Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης 49-50 ιντσών (λόγω συγκεκριμένου χώρου)και είμαστε ανάμεσα σε Sony και LG.
Κοιτούσαμε την 49nano816 η 866 οπότε μιλάμε για budget γυρω στα 600 κάτι και όχι πχ για oled.
Διαβάζοντας διάφορες κριτικές, προβλημάτισε η ποιότητα μαύρου των nano lg και η αδυναμία εγγραφής στα τελευταία μοντέλα.
Υπάρχει κάποια που προτείνετε; Η τηλεόραση λειτουργεί κυρίως για ταινίες, Netflix κλπ και όχι gaming.
Έχουμε αποκλείσει την Samsung γιατί πήραμε ήδη πριν ένα μήνα, εξαιρετική εικόνα αλλά δεν ήταν συμβατή με Mac, εκανε συνεχείς αποσυνδέσεις και κλείδωνε τις ρυθμίσεις συνδεδεμένη με hdmi.
Από την Samsung μας είπαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι και η τηλεόραση επιστράφηκε.

Κάθε γνώμη θα βοηθήσει!

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν η απόδοση μαύρου είναι το κύριο χαρακτηριστικά τότε απευθείας πρέπει να κοιτάς VA πάνελ. Σε Sony στις 49 ίντσες με το χρηματικό όριο των 600 δεν μπορείς να βρεις VA πάνελ. 

Μια καλή επιλογή σε Sony είναι αυτή αλλά έχει IPS πάνελ δηλαδή τα μαύρα γκριζαρουν . 

https://www.skroutz.gr/s/22328449/Sony-KD-49XH8196-Smart-4K-UHD-49.html?from=catspan

Σε LG υπάρχει μια καλή επιλογή και είναι αυτή. Όλες οι 50 και 60 ίντσες είναι με VA. 

https://www.skroutz.gr/s/23672034/LG-50UN74006-Smart-4K-UHD-50.html

Επίσης πολύ VFM είναι και αυτή με VA πάνελ. 

https://www.skroutz.gr/s/26313139/TCL-50P815-Smart-4K-UHD-50.html

Επεξ/σία από Payne83
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημερα.

Εχω την nano866 στις 49 ιντσες απο τελη Γεναρη.

Γενικως ειμαι ικανοποιημενος με την τηλεοραση γιατι αποτελει βελτιωση σε συγκριση με μια Sony Android τετραετιας στις ιδιες διαστασεις.

Εαν σε καλυπτει στο ζητουμενο της συνδεσης με Mac,κατα τα λοιπα ειναι μια απολυτως επαρκης τηλεοραση σε ολα επιπεδα,ειδικα στην τιμη που διατιθεται τωρα.

Το λειτουργικο ειναι βελτιστοποιημενο οσο δεν παει οσον αφορα την ταχυτητα και ευκολια χρησης.Δεν εχει την ποικιλια επιλογων του Android που φορανε οι Sony αλλα οτι κανεις,το κανεις πιο γρηγορα.

Το πανελ,οντας IPS,δεν εχει τα μαυρα-μαυρα,οπως τα VA panel αλλα κερδιζει σε γωνιες θεασης.Επισης το contrast και η φωτεινοτητα θα μπορουσαν να ειναι ενα κλικ παραπανω(οπως στην σειρα 9000 της lg) αλλα αυτο σε ανεβαζει και σε τιμη και σε ιντσες.

Γενικα,επειδη ασχολουμαι,περασα αρκετες ωρες παραμετροποιοντας με βοηθεια οδηγων και προτεινομενων ρυθμισεων απο το internet και αφου την εφερα στα μετρα μου,θεωρω οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη.

η 816 παλι,εχει μειον αρκετα χαρακτηριστικα,αλλα σημαντικα-αλλα οχι, το βασικο ομως ειναι οτι φοραει 60hz panel.

Δες εδω τις διαφορες,  http://hdtelevizija.com/wp-content/uploads/2020/08/LG_TV_LineUp_chart_2020_v1.0.pdf

Για να πας σε κατι καλυτερο σε Sony,πρεπει να δεις την σειρα 9 αλλα ξεφευγει σε τιμη.η σειρα 8 ειναι οριακα υποδεεστερη.

Επισης να σημειωσω οτι την πηρα 20ε παραπανω απο την τωρινη τιμη της.Οτι για 2 ημερες πριν απο αυτην,κρατησα την Hisense 50U7QF,αλλα την επεστρεψα αμεσα πισω γιατι η θεαση υπο γωνια ηταν κατω του αποδεκτου λογω του VA panel. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, bill36 είπε

Καλημερα.

Γενικως ειμαι ικανοποιημενος με την τηλεοραση γιατι αποτελει βελτιωση σε συγκριση με μια Sony Android τετραετιας στις ιδιες διαστασεις.

Εαν σε καλυπτει στο ζητουμενο της συνδεσης με Mac,κατα τα λοιπα ειναι μια απολυτως επαρκης τηλεοραση σε ολα επιπεδα,ειδικα στην τιμη που διατιθεται τωρα.

Το λειτουργικο ειναι βελτιστοποιημενο οσο δεν παει οσον αφορα την ταχυτητα και ευκολια χρησης.Δεν εχει την ποικιλια επιλογων του Android που φορανε οι Sony αλλα οτι κανεις,το κανεις πιο γρηγορα.

Το πανελ,οντας IPS,δεν εχει τα μαυρα-μαυρα,οπως τα VA panel αλλα κερδιζει σε γωνιες θεασης.Επισης το contrast και η φωτεινοτητα θα μπορουσαν να ειναι ενα κλικ παραπανω(οπως στην σειρα 9000 της lg) αλλα αυτο σε ανεβαζει και σε τιμη και σε ιντσες.

Γενικα,επειδη ασχολουμαι,περασα αρκετες ωρες παραμετροποιοντας με βοηθεια οδηγων και προτεινομενων ρυθμισεων απο το internet και αφου την εφερα στα μετρα μου,θεωρω οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη.

η 816 παλι,εχει μειον αρκετα χαρακτηριστικα,αλλα σημαντικα-αλλα οχι, το βασικο ομως ειναι οτι φοραει 60hz panel.

Δες εδω τις διαφορες,  http://hdtelevizija.com/wp-content/uploads/2020/08/LG_TV_LineUp_chart_2020_v1.0.pdf

Για να πας σε κατι καλυτερο σε Sony,πρεπει να δεις την σειρα 9 αλλα ξεφευγει σε τιμη.η σειρα 8 ειναι οριακα υποδεεστερη.

Επισης να σημειωσω οτι την πηρα 20ε παραπανω απο την τωρινη τιμη της.Οτι για 2 ημερες πριν απο αυτην,κρατησα την Hisense 50U7QF,αλλα την επεστρεψα αμεσα πισω γιατι η θεαση υπο γωνια ηταν κατω του αποδεκτου λογω του VA panel. 

Αυτη που εχεις ειναι απο τις λιγες με 100Hz 

Εχω ακουσει οτι τα 100 Hz ειναι πιο πολυ για παιχνιδια που δεν ενδιαγερουν .Ισχυει ?.

Στην LG 50NANO796 χωρις Ips με λιγη μετακινηση απο το κεντρο εχενε πολυ η εικονα

Η διαφορα αναμεσα σε αυτες θα ειναι σημαντικη ?  

LG50nano866 /LG50NANO796 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτη που εχεις ειναι απο τις λιγες με 100Hz 

Εχω ακουσει οτι τα 100 Hz ειναι πιο πολυ για παιχνιδια που δεν ενδιαγερουν .Ισχυει ?.

Στην LG 50NANO796 χωρις Ips με λιγη μετακινηση απο το κεντρο εχενε πολυ η εικονα

Η διαφορα αναμεσα σε αυτες θα ειναι σημαντικη ?  

LG50nano866 /LG50NANO796 

Την διαφορα την βλεπεις στην γρηγορη κινηση.Αθλητικα(κυριως ποδοσφαιρο),στην ροη ειδησεων των τηλεοπτικων καναλιων,σε ταινιες δρασης με σφιχτο μονταζ κλπ.Στο gaming παιζει ρολο οπως και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα πχ VRR και response time,που την κανουν να ξεχωριζει.

Δεν την ειδα καθολου την 796.Λογω του χωρου και της κακης εμπειριας με την HISENSE,va panel, αποφασισα να παω κατευθειαν σε ips.Τις Sony τις απεκλεισα γιατι ηταν και η προηγουμενη οποτε αποφασισα να δοκιμασω τις LG,που ειχα να παρω και χρονια.

Σκεψου οτι στις 40+ μοιρες που παρακολουθω εγω ,και ειναι πολλες,στην LG εχω ενα ελαφρυ ντιμαρισμα.Ουτε αλλαγη χρωματων ουτε ξεθωριασμα.Το συνηθίζεις σε ελαχιστο χρονο και της ανεβαζεις λιγο την φωτεινοτητα και ξεμπερδεψες.

Για να βρεις καλυτερη στις 49-50 ιντσες,πας σε OLED και αυτη ειναι 48αρα και παει πανω απο χιλιαρικο. 

Οι Sony σε αυτο το κομματι ειναι γενικως λιγο καλυτερες αλλα υστερουν στις αντανακλασεις,αν εχεις πολυ φωτεινο δωματιο.

Αν εισαι αναμεσα στις Sony KD-49XH8096 και την ΝΑΝΟ866,λογικα πας στην LG με διαφορα τιμης στα 30ε μονο.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα με αναδιαμορφωση χωρου πηρα αυτη 

https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/lg-oled-tv-oled55bx6-55-4k-ultra-hd_3559092

Απλα φανταστικη 

Με την προσφορα χωρις ΦΠΑ και δωρο τα ακουστικα της LG και 5ετη εγγυηση  μονο 966  ευρω.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλαξες και ιντσες και κατηγορια.. 😀

Υποθετω οτι εχεις ξεκινησει ηδη την μελετη για την συντηρηση των OLED..

Καλες ταινιες και ρεαλιτι! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, bill36 είπε

Αλλαξες και ιντσες και κατηγορια.. 😀

Υποθετω οτι εχεις ξεκινησει ηδη την μελετη για την συντηρηση των OLED..

Καλες ταινιες και ρεαλιτι! 

Συντηριση τι ενοεις ?

Βασικα η κορη μου την πηρε για δωματιο 15τμ και τοποθετηση σε τοιχο αλλα ασχοληθηκα κι εγω στην επιλογη .

Δημοσ.

Δες εδω 

https://www.cnet.com/how-to/oled-screen-burn-in-what-you-need-to-know-in-2021/

και εδω

https://www.techradar.com/news/what-is-oled

και σε δεκαδες αρθρα και συζητησεις στα φορουμ.

Γενικα,θελει λιγο φροντιδα παραπανω η συγκεκριμενη τεχνολογια. 

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/3/2021 στις 8:46 ΠΜ, bill36 είπε

Καλημερα.

Καλησπέρα φιλε μου. Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να ποσταρεις τις ρυθμισεις που εχεις; Προχθες αγορασα και εγω την 55αρα nano866 με την προσφορα που ειχε στο media markt και ειμαι στο ψαξιμο για βελτιστες ρυθμισεις.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kallair είπε

Καλησπέρα φιλε μου. Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να ποσταρεις τις ρυθμισεις που εχεις; Προχθες αγορασα και εγω την 55αρα nano866 με την προσφορα που ειχε στο media markt και ειμαι στο ψαξιμο για βελτιστες ρυθμισεις.

Καλησπερα.

Για κινηματογραφικο περιεχομενο εδω και λιγες μερες περασα αυτου του τυπου που υποτιθεται κανει τα μαυρα πιο μαυρα και την αισθηση πιο "κινηματογραφικη".

https://www.youtube.com/watch?v=D82BpPpl8cs

Χρησιμοποιει το expert "φωτεινος χωρος" και παραμετροποιει αναλογα.

Δεν εχω ακομη αποψη αλλα οντως μου βγαινουν γενικα πιο εντονα ολα τα χρωματα.

Για γενικη θεαση,Digea,αθλητικες μεταδοσεις κλπ χρησιμοποιω το "Προτυπο"  με την εξης παραμετροποιηση.

Οπισθιος φωτισμος και αντιθεση 100

Φωτεινοτητα και χρωμα 55

Ευκρινεια 25

Αποχρωση 0

Θερμοκρασια χρωματος C25

Επιλογες εικονας ολα απενεργοποιημενα

Προηγμενα στοιχεια ελεγχου Δυναμικη αντιθεση-δυναμικο χρωμα-πολυ υψηλη αντιθεση χαμηλα,χρωματικο φασμα αυτοματο,Γάμμα μεσαια.

Οι ειδημονες προτιμουν το θερμο 2 αλλα εμενα μου ερχεται πολυ θερμο και προτιμω πιο ψυχρες αποχρωσεις.

Να διευκρινισω οτι εχω πολυ φωτεινο χωρο τις ημερησιες ωρες και καθομαστε ολοι υπο γωνια εως και 35-40 μοιρες.

Αν εσυ καθεσαι στην γενικοτερη ευθεια χαμηλωσε λιγο την φωτεινοτητα και τον οπισθιο φωτισμο. 

Επισης ειμαι απο τους τυχερους μαλλον και το panel εχει ελαχιστο bleeding και ειναι αρκετα ομοιομορφο σε ολα χρωματικα φασματα.

VA δεν ειναι βεβαια αλλα για IPS ειναι μια χαρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...