Klikas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Χαιρετώ το forum. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση κρίσεως έτσι για να δω και την άποψή σας μιας και είμαι στη φάση αναζήτησης για αγορά κατοικίας. Θεωρώ δεδομένο οτι σε όλους αρέσει η θέα - είτε βουνό είτε θάλασσα, γούστα είναι αυτά αλλά ας υποθέσουμε οτι θέλουμε να έχουμε ωραία θέα απο το σπίτι μας. Το ερώτημά μου είναι το πόσο γενικά παραπάνω θα πληρώνατε για ένα σπίτι με θέα. Έχω προσέξει οτι γενικά πχ ακίνητα με θέα θάλασσα δεν χάνουν αξία τόσο εύκολα όσο ακίνητα που δε βλέπουν θάλασσα. Βλέπω νεόδμητα που πωλούνται φθηνότερα λόγω του οτι δε βλέπουν θάλασσα, απο ακίνητα με θέα στη θάλασσα, χτισμένα το 80 - ηλικίας 40 χρόνων και γι αυτό ρωτάω. Τελικά πόσο αξίζει για εσάς η θέα; 20%; 30%; Τι θα πληρώνατε παραπάνω;
NikosKallithea Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δεν υπάρχει όριο και νοημα στην κουβέντα, μπορει να πληρωσεις και 1000% παραπάνω. Το ιδιο ειναι τα Αιγάλεω, με πχ την Ανάβυσσο, Βούλα, Γλυφάδα Στα σπίτια δεν υπάρχουν όρια 1
jimis_vts Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν υπάρχει όριο και νοημα στην κουβέντα, μπορει να πληρωσεις και 1000% παραπάνω. Το ιδιο ειναι τα Αιγάλεω, με πχ την Ανάβυσσο, Βούλα, Γλυφάδα Στα σπίτια δεν υπάρχουν όρια Στο Αιγάλεω όμως χρεώνουν το μετρό. Και μιλάμε για μεγάλες διαφορές περιστέρι - αιγάλεω ακόμα και στα ενοίκια. Όπως είπες άλλος χρεώνει τη θάλασσα άλλος την ηρεμία σε άλλο μέρος κλπ κλπ οπότε όντως δεν υπάρχουν όρια.
spyroskonst Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Υπερβολικά υπερεκτιμημένη η θέα, αφού όλοι την βγάζουμε αγκαλιά με την 60αρα ξάπλα στον καναπέ. Και αν είναι να επιλέξω μεταξύ καλής ηχομόνωσης ώστε να έχω την ησυχία μου ή την θέα, σίγουρα θα επιλέξω το πρώτο. Η θέα είναι το τελευταίο να κοιτάξεις αν ψάχνεις σπίτι. να ψάχνεις για καλή γειτονιά, καινούργια πολυκατοικία, καλή ηχομόνωση, κοντά σε μετρό & μαγαζιά. 1 1 1
enrique19 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Σαν την θέα και την ησυχία δεν έχει με τιποτα........ 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, spyroskonst είπε Υπερβολικά υπερεκτιμημένη η θέα, αφού όλοι την βγάζουμε αγκαλιά με την 60αρα ξάπλα στον καναπέ. Και αν είναι να επιλέξω μεταξύ καλής ηχομόνωσης ώστε να έχω την ησυχία μου ή την θέα, σίγουρα θα επιλέξω το πρώτο. Η θέα είναι το τελευταίο να κοιτάξεις αν ψάχνεις σπίτι. να ψάχνεις για καλή γειτονιά, καινούργια πολυκατοικία, καλή ηχομόνωση, κοντά σε μετρό & μαγαζιά. Απλά υπάρχει μια συνεπαγωγή όλων των κριτηρίων αυτών. Οι περιοχές με μέτρο, συνήθως είναι πυκνοκατοικημένες, χωρίς θέα (ψηλές πολυκατοικίες) και η γειτονιά δεν είναι συνήθως καλή. Από την άλλη θέα σημαίνει άπλα, χωρίς φουλ πολυκατοικίες, πράσινο, καλή γειτονιά, χωρις μετρό. Προσωπικά η θέα δεν με καίει, αρκεί να βλέπω ουρανό από το μπαλκόνι και όχι μόνο την μπουγάδα του γείτονα.
SilentVoice Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, Klikas είπε Χαιρετώ το forum. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση κρίσεως έτσι για να δω και την άποψή σας μιας και είμαι στη φάση αναζήτησης για αγορά κατοικίας. Θεωρώ δεδομένο οτι σε όλους αρέσει η θέα - είτε βουνό είτε θάλασσα, γούστα είναι αυτά αλλά ας υποθέσουμε οτι θέλουμε να έχουμε ωραία θέα απο το σπίτι μας. Το ερώτημά μου είναι το πόσο γενικά παραπάνω θα πληρώνατε για ένα σπίτι με θέα. Έχω προσέξει οτι γενικά πχ ακίνητα με θέα θάλασσα δεν χάνουν αξία τόσο εύκολα όσο ακίνητα που δε βλέπουν θάλασσα. Βλέπω νεόδμητα που πωλούνται φθηνότερα λόγω του οτι δε βλέπουν θάλασσα, απο ακίνητα με θέα στη θάλασσα, χτισμένα το 80 - ηλικίας 40 χρόνων και γι αυτό ρωτάω. Τελικά πόσο αξίζει για εσάς η θέα; 20%; 30%; Τι θα πληρώνατε παραπάνω; Υπερτιμημένη η θέα στην Αθήνα. Και σπίτι με θέα θάλασσα να αγοράσεις, μπορεί σε λίγα χρόνια να σηκώσουν πολυκατοικία και να σου κόψουν τον αέρα. Υπό κανονικές συνθήκες στην Αθήνα όλη μέρα θα είσαι στην κίνηση και το βράδυ θα θες να κάτσεις μέσα στο σπίτι. Αν θέλεις όντως να δεις θέα στην Αθήνα, πας την βόλτα σου και παίρνεις τον αέρα σου. Προτείνω να δώσεις μεγαλύτερη σημασία σε ένα πιο καινούργιο ενεργειακό σπίτι, να έχεις ασφάλεια και θέρμανση.
KoreanW Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ελευθερία απόψεων έχουμε. Κι η αγορά είναι ελεύθερη και τα κριτήρια είναι υποκειμενικά. Αλλά η θέα σαφώς και μετράει. Ένα ευχάριστο περιβάλλον είναι συστατικό της ποιότητας ζωής. Και θέα εκτός από το καθαρά αισθητικό κομμάτι μπορεί να σημαίνει και ευάερο-ευήλιο σπίτι ακόμα και ήσυχο μακριά από αδιάκριτα μάτια κατά περίπτωση. Τώρα θέα από «θέα» διαφέρει. Αναλόγως λοιπόν. Υπάρχουν σπίτια στην πρώτη σειρά της παραλιακής που βλέπουν το απέραντο γαλάζιο και δε θα τα κλείσει κανείς από μπροστά. Είναι διαμπερή και η θέα φαίνεται σα ντεκόρ από τους εσωτερικούς χώρους. Προφανώς σε αυτά τα σπίτια η θέα αξίζει και την πληρώνεις. Και υπάρχουν και σπίτια που βλέπεις τον κάμπο στα χωριά ή τις γύρω ταράτσες και με λίγο ζόρι στο βάθος το Λυκαβηττό ανάμεσα στις μπουγάδες και τις κεραίες στην πρωτεύουσα. Την πληρώνεις τη «θέα» κι εδώ αλλά αξίζει λιγότερο. Κανείς βέβαια δεν εμποδίζει κανέναν να αγοράσει ή να πουλήσει όσο θέλει ανάλογα με τις ανάγκες του. Άλλος θέλει να είναι 5 λεπτά από τη δουλειά του, οπότε θα συμβιβαστεί και με τη λιγότερο απόλυτη θέα και άλλος θα θέλει το απόλυτο. Ο καθένας σταθμίζει τα περιθώρια και τα θέλω του. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από KoreanW 7
adi32 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 θεα θαλασσα ειναι για μενα οτι καλυτερο. Εκει θα εδινα παραπανω λεφτα Μερος χωρις κοντα θαλασσα δεν
Bitbit Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Από τις πιο γενικές και ανούσιες ερωτήσεις. Κοστίζει όσο είναι διατεθειμένος κάποιος να πληρώσει. Εσύ πόσο θα πλήρωνες για να φας, να μετακινηθείς...; 4 1
Klikas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Το ξέρω οτι είναι γενική η ερώτησή μου και δύσκολο να απαντηθεί αλλά κ εγώ μόλις έχω αρχίσει την αναζήτησή μου. Η αλήθεια είναι οτι σε σπίτι που θα βλέπει το απέναντι, δε θα έμενα. Προτιμώ πιο έξω απ την Αθήνα πχ ανατολικά που έχει μέρη με θάλασσα, παρά στο κέντρο - εκεί δε θα πήγαινα αν και κατανοώ και τους ανθρώπους που τους αρέσει - ήμουν κι εγώ ένας απ αυτούς στη 10 ετία των 20. Γενικά θα μ άρεσε ένα παραθαλάσσιο μέρος. Και επαρχία θα προτιμούσα αν βόλευε για μετάβαση Αθήνα για δουλειά και καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά επαρχίες τέτοιες άντε να είναι η Χαλκίδα, το Λουτράκι, η Κόρινθος το πολύ πολύ μέχρι Βραχάτι; Αν και ξέρω οτι ο προαστιακός γενικά φτάνει μέχρι Ξυλόκαστρο οπότε θεωρητικά μπορείς να ταξιδέψεις, νομίζω οτι πέφτει λίγο μακρυά. Αλλά οκ με τις περιοχές ξεφεύγει λίγο το θέμα - το αρχικό θέμα μου ήταν κατά πόσο τελικά για εσάς αξίζει ένα πχ 20-30% καπέλο στην τιμή ενός ακινήτου λόγω θέας. Δεδομένου πχ οτι βρίσκατε ένα διαμέρισμα στα 100 χιλιάδες και ένα ίδιο στα 130 με θέα, θα πηγαίνατε για το δεύτερο ακόμη και αν πιεστείτε λίγο στην αποπληρωμή;
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 46 λεπτά πριν, Klikas είπε Το ξέρω οτι είναι γενική η ερώτησή μου και δύσκολο να απαντηθεί... Αυτό ακριβώς, σε κάποιες περιοχές τα διαμερίσματα με θέα παίζει να είναι και φτηνότερα από όσα είναι πιο μέσα και δεν έχουν, σε κάποιες άλλες άλλες μπορεί να έχουν τριπλάσια και βάλε αξία. Όσο και να επιμένεις στην ερώτηση σου, δεν παύει να είναι αόριστη και ανούσια. 1
Klikas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό ακριβώς, σε κάποιες περιοχές τα διαμερίσματα με θέα παίζει να είναι και φτηνότερα από όσα είναι πιο μέσα και δεν έχουν, σε κάποιες άλλες άλλες μπορεί να έχουν τριπλάσια και βάλε αξία. Όσο και να επιμένεις στην ερώτηση σου, δεν παύει να είναι αόριστη και ανούσια. Να γίνει μια συζήτηση είναι ο σκοπός μου γενικά να δω απόψεις, όχι απαραίτητα να πάρω κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Κατανοώ οτι μια σωστή απάντηση δε μπορεί να υπάρξει σε μια τέτοια ερώτηση.
SB_1957 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Klikas είπε Αλλά οκ με τις περιοχές ξεφεύγει λίγο το θέμα - το αρχικό θέμα μου ήταν κατά πόσο τελικά για εσάς αξίζει ένα πχ 20-30% καπέλο στην τιμή ενός ακινήτου λόγω θέας. Δεδομένου πχ οτι βρίσκατε ένα διαμέρισμα στα 100 χιλιάδες και ένα ίδιο στα 130 με θέα, θα πηγαίνατε για το δεύτερο ακόμη και αν πιεστείτε λίγο στην αποπληρωμή; Ό,τι σπίτι και αν αγοράσεις πιέζεσαι γενικώς οικονομικά. Αν βέβαια οικονομικά είσαι πάρα πολύ καλά, τότε σίγουρα ψάχνεις για σπίτι που να τα έχει όλα! Ωραίο, άνετο, σε άριστη κατάσταση, σε καλή περιοχή, με θέα κ.λπ. κ.λπ. Οταν οι τιμές διαφέρουν σημαντικά στην ίδια πολυκατοικία, λόγω ορόφου, επόμενο είναι να αλλάζουν και λόγω θέας. Προσωπικά, και όταν νοικιάζαμε και όταν αγοράσαμε, πάντα διαλέγαμε σπίτια με θέα και σε ψηλό όροφο! Θέλει πολύ ψάξιμο, υπομονή και λίγη τύχη. Αν βιάζεσαι δύσκολα να τα βρεις όλα. 3
imr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Εξαρτάται πόσο σημαντική τη θεωρεί ο καθένας. Για εμένα είναι πάρα πολύ βασική. Θα θεωρούσα λογική μια τιμή +30% για ίδιο σπίτι σε παραπάνω όροφο με θέα. Τώρα ο καθένας το βάζει προτεραιότητα όπως νομίζει βάζοντας όλους τους παραγοντες 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα