Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για Ηλεκτρολογους Μηχανικους (φοιτητες και οχι μονο)

as223

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος αν επρεπε να κανω εδω το topic...

Στο δευτερο εξαμηνο (πρωτου ετους) εχουμε το μαθημα Ηλεκτρικα Κυκλωματα Ι

Ομολογουμενως πολυ ωραιο και ενδιαφερον μαθηματακι, απαραιτητο για την επιλογη τομεα στο 3ο ετος... Οπως και τα υπολοιπα μαθηματα, ομως, δεν του εκανα την τιμη να γινω ακροατης και τωρα που πλησιαζει η εξεταστικη εχω ψιλοπελαγωσει...

Τι ζηταω?

Θελω να βρω κανενα βιβλιο (ειτε σε εντυπη ειτε σε ηλεκτρονικη μορφη) με λυμενες ασκησεις στα Κυκλωματα Ι, ή ενα site με παραδειγματα... Ετσι για να αποκτησουμε λιγο περισσοτερη εμπειρια...

Θα παω μεχρι τον Παπασωτηριου αλλα θα ηθελα να σας συμβουλευτω πρωτα...

ΥΓ: Επειδη μπορει ο τιτλος "Κυκλωματα Ι" να μην ειναι ιδιαιτερα διαφωτιστικος οσον αφορα στην υλη, δινω τους τιτλους των κεφαλαιων που εχουμε στην υλη:

1) Εισαγωγικες εννοιες

2) Στοιχεια δυο ακροδεκτων

3) Κυκλωματα δυο ακροδεκτων

4) Σηματα

5) Κυκλωματα με ημιτονοειδη διεγερση

6) Κυκλωματα δυο ακροδεκτων στο πεδιο της συχνοτητας

7) Αποκριση συχνοτητας

8) Γενικες μεθοδοι αναλυσης ηλεκτρικων κυκλωματων [σημειωση: κατι μου λεει πως εδω ειναι ολο το ζουμι της υποθεσης]

9) Αρχες και θεωρηματα των ηλεκτρικων κυκλωματων

ΥΓ2: Εχω δυο εβδομαδες μπροστα μου και μπορω να τις αφιερωσω μονο σε αυτο το μαθημα, το οποιο θα ηθελα οχι απλα να το περασω αλλα να το κατανοησω...

Δημοσ.

ποιος ειναι αυτος ο μαργαρης ρε παιδια? Τοσα χρονια ο κανελλοπουλος και φραγγος το κανουν αυτο το μαθημα. Ποιοι κανουν αριστερη προπαγανδα μεσα στο μαθημα? Σε ποια πολη μιλαμε τωρα?

Δημοσ.

Οσο για το μαθημα ουτε βιβλια χρειαζονται επιπροσθετα ουτε ευχαιλεο.Μονο καλες σημειωσεις.Ψαξε και βρες.

Δημοσ.

freespirit συνάδελφε, ναι, Κανελλόπουλος/Φραγκος/Βενιέρης το κάνουν το μάθημα! :) Δεν είσαι σε άλλη σχολή!

Ας αφήσουμε όμως το ΕΜΠ, και ας πάμε στον συνάδελφο απο τη Θεσσαλονίκη! ;)

Φιλε μου είσαι Ηλεκτρολόγος που θέλει να σεβεται το όνομα του και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις;;; Λοιπον αυριο που θα πας προυνο προυνο στον Παπασωτηρίου θα ζητησεις το συγγραμα Κυκλώματα του ΑΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΥ!

Θα με θυμηθείς! :D

Papajohn

Δημοσ.

Ρε παιδιά, εγώ είμαι ΣΕΜΦίτης και μπήκα από περιέργια. Μην το κάψετε το παιδί. Είπε ότι δε θέλει να το περάσει απλώς αλλά να το καταλάβει (σε βάθος υποθέτω). Οπότε κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφύγει τον Γκαρούτσο, ο οποίος σου δίνει τα εφόδια για να πάρεις ένα 5 με 6!

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς που θέλεις δεν το έχω, αλλά έχω κάτι που ίσως να το χρειαστείς. Εγώ πάντως το βρήκα πολύ χρήσιμο για τα κυκλώματα που έπρεπε να σχεδιάσω.

Είναι το Circuit Maker για students.

http://www.microcode.com/downloads/student.htm

Chryssa

Δημοσ.

kala as to perasei prota me ton gkroutso kai meta an den ikanopoiithei apo to poso bathia eftase sto thema as katsei to kalokairaki stin paralia na diavazei gia tranzistor kai ampere kai volt:)

Δημοσ.

Mάργαρης...τι μου θυμίζεις...5-6 όλα τα κυκλώματα ήταν οι βαθμοί μου...

παλιά θέματα και ίσως και τα προηγούμενα βιβλία είναι μια χαρά...

Αλλά ειναι καθαρά μαθηματικά τα φαινόμενα δεν τα καταλαβαίνεις και τόσο ... λίγο στο εργαστήριο...

Δημοσ.

Καλα αν έχεις πάρει με Αγιο Γκαρούτσο Φυσική Ι 9 ολοστρόγγυλο μετα δεν αμφιβάλλεις, ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!

:D

Papajohn

Δημοσ.

Αγαπητέ συνάδελφε,

Το βιβλίο του Μάργαρη που πήρατε είναι αρκετά καλό για να κατανοήσεις τις θεωρητικές αρχές του μαθήματος. Επιπλέον, αν δε κάνω λάθος, δίνει και ένα βιβλίο με λυμένες όλες τις ασκήσεις του βιβλίου.

Αν δεν έχεις το σχετικό βιβλίο τότε υπάρχουν σε pdf μορφή στη σελίδα του στον server του Δημάκη.

Link : http://genesis.ee.auth.gr/margaris/greek/courses/electric_circuits I/circuits_I_port.htm

Επιπλέον, δεν θα ήταν λάθος να γραφτείς στη λίστα του τμήματος

(electroauth στο yahoogroups) και στο forum, http://genesis.ee.auth.gr/forum , όπου πολλοί συμφοιτητές σου (μαζί κι εγώ, κι ας κάνω διπλωματική τώρα) θα σε βοηθήσουν

Δημοσ.

Φιλε μου , εγω ειμαι στο 3 ετος στο ιδιο τμημα.Για το Μαργαρη εχω ακουσει τα χειροτερα, αλλα εγω προσωπικα τον συμπαθω αρκετα.Τα βιβλια του ειναι απο τα καλυτερα, εστω και αν εχουν μερικα τυπογραφικα λαθη.Επισης η Σαραφιδου που κανει της ασκησης ειναι πολυ καλη και σε βοηθαει πολυ.Για βιβλιο δεν μπορω να σου προτινω κατι εκτος απο αυτα που εχεις , επισης οι ασκησεις υπαρχουν κ στο ιντερνετ , ισως να εχει διορθωσει τα λαθη.Φυσικα υπαρχει και το Α4 για σημειωσεις ,εχει και παλια θεματα.Τελος το κεφαλαιο 9 ειναι το σημαντικοτερο και να ξερεις πως για να περασεις το μαθημα πρεπει να το εχεις καταλαβει καλα , και πως η παπαγαλια δεν θα βοηθησει.

Αν θελεις τιποτα αλλο μην διστασεις να στειλεις πμ, γιατι δεν μπαινω στο φορουμ συχνα.

Δημοσ.

Όσοι είναι στη Ηλεκτρολόγοι στη Θεσσαλονίκη θα ξέρουν την πονεμένη ιστορία των 3 κυκλωμάτων. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σε συμβουλέψω φίλε μου εγώ κατάφερα να τα περάσω μόνο όταν αποφάσισα να κάτσω και να λύσω μόνος μου όλες τις ασκήσεις του βιβλίου, με κάποια μικρή βοήθεια και απο τις λύσεις. Οτι διάβασμα γλυτώσεις τώρα αν σου κάτσει κανα τυχερό, θα το βρείς μπροστά σου στα κυκλώματα 2 και 3. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν και ένα hint... αν δεν φτάσεις σε αποτέλεσμα ο Μάργαρης βάζει 0 σε κάθε θέμα... αν φτάσεις σε αποτέλεσμα (τελικό) μόνο τότε κοιτάει την επίλυση. Μου πήρε 2 εξεταστικές για να το μάθω :)

Υ.Γ.: Βρε δε πα να διαβάζεις Γκαρούτσο όλο το καλοκαίρι, Μάργαρη δεν περνάς έτσι, αντε να πιάσεις κανά 5 αν έχεις τύχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...