Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,  έχετε κάνει  χρήση κάποιο για να προτείνετε?   

Πήγα σε Kωστο και μου έκανε εντύπωση που τα Κινέζικα Davoline τα είχε απο 120€ κ πάνω  και χωρίς έκπτωση,  και μου έλεγε για καποιο  "και καλά"  Αγγλικό Mics  (ΟΚ κι αυτό Κινέζικο θαναι)  που απο 129€ το έχει 79 !

Να είναι τουλάχιστον 30-35 lit  και να έχει και δυο ματια.

Επίσης, θα προτείνατε σκέτο φουρνάκι χωρίς ματια, και να πάρω έξτρα συσκευή με κεραμική εστία ? (έχω βρει μόνο στο skroutz) .

Δημοσ.

Αυτού του είδους τις κακομοιρο-συσκευές για τα κακομοιρένια διαμερισματάκια μας, μόνο οι Κινέζοι τις παράγουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς.

Πάρε όποια βρεις φθηνότερη στις διαστάσεις που θες. Είναι φασοναρία όλα, μη μπλέξεις με μάρκες και χώρα κατασκευής.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μικρά πλυντηρια πιάτων, άνω πάγκου.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω χρησιμοποιήσει ένα Primo 36lt και παρόλο που έψηνε καλά δεν προτείνω κανένα τέτοιο φουρνάκι καθώς καίνε μπορεί και παραπάνω από το τριπλάσιο ρεύμα σε σχέση με κανονικό φούρνο. Το συγκεκριμένο (δεν γνωρίζω για τα άλλα, αλλά από ότι είδα πάνω κάτω τα ίδια φαίνονται) δεν είχε μόνωση να κρατάει την θερμοκρασία με αποτέλεσμα οι αντιστάσεις να δουλεύουν όλη την ώρα. Ό,τι "γλυτώσεις" από την τιμή θα το πληρώνεις σε κάθε λογαριασμό του ρεύματος. Τα μάτια επίσης είναι εμαγιέ οπότε και αυτά αργούν.

Θα πρότεινα να κοιτάξεις καμιά φτηνή κουζίνα ελεύθερη έστω και στενή

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Insignificant είπε

Έχω χρησιμοποιήσει ένα Primo 36lt και παρόλο που έψηνε καλά δεν προτείνω κανένα τέτοιο φουρνάκι καθώς καίνε μπορεί και παραπάνω από το τριπλάσιο ρεύμα σε σχέση με κανονικό φούρνο. Το συγκεκριμένο (δεν γνωρίζω για τα άλλα, αλλά από ότι είδα πάνω κάτω τα ίδια φαίνονται) δεν είχε μόνωση να κρατάει την θερμοκρασία με αποτέλεσμα οι αντιστάσεις να δουλεύουν όλη την ώρα. Ό,τι "γλυτώσεις" από την τιμή θα το πληρώνεις σε κάθε λογαριασμό του ρεύματος. Τα μάτια επίσης είναι εμαγιέ οπότε και αυτά αργούν.

Θα πρότεινα να κοιτάξεις καμιά φτηνή κουζίνα ελεύθερη έστω και στενή

Μιας και μιλάμε για ωμικο φορτίο δηλαδή αντιστάσεις, δεν καίνε με τίποτα παραπάνω από τον φούρνο. Έκανα μεγάλη έρευνα πριν λίγους μήνες που πήρα ένα, έγραφε ισχύ 2200W και τελικά τραβάει 1800W max, αλλες μάρκες καίνε λιγότερο, ο φούρνος είναι κάπου στα 2500W για να μπορεί να ψησει στους 250 με 300 και σχετικά γρήγορα, το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και με τις εστίες μαγειρέματος. 

Το δικό μου που πήρα έχει μόνωση, βέβαια κάποια στιγμή πυρώνει απέξω αν το βάλεις 200 και πάνω πχ, αντέχει μέχρι ενα σημείο. 

Εγώ αγόρασα ένα της Grouppe, το μόνο που με χάλασε είναι ότι η εταιρεία έλεγε ότι είναι ελληνικής κατασκευής αλλά μόλις το ανοίξεις με ευδιάκριτα γράμματα κάτω δεξιά λέει made in Turkiye. Για διάρκεια ζωής δεν ξέρω, συγγενης με μαγείρεμα 4 φορές την βδομάδα του χάλασε εντελώς σε 3 χρόνια ήταν για πέταμα κυριολεκτικά. 

Καλές μάρκες μόνο κάποιες επώνυμες γερμανικές αλλά και ακριβές. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, kounga είπε

Καλησπέρα σας,  έχετε κάνει  χρήση κάποιο για να προτείνετε?   

Πήγα σε Kωστο και μου έκανε εντύπωση που τα Κινέζικα Davoline τα είχε απο 120€ κ πάνω  και χωρίς έκπτωση,  και μου έλεγε για καποιο  "και καλά"  Αγγλικό Mics  (ΟΚ κι αυτό Κινέζικο θαναι)  που απο 129€ το έχει 79 !

Να είναι τουλάχιστον 30-35 lit  και να έχει και δυο ματια.

Επίσης, θα προτείνατε σκέτο φουρνάκι χωρίς ματια, και να πάρω έξτρα συσκευή με κεραμική εστία ? (έχω βρει μόνο στο skroutz) .

Τα Davoline  δεν είναι κινέζικα.
το είχα ψάξει πριν χρόνια και είχα καταλήξει σε ένα τέτοιο σαν το καλύτερο στα χρήματα του. Κατασκευή ήταν από ανατολική Ευρωπη. Τώρα μπορεί να είναι και από τουρκιά.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Τα ηλεκτρικά (μάτια αντιστάσεις) είναι σχεδόν ίδια σε όλα, αυτό που αλλάζει είναι τα μεταλλα και το πόσο εύκολα σκουριάζουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μιας και μιλάμε για ωμικο φορτίο δηλαδή αντιστάσεις, δεν καίνε με τίποτα παραπάνω από τον φούρνο. Έκανα μεγάλη έρευνα πριν λίγους μήνες που πήρα ένα, έγραφε ισχύ 2200W και τελικά τραβάει 1800W max, αλλες μάρκες καίνε λιγότερο, ο φούρνος είναι κάπου στα 2500W για να μπορεί να ψησει στους 250 με 300 και σχετικά γρήγορα, το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και με τις εστίες μαγειρέματος. 

Το δικό μου που πήρα έχει μόνωση, βέβαια κάποια στιγμή πυρώνει απέξω αν το βάλεις 200 και πάνω πχ, αντέχει μέχρι ενα σημείο. 

Εγώ αγόρασα ένα της Grouppe, το μόνο που με χάλασε είναι ότι η εταιρεία έλεγε ότι είναι ελληνικής κατασκευής αλλά μόλις το ανοίξεις με ευδιάκριτα γράμματα κάτω δεξιά λέει made in Turkiye. Για διάρκεια ζωής δεν ξέρω, συγγενης με μαγείρεμα 4 φορές την βδομάδα του χάλασε εντελώς σε 3 χρόνια ήταν για πέταμα κυριολεκτικά. 

Καλές μάρκες μόνο κάποιες επώνυμες γερμανικές αλλά και ακριβές. 

Σημασία έχει και πόση ώρα χρησιμοποιείται αυτή η ισχύς, για να διαπιστώσεις πόσο καίει. Το αποτέλεσμα στον λογαριασμό μας ενδιαφέρει όχι το δευτερόλεπτο

Επεξ/σία από Insignificant
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα πάνω από 10 χρόνια φουρνάκι. Για κατανάλωση δεν ξέρω, αλλά μαγειρικά δεν έχω αντιμετωπίσει μεγάλη διαφορά, εκτός του ότι δε λειτουργούσε ταυτόχρονα ο φούρνος με το μάτι.

Αυτό το Mics το είδα στο φυλλάδιο. 79 από 129, θα το χτύπαγα στη θέση σου. Τώρα στην Κίνα φτιάχνονται τα κινητά μας, στο φουρνάκι κόλλησες; Που πολλά φτιάχνονται Τουρκία πλέον, όπως ειπώθηκε και παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Insignificant είπε

Σημασία έχει και πόση ώρα χρησιμοποιείται αυτή η ισχύς, για να διαπιστώσεις πόσο καίει. Το αποτέλεσμα στον λογαριασμό μας ενδιαφέρει όχι το δευτερόλεπτο

Ναι σύμφωνοι. Και πάλι θεωρω οτι ο φούρνος έχει ίδια η και υψηλότερη κατανάλωση, εκτός αν έχεις μετρήσεις με μετρητή και για τις δύο συσκευές. 

Δημοσ.
Στις 26/2/2021 στις 3:31 ΜΜ, Miracle Worker είπε

Εγώ είχα πάνω από 10 χρόνια φουρνάκι. Για κατανάλωση δεν ξέρω, αλλά μαγειρικά δεν έχω αντιμετωπίσει μεγάλη διαφορά, εκτός του ότι δε λειτουργούσε ταυτόχρονα ο φούρνος με το μάτι.

Αυτό το Mics το είδα στο φυλλάδιο. 79 από 129, θα το χτύπαγα στη θέση σου. Τώρα στην Κίνα φτιάχνονται τα κινητά μας, στο φουρνάκι κόλλησες; Που πολλά φτιάχνονται Τουρκία πλέον, όπως ειπώθηκε και παραπάνω.

Δεν ξέρω , περιέργως το Davoline μου φάνηκε πιο στιβαρό σαν κατασκευή , και με καλύτερη εφαρμογή στο πορτάκι. Μιλάμε οτι μου φάνηκε σαν έβαλαν ένα κομμάτι τσίγκου με τζάμι για πόρτα.

Προφανώς θα έχει να κάνει με τα μέταλλα και τη μόνωση που λένε τα παιδιά παραπάνω.

Για τα Rohnson έχει κανείς άποψη?  

Επίσης, μπήκα στη σκέψη για ξεχωριστό φουρνάκι και ξεχωριστό κεραμικό μάτι , λόγω της φθοράς που παθαίνουν τα κλασικά μάτια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kounga είπε

Δεν ξέρω , περιέργως το Davoline μου φάνηκε πιο στιβαρό σαν κατασκευή , και με καλύτερη εφαρμογή στο πορτάκι. Μιλάμε οτι μου φάνηκε σαν έβαλαν ένα κομμάτι τσίγκου με τζάμι για πόρτα.

Προφανώς θα έχει να κάνει με τα μέταλλα και τη μόνωση που λένε τα παιδιά παραπάνω.

Για τα Rohnson έχει κανείς άποψη?  

Επίσης, μπήκα στη σκέψη για ξεχωριστό φουρνάκι και ξεχωριστό κεραμικό μάτι , λόγω της φθοράς που παθαίνουν τα κλασικά μάτια.

Καλύτερα να τα αγοράσεις ξεχωριστά, ασε που αν πας να ανάψεις και φούρνο και εστίες δεν θα έχουν καλή απόδοση λόγω πτώσης τάσης και κακής κατασκευής. Rohson, έχω έναν ανεμιστήρα, καλός προς το παρόν, για φουρνακια δεν ξέρω, πρέπει να είναι λίγο καλύτερη από κάτι άλλες εκτελώς μουφα μάρκες που σε 2 χρόνια θέλουν επισκευή ή πέταμα. 

• Like 2
Δημοσ.

Παλιότερα ήταν μάλλον πολύ πιο ποιοτικά και ανθεκτικά στο χρόνο τα φουρνάκια.

Η πεθερά μου είχε 30 χρόνια  το ίδιο φουρνάκι που υπάρχει ακόμη και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Εμείς είχαμε αγοράσει ένα το 1998 και το είχαμε 10 χρόνια στο τροχόσπιτο και πουλήθηκε μαζί με αυτό.

Άλλο ένα που αγοράσαμε το 2000, το είχαμε μέχρι το 2016, που το χαρίσαμε γιατί νομίζαμε ότι δεν θα το ξαναχρειαστούμε. Κανένα δεν έβγαλε βλάβη ή σκουριές!

Και όταν το 2018 χρειαστήκαμε για το εξοχικό, το καινούργιο που πήραμε σκούριασε σε 1 χρόνο! 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Παλιότερα ήταν μάλλον πολύ πιο ποιοτικά και ανθεκτικά στο χρόνο τα φουρνάκια.

Η πεθερά μου είχε 30 χρόνια  το ίδιο φουρνάκι που υπάρχει ακόμη και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Εμείς είχαμε αγοράσει ένα το 1998 και το είχαμε 10 χρόνια στο τροχόσπιτο και πουλήθηκε μαζί με αυτό.

Άλλο ένα που αγοράσαμε το 2000, το είχαμε μέχρι το 2016, που το χαρίσαμε γιατί νομίζαμε ότι δεν θα το ξαναχρειαστούμε. Κανένα δεν έβγαλε βλάβη ή σκουριές!

Και όταν το 2018 χρειαστήκαμε για το εξοχικό, το καινούργιο που πήραμε σκούριασε σε 1 χρόνο! 

Το ίδιο και με ένα φουρνακι Philips της γιαγιάς, το αγόρασε το 80s, μέχρι να πεθάνει η γιαγιά το 2006 δούλευε μια χαρά, το πέταξε η γυναίκα του θείου μου επειδή είχε μαζέψει τόση μπιχλα μέσα λόγω χρήσης που δεν παλευόταν, ήθελε να το τριψεις με τροχό για να γίνουν τα μέταλλα όπως ήταν συν τις σκουριές. 

Μία κλασσική εστία της fancy που πήραμε πριν 2 έτη έχει βγάλει σκουριές και έχει ξεφτισει η μπογιά. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/2/2021 στις 11:51 ΜΜ, SB_1957 είπε

Σου είναι εύκολο να μου πεις τη μάρκα του για να το αποφύγω?

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, kounga είπε

Σου είναι εύκολο να μου πεις τη μάρκα του για να το αποφύγω?

Σου έστειλα μήνυμα, γιατί δεν θέλω να θεωρηθεί δυσφήμιση, αν και τους αξίζει, γιατί πουλάνε σκάρτο προϊόν!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...