Πέτρος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Σημασία έχει ότι όποιος έχει AMD κάρτα παίζει με χαμηλές επιδόσεις τα Crysis Remastered. Τι θα πει χαρακτηρίζω τις κάρτες και όχι το παιχνίδι? Για υλικά πράγματα μιλάμε όχι για ανθρώπους. Και το συνεχίζεις, ακριβώς όπως το ξεκίνησες. Για τις παπαριές της MS που δημιουργούν θέμα στον επεξεργαστή σου, αν θυμαμαι σωστά έκραξες/κράζεις την MS, όχι την AMD. Εδώ? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Ρε παιδιά βγήκε patch που το διορθώνει, λολ ρε..
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Και το συνεχίζεις, ακριβώς όπως το ξεκίνησες. Για τις παπαριές της MS που δημιουργούν θέμα στον επεξεργαστή σου, αν θυμαμαι σωστά έκραξες/κράζεις την MS, όχι την AMD. Εδώ? Αφού το πήγες εκεί και η AMD χαρταετό πέταγε επί 1 μήνα όταν οι insiders ανέφεραν το πρόβλημα και δεν το έκανε καν acknowledge. Και το ''fix'' που βγήκε τώρα δεν είναι τέλειο και δεν ξέρω αν φταίει η MS ή η AMD. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, οι χρήστες με Ryzen δεν βλέπουν το ίδιο L3 performance με τα Win10. Για τα Crysis αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα υπάρχει όταν ενεργοποιήσει το RT, αλλιώς δεν έχουν θέμα. Φταίει το underwhelming RT performance της AMD ή έχουν κάνει πατάτα οι devs? Ό,τι και να είναι, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Ο χρήστης με RDNA 2 βλέπει χαμηλές επιδόσεις με αυτές τις ρυθμίσεις. 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Ρε παιδιά βγήκε patch που το διορθώνει, λολ ρε.. Το πρόβλημα του Πέτρου δεν είναι αν λύθηκε αλλά γιατί έθιξα την AMD και όχι την Crytek λες και έχει καμία διαφορά στο αποτέλεσμα.
Πέτρος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Αφού το πήγες εκεί και η AMD χαρταετό πέταγε επί 1 μήνα όταν οι insiders ανέφεραν το πρόβλημα και δεν το έκανε καν acknowledge. Και το ''fix'' που βγήκε τώρα δεν είναι τέλειο και δεν ξέρω αν φταίει η MS ή η AMD. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, οι χρήστες με Ryzen δεν βλέπουν το ίδιο L3 performance με τα Win10. Για τα Crysis αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα υπάρχει όταν ενεργοποιήσει το RT, αλλιώς δεν έχουν θέμα. Φταίει το underwhelming RT performance της AMD ή έχουν κάνει πατάτα οι devs? Ό,τι και να είναι, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Ο χρήστης με RDNA 2 βλέπει χαμηλές επιδόσεις με αυτές τις ρυθμίσεις. Το πρόβλημα του Πέτρου δεν είναι αν λύθηκε αλλά γιατί έθιξα την AMD και όχι την Crytek λες και έχει καμία διαφορά στο αποτέλεσμα. Έχει λόγο η ΑΜΔ στο σχεδιασμό του OS (του OS, όχι του app περιόδου σε κινητό) της MS? Της MS? Καλό κι αυτό. Σε insider εκδόσεις, δεν ήταν το πρόβλημα διορθωμένο (της L3, τουλάχιστον)? Ποιός το διόρθωσε εκεί? Αν το έκανε η MS, γιατί επέλεξε να κυκλοφορήσει επίσημα την προβληματική υλοποίηση? Είχε κάψει τα dvd και δεν μπορούσε να τα γυρίσει πίσω? Το μπάχαλο με τα preferred cores, καθαρά θέμα της MS και του scheduler της δεν ήταν/είναι? Λειτουργούσε μια χαρά πλέον στα 10, και ξαφνικά στα 11 έγινε της κακομοίρας. Οι chipset drivers που έβγαλε η ΑΜΔ, workaround είναι κι όχι λύση, για ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, και μάλιστα σε απόλυτα βασική λειτουργία του λειτουργικού. Αλλά έχεις δίκιο, εννοείται. Το θέμα μου προφανώς και δεν είναι αν λύθηκε το πρόβλημα, αλοίμονο! Γιατί να με εμδιαφέρει κάτι τέτοιο, γιατί να θέλω κατά το δυνατό σωστά τεχνικά παιγνίδια/προγράμματα/λειτουργικά?
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Έχει λόγο η ΑΜΔ στο σχεδιασμό του OS (του OS, όχι του app περιόδου σε κινητό) της MS? Της MS? Καλό κι αυτό. Σε insider εκδόσεις, δεν ήταν το πρόβλημα διορθωμένο (της L3, τουλάχιστον)? Ποιός το διόρθωσε εκεί? Αν το έκανε η MS, γιατί επέλεξε να κυκλοφορήσει επίσημα την προβληματική υλοποίηση? Είχε κάψει τα dvd και δεν μπορούσε να τα γυρίσει πίσω? Το μπάχαλο με τα preferred cores, καθαρά θέμα της MS και του scheduler της δεν ήταν/είναι? Λειτουργούσε μια χαρά πλέον στα 10, και ξαφνικά στα 11 έγινε της κακομοίρας. Οι chipset drivers που έβγαλε η ΑΜΔ, workaround είναι κι όχι λύση, για ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, και μάλιστα σε απόλυτα βασική λειτουργία του λειτουργικού. Αλλά έχεις δίκιο, εννοείται. Το θέμα μου προφανώς και δεν είναι αν λύθηκε το πρόβλημα, αλοίμονο! Γιατί να με εμδιαφέρει κάτι τέτοιο, γιατί να θέλω κατά το δυνατό σωστά τεχνικά παιγνίδια/προγράμματα/λειτουργικά? Έκανε γνωστοποίηση του προβλήματος ώστε να το λύσει με την MS πριν βγει η RTM? Όχι, το έκανε αφού βγήκε η RTM και έπεσε κράξιμο. Η MS το είχε φτιάξει στην 22H1 που θα βγει του χρόνου, όχι στην 22000.xx. Το fix δεν λειτουργεί 100% και δεν με νοιάζει ποιος φταίει, περιμένω να λυθεί 100%. Εσύ θίχτηκες που είπα οι κόκκινες δεν φτουράνε στα Crysis γιατί είσαι AMDας. Εγώ που τον ήπια στο Far Cry 6 με το HD Texture pack λόγω VRAM αν και έγινε επίτηδες λόγω AMD sponsorship την ευθύνη την έχει ο πέτσινος που έβαλε λίγη VRAM στις Ampere. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από Psycho_Warhead
Πέτρος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Έκανε γνωστοποίηση του προβλήματος ώστε να το λύσει με την MS πριν βγει η RTM? Όχι, το έκανε αφού βγήκε η RTM και έπεσε κράξιμο. Η MS το είχε φτιάξει στην 22H1 που θα βγει του χρόνου, όχι στην 22000.xx. Το fix δεν λειτουργεί 100% και δεν με νοιάζει ποιος φταίει, περιμένω να λυθεί 100%. Εσύ θίχτηκες που είπα οι κόκκινες δεν φτουράνε στα Crysis γιατί είσαι AMDας. Εγώ που τον ήπια στο Far Cry 6 με το HD Texture pack λόγω VRAM αν και έγινε επίτηδες λόγω AMD sponsorship την ευθύνη την έχει ο πέτσινος που έβαλε λίγη VRAM στις Ampere. Ξέρεις εσύ τί γνωστοποίησε/βρήκε η Αμδ στην ΜΣ και πότε? Πάσο τότε, δεν το συζητάμε. Έφτιαξε, λοιπόν, η ΜΣ το θέμα από μόνη της, καιρό τώρα, αλλά επέλεξε να μην το διορθώσει εγκαίρως στην release αλλά να το έχει καβατζα για την επόμενη, επειδή δεν την πίεσε η Αμδ. Makes sense. Ο πετσινος έβαλε λίγη vram και θα το βρουν μπροστά τους οι χρήστες ανεξάρτητα από το τι κάνει η ΑΜΔ. Καταλαβαίνεις, βέβαια, ότι το ένα είναι SW θέμα το οποίο αλλάζει με ένα "απλό" patch και το άλλο h/w περιορισμός που στην καλύτερη το συμμαζεύεις μέχρι κάποιο όριο (σαν την ic στις 6ρες gpu που καλύπτει το θέμα διαύλου+ταχύτητας ram μέχρι και τα 1440, αλλά δεν επαρκεί για 4Κ). Η ΑΜΔ, έτρεξε φυσικά να εκμεταλλευθεί τον h/w περιορισμό του απέναντι, βάζοντάς σου τουλάχιστον κάτι που βλέπεις μπροστά σου, όχι κάτι εκτός οπτικού πεδίου (λέγε με tess). AMDας είμαι γιατί δεν γουστάρω να με λέει ηλιθιο ο κάθε πετσινος (8Κ gpu, ας πούμε), αλλά μέχρι εκεί. Όσο για το "δεν με νοιάζει ποιος φταίει, εγώ θέλω να λειτουργεί", αύριο αν δεν έχεις νερό στο σπίτι επειδή έπεσε γενικά το ρεύμα και δεν γέμισαν οι αντλίες τους υδατόπυργους, φώναζε στην εταιρεία ύδρευσης που δεν έχει καβατζα κανένα τοκαμακ.
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 31 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ξέρεις εσύ τί γνωστοποίησε/βρήκε η Αμδ στην ΜΣ και πότε? Πάσο τότε, δεν το συζητάμε. Έφτιαξε, λοιπόν, η ΜΣ το θέμα από μόνη της, καιρό τώρα, αλλά επέλεξε να μην το διορθώσει εγκαίρως στην release αλλά να το έχει καβατζα για την επόμενη, επειδή δεν την πίεσε η Αμδ. Makes sense. Ο πετσινος έβαλε λίγη vram και θα το βρουν μπροστά τους οι χρήστες ανεξάρτητα από το τι κάνει η ΑΜΔ. Καταλαβαίνεις, βέβαια, ότι το ένα είναι SW θέμα το οποίο αλλάζει με ένα "απλό" patch και το άλλο h/w περιορισμός που στην καλύτερη το συμμαζεύεις μέχρι κάποιο όριο (σαν την ic στις 6ρες gpu που καλύπτει το θέμα διαύλου+ταχύτητας ram μέχρι και τα 1440, αλλά δεν επαρκεί για 4Κ). Η ΑΜΔ, έτρεξε φυσικά να εκμεταλλευθεί τον h/w περιορισμό του απέναντι, βάζοντάς σου τουλάχιστον κάτι που βλέπεις μπροστά σου, όχι κάτι εκτός οπτικού πεδίου (λέγε με tess). AMDας είμαι γιατί δεν γουστάρω να με λέει ηλιθιο ο κάθε πετσινος (8Κ gpu, ας πούμε), αλλά μέχρι εκεί. Όσο για το "δεν με νοιάζει ποιος φταίει, εγώ θέλω να λειτουργεί", αύριο αν δεν έχεις νερό στο σπίτι επειδή έπεσε γενικά το ρεύμα και δεν γέμισαν οι αντλίες τους υδατόπυργους, φώναζε στην εταιρεία ύδρευσης που δεν έχει καβατζα κανένα τοκαμακ. Ξέρω πότε έκανε acknowledge το θέμα και πότε είπε θα βγάλει fix. Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο fanboy, να παραδέχεσαι πότε έκανε πατάτα η αγαπημένη εταιρεία σου. Μεγάλο κεφάλαιο πας να ανοίξεις με το αν σε θεωρεί ηλίθιο ή όχι ένας CEO μιας εταιρείας που στόχο έχει το κέρδος. Μπορούμε να αναφέρουμε ανάλογα παραδείγματα της κόκκινης με το upgradable path των πρώτων Ryzen. Μην μπλέκεις το software εταιριών με πρώτης ανάγκης αγαθά όπως το νερό δεν έχουν καμία σχέση. Στην πρώτη περίπτωση δεν μπορείς να βγάλεις άκρη πάντα του ποιος/τι/που φταίει ούτε σε νοιάζει τόσο, στην δεύτερη είναι θέμα επιβίωσης.
Πέτρος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ξέρω πότε έκανε acknowledge το θέμα και πότε είπε θα βγάλει fix. Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο fanboy, να παραδέχεσαι πότε έκανε πατάτα η αγαπημένη εταιρεία σου. Μεγάλο κεφάλαιο πας να ανοίξεις με το αν σε θεωρεί ηλίθιο ή όχι ένας CEO μιας εταιρείας που στόχο έχει το κέρδος. Μπορούμε να αναφέρουμε ανάλογα παραδείγματα της κόκκινης με το upgradable path των πρώτων Ryzen. Μην μπλέκεις το software εταιριών με πρώτης ανάγκης αγαθά όπως το νερό δεν έχουν καμία σχέση. Στην πρώτη περίπτωση δεν μπορείς να βγάλεις άκρη πάντα του ποιος/τι/που φταίει ούτε σε νοιάζει τόσο, στην δεύτερη είναι θέμα επιβίωσης. Αυτό λέω, αφού ξέρεις τι έχει παιχτεί με το θέμα, πότε βρέθηκε τι, πότε+γιατί (δεν) διορθώθηκε, τί να σου πω εγώ? Όλα αυτά, με βάση τις ανακοινώσεις της κάθε εταιρείας, κιόλας. Φυσικά και έχουμε παραδείγματα (και ράμματα) για όλους τους, ποιός το αρνήθηκε? Το παράδειγμα δεν δόθηκε για τη βαρύτητα και την ανάγκη του κάθε αγαθού, δόθηκε για το ποιος κάνει την πατάτα και ποιος την χρεώνεται. Έχεις την άποψή σου, έχω τη δική μου, είναι σαφέστατο αυτό, δεν θα πείσει κανένας κανέναν.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Και οι δύο μας έχουν για ηλίθιους. Αφενός ο πέτσινος που έβαλε 12GB στην 3060 και 10 στην 3080 και αφετέρου η θεία Lisa με τα "it won't be a paper launch", με τα τραγικά AMD Sponsored RT με reflections να γίνονται render στο 1/4 της native και με το φοβερό και τρομερό FSR που είναι απλά ένας spatial upscaler εν έτη 2021.
Psycho_Warhead Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε Και οι δύο μας έχουν για ηλίθιους. Αφενός ο πέτσινος που έβαλε 12GB στην 3060 και 10 στην 3080 και αφετέρου η θεία Lisa με τα "it won't be a paper launch", με τα τραγικά AMD Sponsored RT με reflections να γίνονται render στο 1/4 της native και με το φοβερό και τρομερό FSR που είναι απλά ένας spatial upscaler εν έτη 2021. Δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη ειλικρίνεια από μεγαλο-εταιρεία που στόχο έχει το maximum profit. Από 'κει και πέρα ο καθένας αγοράζει σύμφωνα με τις ανάγκες του και την τσέπη του.
Vigilante1319 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Στις 22/10/2021 στις 2:12 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε Αν τους στειλεις email λογικα μπορεις να την παρεις το εχουν κανει αρκετοι οπως εχω διαβασει στο forum τους. Mε τα πολλα σημερα μ ξανα εστειλαν email και την παραγγειλα στα 540. Εκει που ελεγχα τα στοιχεια εκανα ενα refresh την σελιδα χωρις να προχωρησω και μου το χρεωσε κανονικα αλλα δν εχω πουθενα ειδοποιση οτι την πηραν η οχι. Δεν εχω ξαναπαρει απο το εξωτερικο και με αγχωσε αυτο.
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 54 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε Mε τα πολλα σημερα μ ξανα εστειλαν email και την παραγγειλα στα 540. Εκει που ελεγχα τα στοιχεια εκανα ενα refresh την σελιδα χωρις να προχωρησω και μου το χρεωσε κανονικα αλλα δν εχω πουθενα ειδοποιση οτι την πηραν η οχι. Δεν εχω ξαναπαρει απο το εξωτερικο και με αγχωσε αυτο. Δες στο myEVGA My Order History Εγω το πηρα αποφαση αν μεχρι 31/12 δεν εχω καρτα 1/1/ μπαινει αγγελια σε κοματια ο υπολογιστης. Αντε το πολυ πολυ να παρω κανενα καλυτερο φορητο απο αυτο που εχω για να κανω οταν μου χρειαστει καμια επεξεργασια βιντεο η φωτογραφιας.
Vigilante1319 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δες στο myEVGA My Order History Εγω το πηρα αποφαση αν μεχρι 31/12 δεν εχω καρτα 1/1/ μπαινει αγγελια σε κοματια ο υπολογιστης. Αντε το πολυ πολυ να παρω κανενα καλυτερο φορητο απο αυτο που εχω για να κανω οταν μου χρειαστει καμια επεξεργασια βιντεο η φωτογραφιας. Δεν μου εγινε μου γυρισαν πισω τα λεφτα στον λογαριασμο αλλα στην χρεωστικη λεει οτι ακομα ειναι σε εκκρεμοτητα.
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Vigilante1319 είπε Δεν μου εγινε μου γυρισαν πισω τα λεφτα στον λογαριασμο αλλα στην χρεωστικη λεει οτι ακομα ειναι σε εκκρεμοτητα. Αν πας παλι στο email και προχωρησεις τι κανει; Στο κινητο που λενε οτι στελνουν sms δεν σου εστειλαν κατι;
Vigilante1319 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Αν πας παλι στο email και προχωρησεις τι κανει; Στο κινητο που λενε οτι στελνουν sms δεν σου εστειλαν κατι; ξανα απο την αρχη την παραγγελια μου εχει. Δεν μου εστειλαν κατι. Θα το ξανα εκανα αφου μου γυρισαν και τα λεφτα στο λογαριασμο αλλα γιατι εχει σε εκκρεμοτητα ακομα η αλφαμπανκ τα λεφτα αυτο με μπερδευει μην χρεωθω και χιλιαρικο. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2021 από Vigilante1319
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα