Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Εκεί πάει το μέλλον και μετά στους κβαντικούς υπολογιστές που εκεί θα αλλάξουν για πάντα τα πάντα...

Αυτό δεν είναι πλήρως αλήθεια, οι κβαντικοί υπολογιστές θα συνυπάρχουν με τους κλασικούς και το πρόσφατο τουλάχιστον μέλλον πάει σε cloud computing συστήματα, και απλά θα έχουμε μια οθόνη, πληκτρολόγιο κλπ. δηλαδή μόνο συστήματα I/O

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Jts είπε

Αν ισχύουν η φήμες, η apple κατάλαβε τα λάθη που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, και τα καινούργια macbook με τον m1x θα είναι πραγματικά πλέον χωρίς ανταγωνισμό.

Ειδικά αν βάλουν καλύτερη webcam δεν μπορώ να βρω κάποιο μειονέκτημα πέραν της μη αναβάθμισης του hardware(ram+ssd), που βέβαια είναι σύνηθες πλέον και στα windows laptop.

Κάτι ακούγεται ότι μπλόκαρε το sideloading στα arm based Mac τους. Και ακόμη δεν υπάρχει λύση για boot camp

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Jts είπε

Αυτό δεν είναι πλήρως αλήθεια, οι κβαντικοί υπολογιστές θα συνυπάρχουν με τους κλασικούς και το πρόσφατο τουλάχιστον μέλλον πάει σε cloud computing συστήματα, και απλά θα έχουμε μια οθόνη, πληκτρολόγιο κλπ. δηλαδή μόνο συστήματα I/O

Δεν διαφωνώ, έτσι και αλλιώς κβαντικό υπολογιστή στο σπίτι μου πιθανών να μην προλάβω να δω... 🤣

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kyrsoronas είπε

ΑΑαα, ανααφέρεσαι σε laptop PCs με τιμή Mac ...ναι από όσο γνωρίζω ισχύει αυτό. Γιατι γενικά δεν έχω δει μέχρι στιγμής από κοντά laptop pc που να μην δέχεται αναβάθμιση, σε αυτά τα 2 τουλάχιστον

Η σειρά 15" και 17" του dell XPS , εννοείται ότι αναβαθμίζεται σε ram και nvme. Μάλιστα υπάρχει και δεύτερο slot για nvme. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για το 9700 και το 9500 που μάλλον είναι οι ναυαρχίδες της DELL. Κοίτα βίντεο στο youtube υπάρχουν πολλά. Επίσης χωρίς να είναι σίγουρο για τις ακριβείς τιμές στο αντίστοιχο σασί και βάρος θεωρητικά είναι τα αντίστοιχα με το macbook pro.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Jts είπε

Αν ισχύουν η φήμες, η apple κατάλαβε τα λάθη που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, και τα καινούργια macbook με τον m1x θα είναι πραγματικά πλέον χωρίς ανταγωνισμό.

Ειδικά αν βάλουν καλύτερη webcam δεν μπορώ να βρω κάποιο μειονέκτημα πέραν της μη αναβάθμισης του hardware(ram+ssd), που βέβαια είναι σύνηθες πλέον και στα windows laptop.

Είναι σύνηθες στα windows laptop του 500άρικου...

Δημοσ.

Πολύ καλή κίνηση η προσθήκη HDMI εφόσον θα μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο και την ποιό σύνηθες παγκοσμίως θύρα μιας και έτσι καλύπτει τις επιλογές σε σύνδεση της συκσευής σε τηλεοράσεις και όχι αποκλειστικά σε μόνιτορ που αρχίζουν να κάνουν εμφανίσεις με DP.

Θα προτιμούσα από την άλλη επιστροφή μιας θύρας USB 2.0/3.x παρά SD Card Reader.

Όπως και να έχει ότι νεότερο καλοδεχούμενο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Το HMDI δεν είναι "παλιό" είναι πρωτόκολλο που συνεχώς αναβαθμίζεται γιατί το επιβάλει στις TV η βιομηχανία του θεάματος (λόγω του αλγόριθμου κατά της αντιγραφής περιεχομένου που έχει ενσωματωμένο). Το HDMI το διαθέτουν ΟΛΑ τα σύγχρονα monitors και κατα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ οι TVs που πλέον τείνουν να φάνε και τους τους projectors (έχουν φθηνήνει οι 70+ ιντσες οπότε μπορείς να βάλεις 15 άτομα σε ένα δωμάτιο και να τους δείχνεις σε μια τέτοια TV)

https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/741788/70-kai-ano.html?cf=τω+75&o=tv+75&order_by=pricevat&order_dir=asc

2) To αναβαθμισμένο Μ1 θα έχει ΔΙΠΛΑΣΙΟ TDP , αντίστοιχο με τους mobile INTEL/AMD  και αντίστοιχη απόδοση με τα τελευταία κορυφαία μοντέλα τους. Θα έχει ανάγκη από fan. Οπότε το μέγεθος δεν θα μικρύνει

3) Η APPLE θέλει με τα value macbook να κλέψει μερίδιο από τα win-notebooks και κατα την άποψη μου θα καταφέρει να τσιμπήσει κοινό που δεν είχε στο παρελθον.

ΥΓ

Προσωπικά είμαι από τους μαθουσάλες που ξεκίνησα με Ζ80 και το πρώτο μου pc το απέκτησα το 1989 (386SX) και μετά από 32 χρόνια σκέφτομαι να πάρω ένα "ώριμο - 2ης γενιάς Μ1 macbook".

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Μιλάμε για μια γελοία εταιρία η οποία έχει ένα απίστευτα premium προϊόν και το σκοτώνει κάθε 3 και λίγο είται με πολυ κακά πληκτρολόγια,  με απουσία θυρών,  με κακό αερισμό και πολλά ακόμη σχεδιαστικά πρόβλημα έως και κακές υλοποιήσεις pcb. Δηλαδή είναι δύσκολο να υλοποιήσει ένα mini ethernet female στο σασί? Να βάλει 1 παραπάνω usb c ? Να έχει mini DP ; Mini Hdmi ;  να δώσει 2-3 adaptors μαζί με την αγορά? Πάλι καλα εισακουστικαν οι κατάρες στα forums τους που τρώνε από επαγγελματίες του it και του content creation .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fsbmaniac είπε

Μιλάμε για μια γελοία εταιρία η οποία έχει ένα απίστευτα premium προϊόν και το σκοτώνει κάθε 3 και λίγο είται με πολυ κακά πληκτρολόγια,  με απουσία θυρών,  με κακό αερισμό και πολλά ακόμη σχεδιαστικά πρόβλημα έως και κακές υλοποιήσεις pcb. Δηλαδή είναι δύσκολο να υλοποιήσει ένα mini ethernet female στο σασί? Να βάλει 1 παραπάνω usb c ? Να έχει mini DP ; Mini Hdmi ;  να δώσει 2-3 adaptors μαζί με την αγορά? Πάλι καλα εισακουστικαν οι κατάρες στα forums τους που τρώνε από επαγγελματίες του it και του content creation .

Γιατί γελοία εταιρεία ; Και πως ονομάζεις ένα προϊόν premium αφού γράφεις μετά τόσα άσχημα για το ίδιο προϊόν ; Κάπου πρέπει να υπάρχει και λογική .   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, AtiX είπε

Φίλε μου όλα έχουν να κάνουν καθαρά με το μέγεθος του board και τι χωράει πάνω σε αυτό, με την μετάβαση σε arm soc (φαντάσου ότι χωράνε σε ένα κινητό) ο ελεύθερος χώρος που απελευθερώθηκε πάνω στο board έδωσε την δυνατότητα να προσθέσουν και ελεγκτή sd και αλλά έξτρα που θα δούνε στο μέλλον... 

Σύμφωνοι για αυτό που ανέφερες, όμως αυτό-αν δεν κάνω λάθος-επηρεάζει το εσωτερικό. Επομένως το εξωτερικό μέρος όπου καταλήγει η έξοδος (ή αλλιώς η είσοδος της θύρας HDMI, SD) έχει αλλάξει σε διαστάσεις; Έχει ελαττωθεί;

Βέβαια ό,τι και να γράφουμε εμείς, είναι ίσως άνευ σημασίας. Το αποτέλεσμα θα φανεί ενδεχομένως σε λίγους μήνες κι εκεί μπορεί να επιλυθούν όποιες ανησυχίες ή ενδοιασμούς έχουμε!

Επεξ/σία από gousias
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 hours ago, fsbmaniac said:

4 usb c είναι υπέρ αρκετά για όλα αυτά που είπες καθώς μπορούν να τα υποστηρίξουν όλα. Ένας ανταπτορας type c πλέον με τα βασικά (usb 3, hdmi, Ethernet) έχει το μέγεθος ενός μαρκαδόρου που τον έχεις στην τσάντα χωρίς να σε απασχολεί το μέγεθος ή το βάρος. 

Το μόνο που μου λείπει είναι το MagSafe για τη φόρτιση και αυτό κυρίως όταν είμαι σπίτι που είμαι πιο απρόσεκτος σε σχέση με το γραφειο... :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχετε βαρεθει βρε μαγκες να γραφετε κακιες για την apple.

αφου το βλεπετε οι πελατες της σας εχουνε σενδεμενους με ισλαμπαμπαντ και η εταιρια χτυπαει το ενα sold out μετα το αλλο.

βρειτε αλλο παραμυθι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, billdanos είπε

4 usb c είναι υπέρ αρκετά για όλα αυτά που είπες καθώς μπορούν να τα υποστηρίξουν όλα. Ένας ανταπτορας type c πλέον με τα βασικά (usb 3, hdmi, Ethernet) έχει το μέγεθος ενός μαρκαδόρου που τον έχεις στην τσάντα χωρίς να σε απασχολεί το μέγεθος ή το βάρος. 

Το μόνο που μου λείπει είναι το MagSafe για τη φόρτιση και αυτό κυρίως όταν είμαι σπίτι που είμαι πιο απρόσεκτος σε σχέση με το γραφειο... :) 

Έχω ζήσει 3 φορές την κόλαση του vendor engineer που ξέχασε τον adaptor σε άλλο site και στις 1 το πρωί πρέπει να βρούμε λύση να συνδεθεί localy με ssh ειται με rs232. το ethernet και το usb στα mac-pro δεν έπρεπε να λείπουν όπως και η sd slot η οποία βρήκε δρόμο να μπει. Το ίδιο και με τα πληκτρολόγια... δεν γίνεται να παίρνουν τόσο χαζές αποφάσεις επειδή το hr τους προσλαμβάνει trends και όχι design engineers. Δες το ultra book της vaio που έβαλαν μέχρι και vga...  Τα λαπτοπ δεν τα χρησιμοποιούν μόνο σε γραφείο αλλά πολλοί και στο πεδίο. Το magsafe  ήταν μια κορυφαία καινοτομία...ποιος ξέρει πόσα λιγότερα σπασμένα mac στοίχισαν εισόδημα στην apple ... Οπως και οι φορτιστές της ... delicate to the moon 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, fsbmaniac said:

Έχω ζήσει 3 φορές την κόλαση του vendor engineer που ξέχασε τον adaptor σε άλλο site και στις 1 το πρωί πρέπει να βρούμε λύση να συνδεθεί localy με ssh ειται με rs232. το ethernet και το usb στα mac-pro δεν έπρεπε να λείπουν όπως και η sd slot η οποία βρήκε δρόμο να μπει. Το ίδιο και με τα πληκτρολόγια... δεν γίνεται να παίρνουν τόσο χαζές αποφάσεις επειδή το hr τους προσλαμβάνει trends και όχι design engineers. Δες το ultra book της vaio που έβαλαν μέχρι και vga...  Τα λαπτοπ δεν τα χρησιμοποιούν μόνο σε γραφείο αλλά πολλοί και στο πεδίο. Το magsafe  ήταν μια κορυφαία καινοτομία...ποιος ξέρει πόσα λιγότερα σπασμένα mac στοίχισαν εισόδημα στην apple ... Οπως και οι φορτιστές της ... delicate to the moon 

Την ίδια κόλαση θα είχες ζήσει αν ξεχνούσες και το φορτιστή ενός laptop με όλες τις θύρες που θέλεις... :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...