tzitzikas2 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 καλησπέρα. Χτές ένα παλιό pc που έχω έκανε update σε 20H2 έκδοση win 10. Τα windows εξ αρχής (εδλω και μήνες τα έχω περασμένα), δεν τα έχω ενεργοποιήσει και κάτω δεξιά βγάζουν το κλασσικό υδατογράφημα περι ενεργοποίησης, αλλα κατα τα άλλα δουλεύουν μια χαρά. Σήμερα που τον άνοιξα βγήκε κάτω δεξια εκεί που βγαίνουν οι ειδοποιήσεις, ειδοποίηση οτι τα windows πρέπει να ενεργοποιηθούν. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά και χωρίς ενεργοποίηση ή η έκδοση 20H2 απαιτεί να ενεργοποιηθούν και θα φάω καμια φόλα και θα σταματήσουν να δουλεύουν. Προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει να κάνω ενεργοποίηση. Ειναι το 2ο pc που έχω και δεν θέλω οπωσδήποτε να ενεργοποιήσω τα windows. ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα το καταλάβεις σε κανά 2μηνο αν έχει αλλάξει κάτι ή όχι σχετικά με τα μη ενεργοποιημένα 10άρια. Εγώ θα πόνταρα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Πάντως αν θέλεις μπορείς να πάρεις από ebay με κανά 2ευρω μια άδεια και να τελειώνεις. Πες ότι δεν πήρες έναν καφέ στο χέρι μια μέρα και πλήρωσες μια άδεια για τα windows. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2021 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, micos000 είπε Θα το καταλάβεις σε κανά 2μηνο αν έχει αλλάξει κάτι ή όχι σχετικά με τα μη ενεργοποιημένα 10άρια. Εγώ θα πόνταρα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Πάντως αν θέλεις μπορείς να πάρεις από ebay με κανά 2ευρω μια άδεια και να τελειώνεις. Πες ότι δεν πήρες έναν καφέ στο χέρι μια μέρα και πλήρωσες μια άδεια για τα windows. καλησπέρα. Γνωρίζεις κάποιον καλό πωλητή στο ebay για να αγοράσω ένα? Αν δεν θες να απαντήσεις εδώ πες μου μέσω πμ. Εχω windows 10 home 64 bit Ελληνικά. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν βάζοντας κλειδί και δεν λειτουργήσει υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρουν τα windows? δηλαδή να μην λειτουργούν καθόλου να κάτι πάει στραβά με το κλειδί? Το να μην ενεργοποιηθούν και να μείνει η κατάσταση όπως είναι τώρα δεν με πειράζει, θα επικοινωνήσω με τον πωλητή του κλειδιού, αλλά μην φάμε καμια φόλα και κλειδώσουν τα windows και θέλει format μετά. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Βρες όποιον θέλεις. Αν δεν δουλέψει συνήθως σου στέλνουν άλλο κλειδί. Αν μπλοκάρει το κλειδί θα επιστρέψουν τα win στην κατάσταση που είναι τώρα. Η κατάσταση είναι win-win. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα γιατι κατι περιεργο που μου συνεβη. Επειδη αλλαξα προχτες μητρικη και επεξεργαστη κατεβασα με το γνωστο εργαλειο απο το site της Microsoft το iso των windows σε usb,ακολουθωντας την γνωστη διαδικασια και εχω την τελευταια εκδοση windows 10 20H2. Εκανα ολα τα updates μεχρι και σημερα,αλλα υπαρχει το εξης προβλημα/bug που δεν εχω αντιμετωπισει ποτε μεχρι τωρα στην χρηση των προηγουμενων εκδοσεων windows 10 απο τοτε που υπαρχουν σαν λειτουργικο συστημα : Με το που μπουταρω, δεν υπαρχει στο task bar η ενδειξη Αγγλικης/ Ελληνικης γλωσσας και επισης δεν μπορω να χρησιμοποιησω το keyboard στο search bar, διπλα στο σημαιακι της εναρξης ουτε πουθενα μεσα στο λειτουργικο. Για παραδειγμα , Start, Settings, παλι ενω πληκτρολογω,δεν υπαρχει λειτουργικοτητα και δεν φαινεται τιποτε στο ''find a setting''. Εντελως κουφη περιπτωση. Κατα τα αλλα στο google η στο Open Office η οπουδηποτε αλλου η πληκτρολογηση ειναι λειτουργικη.Μονο μεσα στο περιβαλλον των windows 10 υπαρχει προβλημα,με μονη εξαιρεση την αρχικη οθονη με το που φορτωνει το λειτουργικο,που οταν πληκτρολογω τον κωδικο εισοδου,το δεχεται κανονικα. Εκανα ολες τις λυσεις που προτεινονται εδω,αλλα ολες λειτουργουν,μονο για το current session των windows. Αν ξαναμπουταρω,παλι υπαρχει το ιδιο θεμα. https://thegeekpage.com/fix-unable-to-type-in-windows-10-search-bar/ Να επισημανω οτι με το προηγουμενο motherboard/cpu που ειχα και με την προηγουμενη version windows 10,δηλαδη μεχρι πριν 3 ημερες,δεν ειχα ποτε ξανασυναντησει τετοιο προβλημα. Εχει συμβει σε καποιον αλλο και αν ναι,τι λυση βρηκε? Υποψιαζομαι corrupted iso αλλα ακολουθησα πιστα και προσεκτικα την διαδικασια και κατεβασα το iso απο το επισημο site της Microsoft. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, benign είπε Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα γιατι κατι περιεργο που μου συνεβη. Επειδη αλλαξα προχτες μητρικη και επεξεργαστη κατεβασα με το γνωστο εργαλειο απο το site της Microsoft το iso των windows σε usb,ακολουθωντας την γνωστη διαδικασια και εχω την τελευταια εκδοση windows 10 20H2. Εκανα ολα τα updates μεχρι και σημερα,αλλα υπαρχει το εξης προβλημα/bug που δεν εχω αντιμετωπισει ποτε μεχρι τωρα στην χρηση των προηγουμενων εκδοσεων windows 10 απο τοτε που υπαρχουν σαν λειτουργικο συστημα : Με το που μπουταρω, δεν υπαρχει στο task bar η ενδειξη Αγγλικης/ Ελληνικης γλωσσας και επισης δεν μπορω να χρησιμοποιησω το keyboard στο search bar, διπλα στο σημαιακι της εναρξης ουτε πουθενα μεσα στο λειτουργικο. Για παραδειγμα , Start, Settings, παλι ενω πληκτρολογω,δεν υπαρχει λειτουργικοτητα και δεν φαινεται τιποτε στο ''find a setting''. Εντελως κουφη περιπτωση. Κατα τα αλλα στο google η στο Open Office η οπουδηποτε αλλου η πληκτρολογηση ειναι λειτουργικη.Μονο μεσα στο περιβαλλον των windows 10 υπαρχει προβλημα,με μονη εξαιρεση την αρχικη οθονη με το που φορτωνει το λειτουργικο,που οταν πληκτρολογω τον κωδικο εισοδου,το δεχεται κανονικα. Εκανα ολες τις λυσεις που προτεινονται εδω,αλλα ολες λειτουργουν,μονο για το current session των windows. Αν ξαναμπουταρω,παλι υπαρχει το ιδιο θεμα. https://thegeekpage.com/fix-unable-to-type-in-windows-10-search-bar/ Να επισημανω οτι με το προηγουμενο motherboard/cpu που ειχα και με την προηγουμενη version windows 10,δηλαδη μεχρι πριν 3 ημερες,δεν ειχα ποτε ξανασυναντησει τετοιο προβλημα. Εχει συμβει σε καποιον αλλο και αν ναι,τι λυση βρηκε? Υποψιαζομαι corrupted iso αλλα ακολουθησα πιστα και προσεκτικα την διαδικασια και κατεβασα το iso απο το επισημο site της Microsoft. Πήγαινε Ρυμίσεις - Ώρα και Γλώσσα - Γλώσσα και στις Προτιμώμενες δες τί εμφανίζει. Κανονικά εκεί πρέπει να βλέπεις Ελληνικά και Αγγλικά και πατώντας τις Επιλογές σε κάθε μία να έχεις εγκατεστημένο το πακέτο γλώσσας και τα πληκτρολόγια. Κατέβασε ότι λείπει και δοκίμασε αν έφτιαξε. Διαφορετικά κάνε πάλι εγκατάσταση καθώς κάτι δεν μπήκε καλά εξαρχής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, dpolal είπε Πήγαινε Ρυμίσεις - Ώρα και Γλώσσα - Γλώσσα και στις Προτιμώμενες δες τί εμφανίζει. Κανονικά εκεί πρέπει να βλέπεις Ελληνικά και Αγγλικά και πατώντας τις Επιλογές σε κάθε μία να έχεις εγκατεστημένο το πακέτο γλώσσας και τα πληκτρολόγια. Κατέβασε ότι λείπει και δοκίμασε αν έφτιαξε. Διαφορετικά κάνε πάλι εγκατάσταση καθώς κάτι δεν μπήκε καλά εξαρχής. Ευχαριστω. Τα κοιταξα,ολα αυτα φαινονται ενταξει. Θα προσπαθησω λιγο ακομη πριν ξανακανω εγκατασταση. Απλα ειναι μεγαλο χασιμο χρονου γιατι εχω αρκετο λογισμικο να εγκαταστησω και φοβαμαι μηπως ειναι καποιο bug της τελευταιας αναβαθμισης/ εκδοσης του λειτουργικου και εχω ξανα τα ιδια αποτελεσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Θα πρότεινα να ξανακάνεις εγκατάσταση και αφού ελέγξεις ότι όλα είναι εντάξει και κάνεις και τις αναβαθμίσεις, μετά να αρχίσεις να βάζεις προγράμματα και μετά από κάθε εγκατάσταση έλεγχε αν άλλαξε τίποτα. Ίσως κάποιο από τα προγράμματα που βάζεις στην πορεία έχει θέματα με την τελευταία έκδοση. Μπορεί όμως και να είναι τυχαίο και να μην στο ξανακάνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Να ενημερωσω οτι τελικα,εκανα format και επανεγκατεστησα το windows 10 αλλα αφου το κατεβασα στον υπολογιστη μου σε μορφη iso μεσα απο torrent και μετα με το γνωστο προγραμμα rufus εκανα ενα bootable usb disk. Αυτη τη φορα ολα δειχνουν αψογα και το προβλημα εξαφανιστηκε. Φαινεται οτι το να κατεβασεις το λειτουργικο με το προγραμμα της microsoft live, για να φτιαξεις bootable usb disk, δεν ειναι παντα 100% ασφαλης διαδικασια. Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, benign είπε Φαινεται οτι το να κατεβασεις το λειτουργικο με το προγραμμα της microsoft live, για να φτιαξεις bootable usb disk, δεν ειναι παντα 100% ασφαλης διαδικασια. Κάνεις λάθος. Αν προσέξεις τι κάνεις και γνωρίζεις τους περιορισμούς είναι 100% ασφαλής διαδικασία. Εγώ τα 10άρια τα κατεβάζω ΜΟΝΟ μέσω του εργαλείου σε iso. Η δημιουργία usb μέσω του εργαλείου είναι και αυτή ασφαλής διαδικασία, απλά στο κάνει uefi-gpt only και δεν μπορείς να μπουτάρεις σε mbr bios και γι αυτό το αποθηκεύω σε iso για να έχω τη δυνατότητα επιλογής. Συνήθως κρατάω δύο usb, ένα για καινούργια συστήματα και ένα για παλιά και τα ανανεώνω ανά δύο εκδόσεις. Το πρόβλημα πάντως που παρουσίασες δεν έχει σχέση με την δημιουργία του μέσου εγκατάστασης. Μάλλον κάποιο πρόβλημα θα εμφανίστηκε στην διαδικασία όπου έστηνες προγράμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, benign είπε Φαινεται οτι το να κατεβασεις το λειτουργικο με το προγραμμα της microsoft live, για να φτιαξεις bootable usb disk, δεν ειναι παντα 100% ασφαλης διαδικασια. Δεν έχει σχέση με το πρόβλημα που σου παρουσιάστηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα