Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, Είμαι τέταρτο έτος και το επόμενο 6μηνο παρουσιάζω πτυχιακή και θα αποφοιτήσω. Ενδιαφέρομαι να κανω ενα μεταπτυχιακό στην επιστήμη δεδομένων και η ερώτηση μου ειναι η εξής: Αξίζει περισσότερο να κανω ενα μεταπτυχιακό Ευρώπη η τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τής Ελλάδας ειναι του ίδιου κύρους για την ελληνική αγορά εργασίας?

Επεξ/σία από Xhoraitis
Δημοσ.

Αν έχεις σκοπό να παραμείνεις εξωτερικό τότε πήγαινε έξω, θα είναι πιο εύκολο να βρεις δουλειά έτσι. Εάν δεν θες να φύγεις έξω για δουλειά, δεν έχει νόημα -οικονομικά- να το κάνεις έξω, μπορείς να πας άνετα ΑΣΟΕΕ που απ' όσο ξέρω είναι και καλό.

• Like 3
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημέρα σε ολούς

Δεν ανοίγω νεό θέμα γιατί είναι παραπλήσιο

Ποια είναι η άποψη σας για το μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη στατιστική του πανεπιστημίου πειραιά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tου ΟΠΑ εν τω μεταξύ πανάκριβο. Και όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά όλα. Επειδή τα έψαχνα λίγο αυτό τον καιρό, έχει και στη Θεσσαλονίκη 3 επιλογές:

• Data & Web Science της Πληροφορικής ΑΠΘ (1.800€) και
  • Business Analytics & Data Science του ΠΑ.ΜΑΚ. (3.900€) και
  • Data Science του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (3.700€)

Τώρα όσον αφορά το εσωτερικό-εξωτερικό η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα ελληνικά Ιδρύματα έχουν πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών. Επίσης ο κλάδος, όσο overhyped και αν είναι, θεωρώ ότι είναι ακόμα σχετικά niche στην Ευρώπη, οπότε και με ελληνικό Msc δε νομίζω να χεις πρόβλημα να διεκδικήσεις θέσεις στο εξωτερικό (σίγουρα βέβαια θα ναι πιο εύκολο αν είσαι ήδη έξω, στο μεταπτυχιακό).

edit: Τώρα είδα ότι είναι παλιό το θέμα, δε το σβήνω ίσως σε κάποιον φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες.

Επεξ/σία από tasos30
  • Like 1
Δημοσ.

Αν εχεις και  σοβαρο background στην πληροφορικη εχει και η ημμυ εμπ μεταπτυχιακο στην επιστημη δεδομενων και μηχανικη μαθηση.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas98ath είπε

Αν εχεις και  σοβαρο background στην πληροφορικη εχει και η ημμυ εμπ μεταπτυχιακο στην επιστημη δεδομενων και μηχανικη μαθηση.

Βέβαια το πρόγραμμα είναι free, σε "hot" τομέα, οπότε είναι ανάρπαστο.

Κοινώς, για να μπεις, είτε προέρχεσαι από προπτυχιακό του ΕΜΠ, ή είσαι wonderboy άλλης σχολής. Σε κάθε περίπτωση δε χάνει κανείς κάτι με το να δοκιμάσει.

Δημοσ.

Ακριβως αλλα γιατι να μην κανει τη προσπαθεια του(της), εξαλλου απο ημμυ εμπ δεν το επιλεγουν και σε μεγαλο βαθμο αφου κατα βαση τα μαθηματα που γινονται εχουν την επιλογη να τα κανουν ως μαθηματα ροων του προπτυχιακου.

Δημοσ.

Έχει κανείς υπ' όψιν του το "Π.Μ.Σ. στην Τεχνητή Νοημοσύνη και Αναλυτική Δεδομένων" ("MSc in Artificial Intelligence and Data Analytics") του ΠΑΜΑΚ; Αν έχει ακούσει κάτι, αν έχει κάποιες πληροφορίες;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To "data sceince and machine learning" του εμπ ειναι βασικα για ατομα που εχουν τελειωσει εμπ. Επισημα στο λενε οτι παιρνουν συνολικα 40 ατομα, και απο αλλες σχολες εκτος του εμπ παιρνουν μονο 1-2 ατομα!!
συνολικα μαζευει πανω απο 300 αιτησεις... αν υποθεσουμε οτι οι μισες και βαλε ειναι απ το εμπ και οι υπολοιπες απ τα υπολοιπα πανεπιστημια της χωρας, τοτε υπολογισε οτι διαλεγουν 1-2 ατομα απο περιπου 150 αιτησεις!!! ή ισως ακομα και απο 200... οποτε βαλε τα στατιστικα σου και δες αν αξιζει να κανεις αιτηση στο συγκεκριμενο μεταπτυχιακο (αν εισαι αριστουχος με διπλωματικη σε data ή ΜL ή εχεις δημοσιευσεις, μεταπτυχιακα κλπ τοτε αλλαζει το πραγμα αλλα και παλι ευκολο δεν θα ναι...)

Στις 24/2/2021 στις 9:40 ΜΜ, zenwalk23 είπε

ΑΣΟΕΕ εχει πολυ δυνατο μεταπτυχιακο στο Data Science, δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να σε παρουν βεβαια γιατι εχει τρελη ζητηση.

Ειναι σχετικα ευκολο να σε παρουν. Με ειχαν παρει αλλα βρηκα αλλου.. Οπως και να χει 6000 ευρω μεσα σε ενα χρονο δεν τα βρισκεις ευκολα... και εκτος αυτου το
"data science" δηλαδη η "επιστημη" των δεδομενων, ειναι ακομα ενας τομεας που στην Ελλαδα δεν εχει πολυ ζητηση...

απ οσο το χω ψαξει σε Ελλαδα αυτο που αξιζει πιο πολυ ειναι του εμπ γιατι πρωτον ειναι τσαμπα και δευτερον το πολυτεχνειο εχει καλο ονομα στην Ελλαδα..

Επεξ/σία από xdf21
Δημοσ.
Στις 9/7/2021 στις 1:18 ΠΜ, xdf21 είπε

. και εκτος αυτου το
"data science" δηλαδη η "επιστημη" των δεδομενων, ειναι ακομα ενας τομεας που στην Ελλαδα δεν εχει πολυ ζητηση...

Χα! Δεν ξέρω που κοιτάς την ζήτηση αλλά παρακαλάνε για data scientists οι μεγάλες σοβαρές εταιρίες στην Ελλάδα. 

Δεν μιλώ για αποφοιτο μεταπτυχιακού φυσικά, αλλά για ψημένο στο αντικείμενο. 

Αν και το έχω γράψει πολλές φορές στο section και γίνομαι γραφικός. Το γράφω άλλη μια: Προσπαθήστε να κάνετε μεταπτυχιακό αφού πρώτα έχετε δουλέψει! Θα είναι καλύτερο και για εσάς και για πιθανούς εργοδότες. 

Το μεταπτυχιακό δεν είναι χαρτί, είναι εργαλείο για το βήμα παραπάνω. Αντί για 2 χρόνια μεταπτυχιακό, φτιάξτε 2 χρόνια portfolio, θα είστε πολύ πιο δυνατοί γνωσιακά και πολύ πιθανότερο να εργαστείτε σε μια καλή εργασία.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται όσοι θέλουν ακαδημαϊκή καριέρα.

• Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Χα! Δεν ξέρω που κοιτάς την ζήτηση αλλά παρακαλάνε για data scientists οι μεγάλες σοβαρές εταιρίες στην Ελλάδα. 

Αν και το έχω γράψει πολλές φορές στο section και γίνομαι γραφικός. Το γράφω άλλη μια: Προσπαθήστε να κάνετε μεταπτυχιακό αφού πρώτα έχετε δουλέψει! Θα είναι καλύτερο και για εσάς και για πιθανούς εργοδότες. 

Το μεταπτυχιακό δεν είναι χαρτί, είναι εργαλείο για το βήμα παραπάνω. Αντί για 2 χρόνια μεταπτυχιακό, φτιάξτε 2 χρόνια portfolio, θα είστε πολύ πιο δυνατοί γνωσιακά και πολύ πιθανότερο να εργαστείτε σε μια καλή εργασία.

Οπως εγραψες μιλας για "ψημενο" στο αντικειμενο.. το ιδιο ισχυει λιγο πολυ στα περισσοτερα επαγγελαμτα, οι "ψημενοι" δεν θα μεινουν χωρις δουλεια... ωστοσο για data science ειναι πολυ λιγες οι ευκαιριες για entry level κατι που ΔΕΝ ισχυει για τους προγραμματιστες λογισμικου.
Για τους developers ειναι πολυ καλυτερες οι προυποθεσεις ευρεσης εργασιας καθως δεν απαιτειται τοσο πολυ να σαι "ψημενος". Υπαρχουν πολλες entry level δουλειες και πολλες junior θεσεις που δεν απαιτουν προυπηρεσια, κατι που προφανως δεν ισχυει για data scientist αφου εκει οι εταιρειες περιμενουν απο σενα να τα ξερεις σχεδον ολα.

Κατα τ αλλα συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις...

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, xdf21 είπε

Οπως εγραψες μιλας για "ψημενο" στο αντικειμενο.. το ιδιο ισχυει λιγο πολυ στα περισσοτερα επαγγελαμτα, οι "ψημενοι" δεν θα μεινουν χωρις δουλεια... ωστοσο για data science ειναι πολυ λιγες οι ευκαιριες για entry level κατι που ΔΕΝ ισχυει για τους προγραμματιστες λογισμικου.
Για τους developers ειναι πολυ καλυτερες οι προυποθεσεις ευρεσης εργασιας καθως δεν απαιτειται τοσο πολυ να σαι "ψημενος". Υπαρχουν πολλες entry level δουλειες και πολλες junior θεσεις που δεν απαιτουν προυπηρεσια, κατι που προφανως δεν ισχυει για data scientist αφου εκει οι εταιρειες περιμενουν απο σενα να τα ξερεις σχεδον ολα.

Κατα τ αλλα συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις...

Δυστυχώς είναι έτσι όπως τα λες, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη δεξαμενή ανθρώπων με γνώσεις data science (μιλώ για γνώσεις στο "πεδίο" και όχι στα χαρτιά) στην Ελλάδα και ταυτόχρονα δεν είναι ελκυστικό να έρθει κάποιος από το εξωτερικό. 

Φτιάξτε πρότζεκτ και στείλτε βιογραφικά κι ας θέλουν και 3 χρόνια προϋπηρεσία, δύσκολα θα βρουν έτσι κι αλλιώς τέτοιους (ή είναι ήδη σε καλη δουλειά που δύσκολα θα αφήσουν, ή είναι στην θέση σας η πλειονότητα). Χτυπάτε μετά και το μεταπτυχιακό σας και είστε βασιλιάδες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/7/2021 στις 12:52 ΜΜ, Μακιαβέλλι είπε

Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τον συγκεκριμένο τομέα, αλλά γενικά και αόριστα τους περισσότερους από όσους σκοπεύουν να κάνουν "ακαδημαϊκή καριέρα", χωρίς να είναι ψημένοι και αυτοί στο αντικείμενο, τους περιμένουν πολλές δυσκολίες όταν αρχίσουν να εργάζονται σε ΑΕΙ. Ειδικά αν κάνουν το λάθος να πάνε ως ΣΕΠ στο ΕΑΠ.

Επεξ/σία από filipN
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχω σπουδάσει Μαθηματικά και είμαι σε μεταπτυχιακό πάνω στη Στατιστική (ΑΠΘ). Προσωπικά μετανιώνω που δεν ξεκίνησα κατευθείαν να εργάζομαι μετά το πτυχίο. Βέβαια, άργησα να καταλάβω ότι ο κόσμος των data ήταν αυτό που μου άρεσε, καθώς πάντα ασχολούμουν με θεωρητικά μαθηματικά. Πλέον, έχω ρίξει αρκετό διάβασμα μόνος (πχ R, Python, SQL) και προσπαθώ να βρω για διπλωματική σε machine learning. Δεν ξέρω όμως πλέον, εδώ που έφτασα αν μετράει να συνεχίσω με διδακτορικό ή να το ξεχάσω. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα, αλλά θέλω να εργαστώ σε επιχειρήσεις (μάλλον ως Data Analyst, όπως το βλέπω). Θα ήθελα κάποια άποψη για το συγκεκριμένο και επίσης, αν έχετε να προτείνετε κάτι εκτός από kaggle  για projects (να έχουμε να δείχνουμε σε πιθανούς εργοδότες χεχε).

Επεξ/σία από themathguy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...