Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere) v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 ώρες πριν, Deu164 είπε

Περίεργο με nvflash 5.715 δούλευε έβγαζε id mismatch λόγο διαφορετικού bios αλλά συνέχιζε 
έχεις δοκιμάσει πριν το flash να κλείσεις το write protection ?
--protectoff

22 ώρες πριν, tsamo2 είπε

Παλιότερα που είχα την Vision 3080 και είχα δοκιμάσει της master έπαιζε κανονικά, αλλά ήταν v1, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

7 ώρες πριν, alexmpl είπε

Προσπαθείς να flashareis non lhr bios σε lhr κάρτα.

Πρέπει να βρεις bios της master με device id: 2488, για να μπορέσεις να το φλασάρεις.

thaaannnkk you guys!

φλασαριστηκε η καρτα στη δευτερη θεση του "silent" bios και πετυχε δουλευουν ολα. 300w οριο και default boost 1905mhz.

ξεχασα να κανω backup το bios βεβαια 😄 τεσπα

edit- εχει θεματακια. ingame βλεπω παιζει με 400-800mhz μονο και χαμηλα fps...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελοσπαντων καταληγουμε για σημερα, η καρτα περιεργως εχει παρει τα 300w κλπ και στην πρωτη θεση bios εκει που δε πειραξα τιποτα. 

χωρις να καταφερα παραπανω ταχυτητα πυρηνα, σκοραρε λιγο παραπανω λογω power+ πιστευω

τα κολληματα ingame τα κανει μονο στο minecraft, ενδεχομενως γιατι αλλαξα και drivers.

22 λεπτά πριν, fuz10n είπε

τελοσπαντων καταληγουμε για σημερα, η καρτα περιεργως εχει παρει τα 300w κλπ και στην πρωτη θεση bios εκει που δε πειραξα τιποτα. 

χωρις να καταφερα παραπανω ταχυτητα πυρηνα, σκοραρε λιγο παραπανω λογω power+ πιστευω

τα κολληματα ingame τα κανει μονο στο minecraft, ενδεχομενως γιατι αλλαξα και drivers.

Πολυ περίεργο αυτό με το δεύτερο bios... Έκανες επανακίνηση μετά την χρήση του switch;

@tsamo2 ναι. και προσεξε τι γινεται τωρα.. εχω γυρισει στην πρωτη "απειραχτη" θεση. το afterburner/aorus με αφηνει να παω 107% και default boost ειναι 1905, το gpuZ αναφερει οτι ειναι gigabyte η καρτα αλλα στο Lookup λεει αγνωστη καρτα στο techpowerup (ενω πριν το flash την εβγαζε κανονικα), και στο BIOS INFORMATION λεει 270W με +0 - boost clock 1815....

εχω την εντυπωση οτι ειναι γιαλατζι το διπλο bios της καρτας. καπου μπλεκονται.

επισης: στο δευτερο διακοπτη που φλασαρα, δε βλεπω αισθητηρες στο hwinfo της καρτας, μονο στο afterburner. Στην πρωτη θεση βλεπω κανονικα τωρα.

Μαρεσει που σου πα κράτα το αρχικό bios οπωσδήποτε! Τέλος πάντων..

Είναι λογικό να έχει θέματα με αισθητήρες και το πως αναγνωρίζουν την κάρτα τα διάφορα προγράμματα.

Αυτό με το διπλό bios είναι όντως περίεργο.

Πάντως αν δεν μπουσταρει παραπάνω η κάρτα και αν πριν δεν ήσουν power limited, δεν θα δεις καμία διαφορά με το ανεβασμένο pl.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/1/2022 στις 3:34 ΜΜ, tsamo2 είπε

Μάλιστα...

Μάλλον άρχισε να τα παίζει η Asus Tuf RTX 3090 μου...

Την προηγούμενη εβδομάδα ξαφνικά στο Forza Horizon 5 πέταξε μαύρη οθόνη και max ανεμιστήρες, θα έτυχε σκέφτομαι, γιατί μετά την επανακκίνση όλα ήταν κομπλέ.

Fast forward to χθες, ίδιο θέμα. Ωχ λέω εγώ.

Επνανκίννηση, stress test με 3DMark, Furmark και Heaven, όλα κομπλέ. Δοκιμάζω FFVII Remake, Ace Comat 7 και Slay the Spire, κανένα θέμα. FH5, με το που μπαίνω στο μενού μαύρη οθόνη. Σε μία από τις προσπάθειες, περνάω από το μενού και μπαίνω στο παιχνίδι. Όλα τέλεια για 2.5 ώρες μέχρι που πρόσεξα ότι τρεμόπαιζαν τα νούμερα και τα γράμματα στα skills και στη διάρκεια αγώνα...

Λέω θα το ξανακοιτάξω αύριο μήπως τρέχει κάτι με το παιχνίδι ή τα drivers.

Σήμερα δοκιμάζω να τρέξω το forza 3 φορές και τις 3 black screen.

Μόνο που σήμερα, 3dmark και furmark επίσης πετάνε μαύρη οθόνη...

Έκανα εγκατάσταση/απεγκατάσταση drivers και πήγα σε studio drivers. To 3DMark δε κλείνει, αλλά το furmark πετάει πάλι bs.
Έριξα το core clock 45mhz αλλά furmark το ίδιο θέμα, το έριξα στα 62 και τώρα (προς το παρόν) όλα λειτουργούν κομπλέ...

Οπότε τώρα τι κάνω;

Να την πάω στο you, ή για rma στην Asus;

Κάποια άτομα σε διάφορα forum με παρεμφερή θέματα (μερικοί μάλιστα με τέτοιο θέμα από day 1) τις έχουν κρατήσει λόγω  της κατάστασης που επικρατεί.

Με την σειρά
α) Ξανατοποθετείς την κάρτα, ελέγχεις για σκόνες κτλ στα slots,  ξανασυνδέεις την τροφοδοσία κτλ
β) drivers για κάρτα γραφικών αλλά και για chipset mobo
γ) Αν έχεις overclock εννοείτε το σταματάς. Disable από το mobo αυτά τα rebar κτλ.
δ) Αν συνεχίσει το πρόβλημα βάλε 90% power limit
ε) Αν συνεχίσει βάλε και -50 έως - 100 στο κλοκ, δοκίμασε και τις μνήμες να τις πας και αυτές πιο κάτω.

Επεξ/σία από hln3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Με την σειρά
α) Ξανατοποθετείς την κάρτα, ελέγχεις για σκόνες κτλ στα slots,  ξανασυνδέεις την τροφοδοσία κτλ
β) drivers για κάρτα γραφικών αλλά και για chipset mobo
γ) Αν έχεις overclock εννοείτε το σταματάς. Disable από το mobo αυτά τα rebar κτλ.
δ) Αν συνεχίσει το πρόβλημα βάλε 90% power limit
ε) Αν συνεχίσει βάλε και -50 έως - 100 στο κλοκ, δοκίμασε και τις μνήμες να τις πας και αυτές πιο κάτω.

Τα έκανα όλα απλά με λάθος σειρά! :D

Έκανα τα βήματα από β μέχρι και ε, αλλά επειδή στο -70mhz clock λειτουργούσαν όλα κανονικά, νόμιζα ότι δεν θα έφταιγε το α. Αλλά μάντεψε!!

Ήταν το α τελικα...

Με το που την έβγαλα και καθάρισα με πεπιεσμένο αέρα κάρτα, pcie slot, connectors, μετά όλα λειτουγούσαν κανονικά. Επανέφερα τα πάντα, drivers, rebar κλπ, ανέβασα Power limit και clock κι έκανα stress test κανένα τρίωρο με furmark, 3dmark, heaven απλά για να είμαι σίγουρος και sure enough όλα κομπλέ!

Για κάποιο λόγο είχε κολλήσει στο μυαλό μου, ότι αν ρίχνοντας το clock λειτουργούσε κανονικά η κάρτα, δεν υπήρχε περίπτωση να έφταιγε σκόνη/σκουπίδι σε pcie slot/power connectors, αλλά προφανώς(κι ευτυχώς) έκανα λάθος.

Επεξ/σία από tsamo2

18 λεπτά πριν, tsamo2 είπε

Τα έκανα όλα απλά με λάθος σειρά! :D

Έκανα τα βήματα από β μέχρι και ε, αλλά επειδή στο -70mhz clock λειτουργούσαν όλα κανονικά, νόμιζα ότι δεν θα έφταιγε το α. Αλλά μάντεψε!!

Ήταν το α τελικα...

Με το που την έβγαλα και καθάρισα με πεπιεσμένο αέρα κάρτα, pcie slot, connectors, μετά όλα λειτουγούσαν κανονικά. Επανέφερα τα πάντα, drivers, rebar κλπ, ανέβασα Power limit και clock κι έκανα stress test κανένα τρίωρο με furmark, 3dmark, heaven απλά για να είμαι σίγουρος και sure enough όλα κομπλέ!

Για κάποιο λόγο είχε κολλήσει στο μυαλό μου, ότι αν ρίχνοντας το clock λειτουργούσε κανονικά η κάρτα, δεν υπήρχε περίπτωση να έφταιγε σκόνη/σκουπίδι σε pcie slot/power connectors, αλλά προφανώς(κι ευτυχώς) έκανα λάθος.

Είχα πάθει το ίδιο με την δικιά μου την 3080, ένα κομμάτι σκόνη κολλησε στο pcie slot.
Η πλάκα είναι πως 2 μέρες έπαιζε κανονικά με ένα 2% απόδοση κάτω λόγω bandwidth, μετά μου έκανε νούμερα και τα ξαναέλεγξα όλα και το βρήκα :P

• Like 1

2 ώρες πριν, fuz10n είπε

@tsamo2 ναι. και προσεξε τι γινεται τωρα.. εχω γυρισει στην πρωτη "απειραχτη" θεση. το afterburner/aorus με αφηνει να παω 107% και default boost ειναι 1905, το gpuZ αναφερει οτι ειναι gigabyte η καρτα αλλα στο Lookup λεει αγνωστη καρτα στο techpowerup (ενω πριν το flash την εβγαζε κανονικα), και στο BIOS INFORMATION λεει 270W με +0 - boost clock 1815....

εχω την εντυπωση οτι ειναι γιαλατζι το διπλο bios της καρτας. καπου μπλεκονται.

επισης: στο δευτερο διακοπτη που φλασαρα, δε βλεπω αισθητηρες στο hwinfo της καρτας, μονο στο afterburner. Στην πρωτη θεση βλεπω κανονικα τωρα.

Γενικά τα bios με κάποιες από τις 30xx κάρτες έχουν περίεργη συμπεριφορά σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει 
Για παράδειγμα, εμένα που είναι 350w+10% ότι και να κάνω πάνω από 330w δεν πάει με τίποτα για να γράψει 350 και αυτό μάλλον σε spike πρέπει να τρέξω superposition 8k max settings
Το +10% 385w max είναι μόνο για το marketing αυτό ισχύει για όλες τις 2x8pin 3080ti, για κάποιο λόγο δεν τραβάνε το max 75w από την pcie τερματίζουν στα 30-35

Είχα δοκιμάσει και άλλα 10-15 bios από ότι 3080ti 2x8pin εχει κυκλοφορήσει και κανένα δεν ήταν καλύτερο από το stock όλα έδιναν χαμηλότερες επιδόσεις μόνο από την XC3 ήταν στα ίδια

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, fuz10n είπε

edit- εχει θεματακια. ingame βλεπω παιζει με 400-800mhz μονο και χαμηλα fps...

Λογικο. Αν ειναι με 230 watt το εργοαστασιακο bios, μαλλον εχεις thermal throttle. Btw στην δικια μου Gainward εχω αυτα τα settings στα ~190 watt

image.png.6bca6e381f4543f44324dac9497ac304.png

και τελευταιο 3d mark time spy εχω αυτο το σκορ

https://www.3dmark.com/spy/25096538

Δεν χρειαζεται να φλασαρεις bios, παιξε με το curve του msi ab

Επεξ/σία από SabotazNic

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Λογικο. Αν ειναι με 230 watt το εργοαστασιακο bios, μαλλον εχεις thermal throttle. Btw στην δικια μου Gainward εχω αυτα τα settings στα ~190 watt

image.png.6bca6e381f4543f44324dac9497ac304.png

και τελευταιο 3d mark time spy εχω αυτο το σκορ

https://www.3dmark.com/spy/25096538

Δεν χρειαζεται να φλασαρεις bios, παιξε με το curve του msi ab

+1 από εμένα.

Με λίγο underclock/undervolt η Tuf 3090 έχει πρακτικά την ίδια απόδοση με 7 βαθμούς κάτω σε θερμοκρασία, συν μικρότερη κατανάλωση(δε θυμάμαι νούμερα τώρα απ'έξω😛).

καλημερα

@SabotazNic https://www.3dmark.com/compare/spy/25096538/spy/25384488# 

μονο το minecraft ειχε θεμα, ολα τα αλλα παιζουν κανονικα με 1905 πυρηνα.

γενικα με το φλασαρισμενο ανεβηκα σε πυρηνα 20-30 mhz για τωρα, δε τελειωσα με τις δοκιμες στα γρηγορα αυτο. παλευω να κανω το legendary achievement, θα δειξει εξαρταται ποσο θα παει ο πυρηνας με ριξιμο θερμοκρασιων αρκετο.

11 ώρες πριν, alexmpl είπε

Μαρεσει που σου πα κράτα το αρχικό bios οπωσδήποτε! Τέλος πάντων..

ετσι :D αστα ολα τα κανω με μικρη πιεση εχουμε και τις καθημερινες οικογενειακες υποχρεωσεις. που χρονος για καθαρο μυαλο! εχω κρατησει το bios της πρωτης θεσης (αυτο που θεωρητικα θα πρεπε να ειναι απειραχτο τωρα...) σκεφτομαι οτι αν το φλασαρω στη 2η μπορει να επανελθουν ολα οπως πριν. δε πολυθελω βεβαια γιατι τωρα στην πρωτη τα εχω ολα (power-sensors) απλα ειναι unknown η καρτα για το techpowerup 🤷🏻‍♂️

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...