Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω ότι κάποια μαγαζιά στο Skroutz είναι επίσημοι μεταπωλητές και άλλοι όχι. Έχει κάποια επίπτωση αυτό στη διαθέσιμη εγγύηση ή παίζει κάποιον άλλο ρόλο αλλού;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Να στο πω με όσο πιο απλά λόγια μπορώ, από την προσωπική μου εμπειρία.

Το εμπόριο τείνει να γίνει ένα κλειστό κλαμπ για ολίγους.

Αν και νομικά έχεις το δικαίωμα να προμηθευεσαι το προϊόν το οποίο θα μεταπουλησεις απ' όποιον έμπορο θέλεις, πρακτικά δεν γίνεται.

Δεν γίνεται γιατί το Χ Brand (Canon, Nikon, Playmobil, Kingston, Dell, Asus, ΚΟΚ) θα δώσει τα προϊόντα της σε συγκεκριμένους μεταπωλητές. Δεν θα δώσει σε όλους. Και ο λόγος είναι ένας:

για να μην πάω εγώ κι εσύ που είμαστε liquidators, να αγοράσουμε το ξεστοκαρισμα μιας επιχείρησης, και να το μεταπουλησουμε.

Πραγματικό παράδειγμα:

Φίλη, φίλης μου, έχει κατάστημα λιανικού εμπορίου. Το περιθώριο κέρδους της είναι πολύ χαμηλό. Της πρότεινα λοιπόν, αν βρίσκω ξεστοκαρισμα από άλλα μαγαζιά να της τα μεταπουλάω σε μια συμφέρουσα και για τους δύο τιμή. Αρνήθηκε. Αρνήθηκε γιατί εκβιάζεται από τον προμηθευτή της ότι αν αγοράσει από αλλού δεν θα της ξαναπουλησει. Καλά τα ψέμματα, τα branded προϊόντα δεν έχουν κέρδος. Είναι όμως ο κραχτης, όπως τα τσιγάρα και τα εισιτήρια στο mini market και το περίπτερο.

Πραγματικό παράδειγμα #2:

Αγοράζω από ξεστοκαρισμα επιχειρήσεων, και τα μεταπουλάω σε πλατφόρμες (eBay, amazon κλπ). Το feedback μου στις πλατφόρμες είναι 100%. Παρ όλα αυτά, οι πλατφόρμες δεν με θέλουν. Πώς γίνεται να μην θέλουν έναν πωλητή ο οποίος δεν δημιουργεί πρόβλημα; Πολύ απλό: Αυτός ο πωλητής πουλάει χαμηλότερα από την τιμή που θέλει η εταιρεία να πωλείται το προϊόν και διαστρεβλώνει την αγορά. Μα έχουμε ελεύθερη αγορά. Ναι, στη θεωρία. Στην πράξη όμως , όχι. Μεγάλο brand λοιπόν, έστειλε αίτημα στην πλατφόρμα να κατέβει η αγγελία μου γιατί παραβίαζα κάτι. Δεν μου είπαν τι παραβίαζα, και σε email που έστειλα προς το brand δεν έλαβα καμμία απάντηση... Κοινώς, mafia. Δεν έχεις χώρο εδώ γιατί χαλάς την πιάτσα.

Όταν λοιπόν, δίνεις τόση δύναμη σε κάποιους, eBay, Amazon, facebook, google, apple κοκ, το μέλλον είναι λίγο... μαύρο.

Αν λοιπόν μια μέρα τα branded προϊόντα πωλούνται μόνο μέσα από το Amazon και το επίσημο site του κάθε brand, να μην αναρωτηθείτε γιατί έγινε αυτό.

Έγινε γιατί εμείς τους δώσαμε τη δύναμη. Εγώ σαν πωλητής (και ελάχιστα ως καταναλωτής) και εσείς σαν αγοραστές.

Το μέλλον της ανθρωπότητας προβλέπεται ζοφερό.

Συγγνώμη για ένα μεγάλο κομμάτι που βγήκα εκτός θέματος, αλλά όλα αυτά συνέβησαν σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα...

Τροφη για σκέψη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...