BadBoy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα, χρειάζομαι τη βοήθειά σας, διότι με το κομμάτι του ήχου δεν το κατέχω. Θα σας πω τι έχω στην κατοχή μου και τι θέλω να κάνω, για να με πείτε αν είναι εφικτό και αν ναι, να με δώσετε μία κατεύθυνση για τον τρόπο. Τι συσκευές υπάρχουν διαθέσιμες: Υπολογιστής (Μητρική χαρακτηριστικά - έξοδοι, κάρτα γραφικών χαρακτηριστικά - έξοδοι) Τηλεόραση (χαρακτηριστικά - έξοδοι) Ενισχυτής (Sony STR-DB870 εγχειρίδιο, στη σελίδα 9 έχει τις εισόδους και εξόδους για τον ήχο) Μπάσο και 5 δορυφόρους (Sony SA-WSM7 και SS-MS7) Μέχρι πριν καμία δωδεκαετία περίπου ο ενισχυτής και τα ηχεία αποτελούσαν ένα Home Cinema μαζί με ένα DVD player και μία αναλογική τηλεόραση (και τα δύο της Sony). Αντικατέστησα την αναλογική με αυτή που έγραψα πιο πάνω και έβαλα και έναν υπολογιστή στο χώρο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε γνωρίζω πως να βγάλω την εικόνα στην τηλεόραση και τον ήχο στα ηχεία. Σε δεύτερο ηχοσύστημα που έχω, αλλά σαφέστατα πιο σύγχρονο, όλα συνδέονται πάνω στον ενισχυτή με HDMI και επειδή επιτρέπει το passthrough, όταν κλείνω τον ενισχυτή αυτόματα ο ήχος επανέρχεται στα ηχεία της τηλεόρασης. Αυτό είναι που θέλω να πετύχω και εδώ, δε θέλω να καταργήσω εντελώς τα ηχεία της τηλεόρασης, απλώς να τα χρησιμοποιώ σε διαφορετικές στιγμές. Από τη στιγμή όμως που ο ενισχυτής δεν έχει HDMI, δε μπορώ να στείλω ήχο και εικόνα με ένα καλώδιο και επιπλέον δεν είμαι σίγουρος αν περνάει το σήμα όταν είναι κλειστός. Θα ήθελα τα φώτα σας πάνω σε αυτό το κομμάτι. Πώς στέλνω εικόνα και ήχο στον ενισχυτή; Μια εναλλακτική που σκέφτηκα είναι η εξής, να συνδέσω μόνο τον ήχο από τον υπολογιστή στον ενισχυτή και όταν θέλω να χρησιμοποιήσω το ηχοσύστημα να αλλάζω από το λειτουργικό εξόδους ήχου (από την κάρτα γραφικών στην κάρτα ήχου της μητρικής). Δε θα είναι τόσο αυτόματο, αλλά κάνει τη δουλειά του. Και πάλι όμως χρειάζομαι βοήθεια στη συνδεσμολογία του ήχου. Ελπιζω να έγινα κατανοητός και να έδωσα επαρκείς πληροφορίες, πείτε αν χρειάζεστε κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
chios Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Από την μητρική θα φύγει καλώδιο οπτικής ίνας με τον ενισχυτή, και από την κάρτα γραφικών hdmi με την τηλεόραση. Έτσι τα έχω εγώ σε ανάλογο σύστημα που έχω και παίζουν μια χαρά, εννοείται μέχρι dts που δίνει η οπτική ίνα. 1
BadBoy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, chios είπε Από την μητρική θα φύγει καλώδιο οπτικής ίνας με τον ενισχυτή, και από την κάρτα γραφικών hdmi με την τηλεόραση. Έτσι τα έχω εγώ σε ανάλογο σύστημα που έχω και παίζουν μια χαρά, εννοείται μέχρι dts που δίνει η οπτική ίνα. Ευχαριστώ για τη συμβουλή, δύο ερωτήσεις μόνο. Στο εγχειρίδιο λέει ανάμεσα σε ομοαξονικό και οπτική να προτιμήσω το πρώτο. Έχουν κάποια διαφορά; Επίσης πού το συνδέω στον ενισχυτή, εκεί που έχει εισόδους για DVD (γιατί προφανώς λόγω παλαιότητας δεν αναφέρει πουθενά υπολογιστή);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα