Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

Έχω ένα εκνευριστικό πρόβλημα εδώ και καιρό.

Στα Win 10 είχα κάνει στο παρελθόν ορισμένες ρυθμίσεις, όταν ανοίγω τον υπολογιστή να μην μου ζητάει ούτε pin ούτε κωδικό του λογαριασμού για να μπω στο desktop. Πλέον αυτό σταμάτησε λειτουργεί μετά από κάποιο update νομίζω που έγινε.

Υπάρχει λοιπόν ένας χρήστης με όνομα Thanasis, κι έχω βάλει και μια φωτογραφία χρήστη (υπάρχει λόγος που αναφέρω τη φωτογραφία). Πλέον λοιπόν, όταν ανοίγω τον υπολογιστή, πριν το desktop μου εμφανίζει την οθόνη σύνδεσης χρήστη. Μου εμφανίζει ως προεπιλογή έναν δεύτερο χρήστη με όνομα Thanasis ΧΩΡΙΣ φωτογραφία όμως και μου ζητάει να βάλω password. Για να μπω στο desktop, πρέπει να επιλέξω τον άλλον χρήστη Thanasis (με τη φωτογραφία) και να εισάγω το PIN μου.

Δε ξέρω τι συμβαίνει. Είδα τις ρυθμίσεις που είχα κάνει στο παρελθόν για να μην εισάγω κωδικό κλπ και φαίνονται όλα σωστά.

Ξέρει κανείς τι άλλο μπορεί να φταίει;

ΥΓ: Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ - https://youtu.be/Z28pFFclLRk

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Aν ο "σωστος" χρηστης ειναι αυτος που βαζεις εντελει το pin και μπαινεις , απλα σβησε τον αλλον , που παει να μπει αυτοματα και δεν μπορει για λογους που μονο εσυ μπορει να ξερεις. Αφου μεινεις λοιπον με εναν χρηστη , κανεις τις ενεργειες που πρεπει για να μπαινει αυτοματα χωρις κωδικο , pin , face id , ή οτιδηποτε αλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, mphxths είπε

Aν ο "σωστος" χρηστης ειναι αυτος που βαζεις εντελει το pin και μπαινεις , απλα σβησε τον αλλον , που παει να μπει αυτοματα και δεν μπορει για λογους που μονο εσυ μπορει να ξερεις. Αφου μεινεις λοιπον με εναν χρηστη , κανεις τις ενεργειες που πρεπει για να μπαινει αυτοματα χωρις κωδικο , pin , face id , ή οτιδηποτε αλλο.

Αυτό είναι το περίεργο, ότι δεν υπάρχει άλλος χρήστης... 

Αναφορά σε κείμενο

Αν πας Ρυθμίσεις->Λογαριασμοί και στο αριστερό μέρος πατήσεις στο Οικογένεια και άλλοι λογαριασμοί, τι χρήστες σου εμφανίζει;

img1.jpg.51b8fe2055154d3900ee2609cc1d7ca0.jpg

Επεξ/σία από silve
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο email & accounts;

Στο your info μήπως σε έχει σαν microsoft account και μπορείς να τον μετατρέψεις σε local;

Άνοιξε και μια γραμμή εντολών και δώσε net users να δούμε τι άλλο έχει.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, silve είπε

Αυτό είναι το περίεργο, ότι δεν υπάρχει άλλος χρήστης... 

Control Panel - User Accounts ?
cmd - net users ?

Τι δειχνουν ολα αυτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, htaccess είπε

Windows key + R

γράψε

control userpasswords2

Enter

Τι βλέπεις ?

11.jpg.7a43d3806482e4729ebdf2541f960a0f.jpg

Εκεί είχα μπει παλαιότερα και είχα απενεργοποιήσει το password κατά την εκκίνηση...

Επεξ/σία από silve
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον με το update το γύρισες σε microsoft account. Το γυρνάς πάλι αν θέλεις σε τοπικό.

https://support.microsoft.com/en-us/windows/switch-your-windows-10-device-to-a-local-account-eb7e78a9-88ee-9bc3-8f06-831b56e339fd

Αν το γυρίσεις σε τοπικό μπορείς να το αλλάξεις ώστε να μην σου ζητάει κωδικό από το control userpasswords2 που σου γράφει το htaccess.

Τον κωδικό μπορείς να τον αφαιρέσεις από την γραμμή εντολών (πρέπει να τρέξει σαν διαχειριστής) αν δώσεις

net user Thanasis *

Θα σου ζητήσει κωδικό, απλά θα πατήσεις enter και τέλος.

EDIT:

Το email το έσβησες από το πάνω μέρος αλλά φαίνεται στο κάτω. ;)

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μάλλον με το update το γύρισες σε microsoft account. Το γυρνάς πάλι αν θέλεις σε τοπικό.

https://support.microsoft.com/en-us/windows/switch-your-windows-10-device-to-a-local-account-eb7e78a9-88ee-9bc3-8f06-831b56e339fd

Αν το γυρίσεις σε τοπικό μπορείς να το αλλάξεις ώστε να μην σου ζητάει κωδικό από το control userpasswords2 που σου γράφει το htaccess.

Τον κωδικό μπορείς να τον αφαιρέσεις από την γραμμή εντολών (πρέπει να τρέξει σαν διαχειριστής) αν δώσεις

net user Thanasis *

Θα σου ζητήσει κωδικό, απλά θα πατήσεις enter και τέλος.

EDIT:

Το email το έσβησες από το πάνω μέρος αλλά φαίνεται στο κάτω. ;)

Δούλεψε!! Ευχαριστώ!

Το έχω γυρίσει σε τοπικό χρήστη και από την γραμμή εντολών αφαίρεσα των κωδικό όπως έγραψες. Γιατί το ίδιο δεν μπορεί να γίνει για τον χρήστη που είχα ήδη όμως; 😕

Δημοσ.

Γιατί δεν επιτρέπεται σε microsoft λογαριασμούς να μην έχουν κωδικούς.

Κανονικά όμως, όπως το είχες στο τελευταίο screen που έδωσες, δηλαδή να μην είναι τικαρισμένη η επιλογή Users must enter username and password... θα έπρεπε να σε βάζει χωρίς να ζητάει κωδικούς.

Anyway όμως. Και σαν τοπικός χρήστης είσαι εντάξει εκτός αν θέλεις να χρησιμοποιείς τις Online υπηρεσίες της microsoft και να συγχρονίζεις έγγραφα και εφαρμογές.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, ενώ έχω μόνο έναν λογαριασμό, και στο "ρυθμίσεις" -> λογαριασμοί, και στο control userpasswords2 έχει 1 μόνο λογαριασμός. Δλδ όταν κάνει εκκίνηση έχε ένα χρήστη με φωτογραφία κι ένα άλλον ίδιο όνομα χωρίς φωτογραφία, μήπως ξέρετε καμία λύση ?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, micos000 είπε

Μήπως ο ένας είναι ο microsoft λογαριασμός και ο άλλος ο τοπικός;

Όχι αδερφέ, έναν λογαριασμό έχω συνδεδεμένο με τη microsoft, απ' ότι έχω καταλάβει έχουν πολλοί αυτό το θέμα. Άντε να βγουν τα Windows 11 μπας και αλλάξει αυτό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...