Takaros90 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα θα ήθελα να ρωτήσω αν εχετε να μου προτεινετε ενα συστημα έχω μια 1660ti και θα ήθελα ενα πισι για gaming με τελική τιμη για αυτα τα 3 γυρω στα 600 ευρω έχετε κατι καλο να μου προτείνετε? σκεφτομαι για amd 3700x απλα δεν ξερω για μητρική να σας πω την αληθεια τι να παρω. επισης να αναφερω οτι εχω τροφοδοτικο 750watt αν παιζει καποιον ρολο και σκεφτομαι να το αλλαξω σε λιγο καιρο λογο του οτι υπαρχει το τροφοδοτικο απο το 2014 Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από Takaros90
nickol-us Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Καλά κάνεις και σκέφτεσαι να αλλάξεις τροφοδοτικό, μη σου πω day one. Επίσης υπάρχει λόγος που κοιτάς Ryzen; Θεωρώ καλύτερο value τον 10700f. Αν καταλήξεις πάντως σε Ryzen η πιο λογική επιλογή σε mobo φαντάζομαι είναι b550. Ram χωράει στο budget να βάλεις , μέχρι 32gb μα θα σου χρειαστεί; Γενικά όλο το build είναι too much για gaming, ποσό μάλλον για την 1660ti. Θες να εξαντλήσεις το budget; Θα κάνει κάτι άλλο το pc εκτός gaming; Έχεις σκοπό να βάλεις άλλη gpu στο μέλλον; 2
LaMereda Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ξέχνα τους Ryzen 3000 με αυτές τις τιμές. i5 10400F ~120€ https://www.bestprice.gr/item/2156114818/intel-core-i5-10400f-box.html ή αν θες κάτι ανώτερο i7 10700F ~230€ https://www.bestprice.gr/item/2156163288/intel-core-i7-10700f-box.html Και οι δύο value for money. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από LaMereda 2
Takaros90 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, nickol-us είπε Καλά κάνεις και σκέφτεσαι να αλλάξεις τροφοδοτικό, μη σου πω day one. Επίσης υπάρχει λόγος που κοιτάς Ryzen; Θεωρώ καλύτερο value τον 10700f. Αν καταλήξεις πάντως σε Ryzen η πιο λογική επιλογή σε mobo φαντάζομαι είναι b550. Ram χωράει στο budget να βάλεις , μέχρι 32gb μα θα σου χρειαστεί; Γενικά όλο το build είναι too much για gaming, ποσό μάλλον για την 1660ti. Θες να εξαντλήσεις το budget; Θα κάνει κάτι άλλο το pc εκτός gaming; Έχεις σκοπό να βάλεις άλλη gpu στο μέλλον; Σκέφτομαι να στρεαμαρω γενικά αφού τραβάει η κάρτα και γενικά να την αξιοποιήσω φουλ όσο μπορώ και ίσως αν πέσουν οι τιμές να αλλαχθεί κ η κάρτα κάποια στιγμή επισης να προσθεσω οτι σκεφτομαι σε μητρικη κατι τετοιο πρωτη επιλογη:Asus ROG Strix B550-F Gaming (Wi-FI) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket - Skroutz.gr δευτερη επιλογη: Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket - Skroutz.gr βεβαια δε ξερω πολυ τις διαφορες τους περα απο τα wifi και bluetooth επισης λογικα καποια στιγμη αντιστοιχα μια 4αετια και κατι πιστευω οτι ισως ξανα κανω ενα μινι update να προσθεσω επισης οτι σκεφτομαι και για καναν M2 μεσα σε ολα αυτα βεβαια οτι μου προτεινετε αν αξιζει να κανω αναβαθμιση τωρα ή να περιμενω λιγο ακομα. 1 ώρα πριν, LaMereda είπε Ξέχνα τους Ryzen 3000 με αυτές τις τιμές. i5 10400F ~120€ https://www.bestprice.gr/item/2156114818/intel-core-i5-10400f-box.html ή αν θες κάτι ανώτερο i7 10700F ~230€ https://www.bestprice.gr/item/2156163288/intel-core-i7-10700f-box.html Και οι δύο value for money. Γενικά έχω παρατηρήσει φουλ ότι πολλοί προτείνουν Intel εγώ αυτή την στιγμή έχω Intel i5 3570k στα όσα χρόνια τον έχω μπορώ να πω μου έχει βγει φουλ αξιόπιστος αλλά έλεγα για κάτι πιο multi tasking ακομα σκεφτομουν και για τον Intel Core i7-9700KF Box - Skroutz.gr για Intel παντα αν πηγαινα σε αυτη την επιλογη βεβαια ακομα ψαχνομαι και θελω γνωμες Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2021 από Takaros90
nickol-us Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Takaros90 είπε Σκέφτομαι να στρεαμαρω γενικά αφού τραβάει η κάρτα και γενικά να την αξιοποιήσω φουλ όσο μπορώ και ίσως αν πέσουν οι τιμές να αλλαχθεί κ η κάρτα κάποια στιγμή επισης να προσθεσω οτι σκεφτομαι σε μητρικη κατι τετοιο πρωτη επιλογη:Asus ROG Strix B550-F Gaming (Wi-FI) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket - Skroutz.gr δευτερη επιλογη: Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket - Skroutz.gr βεβαια δε ξερω πολυ τις διαφορες τους περα απο τα wifi και bluetooth επισης λογικα καποια στιγμη αντιστοιχα μια 4αετια και κατι πιστευω οτι ισως ξανα κανω ενα μινι update να προσθεσω επισης οτι σκεφτομαι και για καναν M2 μεσα σε ολα αυτα βεβαια οτι μου προτεινετε αν αξιζει να κανω αναβαθμιση τωρα ή να περιμενω λιγο ακομα. Γενικά έχω παρατηρήσει φουλ ότι πολλοί προτείνουν Intel εγώ αυτή την στιγμή έχω Intel i5 3570k στα όσα χρόνια τον έχω μπορώ να πω μου έχει βγει φουλ αξιόπιστος αλλά έλεγα για κάτι πιο multi tasking ακομα σκεφτομουν και για τον Intel Core i7-9700KF Box - Skroutz.gr για Intel παντα αν πηγαινα σε αυτη την επιλογη βεβαια ακομα ψαχνομαι και θελω γνωμες 9700kf... δεν προτείνεται. Είμαστε στην 10th gen και αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή τους 11th gen. Επίσης επειδή λες για Multitasking... 9700 = 8core/8 threads δεν έχει "ικανό" multitasking μπροστά στους άλλους 2 cpu 10700f - 8core/16 threads 3700x - 8core/16 threads Ίδια cores/threads, περίπου ίδια σκορ στα benchmark με τον i7 σημαντικά φθηνότερο και καλύτερες επιδόσεις στα περισσότερα games . Εφόσον έχεις Intel και είσαι ευχαριστημένος γιατί να αλλάξεις, τη δεδομένη στιγμή που δεν επωφελείσαι ουσιαστικά απο κάτι (θα είσαι και μέσα στην τιμή). 1
Takaros90 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, nickol-us είπε 9700kf... δεν προτείνεται. Είμαστε στην 10th gen και αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή τους 11th gen. Επίσης επειδή λες για Multitasking... 9700 = 8core/8 threads δεν έχει "ικανό" multitasking μπροστά στους άλλους 2 cpu 10700f - 8core/16 threads 3700x - 8core/16 threads Ίδια cores/threads, περίπου ίδια σκορ στα benchmark με τον i7 σημαντικά φθηνότερο και καλύτερες επιδόσεις στα περισσότερα games . Εφόσον έχεις Intel και είσαι ευχαριστημένος γιατί να αλλάξεις, τη δεδομένη στιγμή που δεν επωφελείσαι ουσιαστικά απο κάτι (θα είσαι και μέσα στην τιμή). ναι καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις το επομενο που σκεφτομαι ειναι να περιμενω κανα μηνα και κατι και να παω στον 5600χ μπας κ εχει πεσει λιγο η τιμη του μαζι με την μητρικη που προειπα στην αρχη πιστευω ή αντιστοιχα σε καποιον intel αν υπαρχει κοντινος στον 5600χ που δεν ξερω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα