Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θες hdmi με έναν αντπτορα είσαι κομπλέ. Γιατί πάνε προς τα πίσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Chemical Engineer είπε

2021 Innovation.

Hdmi και sd reader.

WOW

εγώ θα περιμένω το μοντέλο του 2022 που θα έχει και dvd rom. 😛😄😂

Επεξ/σία από mants118
Δημοσ.

Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια (11) βλέπω πως πλησιάζει ο καιρός να αντικαταστήσω το μικρό. Κατάλαβαν τα λάθη που έκαναν με φόρτιση , συνδεσιμότητα και ωραιάδες (touchbar και πράσινα άλογα). Αποκτά σιγά σιγά την παλιά του αίγλη και αρχίζει να μας γαργαλάει για να το αποκτήσουμε. Ελπίζω να έρθουν και άλλες σοβαρές αλλαγές για να παντρέψουν την φορητότητα με την ποιότητα στο έπακρον.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, pao13 είπε

καλα χαβαλέ τους κάνει τα έβγαλε και τα έβγαλαν και οι άλλοι !

τώρα του χρόνου θα αρχίζει να βάζει και φορτιστές  χάχα 

Σατανικο ...🍺

εχω την ιδια αισθηση. η εταιρια απλα τα σπαει και κανει πλακα στον ανταγωνισμο.

και για να τους ρεζιλεψει θα μπορουσε να κανει αυτο που λες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αφαίρεση αυτών - αν δεν απατώμαι, είχε επικροτηθεί πολλάκις και από μέλη του forum - αιτιολογήθηκε στην βάση της ως απόρροια της τεχνολογικής εξέλιξης, πρωτοπορίας και συνάμα ανάγκης για βελτιωμένη φορητότητα και αυτονομία.

Ρεαλιστικά, τι προκάλεσε (ή μπορεί και όχι, αν ληφθεί υπόψη ότι ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί το τελικό προϊόν) την ανάκυψη και επαναλαμβανόμενη αμφισβήτηση;

Κάρτα SD αν δεν είναι ο μόνος τύπος κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης, τότε θα απαιτείται κάποιος προσαρμογέας, οπότε κάτι επιπλέον του φορητού θα πρέπει να υφίσταται στην αποσκευή αυτού.

Προσθήκη τέτοιων θυρών, θα προκαλέσει μεγαλύτερο όγκο (διαστάσεις) στο φορητό; Στην καλύτερη περίπτωση μάλλον προβλέπεται να μείνει στις ίδιες διαστάσεις, πάντως οποιαδήποτε προσμονή σε λεπτότερο και ελαφρύτερο μοντέλο, πιθανώς διολισθαίνει προς το απίθανο.

Το MagSafe μακάρι να προστεθεί εφόσον είναι μια βελτιωμένη και πιο λεπτή έκδοση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί από την Apple. Ωστόσο οι θύρες hdmi και sd δεν έχουν αλλάξει, και αυτό είναι ένα σημείο άξιο προσοχής για όσους επιμένουν.

Η αφαίρεση Touch Bar, προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο αν και στην αρχή ήμουν κι εγώ διστακτικός. Όμως με δυνατότητες παραμετροποίησης, από την εμπειρία μου με έχει βοηθήσει αρκετά, αφού έχει καταστήσει σε συχνότερα χρησιμοποιούμενες ενέργειες αμεσότητα στην πρόσβαση αυτών.

Γενικότερα, δεν παύει να εκπλήσσει κάθε φορά η Apple (είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο), αλλά σίγουρα υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η R στο κιβώτιο ταχυτήτων!

Είδωμεν...

Επεξ/σία από gousias
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, gousias είπε

Η αφαίρεση αυτών - αν δεν απατώμαι, είχε επικροτηθεί πολλάκις και από μέλη του forum - αιτιολογήθηκε στην βάση της ως απόρροια της τεχνολογικής εξέλιξης, πρωτοπορίας και συνάμα ανάγκης για βελτιωμένη φορητότητα και αυτονομία.

Ρεαλιστικά, τι προκάλεσε (ή μπορεί και όχι, αν ληφθεί υπόψη ότι ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί το τελικό προϊόν) την ανάκυψη και επαναλαμβανόμενη αμφισβήτηση;

Κάρτα SD αν δεν είναι ο μόνος τύπος κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης, τότε θα απαιτείται κάποιος προσαρμογέας, οπότε κάτι επιπλέον του φορητού θα πρέπει να υφίσταται στην αποσκευή αυτού.

Προσθήκη τέτοιων θυρών, θα προκαλέσει μεγαλύτερο όγκο (διαστάσεις) στο φορητό; Στην καλύτερη περίπτωση μάλλον προβλέπεται να μείνει στις ίδιες διαστάσεις, πάντως οποιαδήποτε προσμονή σε λεπτότερο και ελαφρύτερο μοντέλο, πιθανώς διολισθαίνει προς το απίθανο.

Η αφαίρεση Touch Bar, προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο αν και στην αρχή ήμουν κι εγώ διστακτικός. Όμως με δυνατότητες παραμετροποίησης, από την εμπειρία μου με έχει βοηθήσει αρκετά, αφού έχει καταστήσει σε συχνότερα χρησιμοποιούμενες ενέργειες αμεσότητα στην πρόσβαση αυτών.

Γενικότερα, δεν παύει να εκπλήσσει κάθε φορά η Apple (είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο), αλλά σίγουρα υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η R στο κιβώτιο ταχυτήτων!

Είδωμεν...

Φίλε μου όλα έχουν να κάνουν καθαρά με το μέγεθος του board και τι χωράει πάνω σε αυτό, με την μετάβαση σε arm soc (φαντάσου ότι χωράνε σε ένα κινητό) ο ελεύθερος χώρος που απελευθερώθηκε πάνω στο board έδωσε την δυνατότητα να προσθέσουν και ελεγκτή sd και αλλά έξτρα που θα δούνε στο μέλλον... 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν μου χρειάζονται τέτοιες θύρες θα έλεγα ότι λογική κίνηση για να κερδίσει περισσότερο κόσμο σε Pro εκδόσεις και περισσότερα $ .

Τα δυνατά σημεία θα είναι τα νέα μοντέλα 14 MacBook Pro & iMac.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Jts είπε

Dell xps, για ram και surface line είναι μερικά παραδείγματα.

ΑΑαα, ανααφέρεσαι σε laptop PCs με τιμή Mac ...ναι από όσο γνωρίζω ισχύει αυτό. Γιατι γενικά δεν έχω δει μέχρι στιγμής από κοντά laptop pc που να μην δέχεται αναβάθμιση, σε αυτά τα 2 τουλάχιστον

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gousias είπε

Θεωρητικά, feedback από χρήστες/πελάτες, όπως είπαν και οι ίδιοι άλλωστε για την επιστροφή του φυσικού κουμπιού ESC. Και δε νομίζω πως είναι "αμφισβήτηση" προς την "τεχνολογική εξέλιξη" αλλά πολύ απλά άβολο να έχεις να κουβαλάς dongles, επειδή κάποιος designer στην Apple είχε wet dream με συμμετρικές θύρες USB-C σε φάση one port to rule them all. Προσωπικά και έχω στείλει σχετικό feedback και έχω αποφύγει να πάρω νέο Macbook λόγω τέτοιων επιλογών από την Apple (με δεδομένο βέβαια πως δεν μου χρειάστηκε νέο μηχάνημα)

Θα ήθελα και μια θύρα USB-A στα Macbooks (το Mac Mini γιατί τις κρατά δηλαδή;) και - το πιο "δύσκολο" - εσωτερική θύρα επέκτασης χώρου NVMe (έστω μόνο στα Pro και το Mini) για να μεγαλώνει και η διάρκεια ζωής ενός μηχανήματος - μου φαίνεται αδιανόητο και μίζερο να μην μπορεί να γίνει επέκταση του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης με κάποιον τρόπο, δεν είναι iPhone.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kyrsoronas είπε

ΑΑαα, ανααφέρεσαι σε laptop PCs με τιμή Mac ...ναι από όσο γνωρίζω ισχύει αυτό. Γιατι γενικά δεν έχω δει μέχρι στιγμής από κοντά laptop pc που να μην δέχεται αναβάθμιση, σε αυτά τα 2 τουλάχιστον

Αναφέρομαι σε λάπτοπ αντιστοίχου ποιότητας κατασκευής με τα mac, thin&light.

Αν θεωρείς ότι τα φτηνά laptop είναι καλύτερα, δικαίωμα σου προφανώς, άλλωστε γι'αυτό υπάρχουν επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kyrsoronas είπε

Δυστυχώς φίλε μου η κατασκευαστική νοοτροπία που ίσχυε μέχρι σήμερα, έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια της... τα επόμενα χρόνια η ιδέα του έχω μια cpu, μια gpu, μια ram και έναν hdd, διαλέγω πια θέλω και μου κάνουν, τα βάζω σε ένα κουτί και αν χρειαστεί κάνω και μια αναβάθμιση στο δίχρονο, θα εκλείψει από τα mainstream pcs και θα μείνει μόνο για αυτούς που έχουν πραγματικά την ανάγκη για custom υπολογιστές... 

Ηδη η Apple πάει σε soc που εκτός τον επεξεργαστή, ενσωματώνει την κάρτα γραφικών, την μνήμη, την κάρτα ήχου, την κάρτα δικτύου, ΑΙ και όλους τους απαραίτητους controllers... ούτε chipset ούτε τίποτα, όλα σε ένα chip...

εκει πάει το μέλλον και μετά στους κβαντικούς υπολογιστές που εκεί θα αλλάξουν για πάντα τα πάντα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τεχνολογικές Καινοτομίες της Apple

--> Βάλε κάτι που υπάρχει εδώ και 18 χρόνια σε λάπτοπ των 300 ευρώ

--> Παρουσίασε το σε κάποιο webinar σαν κάτι τρομερό (εν ανάγκη δώστου και ένα ξεχωριστό όνομα)

--> Χρέωσε 800+ ευρώ παραπάνω για αυτό το λόγο

--> Περίμενε απο τα apple fanboys να το αγοράσουν, νομίζοντας οτι έχουν κάνει την αγορά της χιλιετίας.

Και στο τέλος του χρόνου, η apple θα κλαίγεται που την πέρασαν οι κινεζοεταιρείες στις πωλήσεις -_- 

Μάλιστα

*Να μου θυμηθείτε ότι μέσα στο 2022, θα ανακαλύψουν τις θύρες usb.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...