MetroStar Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα, έβαλα πρόσφατα VDSL κατοστάρα και ενώ στο σαλόνι πιάνει 100 μέσω ethernet και λίγο πιο κάτω με WiFi, στο δωμμάτιο που έχω τον υπολογιστή το WiFi πιάνει από 10 μέχρι 18. Δοκίμασα με powerline, αλλά δεν είδα αποτελέσματα, και WiFi extender δε ξέρω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό. Έτσι αποφάσισα να τραβήξω καλώδιο Ethernet από το router ως τον υπολογιστή. Η απόσταση θα είναι 20-35 μέτρα περίπου (δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς ακόμα) και θα το περάσω στην αρχή χαμηλά στο σοβατεπί και μετά γύρω από τις κάσες των πορτών και τέλος κάτω από την πόρτα του δωμματίου. Ξέρει κάποιος κάποιον τρόπο να στερεώσω το καλώδιο στους τοίχους εκτός του κλασικού στρόγγυλου στηρίγματος καλωδίου με καρφί; Κάτι λιγότερο παρεμβατικό που να μη χρειάζεται να καρφώσω; Επίσης τι κατηγορία καλωδίο να πάρω; Σκεφτόμουν 6a, θα με καλύψει/ είναι overkill; Έχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο; Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!
Kozanitis1 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλώδιο πάρε κάτι σε Cat5e ή Cat6 (ιδανικά 23AWG, αλλιώς 24) UTP, επειδή είσαι πάνω από 20 μέτρα, ιδανικά θα ήταν να έπαιρνες "χύμα" όσα μέτρα θέλεις από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρολογικά και να σου πρεσσάρουν 2 βύσματα.. Το λέω γιατί τα "έτοιμα" patch cords είναι με πολύκλωνα καλώδια και όχι μονόκλωνα που θέλεις εσύ για τόσα μέτρα.. Για να το περάσεις χωρίς να τρυπήσεις, ίσως να μπορείς να πάρεις αυτά τα αυτοκόλλητα που βάζουν για να στερεώνουν πλακέ καλώδια (κάτι τετράγωνα 1εκΧ1εκ) και να το κρατήσεις με ταιραπ (δεματικά) κολλώντας τα πάνω στο σοβαντεπί ψηλά Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1 1
_Biohazard_ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορείς να το στηρίξεις και με πιστόλι σιλικονης (θερμοκολλα). Θα σου πάρει ώρα να κολλάς λίγο λίγο, αλλά και σταθερό θα ναι και χωρίς τρύπες. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από _Biohazard_ 1
Mpiftekis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μπορείς να πάρεις κανάλια για καλώδιο το οποίο κολλάει στον τοίχο και να το περάσεις εκεί μέσα. Δες όμως πρώτα κανένα βιντεάκι για το πώς θα φτιάξεις το κανάλι στις γωνίες ώστε να φαίνεται όμορφο. 1
stark Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Στις 28/2/2021 στις 7:37 ΜΜ, MetroStar είπε Καλησπέρα, έβαλα πρόσφατα VDSL κατοστάρα και ενώ στο σαλόνι πιάνει 100 μέσω ethernet και λίγο πιο κάτω με WiFi, στο δωμμάτιο που έχω τον υπολογιστή το WiFi πιάνει από 10 μέχρι 18. Δοκίμασα με powerline, αλλά δεν είδα αποτελέσματα, και WiFi extender δε ξέρω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό. Έτσι αποφάσισα να τραβήξω καλώδιο Ethernet από το router ως τον υπολογιστή. Η απόσταση θα είναι 20-35 μέτρα περίπου (δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς ακόμα) και θα το περάσω στην αρχή χαμηλά στο σοβατεπί και μετά γύρω από τις κάσες των πορτών και τέλος κάτω από την πόρτα του δωμματίου. Ξέρει κάποιος κάποιον τρόπο να στερεώσω το καλώδιο στους τοίχους εκτός του κλασικού στρόγγυλου στηρίγματος καλωδίου με καρφί; Κάτι λιγότερο παρεμβατικό που να μη χρειάζεται να καρφώσω; Επίσης τι κατηγορία καλωδίο να πάρω; Σκεφτόμουν 6a, θα με καλύψει/ είναι overkill; Έχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο; Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη! Θα σου πρότεινα μικρό καναλάκι όπως στην photo. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα