varg88 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Γεια σας και χαρά σας! Σήμερα πρώτη φορά έγραψα 5-6 εντολές σε terminal και νιώθω τελείως έξω από τα νερά μου... Προσπαθώ να σετάρω σε έναν NAS της QNAP έναν server για να σηκώσω ένα site μου. Θα ήθελα όμως να μπορώ να στέλνω και mails μέσω της εφαρμογής μου. Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημά μου. Δεν μπορώ να βρω ΠΟΥ και ΠΩΣ να κάνω edit στο sendmail αρχείο που κρατάει τα στοιχεία για authenication προκειμένου να φύγει το καταραμένο email. Γνωρίζει κανείς να βοηθήσει; Ότι πληροφορία έχω βρει τις τελευταίες ώρες μέσω google δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου γιατί είτε θέλει παραπάνω γνώσεις είτε σαν εντολή δεν την εκτελεί στο δικό μου terminal. Ελπίζω να βρεθεί κανένας χριστιανός....
jim_p Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Ποσταρε καποιον απο τους οδηγους που ακολουθησες και τι σου βγαζει οταν πατας να επεξεργαστεις το αρχειο.
varg88 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 δεν ακολούθησα κάποιον συγκεκριμένο οδηγό. Έχοντας κάποιες πολύ πολύ βασικές γνώσεις τελικά βρήκα τους φακέλους στους οποίους υπάρχουν τα config files που ήθελα να "πειράξω". Ακόμη βέβαια δεν έχω καταφέρει να το κάνω να δουλέψει αλλά πλέον μπορώ να προχωρήσω χωρίς να γράφω εντολές στο terminal και να χαλάσω κάτι... Ευχαριστώ για την καλή διάθεση να βοηθήσεις!
varg88 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) δεν ξέρω αν θα χρειαστεί σε κανέναν η λύση μου... γιατί έχει να κάνει με το μηχάνημα της QNAP κατά κύριο λόγο.. αλλά θα την βάλω να υπάρχει καλού κακού. Ίσως κάποια στιγμή βοηθήσει κάποιον. Τα settings που έπρεπε να αλλάξω ήταν τα εξής: στο /etc/config/ssmtp/ssmtp.config -------------- FromLineOverride=YES UseSTARTTLS=YES [email protected] mailhub=smtp.gmail.com:587 [email protected] AuthPass = mypass (το οποίο μετά από τεστ του ssmtp μέσω terminal μου το άλλαξε σε enAuthPass = [ενα string αντι του password μου]) -------------- Στη συνέχεια άλλαξα στο php.ini τα ακόλουθα: -------------- [mail function] SMTP = 127.0.0.1 smtp_port = 587 sendmail_path = /usr/sbin/ssmtp -t -i (αντι για /usr/sbin/sendmail-t -i) -------------- μετά την αλλαγή στο php.ini θέλει restart ο web server. Επίσης στο gmail έκανα ενεργοποίηση (μεσω του μενου Ασφάλεια) της λειτουργίας που επιτρέπει τη χρήση σε λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές... Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από varg88
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα