Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Alex-V είπε

Παρακαλω να απαντησουν αυτοι που πραγματικα γνωριζουν. Ποσο πιθανον ειναι να ερθει αστυνομια (χωρις καμια ενημερωση) 12 το βραδυ με εντολη ασφαλιστικης εταιρειας να κοψει κληση σε ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ανασφαλιστο οχημα και να παρει και τις πινακιδες;

Έγινε καταγγελία, ποιος σου είπε ότι ήταν εντολή ασφαλιστικής;

Ελέγχους κάνουν ανά διαστήματα, έχουν να κάνουν μαζικό έλεγχο πάνω από 6 μήνες.

Δημοσ.

Κρατα και μια πισινη να μην εγινε με κακο σκοπο. Βεβαια εξαρταται που μενεις, αλλα εδω που μενω εγω αν ηταν ενα αγνωστο οχημα παρατημενο στο ιδιο σημειο για καιρο σιγουρα 10 ατομα θα ενημερωναν την αστυνομια. Θελω να πω μπορει καποιος/οι να πηραν την αστυνομια θεωροντας οτι ηταν κλεμενο/παρατημενο. Μη πας αυτοματα στο "μου την εστησε ο γειτονας"

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

Κρατα και μια πισινη να μην εγινε με κακο σκοπο. Βεβαια εξαρταται που μενεις, αλλα εδω που μενω εγω αν ηταν ενα αγνωστο οχημα παρατημενο στο ιδιο σημειο για καιρο σιγουρα 10 ατομα θα ενημερωναν την αστυνομια. Θελω να πω μπορει καποιος/οι να πηραν την αστυνομια θεωροντας οτι ηταν κλεμενο/παρατημενο. Μη πας αυτοματα στο "μου την εστησε ο γειτονας"

Το συγκεκριμενο αμαξι το γνωριζει σχεδον ολη η γειτονια μαζι με τον ιδιοκτητη.

2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Έγινε καταγγελία, ποιος σου είπε ότι ήταν εντολή ασφαλιστικής;

Ελέγχους κάνουν ανά διαστήματα, έχουν να κάνουν μαζικό έλεγχο πάνω από 6 μήνες.

Τοσο καλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Alex-V είπε

Παρακαλω να απαντησουν αυτοι που πραγματικα γνωριζουν. Ποσο πιθανον ειναι να ερθει αστυνομια (χωρις καμια ενημερωση) 12 το βραδυ με εντολη ασφαλιστικης εταιρειας να κοψει κληση σε ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ανασφαλιστο οχημα και να παρει και τις πινακιδες;

Πόσο πιθανό είναι να έρθουν χωρίς ενημέρωση; Σιγά μην σε ενημερώσουν κιόλας οι αστυνομικοί. Είναι σαν να λες ότι μπήκες να κλέψεις σε ξένο σπίτι και γιατί δεν σε ενημέρωσαν οι αστυνομικοί ότι έρχονται να σε συλλάβουν. 

Τώρα για τα υπόλοιπα, τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν κυρώσεις, κάποιες φορές σε τσιμπάνε με τακτικούς ελέγχους και διασταυρωσεις από τα μητρώα, κάποιες σε τυχαίο έλεγχο στον δρόμο και κάποιες άλλες όπως έγινε σε εσένα, μόνο σε ιδιωτικό χώρο δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. 

Για την ασφαλιστική και ποιος έδωσε εντολή δεν ξέρω τι παίζει. Η ασφαλιστική αυτό την ενδιαφέρει είναι να πληρώσεις το ασφαλιστρο και να έχεις μια τυπική κάλυψη με βάση τον νόμο.

Edit*

Το πιθανότερο είναι να έκανε καταγγελία γείτονας είτε για κακό σκοπό είτε κάλεσε την αστυνομία επειδή έβλεπαν το αμάξι στο ίδιο σημείο παρατημένο. Δεν αποκλείεται και η αστυνομία μόνη της να έκανε έλεγχο αλλά αυτό το ενδεχόμενο έχει πολύ μικρότερη πιθανότητα, αν δεν έχεις παρκάρει παράνομα η δεν έχεις δώσει δικαίωμα είναι απίθανο να αρχίσουν έτσι να κοιτάνε πινακίδες σε παρκαρισμένα νόμιμα. Η περίπτωση να έκανε κάτι η ασφαλιστική αποκλείεται εντελώς. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alex-V είπε

Αν ήταν στη γειτονιά μου ναι, αλλά θα σου έλεγα πρώτα πάρτο απο εκεί και αν συνεχιζόταν πάλι θα σου έλεγα οτι εγώ πήρα τηλέφωνο. Ίσως εκεί έκανε λάθος ο γείτονας...όλα τα υπόλοιπα απολύτως φυσιολογικά και μπράβο που ασχολήθηκαν κιόλας...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alex-V είπε

Η αστυνομία ΔΕΝ δέχεται εντολές από ασφαλιστικές. Για κάποιο λόγο (της φάνηκε ύποπτο το όχημα ή έγινε αποδέκτρια καταγγελίας ή δξ τι άλλο) έλεγξε την πινακίδα, διαπίστωσε πως είναι ανασφάλιστο, και έπραξε τα προβλεπόμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Η αστυνομία βλέπει ηλεκτρονικά αν έχεις ασφάλεια. Μια φορά που με σταμάτησαν και δεν είχα εκτύπωση του ασφαλιστηρίου μαζί μου, το είδε στο σύστημα ότι ήμουν ΟΚ και με έδιωξε. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Alex-V είπε

Ξαναλεω. Να απαντησει καποιος που πραγματικα γνωριζει. Απο την στιγμη που γραφω βραδυ 12 εχω τον λογο μου. 

Και για να σου απαντησω, ναι, καλως εγινε το γραψιμο. Δεν διαφωνησα. Αλλα εχω λογο που ρωταω κατι τετοιο. Βαραει δηλαδη βολτες η αστυνομια τα βραδια στις γειτονιες αργα το βραδυ και γραφει ανασφαλιστα αυτοκινητα; Αναφερομαι για αυτοκινητο που ηταν παρκαρισμενο για περιπου 2 μηνες χωρις ασφαλεια που δεν κινουτανε για διαφορους λογους, απλα δεν ειχε παραδωσει πινακιδες. 

Δεν τους εστειλε η ασφαλεια, οι γείτονες σου τους έστειλα, ηρθαν, έλεγξαν επι τόπου πο το ονλινε σύστημα τους οτι εισαι ανασφάλιστος ναι πήρες το προστιμακι σου.

Είναι απλά τα πράγματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Alex-V είπε

Αδυνατον να ηρθε η  τροχαια με εντολη ασφαλιστικης.

Πολυ πιθανον να περνουσαν απο εκει,να ειχαν σταμπαρει το οχημα οτι ειναι εκει καιρο,καναν εναν τυπικο ελεγχο ,τσιμπησες το χαρτακι και δε σε χαλασε.

Επισης πιθανο ειναι να στην εκανε ο γειτονας που λες.

Η κληση που πηρες ηταν μονο για την ασφαλεια,ή μηπως ηταν και ψιλοπαρανομα παρκαρισμενο;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Alex-V είπε

Το αφμ απο που και ως που;

Δηλαδή για να καταλάβω, ήρθε 12 το βράδυ και σου άφησε κλήση ότι είναι ανασφαλιστο; ποτέ την είδες την κλήση; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Alex-V είπε

Αυτο ηθελα να μαθω. Υπαρχει τετοιο ενδεχομενο; Να το βλεπανε δηλαδη παρατημενο καιρο και να το γραψανε; Αλλα μου κανει εντυπωση τοσο αργα. Πηγα ο ιδιος αστυνομαι και μου ειπε οτι υπαρχει και μικρο ενδεχομενο καποιος γειτονας να "πειραχτηκε" που ειναι εκει το αμαξι.

Σε καρφώσανε στην αστυνομία. Καμία ασφαλιστική δεν ασχολείται με κανένα, πιθανόν γείτονας ενοχλήθηκε που καταλαμβάνεις θέση στάθμευσης, ήταν νόμιμα παρκαρισμένο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο μπορείς να παρκάρεις 1 μήνα. Εφόσον εσύ λες ότι ήσουν 2 μήνες προφανώς κάποιος γείτονας ενοχλήθηκε και ενημέρωσε την αστυνομία. Δεν γνωρίζω αν γίνεται κάποιου είδους διασταύρωση από την αστυνομία, δηλαδή να περάσει σήμερα για έλεγχο και μετά από 20 μέρες, που έτσι κι αλλιώς θα έτρωγες πρόστιμο λόγω στάθμευσης στο ίδιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως ανέφερες, αλλά ήσουν και άτυχος γιατί προφανώς έγινε έλεγχος αν ήταν ασφαλισμένο το όχημα και τσίμπησες το 500αρικο πρόστιμο. 

Επεξ/σία από madboy
Δημοσ.

το πιο πιθανο ειναι καποιος γειτονας που το ειδε παρατημενο τοσο καιρο ,καλεσε την αστυνομια για διερευνηση αν τυχον κλεμμενο κλπ και αυτη ειδε απο τον αριθμο του οτι φαινεται σε κινηση στο συστημα ( οχι σε νομιμη ακινησια με παραδομενες πινακιδες) οποτε επειδη φαινοταν και ανασφαλιστο του εκοψαν κληση και αφαιρεση πινακιδων οπως προβλεπεται.Το επομενο βημα ειναι σαν παρατημενο που φαινεται , να το παρει ο δημος με γερανο σαν οσα ειναι εγκαταλελειμενα σε διαφορους δρομους της πολης . 

Δημοσ.

εκτιμήσεις κάνουμε και παίζουμε με τις πιθανότητες γιατι δε ξέρουμε και την περιοχή.

Η ασφαλιστική να σε κάρφωσε όχι, που κολλάει αυτό; Μόνος σου το σκέφτηκες;

Το αυτοκίνητο λες το γνωρίζαν όλοι ότι είναι δικό σου, άρα δε τίθεται θέμα να νομίζανε ότι είναι κλεμμένο. 

Ήταν νόμιμα παρκαρισμένο; Γιατί αν δεν ήταν νόμιμα κάποια στιγμή θα την έτρωγες. έτυχε να είναι 12.00. αν λες ότι δε τα πας καλά και με το γείτονα....

Επίσης μετράει και η περιοχή. Αν είναι μέσα σε γειτονιές η πιθανότητα να σε εντοπίσει τυχαία αστυνομία τείνει στο 0.

Η περιοχή έχει θέμα παρκαρίσματος; Εγώ αν έβλεπα το αυτοκίνητο να είναι στην ουσία ακίνητο και να τρως θέση παρκινγκ και δε μπορούσα να παρκάρω, δε θα το άφηνα έτσι.

Ποντάρω στο ότι έπεσε καρφωτή από γείτονα γι αυτό το λόγο. Ειδικά αν υπάρχει θέμα με το παρκάρισμα, καλά κάνανε.

αλλά το να είσαι φαουλ, να την πατάς και μετά να εξοργίζεσαι και να ψάχνεις ποιος φταίει... ε το στραβό σου το κεφάλι φταίει και κανείς άλλος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...