pi314 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) . 5 λεπτά πριν, themathguy είπε Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα Άρα γιατί να κάνεις PhD? Μήπως να κοιτούσες για 2ο μαστερ σε data science? Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από pi314
DrKo Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, themathguy είπε Καλησπέρα. Έχω σπουδάσει Μαθηματικά και είμαι σε μεταπτυχιακό πάνω στη Στατιστική (ΑΠΘ). Προσωπικά μετανιώνω που δεν ξεκίνησα κατευθείαν να εργάζομαι μετά το πτυχίο. Βέβαια, άργησα να καταλάβω ότι ο κόσμος των data ήταν αυτό που μου άρεσε, καθώς πάντα ασχολούμουν με θεωρητικά μαθηματικά. Πλέον, έχω ρίξει αρκετό διάβασμα μόνος (πχ R, Python, SQL) και προσπαθώ να βρω για διπλωματική σε machine learning. Δεν ξέρω όμως πλέον, εδώ που έφτασα αν μετράει να συνεχίσω με διδακτορικό ή να το ξεχάσω. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα, αλλά θέλω να εργαστώ σε επιχειρήσεις (μάλλον ως Data Analyst, όπως το βλέπω). Θα ήθελα κάποια άποψη για το συγκεκριμένο και επίσης, αν έχετε να προτείνετε κάτι εκτός από kaggle για projects (να έχουμε να δείχνουμε σε πιθανούς εργοδότες χεχε). Στην Ελλάδα, ο data scientist κάνει δουλειά analyst και ο analyst κάνει απλά γραφήματα. ML στην Ελλάδα, δεν σε βλέπω να δουλεύεις πουθενά. Δεν κάνει κανείς ML. Διδακτορικό ναι, αλλά και πάλι θα πρέπει να βρεις καλό lab (που είναι 1-2) και δεν σε βλέπω για κάτι άλλο πέρα από image processing ή/και robotics (αν και στα robotics τώρα ξεκινάνε στην Ελλάδα). Βγες έξω, κάνε ένα διδακτορικό σε ML, και εάν έχεις και καλό υπόβαθρο από μαθηματικά υπάρχουν αρκετά πεδία που είναι αρκετά hot, δεν είναι ανάγκη να τα κάνουμε βούκινο στο καφενείο εδώ, ειδικά με απαντήσεις "γιατί να κάνεις διδακτορικό" σε συζήτηση για ML. Εάν όντως ενδιαφέρεσαι, στείλε μου για ενδεικτικά πεδία. Εννοείται μην περιμένεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από DrKo 2
suffocater Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Για να μην ανοιξω καινούριο thread,Προσπαθώ να συγκεντρώσω πληροφορίες για μεταπτυχιακά σε data science. Eντυπώσεις σε δυσκολία, και υπόβαθρο. Υπαρχει κανείς που το έκανε χωρίς προγραμματιστικό εργασιακό υπόβαθρο? Το θεωρείτε βατό?
stekont Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, suffocater είπε Για να μην ανοιξω καινούριο thread,Προσπαθώ να συγκεντρώσω πληροφορίες για μεταπτυχιακά σε data science. Eντυπώσεις σε δυσκολία, και υπόβαθρο. Υπαρχει κανείς που το έκανε χωρίς προγραμματιστικό εργασιακό υπόβαθρο? Το θεωρείτε βατό? Ποιας σχολης μεταπτυχιακό; Τι υπόβαθρο υπάρχει; Πόσος χρόνος διαθέσιμος για το πρόγραμμα; Λείπουν data αλλά και πάλι θα πάρεις υποκειμενική αποψη
Theo1903 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 14 hours ago, suffocater said: Για να μην ανοιξω καινούριο thread,Προσπαθώ να συγκεντρώσω πληροφορίες για μεταπτυχιακά σε data science. Eντυπώσεις σε δυσκολία, και υπόβαθρο. Υπαρχει κανείς που το έκανε χωρίς προγραμματιστικό εργασιακό υπόβαθρο? Το θεωρείτε βατό? Αν διαβάσεις λίγο τα παραπάνω θα δείς οτι ο όρος είναι λίγο umbrella term που πολλές φορές έχει διαφορετικές ερμηνείες. Παρ'όλα αυτά, το "καθαρό" data science είναι math-heavy και το υπόβαθρο που χρειάζεσαι είναι μπόλικα μαθηματικά και στατιστική. Αντικειμενικά προγραμματισμό δεν θές, συνήθως με scriptάκια python λύνονται όλα που είναι αρκετά εύκολη να την μάθεις. Βέβαια, περισσότερο με ξενίζει το γεγονός πως όπως θέτεις την ερώτηση μου φαίνεται οτι δεν έχεις ακουμπήσει καν που συνήθως ακόμα και οι μαθηματικοί είχαν κάποια επαφή.
suffocater Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, Theo1903 είπε Αν διαβάσεις λίγο τα παραπάνω θα δείς οτι ο όρος είναι λίγο umbrella term που πολλές φορές έχει διαφορετικές ερμηνείες. Παρ'όλα αυτά, το "καθαρό" data science είναι math-heavy και το υπόβαθρο που χρειάζεσαι είναι μπόλικα μαθηματικά και στατιστική. Αντικειμενικά προγραμματισμό δεν θές, συνήθως με scriptάκια python λύνονται όλα που είναι αρκετά εύκολη να την μάθεις. Βέβαια, περισσότερο με ξενίζει το γεγονός πως όπως θέτεις την ερώτηση μου φαίνεται οτι δεν έχεις ακουμπήσει καν που συνήθως ακόμα και οι μαθηματικοί είχαν κάποια επαφή. Oχι,όχι, έχω υπόβαθρο μαθηματικό και στατιστικής, και θεωρώ αρκετά τίμιο, ειδικά της στατιστικής. Και με python έχω μια μικρή επαφή, αλλά σίγουρα όχι σε επίπεδο που να νιώθω αυτοπεποίθηση. Ξέρω οτι μαθαίνω γρήγορα, αλλά δεν ξέρω αν τα πιάνουν από την αρχή, ή θεωρούν κάποια πράγματα ήδη γνωστά, και πόσα είναι αυτά. 20 ώρες πριν, stekont είπε Ποιας σχολης μεταπτυχιακό; Τι υπόβαθρο υπάρχει; Πόσος χρόνος διαθέσιμος για το πρόγραμμα; Λείπουν data αλλά και πάλι θα πάρεις υποκειμενική αποψη Οποιαδήποτε στην θεσσαλονίκη ,ή οπουδήποτε μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως. Μαθηματικα και στατιστικής μηχανικού /οικονομικού ,προγραμματιστικό C++ από την σχολή, αλλά παρατημένο πάνω από 15 χρόνια. Full time πρωινή δουλειά υπάρχει,από εκεί και πέρα ελεύθερος ο χρόνος.
stekont Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Χρειάζεσαι χρόνο για παρακολουθήσεις και εργασίες. Νομίζω πάντως μονοδρομος σου είναι του IHU που είναι πιο light από τα υπόλοιπα και έχει επιλογή remote
SVer Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Στις 27/7/2022 στις 8:05 ΠΜ, suffocater είπε Οποιαδήποτε στην θεσσαλονίκη ,ή οπουδήποτε μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως. Μαθηματικα και στατιστικής μηχανικού /οικονομικού ,προγραμματιστικό C++ από την σχολή, αλλά παρατημένο πάνω από 15 χρόνια. Full time πρωινή δουλειά υπάρχει,από εκεί και πέρα ελεύθερος ο χρόνος. Δες τα προγράμματα της Big Blue Data Academy: https://bigblue.academy Στις 6/4/2022 στις 12:00 ΜΜ, themathguy είπε Καλησπέρα. Έχω σπουδάσει Μαθηματικά και είμαι σε μεταπτυχιακό πάνω στη Στατιστική (ΑΠΘ). Προσωπικά μετανιώνω που δεν ξεκίνησα κατευθείαν να εργάζομαι μετά το πτυχίο. Βέβαια, άργησα να καταλάβω ότι ο κόσμος των data ήταν αυτό που μου άρεσε, καθώς πάντα ασχολούμουν με θεωρητικά μαθηματικά. Πλέον, έχω ρίξει αρκετό διάβασμα μόνος (πχ R, Python, SQL) και προσπαθώ να βρω για διπλωματική σε machine learning. Δεν ξέρω όμως πλέον, εδώ που έφτασα αν μετράει να συνεχίσω με διδακτορικό ή να το ξεχάσω. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα, αλλά θέλω να εργαστώ σε επιχειρήσεις (μάλλον ως Data Analyst, όπως το βλέπω). Θα ήθελα κάποια άποψη για το συγκεκριμένο και επίσης, αν έχετε να προτείνετε κάτι εκτός από kaggle για projects (να έχουμε να δείχνουμε σε πιθανούς εργοδότες χεχε). Η εργασιακή εμπειρία και ο τρόπος σκέψης είναι τα πιο σημαντικά σε αυτόν τον χώρο. Εάν μπορείς να κάνεις ένα project με εταιρία θα ήταν ότι το καλύτερο από κάθε μεταπτυχιακό για να δείξεις τις δεξιότητες σου στο εργασιακό χώρο. 1
oneiricocelot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Στις 9/7/2021 στις 1:18 ΠΜ, xdf21 είπε Ειναι σχετικα ευκολο να σε παρουν. Με ειχαν παρει αλλα βρηκα αλλου.. Οπως και να χει 6000 ευρω μεσα σε ενα χρονο δεν τα βρισκεις ευκολα... Γελάνε και οι πέτρες, παρανοϊκά νούμερα την στιγμή που μεταπτυχιακά σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης αν εισαι Ευρωπαίος πολίτης πληρώνεις κάτι fees γύρω στα 2000k. Οι ξένοι πληρώνουν κανονικά δίδακτρα ~40k τον χρόνο.
suffocater Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Στις 26/8/2022 στις 5:14 ΜΜ, SVer είπε Δες τα προγράμματα της Big Blue Data Academy: https://bigblue.academy Η εργασιακή εμπειρία και ο τρόπος σκέψης είναι τα πιο σημαντικά σε αυτόν τον χώρο. Εάν μπορείς να κάνεις ένα project με εταιρία θα ήταν ότι το καλύτερο από κάθε μεταπτυχιακό για να δείξεις τις δεξιότητες σου στο εργασιακό χώρο. Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.Φαίνεται ενδιαφερον. Προσπαθώ να βρω όμως περισσότερες πληροφορίες για το τι εστί big blue data academy και δυσκολεύομαι. Είχα καταλήξει σε μεταπτυχιακό και τώρα διχάστηκα γιατί μου φαίνεται οτι θα μου δώσει καλύτερη πρακτική εξοικείωση . Ταυτόχρονα όμως κωλύομαι γιατί δεν έχω ιδέα και τι δουλειά γίνεται σε αυτό το bootcamp(εννοώ πραγματικά, γιατί ότι γράφουν στην σελίδα τους το διάβασα και φαίνεται όντως καλό). 1
SVer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Στις 29/8/2022 στις 11:00 ΠΜ, suffocater είπε τι δουλειά γίνεται σε αυτό το bootcamp Στο blog υπάρχουν συνεντεύξεις από παιδιά που τελείωσαν το bootcamp και πώς μπόρεσαν να βρουν δουλειά . Επίσης στο Youtube υπάρχουν video από τις εργασίες που έκαναν. Τουλάχιστον μπορείς από εκεί να πάρεις μια ιδέα. 1
suffocater Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, SVer είπε Στο blog υπάρχουν συνεντεύξεις από παιδιά που τελείωσαν το bootcamp και πώς μπόρεσαν να βρουν δουλειά . Επίσης στο Youtube υπάρχουν video από τις εργασίες που έκαναν. Τουλάχιστον μπορείς από εκεί να πάρεις μια ιδέα. έψαξα,βρήκα και μίλησα με αποφοίτους. Τhanks,βοήθησες πάρα πολύ Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από suffocater
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα