Giannis Klrs Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι σε αναζήτηση ακουστικών over ear. Τα χρειάζομαι αρχικά για online μαθήματα, επομένως το μικρόφωνο είναι απαραίτητο. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν και ελαφρώς για gaming, αλλά και για μουσική (είμαι κάπως απαιτητικός στην ποιότητα του ήχου). Θα ήθελα αν ακούσω τις προτάσεις σας καθώς δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάξω σε gaming ή όχι, αν και από όσο ξέρω αν δεν πάω σε gaming θα στερηθώ το μικρόφωνο καθώ τα ασύρματα στον υπολογιστή το μπλοκάρουν. Θα ήθελα να είναι κάτω των 80 ευρώ. Ευχαριστώ!
pirmen56 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Αν έχεις απαιτήσεις σε ποιότητα, πράγμα που το μεταφράζω σε εμπειρίες από ηχοσύστημα κάποιου επιπέδου, τότε δεν θα βρεις τίποτα στα χρήματα αυτά που να το κοντράρει. Gaming και ποιότητα δεν πάνε μαζί ούτε στα 150€. Για τέτοιο αποτέλεσμα θες τουλάχιστον ~200€ για συνδυασμό hi-fi ακουστικού και κατάλληλης κάρτας/ενισχυτή-DAC που θα το παίζει. Καλά μικρόφωνα με κλιπ βρίσκεις στα 20€ ή και πιο κάτω. Η οικονομική λύση είναι να πάρεις κάποιο gaming ακουστικό(π.χ. HyperX cloud alpha) και να ισοσταθμίσεις τον ήχο του με κάποιο από τα έτοιμα preset που υπάρχουν διαθέσιμα(από sonarworks ή oratory1990/Crinacle) για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Μέσω του προγράμματος EQ APO που είναι δωρεάν.
Giannis Klrs Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Αν έχεις απαιτήσεις σε ποιότητα, πράγμα που το μεταφράζω σε εμπειρίες από ηχοσύστημα κάποιου επιπέδου, τότε δεν θα βρεις τίποτα στα χρήματα αυτά που να το κοντράρει. Gaming και ποιότητα δεν πάνε μαζί ούτε στα 150€. Για τέτοιο αποτέλεσμα θες τουλάχιστον ~200€ για συνδυασμό hi-fi ακουστικού και κατάλληλης κάρτας/ενισχυτή-DAC που θα το παίζει. Καλά μικρόφωνα με κλιπ βρίσκεις στα 20€ ή και πιο κάτω. Η οικονομική λύση είναι να πάρεις κάποιο gaming ακουστικό(π.χ. HyperX cloud alpha) και να ισοσταθμίσεις τον ήχο του με κάποιο από τα έτοιμα preset που υπάρχουν διαθέσιμα(από sonarworks ή oratory1990/Crinacle) για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Μέσω του προγράμματος EQ APO που είναι δωρεάν. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να μπλέξω με dac, γενικά με κάποια έξτρα κάρτα/ενισχυτή. Επομένως οτιδήποτε καλό σε ήχο που έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί με κάποια δική του εφαρμογή EQ με διαφέρει. Επίσης, όταν είπα ότι είμαι απαιτητικός, εννοούσα συγκεκριμένα ότι απολαμβάνω καθαρό ήχο με ποιοτικά και έντονα μπάσα απλά χαχαχα. Δεν έχω εμπειρία με studio κ.λπ. Με λες απλά έναν καθημερινό, αλλά με κάπως αυξημένες απαιτήσεις χρήστη. Δεν πρόκειται δηλαδή να το χρησιμοποιήσω σε παραγωγή κ.λπ.
Giannis Klrs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, pirmen56 είπε Αν έχεις απαιτήσεις σε ποιότητα, πράγμα που το μεταφράζω σε εμπειρίες από ηχοσύστημα κάποιου επιπέδου, τότε δεν θα βρεις τίποτα στα χρήματα αυτά που να το κοντράρει. Gaming και ποιότητα δεν πάνε μαζί ούτε στα 150€. Για τέτοιο αποτέλεσμα θες τουλάχιστον ~200€ για συνδυασμό hi-fi ακουστικού και κατάλληλης κάρτας/ενισχυτή-DAC που θα το παίζει. Καλά μικρόφωνα με κλιπ βρίσκεις στα 20€ ή και πιο κάτω. Η οικονομική λύση είναι να πάρεις κάποιο gaming ακουστικό(π.χ. HyperX cloud alpha) και να ισοσταθμίσεις τον ήχο του με κάποιο από τα έτοιμα preset που υπάρχουν διαθέσιμα(από sonarworks ή oratory1990/Crinacle) για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Μέσω του προγράμματος EQ APO που είναι δωρεάν. Επίσης, διάβασα ότι τα Hyperx Cloud Alpha χάνουν πολύ στα μπάσα, κάτι που προσωπικά με χαλάει..
pirmen56 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 11 ώρες πριν, Giannis Klrs είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να μπλέξω με dac, γενικά με κάποια έξτρα κάρτα/ενισχυτή. Επομένως οτιδήποτε καλό σε ήχο που έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί με κάποια δική του εφαρμογή EQ με διαφέρει. Επίσης, όταν είπα ότι είμαι απαιτητικός, εννοούσα συγκεκριμένα ότι απολαμβάνω καθαρό ήχο με ποιοτικά και έντονα μπάσα απλά χαχαχα. Δεν έχω εμπειρία με studio κ.λπ. Με λες απλά έναν καθημερινό, αλλά με κάπως αυξημένες απαιτήσεις χρήστη. Δεν πρόκειται δηλαδή να το χρησιμοποιήσω σε παραγωγή κ.λπ. Ο καλός ήχος είναι για απόλαυση όχι(μόνο) για παραγωγή. Κατάλαβα πάντως τι εννοείς. Καλύτερα σε Razer. https://www.skroutz.gr/s/24321810/Razer-BlackShark-V2-X.html https://www.skroutz.gr/s/24259515/Razer-BlackShark-V2.html
Giannis Klrs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ο καλός ήχος είναι για απόλαυση όχι(μόνο) για παραγωγή. Κατάλαβα πάντως τι εννοείς. Καλύτερα σε Razer. https://www.skroutz.gr/s/24321810/Razer-BlackShark-V2-X.html https://www.skroutz.gr/s/24259515/Razer-BlackShark-V2.html Τι καλύτερο έχουν αυτά από τα cloud alpha; Μόνο τα μπάσα; Αν μπορείς εξήγησέ μου πιο αναλυτικά σε τι διαφέρουν ακριβώς και γιατί τα προτείνεις αντί των cloud alpha.
Ashaman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Εχεις σκεφτει τα https://gr.creative.com/p/super-x-fi/creative-sxfi-air? Μη με ρωτησεις για συγκρισεις με τα αλλα κλπ, δεν εχω ιδεα. Τα εχω αρκετο καιρο και παιζουν και με και χωρις καλωδιο (και usb & καρφι) κανονικα και πληρεστατα και εχουν θεωρω αρκετα καλο ηχο. Βεβαια δεν τα εχω δοκιμασει σε παιχνιδι αλλα σε μουσικη και ταινιες παιζουν πολυ ωραια για τα δικα μου δεδομενα τουλαχιστον.
Giannis Klrs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 50 λεπτά πριν, Ashaman είπε Εχεις σκεφτει τα https://gr.creative.com/p/super-x-fi/creative-sxfi-air? Μη με ρωτησεις για συγκρισεις με τα αλλα κλπ, δεν εχω ιδεα. Τα εχω αρκετο καιρο και παιζουν και με και χωρις καλωδιο (και usb & καρφι) κανονικα και πληρεστατα και εχουν θεωρω αρκετα καλο ηχο. Βεβαια δεν τα εχω δοκιμασει σε παιχνιδι αλλα σε μουσικη και ταινιες παιζουν πολυ ωραια για τα δικα μου δεδομενα τουλαχιστον. Ωραία φαίνονται φίλε, απλά στα 114 ξεφεύγουν κάπως από το budjet δυστυχώς.
Ashaman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, Giannis Klrs είπε Ωραία φαίνονται φίλε, απλά στα 114 ξεφεύγουν κάπως από το budjet δυστυχώς. Στο λινκ που σου εστειλα η τιμη ειναι 79 και αν δεν κανω λαθος χωρις μεταφορικα. Απο το επισημο site της creative. Απο εκει τα πηρα εγω βασικα σε αυτην ακριβως την τιμη.
Giannis Klrs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Ashaman είπε Στο λινκ που σου εστειλα η τιμη ειναι 79 και αν δεν κανω λαθος χωρις μεταφορικα. Απο το επισημο site της creative. Απο εκει τα πηρα εγω βασικα σε αυτην ακριβως την τιμη. Οκ, θα τα κοιτάξω τότε. Είσαι ευχαριστημένος σε όλες τις συχνότητες; Υψηλές μεσαίες, χαμηλές; Γενικά στον ήχο; Τα μπάσα είναι καλά; Το μικρόφωνο και μέτριο να είναι δε με πειράζει τόσο όσο ο ήχος.
Ashaman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Giannis Klrs είπε Οκ, θα τα κοιτάξω τότε. Είσαι ευχαριστημένος σε όλες τις συχνότητες; Υψηλές μεσαίες, χαμηλές; Γενικά στον ήχο; Τα μπάσα είναι καλά; Το μικρόφωνο και μέτριο να είναι δε με πειράζει τόσο όσο ο ήχος. Για το μικροφωνο δε μου εχουν κανει παραπονα ουτε σε teams ουτε σε skype ουτε σε zoom ή viber. Γενικα στον ηχο οπως ειπα και πριν ειμαι ικανοποιημενος. Ουτε wow, ουτε μπλιαχ. Ακουω Metal & Hard Rock κυριως και θεωρω οτι πανε αρκετα καλα και στα χαμηλα και στα ψηλα αλλα δεν ειμαι expert σε αυτα για να ειμαι ειλικρινης. Νομιζω ομως οτι ειναι παραπανω απο ικονοποιητικα σε αυτην την τιμη. Στην αρχικη των 160 σιγουρα θα πηγαινα σε καποιο αλλο, αλλα στα 80 νομιζω οτι ειναι τιμια επιλογη. Ισως ειναι καλυτερα να περιμενεις και απο τα υπολοιπα παιδια που εχουν περισσοτερη εμπειρια με τον ηχο. Κυριως να στα θεσω υπ'οψιν ως πιθανη επιλογη σε αυτη την κατηγορια τιμης ηθελα.
Giannis Klrs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Ashaman είπε Για το μικροφωνο δε μου εχουν κανει παραπονα ουτε σε teams ουτε σε skype ουτε σε zoom ή viber. Γενικα στον ηχο οπως ειπα και πριν ειμαι ικανοποιημενος. Ουτε wow, ουτε μπλιαχ. Ακουω Metal & Hard Rock κυριως και θεωρω οτι πανε αρκετα καλα και στα χαμηλα και στα ψηλα αλλα δεν ειμαι expert σε αυτα για να ειμαι ειλικρινης. Νομιζω ομως οτι ειναι παραπανω απο ικονοποιητικα σε αυτην την τιμη. Στην αρχικη των 160 σιγουρα θα πηγαινα σε καποιο αλλο, αλλα στα 80 νομιζω οτι ειναι τιμια επιλογη. Ισως ειναι καλυτερα να περιμενεις και απο τα υπολοιπα παιδια που εχουν περισσοτερη εμπειρια με τον ηχο. Κυριως να στα θεσω υπ'οψιν ως πιθανη επιλογη σε αυτη την κατηγορια τιμης ηθελα. Καλά ακούγονται. Είμαι και λίγο μπασακιας, άρα θα με ενδιέφερε ένα καλό μπάσο. Θα περιμένω και τα παιδιά ναι.
pirmen56 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Giannis Klrs είπε Τι καλύτερο έχουν αυτά από τα cloud alpha; Μόνο τα μπάσα; Αν μπορείς εξήγησέ μου πιο αναλυτικά σε τι διαφέρουν ακριβώς και γιατί τα προτείνεις αντί των cloud alpha. Τα blackshark είναι από τα ελάχιστα Razer που δίνουν έμφαση στο μπάσο χωρίς να έχουν χάλια υπόλοιπο ήχο. Το μπάσο είναι και θέμα γούστου. Ας πούμε εγώ προτιμώ συγκεκριμένα open back μοντέλα με bass boost από οποιοδήποτε κλειστό γιατί το μπάσο τους είναι πιο στακάτο. "Σβήνει" πιο γρήγορα με άλλα λόγια και είναι κατά συνέπεια καθαρότερο. Άλλος θέλει να τρέμει το κεφάλι του και δεν τον νοιάζει τόσο η ποιότητα.
Giannis Klrs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Τα blackshark είναι από τα ελάχιστα Razer που δίνουν έμφαση στο μπάσο χωρίς να έχουν χάλια υπόλοιπο ήχο. Το μπάσο είναι και θέμα γούστου. Ας πούμε εγώ προτιμώ συγκεκριμένα open back μοντέλα με bass boost από οποιοδήποτε κλειστό γιατί το μπάσο τους είναι πιο στακάτο. "Σβήνει" πιο γρήγορα με άλλα λόγια και είναι κατά συνέπεια καθαρότερο. Άλλος θέλει να τρέμει το κεφάλι του και δεν τον νοιάζει τόσο η ποιότητα. Χμμμ κατάλαβα. Λες να κοιτάξω και εγώ κάτι σε πιο καθαρό αντί να τριζει ντε και καλά; Το θέμα είναι να μην είναι ελλιπές το μπάσο. Αυτό σκέφτομαι. Αυτά που πρότεινε το παιδί παραπάνω τα είδες; Έχουν μια ρύθμιση που δίνει την αίσθηση open back, σα να είσαι σε studio. Τέλος πάντων, άρα πέρα από blackshark και τα creative του παιδιού, έχεις κάτι άλλο να προτείνεις; Νομίζω τα cloud alpha είναι απλά ελλειπή στο μπάσο... Όχι δηλαδή έλλειψη καθαρότητας, έλλειψη αίσθησης του μπασου.
pirmen56 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, Giannis Klrs είπε Χμμμ κατάλαβα. Λες να κοιτάξω και εγώ κάτι σε πιο καθαρό αντί να τριζει ντε και καλά; Το θέμα είναι να μην είναι ελλιπές το μπάσο. Αυτό σκέφτομαι. Αυτά που πρότεινε το παιδί παραπάνω τα είδες; Έχουν μια ρύθμιση που δίνει την αίσθηση open back, σα να είσαι σε studio. Τέλος πάντων, άρα πέρα από blackshark και τα creative του παιδιού, έχεις κάτι άλλο να προτείνεις; Νομίζω τα cloud alpha είναι απλά ελλειπή στο μπάσο... Όχι δηλαδή έλλειψη καθαρότητας, έλλειψη αίσθησης του μπασου. Τα cloud alpha όπως και τα περισσότερα gaming έχουν θέμα εφαρμογής από άτομο σε άτομο και αυτό είναι που προκαλεί την έλλειψη μπάσου σε κάποιους. Με επανατοποθέτηση και EQ το αντιμετωπίζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα