Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Βρίσκομαι στα 28 μου χρόνια και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Πιο συγκεκριμένα, έχω σπουδάσει μαθηματικά με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά αλλά δεν είμαι χαρούμενος με αυτές τις επιλογές. Θα ήθελα να σπουδάσω διατροφολογία στην Αθήνα και να ανοίξω ένα γραφείο στην επαρχία (όπου κατάγομαι). Αξίζει ο κόπος να το προσπαθήσω μέσω κατατακτήριες; Ξέρω ότι θα σπουδάσω 4-5 χρόνια και η σχολή έχει πολλά εργαστήρια άρα και συνεχής παρακολούθηση. Νομίζω ότι δε μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη εργασία.  

Υπάρχει κάποιος που έχει άποψη για το θέμα; Η σχολή θεωρείται πάρα πολύ απαιτητική; Μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη εργασία; 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Άλλος ένας συνάδελφος που γράφει τα ίδια.

Το πακέτο είναι σούπερ έτσι όπως το έχεις. Για ποιόν λόγο να σπαταλήσεις 4-5 χρόνια από την ζωή σου για κάτι τελείως άσχετο; Δούλεψες καθόλου πάνω στο αντικείμενο σου; Είτε σε φροντιστήριο είτε σε κάποιο γραφείο;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Άλλος ένας συνάδελφος που γράφει τα ίδια.

Το πακέτο είναι σούπερ έτσι όπως το έχεις. Για ποιόν λόγο να σπαταλήσεις 4-5 χρόνια από την ζωή σου για κάτι τελείως άσχετο; Δούλεψες καθόλου πάνω στο αντικείμενο σου; Είτε σε φροντιστήριο είτε σε κάποιο γραφείο;

Καλησπέρα! Ναι, έχω δουλέψει σαν καθηγητής σε ιδιαίτερα  μαθήματα.  Δεν θέλω να δουλέψω σε πολυεθνική (σε σχέση με το μεταπτυχιακό μου) μιας και είμαι πολύ αγχώδης σε πολύ άσχημο επίπεδο. Σαν καθηγητής σε ίδιαιτερα ή φροντιστήριο δε με γεμίζει αυτή η δουλεία. Σαν χόμπι είχα τον αθλητισμό(και μικρότερος τον πρωταθλητισμό) και μου άρεσε να ψάχνω τα θέματα γύρω από τη διατροφή και του αγωνίσματός μου! That's why :P 

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να μην το κάνεις. Πετάς στον κάδο σκουπιδιών χρόνια δουλειάς έτσι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, galaziosouranos είπε

Καλησπέρα σας!

Βρίσκομαι στα 28 μου χρόνια και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Πιο συγκεκριμένα, έχω σπουδάσει μαθηματικά με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά αλλά δεν είμαι χαρούμενος με αυτές τις επιλογές. Θα ήθελα να σπουδάσω διατροφολογία στην Αθήνα και να ανοίξω ένα γραφείο στην επαρχία (όπου κατάγομαι). Αξίζει ο κόπος να το προσπαθήσω μέσω κατατακτήριες; Ξέρω ότι θα σπουδάσω 4-5 χρόνια και η σχολή έχει πολλά εργαστήρια άρα και συνεχής παρακολούθηση. Νομίζω ότι δε μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη εργασία.  

Υπάρχει κάποιος που έχει άποψη για το θέμα; Η σχολή θεωρείται πάρα πολύ απαιτητική; Μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη εργασία; 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ας κάνουμε μερικά μαθηματικά.

Είσαι 28 ετών. Έστω ότι περνάς κατατακτήριες τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Τη σχολή θα την τελειώσεις στα 32-33. Αν υποθέσουμε ότι εργάζεσαι μέχρι τα 65, έχεις 30+ χρόνια εργασίας.'

Μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις αν αξίζει αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, η αυτοαπασχόληση αξίζει γιατί δεν έχεις συνεχόμενα κάποιον πάνω απο το κεφάλι σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όταν λες αυταπασχόληση εννοείς σαν μαθηματικός που θα κάνει ιδιαίτερα ή σαν διατροφολόγος με το γραφείο του ;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, galaziosouranos είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όταν λες αυταπασχόληση εννοείς σαν μαθηματικός που θα κάνει ιδιαίτερα ή σαν διατροφολόγος με το γραφείο του ;

Ο διατροφολόγος είναι στο γραφείο του με τις συνθήκες που ορίζει εκείνος. Τα ιδιαίτερα απο την άλλη έχουν περισσότερο τρέξιμο, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια μέχρι/αν γίνεις γνωστός. 

Συμβουλή μου είναι να σκεφτείς τι φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνεις σε 10-20 χρόνια. Η ζωή δεν είναι μέχρι τα 40 και σαφώς δεν θα έχεις την ίδια όρεξη για εργασία που έχεις τώρα στα 28.

Η κάθε κατάσταση έχει θετικά και αρνητικά. Εδώ απλά θα διαβάσεις κάποιες γνώμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...