filip123go Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Hetfield είπε Ebay. Πιο συγκεκριμενα το παρακατω για να ερθει και πιο γρηγορα, αλλα οποιο και να παρεις την ιδια δουλεια θα κανει (στην ουσια αλλαζει την διαταξη των pins του M.2). https://www.ebay.com/itm/M-2-NVMe-SSD-adapter-for-Apple-MacBook-Air-Pro-FREE-next-day-delivery-in-the-UK/224233742585?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Σε ευχαριστώ!! Μόλις το παρήγγειλα και εγώ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, ethereum είπε μηπως μπορούν να βαλουν τις επιλογές σμίκρυνσης/μεγένθυσης/κλείσιμο παραθύρου στα δεξια ? είναι κουραστικό να τρέχεις τον κερσορα στην αριστερή γωνία Τώρα αναφέρεσαι σε μια από τις χειρότερες αποτυχίες σχεδιασμού γραφικής διεπαφής όλων των εποχών. 🤣 Βέβαια αν είσαι αριστερόχειρας μπορεί και να βολεύει... 🙂 Εγώ πάλι υποθέτω ότι μιλάμε για την ποιότητα του λειτουργικού πάλι, αν και η apple μας πληροφορεί ότι τροφοδοτούμενα USB-C hubs "που δεν τηρούν σωστά τις προδιαγραφές", τώρα θα τις τηρήσουν μόλις έρθει η διόρθωση. [Εγώ καταλαβαίνω ότι η τροφοδοσία έχει θέματα, και μπορεί να είναι και θέμα υλικού.] 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 30 λεπτά πριν, petasis είπε Τώρα αναφέρεσαι σε μια από τις χειρότερες αποτυχίες σχεδιασμού γραφικής διεπαφής όλων των εποχών. 🤣 Βέβαια αν είσαι αριστερόχειρας μπορεί και να βολεύει... 🙂 Εγώ πάλι υποθέτω ότι μιλάμε για την ποιότητα του λειτουργικού πάλι, αν και η apple μας πληροφορεί ότι τροφοδοτούμενα USB-C hubs "που δεν τηρούν σωστά τις προδιαγραφές", τώρα θα τις τηρήσουν μόλις έρθει η διόρθωση. [Εγώ καταλαβαίνω ότι η τροφοδοσία έχει θέματα, και μπορεί να είναι και θέμα υλικού.] Αν ήταν θέμα λειτουργικού κι όχι υλικού, θα αφορούσε και παλιότερα μοντέλα με USB-C το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τώρα το "μια από τις χειρότερες αποτυχίες σχεδιασμού γραφικής διεπαφής όλων των εποχών. 🤣" το βασίζεις κάπου πέρα από την εμπάθεια που έχεις στο λειτουργικό; Ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι ο ίδιος για τον οποίο βρίσκονται τα action buttons κάτω δεξιά. Για όποιον τα προτιμά ανάποδα.... Αραβικά: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soconium Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Παθών. Μπρικαρε MacBook Pro 2020 (non M1). Χρησιμοποιώ adapter Lenovo & tp Link. Έκανα το λάθος να κάνω upgrade σε big sur. Παρασκευή (προηγούμενης βδομαδας) το έσβησα και δεν ξύπνησε ξανά. Δεν πρόλαβα το τελευταίο update. Είναι ήδη στο service. Ευτυχώς είναι εταιρικό, αλλά μου κόψε τα χέρια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, petasis said: Τώρα αναφέρεσαι σε μια από τις χειρότερες αποτυχίες σχεδιασμού γραφικής διεπαφής όλων των εποχών. 🤣 Βέβαια αν είσαι αριστερόχειρας μπορεί και να βολεύει... 🙂 Δεν ξέρω για τον σχεδιασμό του MacOS αλλά ότι οι δεξιόχειρες βολεύονται με τα εικονίδια στο δεξί μέρος της οθόνης, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που γράφτηκε από καταβολής Internet. Απ' όπου και να το πιάσεις δηλαδή... Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2021 από CheOnWeb 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sv398 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, Hetfield είπε Ειδικα την USB-A θα ηταν αυτοκτονια να την επαναφερουν. Υπαρχει νεο προτυπο, ονομαζεται USB-C, καλυπτει ολες τις αναγκες (φορτιση, thunderbolt, ethernet κτλ) και καλο θα ηταν ολοι (κατασκευαστες, καταναλωτες κτλ) να προσαρμοστουν οπως γινεται με ολα τα νεα προτυπα. Ναι εννοείται να καταργηθούν όλες οι άλλου τύπου θύρες. Αυτοί που φτιάχνουν adaptors κλέφτες θα γίνουν? Συν του ότι, όπως και να το κάνουμε είναι χλίδα να μοιάζει το Macbook με χταπόδι από γιαπωνέζικο manga με 3-4 adaptors επάνω με 3 θύρες το ένα και ότι περιφερειακά έχουν συνδεδεμένα. 'Οχι παίζουμε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vabill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, keysmith είπε Υπομονή "αδέλφια".. Στα επόμενα mac book επανέρχεται η SD reader και η HDMI που κατά τα άλλα "δεν χρειάζονταν".. (να δω τι θα λένε οι υπέρμαχοι του "μας φτάνει μία usb και μάλιστα type-C".. lol Υ.Γ. Ελπίζω να σοβαρευτούν περισσότερα και να επαναφέρουν USB-A και ιδανικά και την gigabit ethernet (έστω στα "Pro" αφού είναι για Proφεσιοναλς). Είδα καινούριο HP λεπτότατο που με κομπίνα έχει την θύρα δλδ λύσεις υπάρχουν και μάλιστα από παλιά. Πεστα!! Επίσης καλό θα ήταν να προσθέσει vga port, μια σειριακή, ένα 2πλο RCA και floppy drive. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
t(o.ot) Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, vabill είπε Πεστα!! Επίσης καλό θα ήταν να προσθέσει vga port, μια σειριακή, ένα 2πλο RCA και floppy drive. Και την PCMCIA σειριακή κάρτα που αγόρασα το 1998 θα την πετάξω; Δε χρειάζεται η σειριακή, αρκεί να βάλουν τουλάχιστον 2 PCMCIA στο απλό macbook και τουλάχιστον 4 στο pro. Σοβαρά τώρα, το thunderbolt μου μοιάζει πολλά υποσχόμενο αν και πολύ tamperamental σε ότι έχει να κάνει σε υποστήριξη πολλαπλών οθονών και περιορισμένο σε ότι έχει να κάνει με την επεκτασιμότητά(?) του. Σε δουλειά και σπίτι έχω αλλάξει πολλαπλά dongles και hubs, από CalDigit και OWC μέχρι και τα κινέζικα dongles που κυκλοφορούν με το κιλό και πάντα κατέληγα με μια οθόνη σε dock/dongle, και μια απευθείας στο λάποτοπ με hdmi to usb-c. Όσον αφορά σε αυτό που περιγράφω ως πρόβλημα επεκτασιμότητας (πρέπει να υπάρχει πιο σχετική λέξη να το περιγράψει), εννοώ πως η έλλειψη υποστήριξης πολλαπλών θυρών σε έναν controller (usb-c hub) ως τώρα σήμαινε πως κατέληγες με ένα σωρό καλώδια πάνω στο γραφείο που έπρεπε να βάζεις/βγάζεις στο laptop για να κανεις τη δουλειά σου. Ευτυχώς το thunderbolt 4 λέει το υποστηρίζει και βγήκαν ήδη και τα πρώτα hubs με πολλαπλές (3 αν δεν κάνω λάθος) θύρες. Το power delivery με τα 3rd party dongles πάντα μου δούλευε μια χαρά, αν και ακόμα παίζω με ένα pro του 2017, οπότε μπορεί το πρόβλημα να περιοριζόταν στα πιο πρόσφατα μοντέλα (2020/2021 απ' ότι βλέπω στο άρθρο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 To καλό το update είναι το επόμενο (11.3) που διορθώνει το χειρότερο bug στην ιστορία του mac os, δηλαδή την απρόσκοπτη χρήση οθονών 4K και πάνω (που δεν υπήρχε στην 11.0 και εμφανίστηκε στην 11.1!!!) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miltos_id Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Από την μέρα που μπήκε σε MacBook 12 έγινε πιο αργό από την γιαγιά μου ,! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 17 hours ago, keysmith said: Υπομονή "αδέλφια".. Στα επόμενα mac book επανέρχεται η SD reader και η HDMI που κατά τα άλλα "δεν χρειάζονταν".. (να δω τι θα λένε οι υπέρμαχοι του "μας φτάνει μία usb και μάλιστα type-C".. lol Υ.Γ. Ελπίζω να σοβαρευτούν περισσότερα και να επαναφέρουν USB-A και ιδανικά και την gigabit ethernet (έστω στα "Pro" αφού είναι για Proφεσιοναλς). Είδα καινούριο HP λεπτότατο που με κομπίνα έχει την θύρα δλδ λύσεις υπάρχουν και μάλιστα από παλιά. Υπέρμαχος μόνο USB-C (Thunderbolt 3) εδώ! Τι έλεγες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 20 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Δεν ξέρω για τον σχεδιασμό του MacOS αλλά ότι οι δεξιόχειρες βολεύονται με τα εικονίδια στο δεξί μέρος της οθόνης, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που γράφτηκε από καταβολής Internet. Απ' όπου και να το πιάσεις δηλαδή... Δεν παραπονέθηκα εγώ πάντως. Και μπαρούφα - ξεμπαρούφα, ναι, οι δεξιόχειρες θέλουμε τα πράγματα στα δεξιά. Υπάρχει λόγος που όλα τα λειτουργικά του κόσμου τα έχουν όλα τα σημαντικά στοιχεία ελέγχου στην δεξιά πλευρά, από τα στοιχεία χειρισμού των παραθύρων, μέχρι το scrollbar. Και μετά υπάρχει και το μαύρο πρόβατο, που τα έβαλε όπου να 'ναι, και αντί για σύμβολα έβαλε άκυρα χρώματα. Ας περάσουμε τώρα τις διορθώσεις που αφορούν κρίσιμα θέματα όπως το usb, στο "σοβαρά τεσταρισμένο" λειτουργικό λοιπόν, και ας αφήσουμε τους εμπαθείς να μην μπορούν να βάλουν usb συσκευές στα δικά τους λειτουργικά, επειδή αυτά δεν είναι το ίδιο "ποιοτικά". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, petasis said: Υπάρχει λόγος που όλα τα λειτουργικά του κόσμου τα έχουν όλα τα σημαντικά στοιχεία ελέγχου στην δεξιά πλευρά Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2021 από CheOnWeb 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 21 ώρες πριν, petasis είπε Δεν παραπονέθηκα εγώ πάντως. Και μπαρούφα - ξεμπαρούφα, ναι, οι δεξιόχειρες θέλουμε τα πράγματα στα δεξιά. Υπάρχει λόγος που όλα τα λειτουργικά του κόσμου τα έχουν όλα τα σημαντικά στοιχεία ελέγχου στην δεξιά πλευρά, από τα στοιχεία χειρισμού των παραθύρων, μέχρι το scrollbar. Και μετά υπάρχει και το μαύρο πρόβατο, που τα έβαλε όπου να 'ναι, και αντί για σύμβολα έβαλε άκυρα χρώματα. Ας περάσουμε τώρα τις διορθώσεις που αφορούν κρίσιμα θέματα όπως το usb, στο "σοβαρά τεσταρισμένο" λειτουργικό λοιπόν, και ας αφήσουμε τους εμπαθείς να μην μπορούν να βάλουν usb συσκευές στα δικά τους λειτουργικά, επειδή αυτά δεν είναι το ίδιο "ποιοτικά". Tο μπαρούφα - ξεμπαρούφα δεν είναι όρος του interface design, ούτε το τι έχεις συνηθίσει εσύ κάνει κάτι πιο "σωστό". Ευτυχώς οι προγραμματιστές δεν είναι απαραίτητα και καλοί στο Human-Computer Interaction και το αφήνουν σε άλλους! Ο λόγος για τον οποίο σχεδιάζονται έτσι κάποια πράγματα είναι η left-to-right κατεύθυνση γραφής μας + κάτι άλλα θεωρητικά και όχι το αν είμαστε δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες. Ο φίλος παραπάνω έχει να πει κάτι επί του θέματος, με χρήση hardware από Lenovo / TP Link είχε θέμα. Εγώ, διαβάζοντας σε ξένα sites γι αυτό το θέμα, είχα καταλάβει πως αφορούσε ανώνυμες κινεζιές που κάποιοι τις προτίμησαν για docks/hubs που θα τροφοδοτούν και με ρεύμα τα Macbooks τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα