Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Skr1ll3x είπε

Όντως θα μπορώ να κάνω δουλειά έτσι; Δεν θα έχω θέμα με τις θερμοκρασίες? Δεν θέλω να βγάλω μια 10ετια προφανώς, αλλά να μου βγάλει την χρονιά εστω και μετά βλέπουμε.. 

Επισης το γεγονός είναι micro-ATX με περιορίζει πουθενα στο να κουμπώσω τα υπόλοιπα parts πάνω; Γιατί και χώρο αρκετο πιανει η hyper 212 evo με fans μπρος και πισω από αυτήν και με την 7950 που είναι λιγο τεραστια σε μέγεθος (3slot)?

Ρισκάρεις να δώσεις το 55άρι και να έχεις (πολύ) throttle.

Δεν είναι καθόλου σωστή επιλογή, σε περιόδους που υπήρχαν περισσότερα m/b διαθέσιμα, τέτοιου είδους m/b ήταν εκτός συζήτησης ακόμα και για 6πύρηνα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Skr1ll3x είπε

Όντως θα μπορώ να κάνω δουλειά έτσι; Δεν θα έχω θέμα με τις θερμοκρασίες? Δεν θέλω να βγάλω μια 10ετια προφανώς, αλλά να μου βγάλει την χρονιά εστω και μετά βλέπουμε.. 

Επισης το γεγονός είναι micro-ATX με περιορίζει πουθενα στο να κουμπώσω τα υπόλοιπα parts πάνω; Γιατί και χώρο αρκετο πιανει η hyper 212 evo με fans μπρος και πισω από αυτήν και με την 7950 που είναι λιγο τεραστια σε μέγεθος (3slot)?

Με κλειστό το Turbo δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και από επιδόσεις δεν θα χάσεις και τίποτα σπουδαίο, έτσι και αλλιώς το CPU έχει base frequency στα 4GHz.

Το μόνο μικρό θέμα που θα έχεις με την μητρική και την HD7950 είναι ότι η GPU θα σου καλύπτει τα δυο SATA ports. Από εκεί και πέρα δεν θα έχεις κανένα άλλο θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Με κλειστό το Turbo δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και από επιδόσεις δεν θα χάσεις και τίποτα σπουδαίο, έτσι και αλλιώς το CPU έχει base frequency στα 4GHz.

Το μόνο μικρό θέμα που θα έχεις με την μητρική και την HD7950 είναι ότι η GPU θα σου καλύπτει τα δυο SATA ports. Από εκεί και πέρα δεν θα έχεις κανένα άλλο θέμα.

Εγώ συμφωνώ με ATEN-RA , αν δεν πειράξεις τα ρεύματα το throttle θα είναι ελάχιστο.

Μην ξεχνάμε ότι ενδεχομένως θα το ξεπουλήσει κοψοχρονιά σε λίγους μήνες , οπότε τα περί ποιότητας είναι "ψιλά" γράμματα.

Τέτοια μηχανήματα (αν παραβλέψουμε την υστερία των gpu) πουλιούνται με το ζόρι 300ευρώ ολόκληρα 

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν σκοπεύω να πειράξω ούτε ρεύματα ούτε τιποτα.. Το θέλω ισα ισα να κανω την δουλεια μου που είναι η κατασκευή κάποιων poster στο photoshop (οχι σε καθημερινή βάση, άντε να το κανω 2 μερες τη βδομαδα αυτο) για ένα project που δουλεύω, και για να παρακολουθω YouTube.. τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.. Από Sata αυτα που είχα πανω ήταν ένας Hdd και ένας ssd.. Και δεν ξερω αν θα το πουλήσω ή θα τα βγάλω στην ακρη κάποια στιγμη.. Άντε να πουλήσω την gpu και αυτο παίζεται.. Βεβαια αυτο ξαναλεω ότι θα γίνει σε κανα χρονο και οχι τωρα συντομα.. Αν εστω και με αυτο το τροπο μπορώ να κανω αμεσα δουλεια χωρίς να μπλεκω με το ρίσκο των μεταχειρισμένων (μόνο στις αγγελίες εδώ μεσα κοιτάζω προς το παρον και οχι εξωτερικο) θα κινηθώ ετσι..

Τους τελευταίους μήνες η παλια mobo έτρωγε τρελο lag μετα από καμμία ωρα χρήσης (ακομα και σε αδράνεια) και επισης έκανε post-bios screen κτλ μετά από 30-60 λεπτα.. Είχε φαει φρίκη καιρο τωρα μέχρι που τα βρόντηξε. 

Αν με αυτή τη m/b δεν έχω τρελα θέματα από θεμα lag στις λειτουργίες του pc τότε δεν έχω θεμα.

Αλλιώς μετα οι εναλλακτικές μου είναι οι 2 αγγελίες που ανεβασα νωρίτερα από συμforumιτες

Επεξ/σία από Skr1ll3x
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4+1 m/b χωρίς ψύξη στα vrm, είναι ταρζανιά για 8350.

Εμένα ο 8350 μου είχε πνίξει σα κουνέλι μια msi g45 και μια ggbyte ud3p

και πες το msi ήταν πυρκαγιά από μόνο του αλλά το ud3p μια χαρά τα πήγαινε με τον 6200 πριν συναντήσει τον 8350.

Βέβαια και το μτχ έχει ρίσκο, ειδικά m/b μεταχειρισμένο δεν έχω αγοράσει ποτέ.

Αν έβρισκα μτχ μέχρι 40 (m5a97/99 ή κάτι αντίστοιχο) θα το προτιμούσα από τα 55 του καινούριου 760gm.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Skr1ll3x είπε

Δεν σκοπεύω να πειράξω ούτε ρεύματα ούτε τιποτα.. Το θέλω ισα ισα να κανω την δουλεια μου που είναι η κατασκευή κάποιων poster στο photoshop (οχι σε καθημερινή βάση, άντε να το κανω 2 μερες τη βδομαδα αυτο) για ένα project που δουλεύω, και για να παρακολουθω YouTube.. τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.. Από Sata αυτα που είχα πανω ήταν ένας Hdd και ένας ssd.. Και δεν ξερω αν θα το πουλήσω ή θα τα βγάλω στην ακρη κάποια στιγμη.. Άντε να πουλήσω την gpu και αυτο παίζεται.. Βεβαια αυτο ξαναλεω ότι θα γίνει σε κανα χρονο και οχι τωρα συντομα.. Αν εστω και με αυτο το τροπο μπορώ να κανω αμεσα δουλεια χωρίς να μπλεκω με το ρίσκο των μεταχειρισμένων (μόνο στις αγγελίες εδώ μεσα κοιτάζω προς το παρον και οχι εξωτερικο) θα κινηθώ ετσι..

Τους τελευταίους μήνες η παλια mobo έτρωγε τρελο lag μετα από καμμία ωρα χρήσης (ακομα και σε αδράνεια) και επισης έκανε post-bios screen κτλ μετά από 30-60 λεπτα.. Είχε φαει φρίκη καιρο τωρα μέχρι που τα βρόντηξε. 

Αν με αυτή τη m/b δεν έχω τρελα θέματα από θεμα lag στις λειτουργίες του pc τότε δεν έχω θεμα.

Αλλιώς μετα οι εναλλακτικές μου είναι οι 2 αγγελίες που ανεβασα νωρίτερα από συμforumιτες

Για την χρήση που το θέλεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, απλά όπως σου είπα κλείσε το Turbo μέσα από το BIOS.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ωραια.. no offense για τα παιδια των οποίων έβαλα τις αγγελίες νωρίτερα, αλλά δεν ξερω κατά ποσό μπορώ να εμπιστευτώ μτχ m/b και σε τι κατάσταση βρίσκονται μιας και στην παρούσα φαση ακομα και τα 50€ δεν είναι για πέταμα (σε περιπτωση που κάτι παει στραβα). Όποτε λεω να κινηθώ με την προταση των Aten-Ra και jgeorgiou.. 

Δημοσ.

Ερώτηση.. Βλεπω ότι στην mobo που αναφέραμε από skroutz έχει 4 sata εκ των οποίων τα 3 είναι χαμηλα.. Λέτε λόγω της 7950 να χανω τα 3 κατω; Γιατί ετσι μένω εκτός από ένα από τα 2 (hdd ή ssd). Επίσης η κατω από την θέση του cpu βλεπω κάτι σαν μεταλλική ψύξη (δεν ξερω τι είναι αυτο).. Δεν θα βρίσκει εκεί η 212 hyper evo? Οποίος γνωρίζει ας μου απαντησει. Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Skr1ll3x είπε

Ερώτηση.. Βλεπω ότι στην mobo που αναφέραμε από skroutz έχει 4 sata εκ των οποίων τα 3 είναι χαμηλα.. Λέτε λόγω της 7950 να χανω τα 3 κατω; Γιατί ετσι μένω εκτός από ένα από τα 2 (hdd ή ssd). Επίσης η κατω από την θέση του cpu βλεπω κάτι σαν μεταλλική ψύξη (δεν ξερω τι είναι αυτο).. Δεν θα βρίσκει εκεί η 212 hyper evo? Οποίος γνωρίζει ας μου απαντησει. Ευχαριστω!

Δεν τη βλέπω να χωράει η 212 είναι ψηλή η ψύκτρα του northbridge.

Μπορείς να τη βγάλεις υποθέτω 🤔, το πολύ πολύ να throttlάρει λίγο παραπάνω.

Ίσως να στρίψεις τη 212 90μοίρες και να κοιτάζει πάνω ο ανεμιστήρας, αλλά μετά δεν ξέρω αν θα χωράνε οι μνήμες,

Γίνεται με το bracket της 212 για socket 1151 αλλά δεν ξέρω αν γίνεται με το am3+ bracket.

Αν τυχόν σου κρύβεται ένα sata port λογικά με ένα γωνιακό sata καλώδιο κάνεις δουλειά.

Από το unboxing του τύπου (δεν βλέπω και καλά) νομίζω είναι και τα δύο ίσια τα sata που έχει.

https://www.skroutz.gr/s/24427182/Powertech-7-Pin-SATA-III-male-7-Pin-SATA-III-male-Angle-90-Cable-0-3m-Γκρι-CAB-W034.html

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 2
Δημοσ.

Στην θεση σου θα επελεγα την αλλη οδο που λεγεται αναβαθμιση.

Ειναι σιγουρο οτι δεν σε παιρνει να σπρωξεις τις μνημες σου με τον 8350 (πιστευω ευκολα θα παρεις 100-120 ευρω)

Εαν βαλεις και αυτα που εχεις σκοπο τα 50-70 αρχικα που ειπες,εχεις τον 10100f που επεσε στα 87 ευρω βλεπω,και μια μητρικη.

Εαν σε παιρνει να κανεις την υπερβαση να δωσεις εστω αρχικα απο 30-35 για μια 8αρα μνημη εισαι κομπλε.

Στα λεω γιατι φοβαμαι θα δωσεις τελικα 70-80 για να κανεις δουλεια σου και μπορει να μην την κανεις στο τελος.

Ζυγισε το οικονομικο και αποφασισε.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Στην θεση σου θα επελεγα την αλλη οδο που λεγεται αναβαθμιση.

Ειναι σιγουρο οτι δεν σε παιρνει να σπρωξεις τις μνημες σου με τον 8350 (πιστευω ευκολα θα παρεις 100-120 ευρω)

Εαν βαλεις και αυτα που εχεις σκοπο τα 50-70 αρχικα που ειπες,εχεις τον 10100f που επεσε στα 87 ευρω βλεπω,και μια μητρικη.

Εαν σε παιρνει να κανεις την υπερβαση να δωσεις εστω αρχικα απο 30-35 για μια 8αρα μνημη εισαι κομπλε.

Στα λεω γιατι φοβαμαι θα δωσεις τελικα 70-80 για να κανεις δουλεια σου και μπορει να μην την κανεις στο τελος.

Ζυγισε το οικονομικο και αποφασισε.

Μπορώ να σπρώξω τον 8350 και τις 2 ram 100-120; Με βάζει σε σκεψεις αυτο το σενάριο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skr1ll3x είπε

Μπορώ να σπρώξω τον 8350 και τις 2 ram 100-120; Με βάζει σε σκεψεις αυτο το σενάριο. 

Κοίταξε αν σκεφτείς ότι βρίσκεις με 120 ευρώ h410 + 8gb ram + pentium καινούρια με εγγύηση το βρίσκω λίγο δύσκολο.

Πιο πιθανό να δώσεις 25-50 το cpu ανάλογα πόσο θες να περιμένεις και γύρω στο 20άρικο για τις μνήμες.

Πάντα βέβαια μπορείς να βάλεις ότι τιμή νομίζεις και ανάλογα το ενδιαφέρον προσαρμόζεσαι.

• Like 2
Δημοσ.

Σορυ ρε παιδια τωρα ειδα οτι μνημη ειναι 8gb συνολο νομιζα 16......

Εγω ειδα μια αγγελια 50 ευρω για 8350 και αλλες δυο 70-80 ευρω οποτε και ειπα 100-120.

Αρα μπορεις να παρεις 80-100 πιστευω.

Δημοσ.

Κάνω μια προσπάθεια στις αγγελίες και αν βρεθεί κάποιος θα κοιτάξω για αναβάθμιση σε cpu/mobo/ram.. Αλλιώς επιστρέφουμε στις πρώτες επιλογές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Ενας γνωστός μου έδωσε χθες μια mobo της MSI την 970A Krait edition, την οποία πήγα στον τεχνικό μου να την δοκιμάσουμε κατά πόσο είναι λειτουργική και είδαμε ότι έχει καμένη κάρτα δικτύου και ήχου, και επίσης κόλλησε την ψύχτρα του northbridge που είχε ξεκολλήσει ελαφρως. Με ένα 40αρι μου βάζει και κάρτα ήχου και κάρτα δικτύου και δουλεύει κανονικά για όσο αντέξει. Το θέμα είναι αν αξίζει να της βάλω ένα 40αρι και να το δουλέψω όσο αντέξει το σύστημα, ή να την προσθέσω και αυτή στην αγγελία (δεν ξέρω πόσο, κανά 140 σύνολο?) και να τα σπρώξω σαν πακέτο, και να μπω στη διαδικασία για νέα mobo/cpu/ram?

Επεξ/σία από Skr1ll3x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...