Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere) v.2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xartemporas είπε

Πανωλεθρία. Έπρεπε να το βάλεις στους απέναντι, να γίνει γλέντι :P

Δημοσ.

εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει πλέον κάποιος να αγοράσει αυτή την σειρά καθώς ένας χρόνος έχει περάσει και τα προβλήματα διαθεσιμότητας αντί να λυθούν έχουν αυξηθεί. 

Προσωπικά θα την προσπεράσω και θα περιμένω την επόμενη σειρά που είναι σίγουρο ότι θα την δούμε σε ένα χρόνο συν ότι θα έχουν οι κάρτες μεγαλύτερη μνήμη και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τότε θα τα έχουν λύσει τα προβλήματα διαθεσιμόητητας.

Ακόμα και να μην τα έχουν λύσει δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να δώσω σε ένα προιόν καπέλο 2-3 φορές πάνω την ονομαστική του αξία. Ετσι και αλλιώς και η τωρινή μου κάρτα παίζει όλα τα game άψογα συν ότι είμαι και καλυμμένος με το ps5 xbox s που έχω

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, chek2fire είπε

εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει πλέον κάποιος να αγοράσει αυτή την σειρά καθώς ένας χρόνος έχει περάσει και τα προβλήματα διαθεσιμότητας αντί να λυθούν έχουν αυξηθεί. 

Προσωπικά θα την προσπεράσω και θα περιμένω την επόμενη σειρά που είναι σίγουρο ότι θα την δούμε σε ένα χρόνο συν ότι θα έχουν οι κάρτες μεγαλύτερη μνήμη και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τότε θα τα έχουν λύσει τα προβλήματα διαθεσιμόητητας.

Ακόμα και να μην τα έχουν λύσει δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να δώσω σε ένα προιόν καπέλο 2-3 φορές πάνω την ονομαστική του αξία. Ετσι και αλλιώς και η τωρινή μου κάρτα παίζει όλα τα game άψογα συν ότι είμαι και καλυμμένος με το ps5 xbox s που έχω

Βασικά "δεν αξίζει" να αγοράσεις καινούργια κάρτα γιατί δεν βγαίνουν games με σοβαρά γραφικά, πέραν του CP77. Όλα crossgenίλα είναι. Αν δεν ανέβεις ανάλυση και έχεις μια καλή κάρτα τώρα πραγματικά δεν βλέπω λόγο αλλαγής.

Υ.Γ. Το "δεν αξίζει" το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί ο καθένας κρίνει με βάση τις δικές του ανάγκες και το πορτοφόλι του αν αξίζει κάτι ή όχι.

Δημοσ.

"Νέα" γενιά ακόμα ΔΕΝ είδαμε. Ότι δείτε << PS5, XSX ONLY >> θα είναι. Όπως για παράδειγμα τονίστηκε στην παρουσίαση του Dead Space remake.

Από ΔΩ και πέρα ξεκινά η νέα γενιά δειλά δειλά. 

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από καιρό το σύστημα τέλειωσε .Είχα την κάρτα σε 2600 ryzen + b450 tomahawk ,όχι πλεων.

https://www.skroutz.gr/s/24026826/MSI-MPG-B550-Gaming-Edge-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/25549852/AMD-Ryzen-5-5600X-3-7GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html?from=best_sellers_tag

https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-BL2K8G36C16U4B.html

https://www.skroutz.gr/s/29301221/Gigabyte-GeForce-RTX-3080-Ti-Eagle-12G.html

https://www.skroutz.gr/s/24106386/Samsung-Odyssey-G7-Curved-Gaming-Monitor-32-QHD-240Hz.html .

Τελείωσα χτες  την συναρμολόγηση.

Cp77 το πάει τρένο . Ένα τεστ για τους σχετικούς να μου πουν την γνώμη τους.

Αυριο θα ασχοληθώ  με fine tuning cpu -gpu- mem

Screenshot_2021-09-08-01-52-32-257_com.miui.gallery.jpg

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Πανωλεθρία. Έπρεπε να το βάλεις στους απέναντι, να γίνει γλέντι :P

Ποιο γλέντι; Έχουμε πει "οι απέναντι" 100.000 φορές ότι σε 1080p το fsr (και πολλές φορές ΚΑΙ το dlss) απλά δεν... Το fsr είναι για 4Κ ή άντε και για 1440p (ultra quality μόνο προφανώς...). Σοβαρές συγκρίσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε αυτές τις αναλύσεις...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, chrisde είπε

Ποιο γλέντι; Έχουμε πει "οι απέναντι" 100.000 φορές ότι σε 1080p το fsr (και πολλές φορές ΚΑΙ το dlss) απλά δεν... Το fsr είναι για 4Κ ή άντε και για 1440p (ultra quality μόνο προφανώς...). Σοβαρές συγκρίσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε αυτές τις αναλύσεις...

Μα και σε 4Κ είναι άνετα μπροστά το DLSS. Και σε 1080p το DLSS δεν είναι τόσο χάλια, το FSR είναι unusable σε αυτή την ανάλυση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ένα είναι απλή upscaling λύση(FSR) και το άλλο χρησιμοποιεί tensor cores(AI) για να κάνει reconstruct την εικόνα, σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει το FSR το DLSS εκτός κι αν για κάποιο λόγο το δεύτερο έχει εντελώς αποτυχημένο implementation.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μα και σε 4Κ είναι άνετα μπροστά το DLSS. Και σε 1080p το DLSS δεν είναι τόσο χάλια, το FSR είναι unusable σε αυτή την ανάλυση.

Συμφωνώ για το 1080p ότι το fsr είναι unusable, για το dlss δεν έχω ιδίαν άποψη, δεν θα σχολιάσω. Για 4Κ όμως πώς προκύπτει ότι είναι άνετα κιόλας μπροστά αφού ακόμα δεν έχουμε επαρκή δείγματα για να κάνουμε συγκρίσεις; Όταν βγουν τα καινούρια παιχνίδια, γιατί εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι (pun intended), τότε θα ξέρουμε με σιγουριά. Μέχρι τότε το ζήτημα δεν είναι αν θα πάρει κάποιος amd ή nvidia αλλά αν θα πάρει γενικώς καμιά κάρτα ό,τι να ναι σε ψιλονορμάλ λεφτά...

2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το ένα είναι απλή upscaling λύση(FSR) και το άλλο χρησιμοποιεί tensor cores(AI) για να κάνει reconstruct την εικόνα, σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει το FSR το DLSS εκτός κι αν για κάποιο λόγο το δεύτερο έχει εντελώς αποτυχημένο implementation.

Στη θεωρία το dlss είναι καλύτερο. Αν στην πράξη οι διαφορές είναι αμελητέες δεν αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα...

• Like 2
Δημοσ.

Κάρτα με ψιλονορμάλ λεφτά για λίγο ακόμα κι αν είναι τυχερός..Όσο περνάνε οι μέρες οι τιμές ανεβαίνουν. Οι κονσόλες εξακολουθούν να είναι άφαντες σε νορμάλ τιμή.

Χειρότερη χρονιά από το 2021 δεν έχουν ξαναδεί και το 2022 προβλέπεται χειρότερο με σημαντικότερα προβλήματα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Κάρτα με ψιλονορμάλ λεφτά για λίγο ακόμα κι αν είναι τυχερός..Όσο περνάνε οι μέρες οι τιμές ανεβαίνουν. Οι κονσόλες εξακολουθούν να είναι άφαντες σε νορμάλ τιμή.

Χειρότερη χρονιά από το 2021 δεν έχουν ξαναδεί και το 2022 προβλέπεται χειρότερο με σημαντικότερα προβλήματα.

Με την υποσημείωση ότι δεν θεωρώ ψιλονορμάλ ούτε τα σημερινά λεφτά που απαιτούνται για gpu εκτός και αν παιχτεί mining - πώληση μτχ σε miner... Για αυτό λέω πάντα ότι η κόντρα amd-nvidia αυτό το διάστημα είναι άνευ λόγου και νοήματος. Ό,τι βρίσκεις σε νορμαλ λεφτά παίρνεις. Βγαίνει ο άλλος και λέει πχ ότι όποιος παίρνει amd είναι χαζός ή ότι η αγορά amd είναι πέταμα χρημάτων γιατί η nvidia έχει dlss και καλύτερο rt... Μάλιστα... Για να παίξεις τι; Εγώ που πήρα 6900xt τι δεν μπορώ να παίξω ακριβώς σε σχέση με αυτόν που έχει 3080-3080ti-3090; Το Cyperbug με rt; Μόνο αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Δεν με ενδιαφέρει. Αν με ενδιέφερε ναι μπορεί να έκανα λίγο υπομονή ή να έδινα κάτι παραπάνω και να έπαιρνα nvidia. Όλα όμως έχουν να κάνουν και με τι παιχνίδια παίζεις. Κανένα από τα παιχνίδια που έχω εγώ προσωπικά παίξει όλο αυτό το διάστημα δεν υποστηρίζει dlss, και ούτε θα το χρειαζόμουν ακόμα και αν είχε οπότε...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, chrisde είπε

Συμφωνώ για το 1080p ότι το fsr είναι unusable, για το dlss δεν έχω ιδίαν άποψη, δεν θα σχολιάσω. Για 4Κ όμως πώς προκύπτει ότι είναι άνετα κιόλας μπροστά αφού ακόμα δεν έχουμε επαρκή δείγματα για να κάνουμε συγκρίσεις; Όταν βγουν τα καινούρια παιχνίδια, γιατί εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι (pun intended), τότε θα ξέρουμε με σιγουριά.

Μα έχουμε δείγματα. Δεν είδες το medium, πόσο καλύτερα το DLSS κάνει render τα textures σε φράχτες, δίχτυα, κτλ χωρίς καθόλου aliasing; Το FSR είναι ένας απλός spatial upscaler με sharpening step, δεν έχει AI ώστε να μαντεύει τα pixel που λείπουν μόλις ρίξεις την ανάλυση οπότε δεν μπορεί να βελτιωθεί, αυτό είναι. Το καλό θα είναι το DirectML που θα χρησιμοποιεί ΑΙ, απλά η AMD κάτι έπρεπε να βγάλει σαν stop gap. Ναι σε 4Κ είναι καλό επειδή το 4Κ έχει 8Μ pixels, οπότε έχεις headroom να αφαιρέσεις μερικά και πάλι να έχεις μία καλή εικόνα. Δεν είναι όμως κάτι ιδιαίτερο από τεχνολογικής πλευράς, αυτό θέλω να πω. Still, καλό είναι να υπάρχουν επιλογές.

3 λεπτά πριν, chrisde είπε

Με την υποσημείωση ότι δεν θεωρώ ψιλονορμάλ ούτε τα σημερινά λεφτά που απαιτούνται για gpu εκτός και αν παιχτεί mining - πώληση μτχ σε miner... Για αυτό λέω πάντα ότι η κόντρα amd-nvidia αυτό το διάστημα είναι άνευ λόγου και νοήματος. Ό,τι βρίσκεις σε νορμαλ λεφτά παίρνεις. Βγαίνει ο άλλος και λέει πχ ότι όποιος παίρνει amd είναι χαζός ή ότι η αγορά amd είναι πέταμα χρημάτων γιατί η nvidia έχει dlss και καλύτερο rt... Μάλιστα... Για να παίξεις τι; Εγώ που πήρα 6900xt τι δεν μπορώ να παίξω ακριβώς σε σχέση με αυτόν που έχει 3080-3080ti-3090; Το Cyperbug με rt; Μόνο αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Δεν με ενδιαφέρει. Αν με ενδιέφερε ναι μπορεί να έκανα λίγο υπομονή ή να έδινα κάτι παραπάνω και να έπαιρνα nvidia. Όλα όμως έχουν να κάνουν και με τι παιχνίδια παίζεις. Κανένα από τα παιχνίδια που έχω εγώ προσωπικά παίξει όλο αυτό το διάστημα δεν υποστηρίζει dlss, και ούτε θα το χρειαζόμουν ακόμα και αν είχε οπότε...

Αυτό ακριβώς που είπα και παραπάνω. Δεν υπάρχουν next gen games, οπότε και να μην πάρεις καν κάρτα σιγά. Εκτός αν έχεις καμία αρχαία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...