Προς το περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ - Μας δουλευουν?

DimosthenisG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

εγώ αγοράζω από το εν καρπώ, φυστικοβουτυρο 100% απο φυστίκια, χωρίς λαδι και ζάχαρη και απο φυστίκια σερρων.

με ζάχαρη είναι πιο νόστιμο αλλά εγω το τρωω με λίγο μελι για περισσότερη γεύση.

Και εγώ αυτό αγοράζω.Νόμιζα ότι το έπαιρνα γιατί είναι φθηνό αλλά μετά από ένα post στη 2 σελίδα κατάλαβα ότι είμαι μερκαντιλιστής.

''Οπότε ts, αν θες οπωσδήποτε να είσαι οικονομικός εθνικιστής (μερκαντιλιστής είναι η επίσημη ορολογία), βρες κάποιο καλύτερο τομέα για τη χώρα σου τουλάχιστον''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 hours ago, nvel said:

το αντίστοιχο δεν είναι αυτό που γράφεις αλλά μια ελληνική πλεκτοβιομηχανία που πουλά  ρούχα και εσύ να θεωρείς ότι αν το μαλλί είναι από πρόβατα της νέας ζηλανδίας τα ρούχα δεν είναι ελληνικά

όχι

το αντίστοιχο είναι πω; βαφτίζουμε το κρέας ψάρι

τώρα το πόσο νερό βάζουμε στο κρασί για να βαφτίσουμε κάτι ελληνικό,
είναι αδιάφορο στην ετυμολογία της λέξης (και ναι η νομοθεσία δεν καθαγιάζει την πραγματικότητα)

πόσες μάχες έχουν δοθεί κατά καιρούς από lobbying και συμφέροντα
για να βαρτίζουν φρέσκο το γάλα των x ή των ψ ημερών
και οι νομθεσίες να αλλάζουν από μέρα σε μέρα
(btw ο ΕΦΕΤ είναι παρακολούθημα της νομοθεσίας για όσους νομίζουν το αντίθετο...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν γράφουν "ελληνικό προϊόν" ή "παράγεται στην Ελλάδα" είναι 100% καλυμμένοι.

δεν είναι απαραίτητο να παράγονται όλα τα συστατικά  στην Ελλάδα (απο την συσκευασία, το χαρτί μέχρι και μελάνι εκτύπωσης ή τα μηχανήματα του εργοστασίου....)

Επεξ/σία από The_Judas

16 ώρες πριν, papoys1 είπε

Γιατί είναι η καστανή ζάχαρη;;;; Άρα μας απομένει το αλάτι να αναρωτηθούμε είναι από το Μεσολόγγι ή από το Θιβέτ.

10 ώρες πριν, micos000 είπε

Γιατί να μην είναι; Η ζάχαρη στην αρχική της μορφή είναι καστανή και της γίνεται λεύκανση μετά.

Λελ ρε..😛  Δεν ρωτάει ο παππούς αν η καστανή ζάχαρη είναι ζάχαρη αλλά αν η καστανή ζάχαρη που αναφέρεται στα συστατικά είναι ελληνική

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12 ώρες πριν, Jos3ph είπε

σε ξηροκαρπάδικο που έχει μία μηχανή και τα φυστίκια από πάνω , αν μου αποδείξουν ότι είναι ελληνικά , λες να βγαίνει από ξένες πρώτες ύλες ;

Αν έχει ελληνική πρώτη ύλη πάρε φτιάξε μόνος σου.

Επεξ/σία από agnostos13

Παιδιά αν είναι το Ελληνικό προϊόν να είναι αυτό που είναι φτιαγμένο από ελληνικό πλαστικό στην συσκευασία, ελληνικές πρώτες ύλες και ελληνικό μαρκετινγκ και τεχνικές γνώσεις (γιατί και αυτά κοστολογούνται) καήκαμε.

18 λεπτά πριν, micos000 είπε

Σε αυτό απάντησα κι εγώ. Αν η καστανή ζάχαρη είναι Ελληνική και είπα, "Γιατί να μην είναι"

Ναι αν έλεγες μόνο αυτό δεν θα το σχολίαζα αλλά μετά είπες τι χρώμα έχει η ζάχαρη κανονικά και έγινε μπερδεγουέι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...