Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και θα περιέχουν θύρα HDMI και SD Card Reader

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple ετοιμάζει να κυκλοφορήσει δύο νέα MacBook Pro μοντέλα στο δεύτερο μισό του 2021, τα οποία θα έρχονται εξοπλισμένα με θύρα HDMI και SD card reader. Οι πληροφορίες του αναλυτή έρχονται έναν μήνα μετά τις αρχικές αναφορές του Bloomberg, που περιείχαν παρόμοιες πληροφορίες.

"Προβλέπουμε πως τα δύο νέα μοντέλα MacBook Pro της Apple θα έχουν αρκετές σχεδιαστικές και τεχνικές αλλαγές. Κάποιες είναι πρακτικές αλλαγές για τους χρήστες, καθώς θα προστεθούν θύρα HDMI και SD card reader."

Τον περασμένο μήνα, ο αναλυτής μας ενημέρωσε πως τα νέα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών θα έχουν αρκετές αλλαγές, με τις κυριότερες να είναι η επιστροφή της MagSafe θύρας για φόρτιση, αφαίρεση της Touch Bar, νέο design και επιστροφή αρκετών θυρών για καλύτερη συνδεσιμότητα. Όπως έγινε και με τις νεότερες πληροφορίες, έτσι και οι παλαιότερες ήταν παρόμοιες με τις πηγές του Bloomberg.

Τέλος, ο Kuo πρόσθεσε πως η Genesys Logic θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής των SD card reader που θα χρησιμοποιηθούν στα νέα MacBook Pro μοντέλα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Αν ισχύουν η φήμες, η apple κατάλαβε τα λάθη που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, και τα καινούργια macbook με τον m1x θα είναι πραγματικά πλέον χωρίς ανταγωνισμό.

Ειδικά αν βάλουν καλύτερη webcam δεν μπορώ να βρω κάποιο μειονέκτημα πέραν της μη αναβάθμισης του hardware(ram+ssd), που βέβαια είναι σύνηθες πλέον και στα windows laptop.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

νομίζω με την αλλαγή του chipset έχει λύσει διάφορα προβλήματα και μπορεί πλέον να προσθέσει ότι θέλει όπως το θέλει 

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, pao13 είπε

νομίζω με την αλλαγή του chipset έχει λύσει διάφορα προβλήματα και μπορεί πλέον να προσθέσει ότι θέλει όπως το θέλει 

Κανένας δεν την εμπόδιζε να βάλει SD Card Reader και HDMI port στις συσκευές τις, εδώ λαπτοπς των 200€ τα έχουν.

Αλλά HDMI όσο ο κόσμος οδεύει προς το DisplayPort? Δεν ξέρω... δεν ακούγεται πολύ brave.

Επεξ/σία από Cell_7
  • Like 8
Δημοσ.

Αν και δεν είμαι χρήστης Mac, το hdmi είναι η μόνη θύρα που χρησιμοποιούσα στο laptop της δουλειάς (όταν κάναμε τα meetings). Δεν θέλεις και κάτι άλλο. Οπότε νομίζω όντως είναι βήμα προς την σωστή κατεύθυνση...

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cell_7 είπε

Κανένας δεν την εμπόδιζε να βάλει SD Card Reader και HDMI port στις συσκευές τις, εδώ λαπτοπς των 200€ τα έχουν.

Αλλά HDMI όσο ο κόσμος οδεύει προς το DisplayPort? Δεν ξέρω... δεν ακούγεται πολύ brave.

Θα έχουν και display port μέσω thunderbolt/type c, ή κάνω λάθος;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Jts είπε

DisplayLink ναι, απλά μου φαίνεται παράξενο που θα το βάλει τώρα που υπάρχει HDMI/DisplayPort/Type-c και δεν το έβαλε σε εποχές που το HDMI ήταν λίγο πολύ μονόδρομος για ψηφιακή εικόνα.

Δημοσ.

καλα χαβαλέ τους κάνει τα έβγαλε και τα έβγαλαν και οι άλλοι !

τώρα του χρόνου θα αρχίζει να βάζει και φορτιστές  χάχα 

• Like 1
Δημοσ.

Οκ για την SD card reader να το δεχτώ, αλλά όταν έχεις display port την να την κάνεις την hdmi , συν του ότι λογικά αυτό σημαίνει μάλλον Και αύξηση του πάχους του σασί .πολύ περίεργο ....

Δημοσ.

Εγώ πάλι τώρα πρέπει να είμαι μάλλον από τους λίγους που προτιμώ να έχω μόνο usb-c (thunderbolt) θύρες. Με το razer x chroma μόνιμα στο γραφείο και ένα hub στην τσάντα για ταξίδια είμαι καλυμμένος και έχω γλιτώσει από το να κουβαλάω και τον φορτιστή.   

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jts είπε

Ειδικά αν βάλουν καλύτερη webcam δεν μπορώ να βρω κάποιο μειονέκτημα πέραν της μη αναβάθμισης του hardware(ram+ssd), που βέβαια είναι σύνηθες πλέον και στα windows laptop.

σε ποια laptop PCs, δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kyrsoronas είπε

σε ποια laptop PCs, δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση ;

Dell xps, για ram και surface line είναι μερικά παραδείγματα.

• Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Jts είπε

κάποιο μειονέκτημα πέραν της μη αναβάθμισης του hardware(ram+ssd), που βέβαια είναι σύνηθες πλέον και στα windows laptop.

Αυτά πάνε χέρι χέρι με το ότι ειναι ARM soc... αλλά απο την άλλη δεν θα μπορούσες να αναβαθμίσεις σε καλύτερη μνήμη έτσι και αλλιώς γιατί αυτό που κάνει το M1 να φαίνεται γρήγορο σε πολλά benchmarks που δεν μετράνε εστιάζοντας στο να στρεσάρουν την CPU στο 100% αλλά μετράνε γενική απόδοση (με την CPU σπάνια να ανεβαίνει πάνω απο 20-30% ) ειναι η RAM του έχει 4300Mhz ram στα περισσότερα laptops έχεις 1800/2133 άνε σπάνια 2600Mhz εκεί έχει δηλαδή τις διπλές επιδόσεις και εξού ειναι και πιο snapy σαν μηχάνημα. 

Αν μιλάς για την χωριτικώτηα της μνήμης "απλά" παίρνεις την max για παραπάνω πάλι ειναι θέμα SoC που έχει το M2 ίσως λύσει αυτό το θέμα. 

Όσο για τον SSD βάλε εξωτερικό σιγά :P 

4 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Αλλά HDMI όσο ο κόσμος οδεύει προς το DisplayPort? Δεν ξέρω...

Ε αφού σχεδόν το 100% τον οθονών που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια περίπου (Monitor/TV) ειναι με HDMI ακόμη και αυτά που έχουν DP (που ειναι αρκετά μικρότερος αριθμός, δεν έχω στατιστικά αλλά δεν θα με εξέπληττε αν μιλάμε για κάτω του 20%) έχουν και HDMI 

Οπότε γιατί να βάλει ένα port που δεν θα βολέψει τους περισσότερους; 

Και τα όποια πλεονεκτήματα των τελευταίων εκδόσεων DP όσο αφορά την ανάλυση σε συνδυασμό με το refreshrate έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να σηκώσει σαν μηχάνημα. 

4 ώρες πριν, Jts είπε

Όχι δεν κάνεις λάθος το type C (αρκεί να υποστηρίζει alt mode ο κοντρόλλερ που στην περίπτωση του M1 το υποστιρίζει)  τότε μπορείς με εναν αντάπτορα να συνδέσεις απο το usb type C τόσο HDMI όσο DP

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...