Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere) v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

ανακοινωθήκαν οι RTX 4000

:P 

και που ανακοινώθηκαν και που δεν ανακοινώθηκαν  το ίδιο και αυτό ....δεν θα τις δούμε ποτέ σε μαγαζιά..κανένας μέσος άνθρωπος δεν θα τις πιάσει στα χέρια του ...άντε 2-3 μεγάλοι youtubers και αυτό είναι όλο....έ ρε σκάψιμο που έχει να πέσει ...το ETH πετάει απο χθες...μήπως τις περίμενε και απο την χαρά του "φούσκωσε".

Εδώ μια 1660 πήγαμε να πάρουμε και ΔΕΝ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι τρολιά πρωταπριλιατική, τραβάει 1000 watt και συνδέεται στον τοίχο και καλά😋

4 ώρες πριν, malakudi είπε

Μετά από 40 μέρες mining, η δικιά μου ASUS TUF 3080 OC έχει κάνει σίγουρα ένα μικρό degrade στις μνήμες. Πριν ξεκινήσω το mining έβγαζε όλα τα 3dmark benchmarks με τις μνήμες στο +1100. Πλέον παίζει μέχρι το +950. Παραπάνω κρασάρει. Θερμοκρασίες memory junction στο mining 100 με 102C. Σε timespy 84, σε port royal 82.

Νομίζω κάπου εδώ τελειώνει το mining για μένα, ίσως δοκιμάσω πάλι όταν την βάλω σε νερό.

Νομίζω πως γενικά δεν παίζει degrade στις gpu, όχι πως δεν κινδυνεύουν λόγω χρήσης, απλά όταν γίνει το κακό δεν σου δίνουν σημάδια με degradation όπως κάνουνε πολλές φορές τα cpu, βγαινουν off μία και έξω.

Μετά από κάνα 2ωρο CP77 είδα hotspot 102.3 (!!) στο hwinfo64. Τώρα αυτό είναι αξιόπιστο; Γιατί λέει "This temperature is unconfirmed, but assumed to be the value from hottest thermal sensor". Πάντως στο thermal performance limit λέει no..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, akoinonitos είπε

και βεβαια η micron εχει δωσει θερμοκρασιες. Μax operating temp 95 βαθμοι.

Έχεις δίκιο, προφανώς όταν το είχα ψάξει δεν υπήρχε το datasheet. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορείτε να το δείτε εδώ: 

https://media-www.micron.com/-/media/client/global/documents/products/data-sheet/dram/gddr/gddr6/gddr6x_sgram_8gb_brief.pdf?rev=974854f170e4405a8b6dee54366eb308

TL;DR η θερμοκρασία λειτουργείας είναι απο 0 έως 95 βαθμοί. Αυτό που είναι πιο ανυσηχητικό βέβαια είναι ότι η τιμή των 125 βαθμών που διαβάσαμε σαν μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας δεν προκύπτει πουθενα απο το datasheet με μια προχειρη ματιά. Οι 125 βαθμοί φαίνεται να είναι η μέγιστη θερμοκρασία αποθήκευσης. Το 110 βαθμοί ως throttling point προφανώς είναι επιλογή των μηχανικών της Nvidia, όπως και θα έπρεπε να είναι, αλλά την λογική πίσω απ αυτό δεν νομίζω ότι την ξέρουμε. Θέλω να πω ότι το εύρος 95-110 είναι εντελώς gray area. 

26 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μετά από κάνα 2ωρο CP77 είδα hotspot 102.3 (!!) στο hwinfo64. Τώρα αυτό είναι αξιόπιστο; Γιατί λέει "This temperature is unconfirmed, but assumed to be the value from hottest thermal sensor". Πάντως στο thermal performance limit λέει no..

Μεγάλες αποκλίσεις (πάνω απο 15) μεταξύ core και hotspot συνήθως προκύπτουν απο κακή εφαρμογή πάστας. Συνήθως είναι πρόβλημα σε μη εργοστασιακή ψύξη, έχεις κάνει κάτι τέτοιο? Thermal throttling θα κάνει η κάρτα απο τον πυρήνα όχι το hotspot.  

Επεξ/σία από ppkstat

25 λεπτά πριν, ppkstat είπε

Μεγάλες αποκλίσεις (πάνω απο 15) μεταξύ core και hotspot συνήθως προκύπτουν απο κακή εφαρμογή πάστας. Συνήθως είναι πρόβλημα σε μη εργοστασιακή ψύξη, έχεις κάνει κάτι τέτοιο? Thermal throttling θα κάνει η κάρτα απο τον πυρήνα όχι το hotspot.  

Ο πυρήνας είναι στους 72-73 max οπότε μιλάμε για 30 βαθμούς διαφορά. Όχι η κάρτα δεν έχει ανοιχθεί ποτέ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ο πυρήνας είναι στους 72-73 max οπότε μιλάμε για 30 βαθμούς διαφορά. Όχι η κάρτα δεν έχει ανοιχθεί ποτέ..

Παντως και με την 5700χτ ειχα μεγαλη αποκλιση σε core/hotspot. Μετα απο re paste, εστρωσε. Θεωρητικα μια γωνια να μην εχει παστα/επαφη, ειναι εκεινο το Hotspot 

Επεξ/σία από SabotazNic

3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Eίναι πολύ και σίγουρα πάνω απο το συνηθισμένο. Εδώ μερικά παραδείγματα:

Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Παντως και με την 5700χτ ειχα μεγαλη αποκλιση σε core/hotspot. Μετα απο re paste, εστρωσε. Θεωρητικα μια γωνια να μην εχει παστα/επαφη, ειναι εκεινο το Hotspot 

Ναι λογικά κάτι τέτοιο θα είναι. Με τρώει ο απαυτός μου να την ανοίξω αλλά bye bye εγγύηση..

Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Με τρώει ο απαυτός μου να την ανοίξω αλλά bye bye εγγύηση..

Κοιτα, αν δεν σου εχει εμφανισει θεμα μεχρι τωρα, ειναι πολυ δυσκολο να σου εμφανισει αργοτερα. Ειναι πιο πθανο να αποκτησει θεμα εκτος εγγυησης λογω μη καλης παστας και τοτε δεν θα εχεις ετσι και αλλιως εγγυηση. Για εμενα, do it. Αν επικοινωνησεις με support και σου πουν οτι ειναι για rma, τοτε θα περιμενεις

• Like 1

54 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εμενα λεει 105 👌

Thermal limit στα 105 θα σου βγαλει, στα 102 λογικο να εχεις ας πουμς περιθωριο. Δοκινασε με +power limit να βαρεσεις και εσυ 105 να δεις

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κοιτα, αν δεν σου εχει εμφανισει θεμα μεχρι τωρα, ειναι πολυ δυσκολο να σου εμφανισει αργοτερα. Ειναι πιο πθανο να αποκτησει θεμα εκτος εγγυησης λογω μη καλης παστας και τοτε δεν θα εχεις ετσι και αλλιως εγγυηση. Για εμενα, do it. Αν επικοινωνησεις με support και σου πουν οτι ειναι για rma, τοτε θα περιμενεις

Σιγά μη τη δώσω για RMA και να κάνω 7000 χρόνια να βρω κάρτα μετά. Το πολύ πολύ κάνω ένα uv and call it a day. Ε θα χάσω το +10% από το OC..

4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Σιγά μη τη δώσω για RMA και να κάνω 7000 χρόνια να βρω κάρτα μετά. Το πολύ πολύ κάνω ένα uv and call it a day. Ε θα χάσω το +10% από το OC..

Με uv δσν θα εχεις θεμα αλλα υπαρχει προβλημα οπως και να εχει. Εγω σημερα το απογευματακι ετοιμαζομαι για repaste. Ειμαι +40 σχεδόν average απο hotspot. Τωρα πως προέκυψε ετσι στα ξαφνικά δεν εχω ιδεα. 

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Με uv δσν θα εχεις θεμα αλλα υπαρχει προβλημα οπως και να εχει. Εγω σημερα το απογευματακι ετοιμαζομαι για repaste. Ειμαι +40 σχεδόν average απο hotspot. Τωρα πως προέκυψε ετσι στα ξαφνικά δεν εχω ιδεα. 

Αν το επιχειρήσω τελικά να βάλω την coolermaster mastergel maker που έχω ή να πάρω καμιά thermal grizzly (όχι liquid metal φυσικά); Και τα thermal pads που έχει να αφήσω τα ίδια ή καινούργια;

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αν το επιχειρήσω τελικά να βάλω την coolermaster mastergel maker που έχω ή να πάρω καμιά thermal grizzly (όχι liquid metal φυσικά); Και τα thermal pads που έχει να αφήσω τα ίδια ή καινούργια;

Και εγω mastergel εχω αλλα σπαει μπαλες το application. Τα thermal pads δεν σχετιζονται με το hotspot οποτε αμα δεν εχεις θεμα στα vram temps αστα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...