mihanikos1 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Αυτό γίνεται πάντα για να πάρεις άδεια. Την υπογράφεις και εσύ και ο εργοδότης είτε χειρόγραφα είτε ψηφιακά (καλό είναι να το ζητάς χειρόγραφα). Αλλιώς τι; Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις; Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το αλλιώς τι; Αν πάει να σου φάει άδεια;
filip123go Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, mihanikos1 είπε Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το αλλιώς τι; Αν πάει να σου φάει άδεια; Ναι. Προσπαθώ καταλάβω αυτό που λες.. Δηλαδή ένας εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για το πότε θα πάρει άδεια (δεν το γνωρίζω αν γίνεται βάση νομοθεσίας αλλά οκ, ας πούμε ότι ισχύει) . Μετά ο εργαζομένος κάνει μια αίτηση για άδεια. Ε αυτή την αίτηση πρέπει η να την δεχθεί η να την απορρίψει ο εργοδότης.
sensai Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 για τις δημόσιες υπηρεσίες η καθαρά Δευτέρα είναι αργία;
SilentVoice Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 31 λεπτά πριν, filip123go είπε Στις εταιρείες που έχω δουλέψει (και μικρές και μεγάλες) ποτέ δεν μου έφαγαν άδεια. Και δεν ξέρω κανέναν από φίλους-γνωστούς που να τους έχουν φάει άδειες. Η τις πληρώνουν η τις δίνουν με το ζόρι. Μια χαρά τρώνε άδειες και μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Αστεία ιστορία: Μια φορά , υπάλληλος του ΙΚΑ μου είχε παραπονεθεί ότι είχε τρείς βδομάδες που δεν είχε πάρει δίωρη άδεια , ενώ την δικαιούται αλλά καθόταν για να εξυπηρετεί τον κόσμο. Έπαθα ένα μικρό σοκ με το παράπονο της, καθώς τότε δούλευα σερί 12ώρα για 2 μήνες ενώ ήμουν 8ωρος και ήταν απλήρωτες οι υπερωρίες μου στον ιδιωτικό τομέα.
agiannesg59 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, illegal_poison είπε Ρωτάω για ανεπίσημη αργία, όπως η Καθαρά Δευτέρα, που η επιχείρηση δεν ανοίγει έτσι κ αλλιώς. Ήδη έχω χρεωθεί μια «άδεια» τα Θεοφάνεια. Επομένως αν μια επιχείρηση χρεώνει κάθε ανεπίσημη αργία σαν άδεια, ποσό μένει για τον εργαζόμενο από τις 20 μέρες;; Είναι νόμιμο όλο αυτό;; 54 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Αν στις κατ` εθιμον αργίες, η επιχείρηση μείνει κλειστή, είναι σωστο οι εργαζόμενοι να χρεωθούν με κανονική αδεια Εφόσον η επιχείρηση παρέμενε κλειστή τις αργίες αυτές κατά τα προηγούμενα χρόνια (2020 και πριν), τότε όχι, δεν μπορούν να χρεωθούν με κανονική άδεια. Αν, όμως, η επιχείρηση λειτουργούσε κανονικά κατά τα προηγούμενα χρόνια (2020 και πριν) και θέλει να κλείσει μόνο για φέτος (2021), τότε ναι, μπορούν να χρεωθούν με κανονική άδεια. Αν συνεχίσει να παραμένει κλειστή στο μέλλον (2022 και μετά), τότε ξανά όχι, γιατί αποκτήθηκε έθιμο https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=220240
mihanikos1 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, filip123go είπε Ναι. Προσπαθώ καταλάβω αυτό που λες.. Δηλαδή ένας εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για το πότε θα πάρει άδεια (δεν το γνωρίζω αν γίνεται βάση νομοθεσίας αλλά οκ, ας πούμε ότι ισχύει) . Μετά ο εργαζομένος κάνει μια αίτηση για άδεια. Ε αυτή την αίτηση πρέπει η να την δεχθεί η να την απορρίψει ο εργοδότης. Η νομοθεσία αν θυμαμε καλά ορίζει ότι από την στιγμή που θα αιτηθεί άδεια ο εργαζόμενος πρέπει να την πάρει εντός τριμήνου. Άρα ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά πρέπει να στην δώσει μέσα στο τρίμηνο. Βέβαια ισχύει αυτό που έχει ανάφερθει πιο πριν ότι την μισή άδεια την δίνει ο εργοδότης οπότε θέλει και την άλλη μισή με αίτηση και συνεννόηση ανάμεσα στα δύο μέρη. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να καταλάβουμε αν μια επιχείρηση δεν κλείνει το καλοκαίρι, είναι αδύνατον να αιτηθούν όλοι οι υπάλληλοι άδεια το 15αυγουστο. Αυτά είναι που ορίζει η νομοθεσία τα οποία δεν πάει να πει ότι τηρούνται στο απόλυτο, ώστε να υπάρχει ενα ωραίο κλίμα. Δλδ αν σου έχει μείνει μια βδομάδα άδεια και σου πούνε ότι έχουμε δουλειά μην την πάρεις τον Δεκέμβρη παρτην από τον νέο χρόνο δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να τους τρέχεις στην επιθεώρηση. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καθένας ξέρει που δουλεύει και την φύση της δουλειάς του και μπορεί να κανονίσει πως θα μοιράσει την άδεια του μέσα στο έτος έτσι ώστε να μην μαζεύεται πολύ άδεια προς το τέλος και έρχονται όλοι σε δύσκολη θέση.
illegal_poison Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 16 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Για να ανακεφαλαιώσουμε γιατί μπερδεύτηκα. Την καθαρά Δευτέρα η επιχείρηση κλείνει επειδή το έχει αποφασίσει ο εργοδότης. Οι υπάλληλοι πρέπει να πάρουν κανονική άδεια που τους επιβάλλει ο εργοδότης; Αφού δεν έχουν την επιλογή να δουλέψουν. Δεν είπε ο εργοδότης, «θέλετε αν δουλέψετε;; Αν δε θέλετε, θα πάρετε κανονική άδεια». Είναι ακόμα Φεβρουάριος και εκτός από τα Θεοφάνεια, την Κ. Δευτέρα έρχονται κ άλλες αργίες κατ´εθιμο. Τι θα γίνεται δηλαδή; Θα χρεωνόμαστε όλες αυτές τις μέρες σαν άδειες; Οι 20 ημέρες άδεια δεν είναι κατοχυρωμένες από το εργατικό δίκαιο;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 21 ώρες πριν, illegal_poison είπε Γίνεται να χορηγηθεί κανονική άδεια χωρίς να το θέλει ο εργαζόμενος σε αργία κατ´εθιμο ενώ η επιχείρηση έτσι και αλλιώς δε θα ανοίξει;;; Ναι συμβαίνει σε πολλές εταιρίες, είναι νόμιμο ! 21 ώρες πριν, illegal_poison είπε Ρωτάω για ανεπίσημη αργία, όπως η Καθαρά Δευτέρα, που η επιχείρηση δεν ανοίγει έτσι κ αλλιώς. Ήδη έχω χρεωθεί μια «άδεια» τα Θεοφάνεια. Επομένως αν μια επιχείρηση χρεώνει κάθε ανεπίσημη αργία σαν άδεια, ποσό μένει για τον εργαζόμενο από τις 20 μέρες;; Είναι νόμιμο όλο αυτό;; Δεν είναι επίσημη αργία η Καθαρά Δευτέρα!!! 19 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Κανονικά δεν πρέπει να χρεωθείς την άδεια ούτε για την Καθαρή Δευτέρα αλλά ούτε και για τα Θεοφάνια. Αλλά... . Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα όπως πχ στις κατασκευαστικές στα εργοτάξια, συνήθως ημερομίσθιοι ή ωρομίσθιοι που αν δεν δουλέψεις δεν παίρνεις μεροκάματο οπότε σε χρεώνουν άδεια για να πληρωθείς. . Υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία που μπορεί να το έχουν υπογράψει σαν εσωτερικό κανονισμό στη σύμβαση. . Συμφωνία κυρίων. Δηλαδή η εταιρεία να λειτουργούσε αυτές τις ημέρες αλλά επειδή μερικά πράγματα στη ζωή δεν πληρώνονται να υπήρξε κάποια συμφωνία μετά από απαίτηση εργαζομένων να μην εργαστούν και να τις αφαιρέσουν από την άδεια τους. Καλά θα ήταν να το συζητήσεις και με τους συναδέλφους σου αυτό. Διαβάστε την νομοθεσία ποιες είναι οι επίσημες αργίες !!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! 16 ώρες πριν, sensai είπε για τις δημόσιες υπηρεσίες η καθαρά Δευτέρα είναι αργία; Άλλο δημόσιο άλλο ιδιωτικός τομέας ........ το λέμε εδώ και χρόνια !!!! 29 λεπτά πριν, illegal_poison είπε Για να ανακεφαλαιώσουμε γιατί μπερδεύτηκα. Την καθαρά Δευτέρα η επιχείρηση κλείνει επειδή το έχει αποφασίσει ο εργοδότης. Οι υπάλληλοι πρέπει να πάρουν κανονική άδεια που τους επιβάλλει ο εργοδότης; Αφού δεν έχουν την επιλογή να δουλέψουν. Δεν είπε ο εργοδότης, «θέλετε αν δουλέψετε;; Αν δε θέλετε, θα πάρετε κανονική άδεια». Είναι ακόμα Φεβρουάριος και εκτός από τα Θεοφάνεια, την Κ. Δευτέρα έρχονται κ άλλες αργίες κατ´εθιμο. Τι θα γίνεται δηλαδή; Θα χρεωνόμαστε όλες αυτές τις μέρες σαν άδειες; Οι 20 ημέρες άδεια δεν είναι κατοχυρωμένες από το εργατικό δίκαιο; Έτσι είναι ο νόμος !!!!
illegal_poison Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μια τελευταία ερώτηση όμως. Εφόσον «έτσι είναι ο νόμος» γιατί πολλές επιχειρήσεις σε αργίες κατ´εθιμο δε χρεώνουν κανονική άδεια;
Jos3ph Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, illegal_poison είπε Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μια τελευταία ερώτηση όμως. Εφόσον «έτσι είναι ο νόμος» γιατί πολλές επιχειρήσεις σε αργίες κατ´εθιμο δε χρεώνουν κανονική άδεια; σου κάνει δώρο μία μέρα άδεια , και το συζητάς ;
agiannesg59 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 19 ώρες πριν, agiannesg59 είπε 19 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Αν στις κατ` εθιμον αργίες, η επιχείρηση μείνει κλειστή, είναι σωστο οι εργαζόμενοι να χρεωθούν με κανονική αδεια Εφόσον η επιχείρηση παρέμενε κλειστή τις αργίες αυτές κατά τα προηγούμενα χρόνια (2020 και πριν), τότε όχι, δεν μπορούν να χρεωθούν με κανονική άδεια. Αν, όμως, η επιχείρηση λειτουργούσε κανονικά κατά τα προηγούμενα χρόνια (2020 και πριν) και θέλει να κλείσει μόνο για φέτος (2021), τότε ναι, μπορούν να χρεωθούν με κανονική άδεια. Αν συνεχίσει να παραμένει κλειστή στο μέλλον (2022 και μετά), τότε ξανά όχι, γιατί αποκτήθηκε έθιμο https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=220240 19 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Αυτο λεει ο νόμος και ειναι απλο τι δεν καταλαβαίνεται......
dr_oid Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 19 ώρες πριν, sensai είπε για τις δημόσιες υπηρεσίες η καθαρά Δευτέρα είναι αργία; Σε πολλές κάθε Δευτέρα είναι αργία και Παρασκευές ημιαργία. 1
Dantε Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Το ζουμι ειναι ενα. Εαν αποδειξεις οτι ολα τα χρονια η επιχειρηση εκλεινε εκεινη τη μερα,τοτε δε τη χρεωνεσαι. Εαν κατ εξαιρεση εκλεισε φετος,τοτε τη χρεωνεσαι. Τωρα το θεωρω γυφτια να στη χρεωνουν και δεν εχω ακουσει απο γνωστους μου ποτε να χρεωνονται ετσι αδειες και δε μου εχει τυχει και μενα. Προσωπικα εφοσον θελει να το παιξει ετσι,θα πηγαινα να παιρνα αναρρωτικες γιατι εκνευριζομαι με κατι τετοια.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, Dantε είπε Το ζουμι ειναι ενα. Εαν αποδειξεις οτι ολα τα χρονια η επιχειρηση εκλεινε εκεινη τη μερα,τοτε δε τη χρεωνεσαι. Εαν κατ εξαιρεση εκλεισε φετος,τοτε τη χρεωνεσαι. Τωρα το θεωρω γυφτια να στη χρεωνουν και δεν εχω ακουσει απο γνωστους μου ποτε να χρεωνονται ετσι αδειες και δε μου εχει τυχει και μενα. Προσωπικα εφοσον θελει να το παιξει ετσι,θα πηγαινα να παιρνα αναρρωτικες γιατι εκνευριζομαι με κατι τετοια. Και μετά θα έψαχνες για νέο εργοδότη! Εάν δεν σας αρέσει, είστε ελεύθεροι να αναζητήσετε τον εργοδότη τις αρέσκεια σας, ουδείς Αναντικατάστατος !
agrio.imeros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, arispz είπε Διαβάστε την νομοθεσία ποιες είναι οι επίσημες αργίες !!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! Για πες να μάθουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα