Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αποφάσισα να αλλάξω την εσωτερική καλωδίωση από το κουτί της πολυκατοικίας μέχρι το σπίτι μου καθώς μετά από μετρήσεις, έχω πολλά σφάλματα στο πριζάκι μου ενώ στο κουτί καθόλου. Η απόσταση του κουτιού από την πόρτα μου είναι περίπου 5-6 μέτρα (ισόγειο και τα 2). Τι τιμές να περιμένω χοντρικά; Επίσης, πρέπει ο ηλεκτρολόγος να είναι specialized σε δίκτυα ή αρκεί ένας οποιοσδήποτε μιας και μιλάμε για χαλκό;

Αν έχετε κάποιον δοκιμασμένο στην Θεσσαλονίκη, παρακαλώ στείλτε μου στοιχεία επικοινωνίας σε inbox.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου και δεν υπάρχει θέμα να περαστεί καλώδιο σε κοινόχρηστο χώρο (αν κατάλαβα καλά) τότε μπορείς να το κάνεις και εσύ

Για τι μήκος καλωδίου μιλάμε;

Θα είναι σε εσωτερικό χώρο μόνο;

Πριν προβείς σε όλα αυτά, θα σου έλεγα να κάνεις κάποια βασικά για να πάρεις τα μέγιστα χωρίς επιπλέον δουλειές

Αρχικά πόσες πρίζες τηλεφώνου έχεις;

Ιδανικά θα πρέπει το ρούτερ να μπει στην πρώτη/κύρια πρίζα, όπου εκεί θα την ανοίξεις και θα συνδέσεις μόνο το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή, τίποτα άλλο

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου και δεν υπάρχει θέμα να περαστεί καλώδιο σε κοινόχρηστο χώρο (αν κατάλαβα καλά) τότε μπορείς να το κάνεις και εσ

Θα μπορούσα να το κάνω εξωτερικά αλλά υπάρχει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να καλύψει εκείνος το κόστος οπότε θα προτιμούσα να το κάνει κάποιος επαγγελματίας. Θα ήθελα να ξέρω όμως τι μονάδα μεγέθους να περιμένω.

Για τι μήκος καλωδίου μιλάμε;

Αν περαστεί εξωτερικά, μαζί με τα περάσματα από πόρτα κλπ, κάπου στα 10-15 μέτρα.

Θα είναι σε εσωτερικό χώρο μόνο;

Ναι, ο κατανεμητής βρίσκεται εντός της πολυκατοικίας και σε σημείο που δεν χρειάζεται να βγει το καλώδιο έξω και να ανοίξει τρύπα σε τοίχο που βλέπει έξω.

Αρχικά πόσες πρίζες τηλεφώνου έχεις;

Ιδανικά θα πρέπει το ρούτερ να μπει στην πρώτη/κύρια πρίζα, όπου εκεί θα την ανοίξεις και θα συνδέσεις μόνο το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή, τίποτα άλλο

Μια πρίζα μόνο, χωρίς τηλέφωνο, σπλιτεράκι κλπ. Έτσι θα γίνει και με την νέα καλωδίωση.

Δημοσ.

Άρα θα καταργηθεί η υπάρχουσα καλωδίωση προς το διαμέρισμα που νοικιάζεις και θα περάσει ηλεκτρολόγος νέα;

Λογικά θα σου πάρει 50/60-100 ευρώ φαντάζομαι..

Μπορεί να περάσει απλό τηλεφωνικό για εσωτερικό χώρο με 2 ή 4 ζεύγη, αυτό που περνάνε συνήθως είναι UTP Cat5e ή ανώτερο (πχ Cat6)

Αν το μήκος είναι μικρό (έως 100 μέτρα) ζήτα του να σου περάσει ένα UTP Cat6 23AWG (τη μεγαλύτερη διατομή που υπάρχει) από τον κατανεμητή μέχρι τη πρίζα.., θα σου συνδέσει το μπλε/μπλε-άσπρο ζεύγος στη πρίζα και κατανεμητή..

Θυμίζω το καλώδιο να περαστεί μακριά από καλώδια ρεύματος..

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Άρα θα καταργηθεί η υπάρχουσα καλωδίωση προς το διαμέρισμα που νοικιάζεις και θα περάσει ηλεκτρολόγος νέα;

Ναι ακριβώς.

8 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Θυμίζω το καλώδιο να περαστεί μακριά από καλώδια ρεύματος..

Σωστός, το είχα ξεχάσει αυτό. Άρα καλύτερα να προτιμήσω κάποιον που κάνει συχνά τέτοιου είδους δουλειές και όχι έναν απλό ηλεκτρολόγο. Ο τεχνικός της Nova που ήρθε σπίτι μου είπε ότι οι δικοί τους θα μου πάρουν μάλλον το ελάχιστο (50€) γιατί η απόσταση είναι πολύ μικρή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...