Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

να κάνω ένα πρόλογο για να εξηγήσω λίγο που προκύπτει το πρόβλημα μου. Στο γραφείο (λογιστικό) έχω τον υπολογιστή που έχω τα στοιχεία στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα απόδοσης, όλα ανοίγουν και τρέχουν γρήγορα και σωστά. Ο συγκεκριμένος υπολογιστής λειτουργεί πέρα από δικός μου και σαν σέρβερ για τα 3 λογιστικά προγράμματα που τρέχουμε στο γραφείο. Στο γραφείο έχουμε και άλλα 2 τερματικά που δουλεύουν σε αυτές τις βάσεις δεδομένων. Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Κάποιες φορές που το στρεσάρω και πάει η ραμ στο 90% κολλάνε τα προγράμματα στα τερματικά. Αν σβήσω τον browser κλπ και πέσει η ραμ όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό.

Έχω σκεφτεί 3 λύσεις:

α) καινούργιο pc για μένα - server. Αλλά επειδή οι τιμές είναι ανεβασμένες αυτόν τον καιρό και θα χρειαστούν 700+ για κάτι καλό συν ότι δεν έχω άλλο παράπονο από τον δικό μου υπολογιστή πέρα της ραμ σκέφτομαι μήπως το αποφύγω.

β) να βρω μια μητρική και να μεταφέρω όλο το σύστημα μου σε αυτήν και να βάλω άλλα 8gb ram και να παραμείνω ως έχει

γ) να αγοράσω ένα φθηνό refurbished με i5 και 4gb ram ή έστω 8gb με περίπου 200+€ και να τον κάνω σέρβερ των προγραμμάτων και να κρατήσω τον δικό μου σαν τερματικό. Εδώ βέβαια σκέφτομαι το έξτρα κόστος κατανάλωσης ενός ακόμα υπολογιστή που θα τρέχει 24ωρο και ότι έχω ήδη ένα synology για file server και θα γεμίσουμε servers το δίκτυο.

σε όλες τις παραπάνω λύσεις θα πρέπει να υπολογίσουμε και κόστος τεχνικού γιατί προφανώς θα βάλω κάποιον να το κάνει και δεν ρισκάρω να χάσω αρχεία από κανένα λάθος δικό μου (αν και πιστεύω ότι το έχω).

υ.γ.: η υπάρχουσα μητρική δεν σηκώνει πάνω από 8gb ram.

ευχαριστώ για την υπομονή και τον χρόνο σας εκ των προτέρων

Screenshot 2021-02-25 092837.jpg

Δημοσ.

σίγουρα; γιατί εγώ είχα δει 8γβ. Αν υποστηρίζει 16γβ θα κάνω απλά μια αναβάθμιση ραμ και θα αφήσω την αγορά νέου συστήματος για του χρόνου που θα έχουν επανέλθει οι τιμές στο φυσιολογικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα specifications της μητρικης αναφερει

2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

Επειδη εχω κι εγω επαγγελματικα pc στη θεση σου δεν θα τον πειραζα.

Ειναι μηχανακι μια χαρα για τις δουλειες σου.Μια προσθηκη αλλων 8gb ram θα σου ελυνε το προβλημα.

Δες με το cpu-z ποιες μνημες φορας και ανεβασε ενα screenshot αν χρειαζεσαι τη βοηθεια μας στην ευρεση ram.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ.

γρήγορη, εύκολη και σχετικά ανέξοδη λύση είναι να το αφήσεις ως έχει σαν server και να πάρεις για σένα άλλο πισι

είτε refurbish με ssd και 8 ram για να φυσάει

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Στα specifications της μητρικης αναφερει

2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

Επειδη εχω κι εγω επαγγελματικα pc στη θεση σου δεν θα τον πειραζα.

Ειναι μηχανακι μια χαρα για τις δουλειες σου.Μια προσθηκη αλλων 8gb ram θα σου ελυνε το προβλημα.

Δες με το cpu-z ποιες μνημες φορας και ανεβασε ενα screenshot αν χρειαζεσαι τη βοηθεια μας στην ευρεση ram.

δεν ξέρω που το είχα δει και είχα κολλήσει ότι το μέγιστο είναι το 8γβ. Άρα μια χαρά, αγοράζω 2 μνήμες και είμαι κομπλέ και πάμε για νέο σύστημα σε καμιά διετία και βλέπουμε. Επισυνάπτω τις μνήμες που έχω τώρα.

Screenshot 2021-02-25 130727.jpg

Δημοσ.

Θα πρεπει να τις δωσεις αυτες γιατι βλεπω 2 X 4 gb και να παρεις 2 Χ 8 gb.

Φορας 1333 cl9 παιρνεις και 1600 cl9.

Η μητρικη σου εχει 2 slot μνημης.

Αρα παιρνεις δυο τετοιες και ξεμπερδευεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, for4 είπε

σε όλες τις παραπάνω λύσεις θα πρέπει να υπολογίσουμε και κόστος τεχνικού γιατί προφανώς θα βάλω κάποιον να το κάνει και δεν ρισκάρω να χάσω αρχεία από κανένα λάθος δικό μου (αν και πιστεύω ότι το έχω).

ο τεχνικός δεν θα περάσει μόνο τις ram πρέπει να ελενξει όλο το συστημα για σταθερότητα και ασφάλεια και να φέρει και την ευθύνη για τυχαία  ζημιά αν προκυψει κατι να ανακτηθεί , για αυτό τον πληρώνεις 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JDROGAS είπε

Θα πρεπει να τις δωσεις αυτες γιατι βλεπω 2 X 4 gb και να παρεις 2 Χ 8 gb.

Φορας 1333 cl9 παιρνεις και 1600 cl9.

Η μητρικη σου εχει 2 slot μνημης.

Αρα παιρνεις δυο τετοιες και ξεμπερδευεις.

ακριβούτσικες, δεν παίζει τίποτα πιο φθηνό; βλέπω σε σκρουτζ κάτι ζευγάρια με 35€. Θα είναι μούφα εντελώς; Καλά και 75€ να δώσω καλά είναι γιατί όλες οι άλλες λύσεις που είχα στο μυαλό μου όσο νόμιζα λανθασμένα ότι έχω όριο τα 8γβ ήθελαν τα διπλά λεφτά.

48 λεπτά πριν, Aris_ είπε

ο τεχνικός δεν θα περάσει μόνο τις ram πρέπει να ελενξει όλο το συστημα για σταθερότητα και ασφάλεια και να φέρει και την ευθύνη για τυχαία  ζημιά αν προκυψει κατι να ανακτηθεί , για αυτό τον πληρώνεις 

ε ναι εννοείται θα αναλάβει την ευθύνη, θα κοπεί παραστατικό κλπ.

Προφανώς να αλλάξω 2 ραμ το κάνω και μόνος μου. Στο σπίτι δλδ το έχω ξανά κάνει αλλά εδώ δεν έχω διάθεση για ρίσκα. Και μια μέρα να μείνω χωρίς πισι από κάποια δική μου βλακεία είναι μεγάλο κόστος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, for4 είπε

ακριβούτσικες, δεν παίζει τίποτα πιο φθηνό; βλέπω σε σκρουτζ κάτι ζευγάρια με 35€. Θα είναι μούφα εντελώς; Καλά και 75€ να δώσω καλά είναι γιατί όλες οι άλλες λύσεις που είχα στο μυαλό μου όσο νόμιζα λανθασμένα ότι έχω όριο τα 8γβ ήθελαν τα διπλά λεφτά.

Mε 35 ευρω ειναι σετακια 8gb.

Οι τιμες εκει παιζουν ισως και 5-6 ευρω φθηνοτερα.Σου εβαλα επωνυμες και θεωρω αξιοπιστες.

Εαν πας στα 1333 cl9 (σαν και αυτες που εχεις τωρα) μπορεις να βρεις απο 61+ ευρω εαν βαλεις και μεταφορικα αντικαταβολη παλι στα 70 θα φτασεις.οποτε και σου εβαλα το λινκ απο e-shop που δεν εχει αλλα εξοδα.

Δημοσ.

αυτό θα κάνω, για 10€ θα βάλω τις καλύτερες. Το προχωράω και ενημερώνω για την εξέλιξη.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Είχα αγχωθεί λίγο γιατί και το κόστος έβγαινε μεγάλο και πρόβλημα είχα στην δουλειά που κόλλαγαν τα τερματικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...