως φαινομενικά είναι πιο συνεπές, το Google όλο κάτι αλλάζει και δεν με πείθει. Αυτά!
koutsis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Γιατί δεν τα περνάς όλα σε Google να ησυχάσεις; Έτσι αν χρειαστεί αργότερα να χρησιμοποιήσεις ένα Android κινητό για οποιοδήποτε λόγο θα τα έχεις όλα εκεί και γενικά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι κι αν συμβεί. 1
kostasgr78 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 12 λεπτά πριν, SeaLion είπε Κύριος λόγος που προτιμώ το iCloud ως πρώτη πηγή επαφών είναι πως φαινομενικά είναι πιο συνεπές, το Google όλο κάτι αλλάζει και δεν με πείθει. Σημαντική παρατήρηση αυτή. 6 λεπτά πριν, koutsis είπε Γιατί δεν τα περνάς όλα σε Google να ησυχάσεις; Έτσι αν χρειαστεί αργότερα να χρησιμοποιήσεις ένα Android κινητό για οποιοδήποτε λόγο θα τα έχεις όλα εκεί και γενικά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι κι αν συμβεί. Αυτό συζητούσαμε παραπάνω ως πιθανή ανάγκη redundancy σε τυχαία στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα