steliosdim Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας, Εχω ενα τοπικο δικτυο συνδεδεμενο στο ιντερνετ στο οποιο εχω πανω και 2 σκληρους δισκους συνδεμενους ως διαδικτυακους (πχ ο ενας ειναι goflex seagate) οποτε ενσυμαρτα και ασυρματα τους βλεπουν ολοι οι υπολογιστες ολοι εχουν windows. Προσφατα για να μοιρασω το ιντερνετ και σε ενα διαμερισμα σε αλλη πολυκατοικια εβαλα 2 κεραιες Litebeam M5 στις ταρατσες αντιστοιχα εκπομπη-ληψη, και το ρουτερ ληψης το εχω ως bridge. Καλα ολα αυτα απλα οι σκληροι που ειναι στο τοπικο δικτυο και οι συσκευες (πχ εκτυπωτης) γενικοτερα μοιραζονται και over the air το οποιο δεν το θελω γιατι περιεχονται δεδομενα δουλειας και αν τυχει και παραβιαστει καποια στιγμη το ρουτερ απο την πλευρα της ληψης θα εκτεθουν ολα τα δεδομενα το οποιο ειναι επικινδυνο. Με ποιο τροπο μπορω να αποκρυψω/διακοψω την προσβαση των συσκευων του πρωτευων τοπικου δικτυου σε αυτο που λαμβανει δικτυο απο την κεραια? Αν γινεται θα ηθελα να το αποτρεψω και καποιον που συνδεεται με wifi στο πρωτευων ρουτερ απο την ορατοτητα αυτων των δεδομενων. Ευχαριστω. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2021 από steliosdim
NikosKallithea Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Αν ειναι ΝΑΣ προστατευονται απο κωδικους, αλλιως δεν μπορεις να κανεις και πολλα.
eliasbats Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Γενικά η πιο αποδεκτή λύση σε αυτές τις περιπτώσεις, που προσφέρει πολύ μεγάλη ασφάλεια χωρίς να σε βάζει σε ιδιαίτερα μεγάλο κόπο ή τεχνική πολυπλοκότητα, είναι να διαχωρίσεις τα subnets του ενός και του άλλου διαμερίσματος, και ταυτόχρονα να κάνεις χρήση ενός ενός packet filtering / firewall μηχανισμού. Το Litebeam Μ5 φαίνεται από το manual του ότι μπορείς να το γυρίσεις σε router/SOHO mode και να αξιοποιήσεις ενα βασικό firewall μηχανισμό που έχει, και στην περίπτωσή σου είναι αρκετό για να επιτύχεις αυτό που θέλεις. Δεν έχω ξαναδουλέψει airOS, αλλά δεν θα φαίνεται και πολύ δύσκολο. Αν το αποφασίσεις και χρειαστείς κάποια βοήθεια, PM να σου δώσω το κινητό μου έτσι ώστε αν βρεθείς σε δυσκολίες να κάνουμε ένα remote assistance και να σε βοηθήσω, θα΄ναι ευκαιρία να δω και εγώ από κοντά αυτό το airOS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα