Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Αυτός είναι σάπιος με τα σημερινά δεδομένα , ένας Ι3 10100F & 1030/2GB DDR5 με λιγότερα λεφτά είναι 1000 φορές καλύτερα

Πρώτον ο 10100F + GTX1030 2GB ετοιμοπαράδοτα είναι ακριβότερα από τον 2400G που έβαλα στο Link και δεύτερον για αυτά που θέλει να κάνει o 2400G είναι υπέρ αρκετός. Μελλοντικά στην μητρική μπορεί να βάλει μέχρι και Ryzen 5950.

Όπως βλέπεις έβαλα και δεύτερη επιλογή με τον 10100F + RX570 αν θέλει μεγαλύτερες επιδόσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Πρώτον ο 10100F + GTX1030 2GB ετοιμοπαράδοτα είναι ακριβότερα από τον 2400G που έβαλα στο Link και δεύτερον για αυτά που θέλει να κάνει o 2400G είναι υπέρ αρκετός. Μελλοντικά στην μητρική μπορεί να βάλει μέχρι και Ryzen 5950.

Όπως βλέπεις έβαλα και δεύτερη επιλογή με τον 10100F + RX570 αν θέλει μεγαλύτερες επιδόσεις.

Να πάρει τον σάπιο που έχει ταχύτητα σαν παλιό Ι3; Μια χαρά διαθεσιμοτητες έχουν Ι3 & 1030 και η τιμή είναι στο ίδιο επίπεδο.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Αυτα τα αξερτηματα θα πρεπει να τα αγορασω απο το skroutz και μετα να βρω καποιον να τα στησει, σωστα; Υπαρχει καποιο καταστημα που μπορω να απευθυνθω για το στησιμο του υπολογιστη;

Για κουτι διαστασεων, 15.54 cm x 30.3 cm x 33.74 cm πανω-κατω, τι τυπο κοιταω; Micro Tower; Μini-Tower ή Cube;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οικονομική πρόταση από eshop(συναρμολογεί δωρεάν) (πρέπει να προστεθεί κι ένα fan 120mm για μπροστά)

eshop.PNG.365787625e8173ac8fc0eb991c9c467e.PNG

Το κουτί

https://supercase.gr/product/supercase-vogue-series-vg25m-case/

VG25M_01-sc.jpg

Αναφορά σε κείμενο
STRUCTURE DIMENSION

330x175x350mm

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μπορείς να μπορείς να περιμένεις 6 μήνες μην αγοράζεις κάτι τώρα (καθώς μέχρι να πάρεις GPU της προκοπής, θα πέσουν και οι τιμές των άλλων parts ή θα βγουν νεώτερα).

Αν δεν μπορείς να περιμένεις το παρακάτω είναι ότι καλύτερο μπορέσα να βρω:

https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/desktop--all-in-one/hp-gaming-pavilion-tg010019-amd-ryzen-7-3700x-16gb-128gb-ssd-1tb-hdd-nvidia-geforce-rtx-2060-super-8gb/1572543

έχε στα υπόψην σου ότι αν το έστεινες μόνος σου σε άλλη περίοδο (χωρίς πρόβλημα με διαθεσιμότητα και τιμές GPU) θα γλύτωνες γύρω στα 400€

ουπς.

Πριν 2 λεπτά το είχε άμεσα διαθέσιμο 😒

Επεξ/σία από panospeter
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, panospeter είπε

Αν μπορείς να μπορείς να περιμένεις 6 μήνες μην αγοράζεις κάτι τώρα (καθώς μέχρι να πάρεις GPU της προκοπής, θα πέσουν και οι τιμές των άλλων parts ή θα βγουν νεώτερα).

Αν δεν μπορείς να περιμένεις το παρακάτω είναι ότι καλύτερο μπορέσα να βρω:

https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/desktop--all-in-one/hp-gaming-pavilion-tg010019-amd-ryzen-7-3700x-16gb-128gb-ssd-1tb-hdd-nvidia-geforce-rtx-2060-super-8gb/1572543

έχε στα υπόψην σου ότι αν το έστεινες μόνος σου σε άλλη περίοδο (χωρίς πρόβλημα με διαθεσιμότητα και τιμές GPU) θα γλύτωνες γύρω στα 400€

ουπς.

Πριν 2 λεπτά το είχε άμεσα διαθέσιμο 😒

Σε ευχαριστω πολυ για την προταση αλλα δεν μπορω να ανεβω τοσο ψηλα.  Ταβανι τα 700. Βρηκα σημερ και αυτο εδω:

https://www.cosmodata.gr/product/301724/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-student-i5-intel-core-i5-10400f-8gb-ram-240gb-ssd-4gb-vga

Θεωρω οτι ειναι μαλλον καλυτερη επιλογη απο το HP γιατι μπορει μελλοντικα να αναβαθμιστει η καρτα γραφικων ή ο επεξεργαστης ενω στο HP μου ειπε ενα φιλος μου οτι οι μητρικες ειναι μοντελα που συνηθως δεν μπορεις να βαλεις σε 2-3 χρονι αλλους επεξεργαστες ή καρτες γραφικων.

Εσεις τι λετε παιδια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η κατάσταση συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι τότε κλάφτα χαράλαμπε (ποντάρω ότι το καλοκαίρι θα μας ξαμολίσουν διεθνώς και θα πέσει η ζήτηση)

13 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Με όλη την καλή διάθεση απλώς να επισημάνω ότι το "6 μήνες" μπορεί να είναι "6 μέρες" , "6 τέρμενα" , "6 σεζόν" γενικά ότι 6 θέλει ο καθένας !

4 λεπτά πριν, asikis είπε

Σε ευχαριστω πολυ για την προταση αλλα δεν μπορω να ανεβω τοσο ψηλα.  Ταβανι τα 700. Βρηκα σημερ και αυτο εδω:

https://www.cosmodata.gr/product/301724/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-student-i5-intel-core-i5-10400f-8gb-ram-240gb-ssd-4gb-vga

Θεωρω οτι ειναι μαλλον καλυτερη επιλογη απο το HP γιατι μπορει μελλοντικα να αναβαθμιστει η καρτα γραφικων ή ο επεξεργαστης ενω στο HP μου ειπε ενα φιλος μου οτι οι μητρικες ειναι μοντελα που συνηθως δεν μπορεις να βαλεις σε 2-3 χρονι αλλους επεξεργαστες ή καρτες γραφικων.

Εσεις τι λετε παιδια;

Αυτό που βρήκες δεν το λες κακό δεδομένης της κατάστασης.

Τα HP, Dell κλπ έχουν άλλο πρόβλημα σχετικά με τις αναβαθμίσεις που ακούει στο όνομα PSU. Ειδικά με τα DELL επειδή είναι proprietary η σύνδεση τροφοδοσίας CPU και MB , πρέπει να μπλέξεις με convertορες αν είναι να αλλάξεις τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από panospeter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@asikis αν δεν θες να στήσεις μόνος σου δεν είναι άσχημο το κοσμοντατα, απλώς ειναι overkill για τη χρηση. Προτεινε να τους δώσεις κάτι παραπάνω και να βγάλουν το μουφοτροφοδοτικο που έχει μέσα και να βάλουν ένα από αυτά που σου προτάθηκαν στο νήμα και να κοτσάρουν αλλά 8gb ram και ssd 500άρη. Γύρω στα 700 θα βγει με τις αλλαγές. 

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, asikis είπε

Εσεις τι λετε παιδια;

Νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και δεν ξέρεις τι θες. Αρχικά κοίταζες για μικρό κουτί, με αυστηρές διαστάσεις και mobile cpu. Προτάθηκε σύστημα τρομερά ανώτερο (cpu,ram,nvme) στα ίδια χρήματα το οποίο απλά προσπέρασες και τώρας κοιτάς ένα έτοιμο build, με 8gm ram και κατά πάσα πιθανότητα κακό τροφοδοτικό σε διαστάσεις midi tower(;;;). Κάπου το έχασες ή το έχασα εγώ.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, nickol-us είπε

Νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και δεν ξέρεις τι θες. Αρχικά κοίταζες για μικρό κουτί, με αυστηρές διαστάσεις και mobile cpu. Προτάθηκε σύστημα τρομερά ανώτερο (cpu,ram,nvme) στα ίδια χρήματα το οποίο απλά προσπέρασες και τώρας κοιτάς ένα έτοιμο build, με 8gm ram και κατά πάσα πιθανότητα κακό τροφοδοτικό σε διαστάσεις midi tower(;;;). Κάπου το έχασες ή το έχασα εγώ.

Καλησπερα. Ποιο συστημα προταθηκε; γιατι μαλλον δεν το προσεξα. Το ετοιμο της Cosmodata ειναι αληθεια οτι ειναι σχετικα μεγαλο σε διαστασεις και ειναι οριακο για τον χωρο που μπορω να το τοποθετησω, αλλα μπαινει.

H αληθεια ειναι οτι ειμαι και εγω καπου μπερδεμενος. Αυτο που μου ειπαν καποιοι γνωστοι που ασχολουνται με το σπορ ειναι οτι αν παω σε Mini κουτι, μελλοντικα θα δυσκολευτω να κανω αναβαθμισεις σε CPU και GPU γιατι ειναι λιγες οι επιλογες σε μικρες διαστασεις. Οποτε με βαση αυτο, αν θεωρησω οτι ισχυει, λεω να παω σε midi που ειναι στο οριο του χωρου που εχω διαθεσιμο, για να μπορω σε 3-4 χρονια να κανω καποια αναβαθμιση αν θελω.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, asikis είπε

Καλησπερα. Ποιο συστημα προταθηκε; γιατι μαλλον δεν το προσεξα. Το ετοιμο της Cosmodata ειναι αληθεια οτι ειναι σχετικα μεγαλο σε διαστασεις και ειναι οριακο για τον χωρο που μπορω να το τοποθετησω, αλλα μπαινει.

H αληθεια ειναι οτι ειμαι και εγω καπου μπερδεμενος. Αυτο που μου ειπαν καποιοι γνωστοι που ασχολουνται με το σπορ ειναι οτι αν παω σε Mini κουτι, μελλοντικα θα δυσκολευτω να κανω αναβαθμισεις σε CPU και GPU γιατι ειναι λιγες οι επιλογες σε μικρες διαστασεις. Οποτε με βαση αυτο, αν θεωρησω οτι ισχυει, λεω να παω σε midi που ειναι στο οριο του χωρου που εχω διαθεσιμο, για να μπορω σε 3-4 χρονια να κανω καποια αναβαθμιση αν θελω.

Οι προτάσεις:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/764780-hp-pavilion-gaming-tp01-0000nv-amd-ryzen™-5-3500/?do=findComment&comment=58489626

https://www.insomnia.gr/forums/topic/764780-hp-pavilion-gaming-tp01-0000nv-amd-ryzen™-5-3500/?do=findComment&comment=58490132

Αν μπορείς να βάλεις Midi κουτί θα είναι ιδανικό και δε το συζητάμε, αν μπορείς απο θέμα χώρου προτείνεται. Μετά τις θες να κάνεις; Θες να εξαντλήσεις το budget 650ευρώ; Θες να πας σε καλύτερο επεγερξαστή (i5-10400); Θες να πας σε καλύτερη κάρτα (1650); Πες τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου, διαφορετικά κανείς δε θα μπορέσει να προτείνει σύστημα ιδανικό για σένα...

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχην πρεπει να αποφασισεις για το κουτι.

Σου εβαλα link με κουτια στο best price mini,micro,cube.

Εδω ξανα

Κουτακια mini,micro,cube

To μπατζετ το εχουμε (700-750) αποφασιζεις κουτακι και θα φτιαξουμε την καλυτερη δυνατη συνθεση,εαν θελεις και στησιμο κανουν αρκετα μαγαζια (e-shop,cosmodata,mgmanager,t-support,priveshop) και αλλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...