Spyros20199 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα. Θέλω να βάλω μια κάμερα παρακολούθησης εσωτερικά στο αμάξι μου ώστε να μπορώ να καταγράφω τυχών φθορές. Έχετε να μου προτείνετε κάποια καμερα? Με WI fi δεν θα προτιμούσα γιατί λόγο απόστασης δεν θα είναι εφικτό. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν λύσεις αλλά να ξέρεις οι τιμές ξεφεύγουν.. Θα πρέπει να ψάξεις για motion detection dvr καμερες. και οχι απλα g-force (που ειναι αμα στο τρακαρουν).. Οι περισσοτερες εταιρειες με καμερες αυτοκινητων, βαζουν "parking mode" με μια φωτογραφια ληστη να φοβαται για να προκαλεσουν εντύπωση, αλλα στη πραγματικοτητα το parking mode ειναι μονο αν στο τρακαρουν ενώ λείπεις. Για φθορές/σαμποτάζ κλπ είναι μόνο το motion detection, αλλά να ξέρεις οτι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν: 1) Οι τιμές είναι στο θεό (400 ευρά και πάνω) 2) Θέλεις εγκατάσταση σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτου (για να δίνει ρεύμα ακόμα και όταν δεν είναι το κλειδί στη μίζα) - (θα παιρνει ρευμα απο την μπαταρια του αμαξιου 24/7) 3) μεγάλη προσοχή στο νούμερο 2 γιατί αν δεν έχει "κόφτη" η κάμερα (κλασικές κινέζικες), θα αδειάσει η μπαταρία του αυτοκινήτου και δε θα μπορείς να το βάλεις μπροστά.. 4) θα χρειαστείς μεγάλη χωρητικότητα σε κάρτα micro sd... αλλιώς θα γράφει 2-3 ώρες και θα σβήνει τα παλιά. 5) Νομικά "κολλήματα": υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να βρείς έναν μακάκα που θα σου κάνει παρατήρηση γιατί "τον γράφεις στο δρόμο" και "ειναι παράνομο" αλλά η νομοθεσία δεν ορίζει οτι είναι παράνομες οι κάμερες αυτοκινήτων γιατί το έχεις για την ασφάλεια σου. Προσωπικά έχω κάμερες στο αμάξι και δεν μου έκαναν ποτέ κανείς πρόβλημα, ούτε οι αστυνομίες από κράτη του εξωτερικού (με εξαίρεση 1 φορά που παρόλο που γκρίνιαξαν δεν μου έκαναν τίποτα). Παρένθεση: Να ξέρεις ότι η παρουσία κάμερας όταν έχεις συναναστροφή με τις αρχές , τις περισσότερες φορές λειτουργεί προς όφελος σου γιατί προσέχουν περισσότερο την συμπεριφορά τους μιας και ξέρουν ότι όλα καταγράφονται. Αυτό δε σημαίνει οτι μόλις σε σταματήσουν θα την επιδεικνύεις και θα απειλείς, γιατί τότε απλά πας γυρεύοντας. Επίσης αν σου ζητήσει κάποιος να σβήσεις το υλικό που τον έχει καταγράψει, είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Αλλιώς υπάρχει νομικό ζήτημα προσωπικών δεδομένων. Μπορώ να σου προτείνω ορισμένες κάμερες αν θες, όπως είναι οι παρακάτω.. (προσοχή με το αγγλικό άμαζον και τις αποστολές απο αγγλία (ακόμα και αν πάρεις απο ευρωπαϊκο αμαζον) γιατί θα σε ρημάξουν στο τελωνείο. Thinkware - Βγαίνει και σε 4Κ μοντέλο αλλα ανεβαίνει κιάλο η τιμή. Η thinkware ενώ είναι καλή σαν εταιρεία, να ξέρεις κάνει απατεωνιές με την sd και αν βάλεις κάρτα μνήμης οποιασδήποτε άλλης μάρκας εκτός της thinkware τότε δεν την αναγνωρίζει η κάμερα.. Πρέπει να τα σκάσεις στην δική τους μάρκα που έχει η κάρτα πάνω το ειδικό τσιπάκι. Επίσης το σέρβις τους ενώ είναι ευγενικό, είναι τέρμα ανοργάνωτο. Μόνο ο αντιπρόσωπος της αγγλίας σε βοηθάει σε ότι χρειαστεί, οι υπόλοιποι πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.. Προσφέρει όμως διάφορες σύγχρονες λειτουργίες - ειδοποίηση κάμερας/σύγκρουσης κλπ Blackvue - Λίγο πιο ακριβή σαν μάρκα αλλά θεωρείται καλύτερη σαν εταιρεία (δεν έχω προσωπική εμπειρία μαζί τους, δεν ξέρω). Αυτοί προσφέρουν cloud που αν κάνεις πατέντα με hotspot στο αμάξι, θα μπορείς να βλέπεις την κάμερα και ζωντανά στο κινητό σου (ενώ κάτι τέτοιο δεν το κάνει καμία άλλη μάρκα) Υπόψιν οτι σε ολες τις παραπάνω, ενδέχεται να χρειαστούν ειδικοί αντάπτορες/καλώδιο/εξωτερικές μπαταρίες (για να μην τρώει το αμαξιού) κλπ, που το κόστος μπορεί να είναι +100-150 ευρώ πάνω.. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες πιο φθηνές, αλλά δεν τις πολυ-εμπιστεύομαι. Αν βάλεις επίσης, καλύτερα να μείνεις στα 2CH (2 κανάλια) γιατί μπορεί να έρθει να στο κάνει θερινό το αμάξι κάποιος από την πίσω πλευρά και να μην τον γράψει αν έχεις μόνο μια μπροστινή κάμερα.. Οπότε κάμερα μπρός/πίσω είναι καλύτερο γιατί καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο εύρος του χώρου. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spyros20199 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Είναι δυστηχως πολύ ακριβές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα