Vigilante1319 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Καλημερα.Εχω την εξης mobo auros pro b450 και εχω ηδη συνδεδεμενους δυο δισκους σατα εναν ssd 250gb που ειναι τα windows και εναν μηχανικο 500gb.Προφανως ο δευτερος εχει γεμισει και ο sdd ο πρωτος δν μου φτανει για παιχνιδια και θελω να τον εχω μονο και για windows. Σκεφτομουν να παρω τον Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB/1000gb M.2 NVMe υπαρχει καποιο θεμα με τις υποδοχες η με την συνεργασια των υπολοιπων που ειναι σε σατα? Γιατι μπερδευτηκα λιγο στο ιντερνετ. Αλλιως σκεφτομουν για να μου βγει και πιο φθηνα εναν Samsung 860 Evo SSD 1TB 2.5'. Να φανταστω μπαινει και τριτος σατα χωρις κανενα θεμα?
mphxths Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Βασικα πρεπει να αποφασισεις τι θες να κανεις. Αν θες να αντικαταστησεις τον hdd , γνωμη μου ειναι να παρεις εναν 860 evo 1TB ssd sata και να τον βαλεις στην θεση του μηχανικου. Ευκολα , γρηγορα , χωρις προβληματα. Η ταχυτητα του θα ειναι επαρκη για αποθηκευση και να φορτωνεις παιχνιδια. Αν απο την αλλη θες να βαλεις καποιον nvme , στην θεση σου θα αντικαθιστουσα τον ssd 250gb με καποιον π.χ. 970 evo plus 500gb (δεν θες μεγαλυτερο). Απο ο,τι καταλαβαινω , να αντικαταστησεις και τους 2 δεν το σκεφτεσαι , παει πολυ το μαλλι , το καταλαβαινω. Να εβαζες δηλ εναν 970 evo plus (250/500gb) nvme + 860 evo 1TB sata. Παρολα αυτα , αν διαβασεις εδω , ακου τι γινεται με την μητρικη αυτη. Σελιδα #18 του pdf , αναφερει ποιοι συνδυασμοι m2 sata/nvme και sata μπορει να γινουν. Αν θελεις λοιπον να βαλεις m2 nvme ( να βαλεις m2 sata λιγο ακυρη φαση ) , τοτε : 1. Τον βαζεις στο πρωτο m2 socket ( Μ2Α_SOCKET). To 2o socket ( M2B_SOCKET) δεν υποστηριζει φουλ ταχυτητα. 2. Δεν βαζεις δισκους στις υποδοχες 0 και 1 των ΑSATA. Aκριβως στην προηγουμενη σελιδα , εχει διαγραμμα των sata ports και βλεπεις πως ειναι αριθμημενες οι υποδοχες. Προσοχη οι ASATA υποδοχες ειναι οι 2 ξεμπαρκες στα δεξια. Eπισης στην σελιδα #5 , βλεπεις το γενικο διαγραμμα της μητρικης , και φαινεται που ειναι και οι m2 υποδοχες. Η M2A_SOCKET ειναι η "πανω" , δηλ κατω απο την πανω πανω pciex υποδοχη. Αυτα τα ολιγα Δεν ξερω ποιο σεναριο θα υλοποιησεις , γνωμη μου , ο μηχανικος πρεπει να παρει ποδι. Η ιδανικη περιπτωση θα ηταν να αντικαταστουσες και τους δυο. Να εκανες κατι σαν αυτο που εχω υπογραμμισει παραπανω. Αντε και καλες αναβαθμισεις Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από mphxths 1
Vigilante1319 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, mphxths είπε Δεν ξερω ποιο σεναριο θα υλοποιησεις , γνωμη μου , ο μηχανικος πρεπει να παρει ποδι. Η ιδανικη περιπτωση θα ηταν να αντικαταστουσες και τους δυο. Να εκανες κατι σαν αυτο που εχω υπογραμμισει παραπανω. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Λοιπον ειχα σκοπο προς το παρων να κρατουσα και τους δυο και να επαιρνα εναν τριτο γιατι στον μηχανικο εχω τα παιχνιδια και τις ταινιες/σειρες. Ο τριτος θελω να ειναι 1Τ για να μην με νοιαζει ο χωρος και να του χωσω εκει ολα τα παιχνιδια και στον μηχανικο να αφησω μονο ταινιες και backup προγράμματα.Θα τον αντικαταστουσα τον μηχανικο επισης αλλα δν εχω που να αντιγραψω τα υπαρχων αρχεια εκει μεσα και δν θελω να τα χασω και λογου αργου ιντερνετ μ ειναι δυσκολο να τα ξαναπερασω απο την αρχη. Μπορω να βαλω εναν τριτο ssd μαζι με τους αλλους δυο στις υποδοχες σατα ? Βλεπω οτι αυτους που εχω ηδη τους εχω βαλει στις υποδοχες 0-2 συμφωνα με την απεικονιση η πρεπει να βγαλω τον μηχανικο οπωσδηποτε να παρω καινουργιο και να τον βαλω στο 1? Αν παρω τον evo και τον βαλω στο μ2a socket με τον μηχανικο και τον αλλο ssd τι γινεται? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από Vigilante1319
mphxths Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Vigilante1319 είπε Ο τριτος θελω να ειναι 1Τ για να μην με νοιαζει ο χωρος και να του χωσω εκει ολα τα παιχνιδια και στον μηχανικο να αφησω μονο ταινιες και backup προγράμματα Αρχικα , να πω οτι για την βελτιστη λειτουργια ενος SSD , δεν πρεπει να τον τιγκαρουμε. Αν δηλ αυτα που εχεις στον μηχανικο ειναι 800-900gb , καλο ειναι να μην τα ριξεις ολα σε εναν 1ΤΒ ssd. Αρα το να βαλεις εναν τριτο ssd 1ΤΒ και να μοιρασεις τα αρχεια μεταξυ αυτου και του μηχανικου , ισως να ηταν το βελτιστο. Οσο για μεταφορες αρχειων , ενας εξωτερικος 2ΤΒ πλεον ειναι σε πολυ προσιτες τιμες. Ξερω , μεγαλωνει το κονδυλι 1 ώρα πριν, Vigilante1319 είπε Μπορω να βαλω εναν τριτο ssd μαζι με τους αλλους δυο στις υποδοχες σατα ? Μπορεις να τιγκαρεις τις sata υποδοχες. Αν βαλεις m2 sata/nvme , τοτε εχουμε περιορισμους , οπως βλεπεις και στο manual που λινκαρα. 1 ώρα πριν, Vigilante1319 είπε Αν παρω τον evo και τον βαλω στο μ2a socket με τον μηχανικο και τον αλλο ssd τι γινεται? Μιλας για ποιον evo ? βασικα δες το πινακακι. Αναλογως αν μιλαμε για m2 sata ή m2 nvme , καποιες sata υποδοχες πρεπει να μεινουν κενες. Δες το διαγραμμα. Oυσιαστικα , αν βαλεις δισκο στο m2a_socket , ανεξαρτητα τι ειδους ειναι αυτος ( sata ή nvme ) , δεν μπορεις να βαλεις δισκους στα ASATA 0 και 1. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από mphxths 1
Vigilante1319 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, mphxths είπε Μπορεις να τιγκαρεις τις sata υποδοχες. Αν βαλεις m2 sata/nvme , τοτε εχουμε περιορισμους , οπως βλεπεις και στο manual που λινκαρα. Ωραια δηλαδη αν παρω απλα εναν τριτο ssd και τον συνδεσω σε μια απο τις υπολοιπες δυο σατα μαζι με τους αλλους τελειωσε το θεμα. 6 λεπτά πριν, mphxths είπε Μιλας για ποιον evo ? βασικα δες το πινακακι. Αναλογως αν μιλαμε για m2 sata ή m2 nvme , καποιες sata υποδοχες πρεπει να μεινουν κενες. Δες το διαγραμμα. Τον Samsung 970 Evo Plus SSD M.2 NVMe ελεγα αμα παω για nvme. Τους αλλους τους αφηνω στις θυρες τους 0-2 οπως τους εχω ηδη.
mphxths Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Vigilante1319 είπε Ωραια δηλαδη αν παρω απλα εναν τριτο ssd και τον συνδεσω σε μια απο τις υπολοιπες δυο σατα μαζι με τους αλλους τελειωσε το θεμα. Ναι. 1 λεπτό πριν, Vigilante1319 είπε Τον Samsung 970 Evo Plus SSD M.2 NVMe ελεγα αμα παω για nvme. Τους αλλους τους αφηνω στις θυρες τους 0-2 οπως τους εχω ηδη. Αρκει να μην εχεις καποιον δισκο στις ESATA υποδοχες , που ειναι λιγο ξεμακρα απο τις αλλες απο ο,τι βλεπω στο διαγραμμα , και δεν θα υπαρξει προβλημα συμφωνα με το manual. 1
Vigilante1319 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, mphxths είπε Κατι τελευταιο που προέκυψε απο τα καλωδια του τροφοδοτικου δεν βλεπω εξτρα καλωδιο για συνδεση με sατα εκτος απο κατι δοντακια ξεμπαργκα πανω στο καλωδιο χρειαζεται εξτρα σπλιτερ απο εκει?
mphxths Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Vigilante1319 είπε Κατι τελευταιο που προέκυψε απο τα καλωδια του τροφοδοτικου δεν βλεπω εξτρα καλωδιο για συνδεση με sατα εκτος απο κατι δοντακια ξεμπαργκα πανω στο καλωδιο χρειαζεται εξτρα σπλιτερ απο εκει? Δεν ξερω τι ειναι αυτα τα δοντακια που λες. Αν δεν εχει αλλες τροφοδοσιες για sata , τι να σου πω , παρε μετατροπεα. Κατι τετοιο δηλ , εφοσον υπαρχουν διαθεσιμες τροφοδοσιες.
Vigilante1319 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 47 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν ξερω τι ειναι αυτα τα δοντακια που λες. Αν δεν εχει αλλες τροφοδοσιες για sata , τι να σου πω , παρε μετατροπεα. Κατι τετοιο δηλ , εφοσον υπαρχουν διαθεσιμες τροφοδοσιες. ναι αυτο εννοω τα βαζω σε κατι συνδεσεις που προεξεχουν σε κατι κοντα καλωδια που βλεπω
mphxths Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε ναι αυτο εννοω τα βαζω σε κατι συνδεσεις που προεξεχουν σε κατι κοντα καλωδια που βλεπω Ναι. Δεν εχει αλλες διαθεσιμες sata τροφοδοσιες ? Ποσες ειχε δηλ ? Μια ?
Vigilante1319 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Ναι. Δεν εχει αλλες διαθεσιμες sata τροφοδοσιες ? Ποσες ειχε δηλ ? Μια ? Οχι ανοιξα λιγο το κουτι να τσεκαρω και δν βλεπω να προεξεχει κανενα αλλο και μου κανει εντυπωση μονο αυτες τις δυο. Καλα στην τελικη θα παω και για m2 αλλα ειναι κατω απο την καρτα γραφικων η μια υποδοχη και βαριεμαι την διαδικασια χαχα. Ευχαριστω κ παλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα