MariosX Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Αν ένα όχημα βρίσκεται σε πλήρη ακινησία και είναι ανασφαλιστο, γράφεται πρόστιμο αυτομάτως; Η ερώτηση μου αφορά μόνο για οχήματα που βρίσκονται σε πλήρη ακινησία και όχι οχήματα που κυκλοφορούν.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, MariosX είπε μόνο για οχήματα που βρίσκονται σε πλήρη ακινησία Αν μας εξηγήσεις τι εννοείς Αν εχεις καταθεσει πινακιδες, οχι δεν θελει ασφαλείας.
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, MariosX είπε Αν ένα όχημα βρίσκεται σε πλήρη ακινησία και είναι ανασφαλιστο, γράφεται πρόστιμο αυτομάτως; Η ερώτηση μου αφορά μόνο για οχήματα που βρίσκονται σε πλήρη ακινησία και όχι οχήματα που κυκλοφορούν. Αν το όχημα είναι επισήμως σε ακινησία (δλδ έχει γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία στην εφορία), τότε όχι. Αν το όχημα ΔΕΝ είναι επισήμως σε ακινησία, τότε ναι. 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν μας εξηγήσεις τι εννοείς Αν εχεις καταθεσει πινακιδες, οχι δεν θελει ασφαλείας. Πλέον η ακινησία γίνεται χωρίς να καταθέσεις πινακίδες.
MariosX Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Είχα ανασφαληστο το αυτοκίνητο για 20 ημέρες χωρίς να παραδώσω πινακίδες ή να το δηλώσω σε ακινησία. Άρα θα περιμένω κλήση όπου να νε
jimzak Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπα δεν νομίζω, εκτός αν είσαι τόσο άτυχος. Ο Μητσοτάκης δεν έχει κάνει έλεγχο για ανασφαλιστα μέχρι στιγμής, θα το ήξερα από πρώτο χέρι, έχω μερικούς γνωστούς καλοπληρωτές χαχαχα 😂. Επίσης θα είχε γεμίσει και εδώ στο φόρουμ θέματα τύπου " μου ήρθε πρόστιμο για ανασφάλιστο " κτλ... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από jimzak
NikosKallithea Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 46 λεπτά πριν, MariosX είπε Είχα ανασφαληστο το αυτοκίνητο για 20 ημέρες χωρίς να παραδώσω πινακίδες ή να το δηλώσω σε ακινησία. Άρα θα περιμένω κλήση όπου να νε Ο τιτλος "πλήρη ακινησία" που έβαλες σε τι ακριβώς συνιστάται, οτι δεν μπαίνεις μέσα 😄
MariosX Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 47 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ο τιτλος "πλήρη ακινησία" που έβαλες σε τι ακριβώς συνιστάται, οτι δεν μπαίνεις μέσα 😄 Είμαι πολύ behind σε κάποια πράγματα. Ακινησία, ότι δεν το κίνησα ούτε χιλιοστο Ελπίζω να μην με γράψουν 😅 Σήμερα είναι ασφαλισμένο κανονικά αλλά το είχα ανασφαλιστο για 20 μερες
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Αν είσαι άτυχος και ελέγξουν τις ημερομηνίες που το είχες ανασφάλιστο θα έχεις πρόστιμο.
MariosX Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αν είσαι άτυχος και ελέγξουν τις ημερομηνίες που το είχες ανασφάλιστο θα έχεις πρόστιμο. Ξέρουμε μήπως ποτέ μπορούν να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι; Δλδ θα μάθω για τον πρόστιμο στο άμεσο μέλλον ή μπορεί να μου έρθει κλήση μετά από 5 χρόνια? 😅😅😅😅
xsterg Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 υπαρχουν συγκεκριμενα κριτηρια του τι ειναι ακινησια. πχ δεν μπορει να επικαλεστω εγω ακινησια που το εχω σε κλειστο ιδιοκτητο γκαραζ και το χω βγαλει 3 φορες σε ολη την περιοδο που ξεκινησε το lock down. ακινησια συνεπαγεται καταθεση πινακιδων και σταθμευση σε ιδιοκτητο χωρο που ειναι χαρακτηρισμενος ως παρκινγ.
SilentVoice Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, MariosX είπε Αν ένα όχημα βρίσκεται σε πλήρη ακινησία και είναι ανασφαλιστο, γράφεται πρόστιμο αυτομάτως; Η ερώτηση μου αφορά μόνο για οχήματα που βρίσκονται σε πλήρη ακινησία και όχι οχήματα που κυκλοφορούν. Αν έχεις καταθέσει πινακίδες, όχι δεν χρειάζεται να το έχεις ασφαλισμένο. Αν ακόμα η ασφάλεια σου δεν έχει λήξει και έχεις υπόλοιπο μήνες, τότε με το χαρτί από την κατάθεση πινακίδων, τους ζητάς να σου κόψουν την ασφάλεια και σου επιστρέφουν τα λεφτά για τους υπόλοιπους μήνες.
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, MariosX είπε Ξέρουμε μήπως ποτέ μπορούν να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι; Δλδ θα μάθω για τον πρόστιμο στο άμεσο μέλλον ή μπορεί να μου έρθει κλήση μετά από 5 χρόνια? 😅😅😅😅 Σε τυχαίες ημερομηνίες γίνονται οι έλεγχοι, πχ στις 06/06/2017 έκαναν αντιπαράθεση τη λίστα κυκλοφορούντων με τη λίστα ασφαλισμένων, και τις ειδοποιήσεις για τα πρόστιμα τις έστειλαν στις 16/06/2017. Δεν ξέρεις τι γίνεται όμως, δεν το χουν σε τίποτα να κάνουν ελέγχους σε προγενέστερες ημερομηνίες, ειδικά τώρα που χρειάζονται λεφτά. Σε βλέπω να μένεις σε αναμμένα κάρβουνα για 5 χρόνια.
SilentVoice Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MariosX είπε Είχα ανασφαληστο το αυτοκίνητο για 20 ημέρες χωρίς να παραδώσω πινακίδες ή να το δηλώσω σε ακινησία. Άρα θα περιμένω κλήση όπου να νε Μπορεί και να μην σου έρθει κλήση. Είχα ακούσει από ασφαλιστή ότι πλέον δεν ζητάει το κράτος από τις ασφαλιστικες τα ασφαλισμένα οχήματα , ώστε να βρούν τα ανασφαλιστα. Οπότε έχεις ελπίδες. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από SilentVoice
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Μπορεί και να μην σου έρθει κλήση. Είχα ακούσει από ασφαλιστή ότι πλέον δεν ζητάει το κράτος από τις ασφαλιστικες τα ασφαλισμένα οχήματα , ώστε να βρούν τα ανασφαλιστα. Οπότε έχεις ελπίδες. Μην πιστεύετε κάθε άκυρο που ακούτε, το κράτος έχει άμεση πρόσβαση στη βάση δεδομένων των ασφαλιστικών εταιρειών, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δει ποια είναι ασφαλισμένα και ποια όχι, δεν χρειάζεται να τους ζητήσει απολύτως τίποτα. Ακόμα και εμείς έχουμε πρόσβαση σε αυτή τη βάση δεδομένων, μόνο που είναι περιορισμένη, πρέπει να γνωρίζουμε εκτός από αριθμό κυκλοφορίας ΚΑΙ το ΑΦΜ ώστε να δούμε αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο: https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx
LouCi4er Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Μπορεί και να μην σου έρθει κλήση. Είχα ακούσει από ασφαλιστή ότι πλέον δεν ζητάει το κράτος από τις ασφαλιστικες τα ασφαλισμένα οχήματα , ώστε να βρούν τα ανασφαλιστα. Οπότε έχεις ελπίδες. Οταν λες πλεον τι εννοεις?Απο αρχες του χρονου,απο αρχες του μηνα,τι?Ρωταω γιατι φιλος εληγε η ασφαλεια Παρασκευη (καπου τον Ιουλιο αν θυμαμαι καλα),αγροτης ο κυριος ετρεχε στα χωραφια και ηρθε αργα το βραδυ στο σπιτι.Δεν γαμιεται λεει,θα την πληρωσω Δευτερα πρωι και πεφτει για υπνο.Το Σαββατο το πρωι ηρθε email οτι βρεθηκε ανασφαλιστο το οχημα του και του βεβαιωθηκε προστιμο 250€.Ηταν στην anytime,οχι οτι εχει καμια σημασια,απλα το αναφερω.Οχι οτι ειναι δεδομενο οτι γινονται διασταυρωσεις κατευθειαν,απλα ηταν ατυχος.Καλο ειναι ομως να μην παιζουμε με την τυχη μας,250€ χωρις λογο το θεωρω πολυ μαλακια να πληρωσει καποιος.Το δε ανασφαλιστο οχημα ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που μπορει να κανει καποιος.Ασχετα αν το κινεις ή οχι,επεσε πανω στο αμαξι ενος γειτονα ενας τυχαιος και ο γειτονας ακομα τραβιεται.Ειχε ανασφαλιστο οχημα παρκαρισμενο κατω απο το σπιτι του.Του εκανε μηνυση ο αλλος και τον ετρεχε δικαστικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα