Διονύσης Νουχαι Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Γεια σας ,λοιπόν θέλω να συμπίεσω Κάτια έχεις που είναι 34 ΜB και με το πρόγραμμα 7zip κατάφερα να τα συμπίεσω μέχρι 5 ΜΒ .Αλλά και παλι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση .Ξέρετε κάποιον τρόπο για μέγιστη συμπίεση ;;
CheOnWeb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 18 minutes ago, Διονύσης Νουχαι said: Γεια σας ,λοιπόν θέλω να συμπίεσω Κάτια έχεις που είναι 34 ΜB και με το πρόγραμμα 7zip κατάφερα να τα συμπίεσω μέχρι 5 ΜΒ .Αλλά και παλι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση .Ξέρετε κάποιον τρόπο για μέγιστη συμπίεση ;; "κάτι αρχεία" να υποθέσω; 😄 Τι είδους αρχεία;
micos000 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Αν είναι jpg μπορείς να τις μειώσεις με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων όπως το irfan view, το faststone κτλ. Αλλά για να έπεσες τόσο μάλλον έγγραφα είναι. Αν δεν μπορείς να τα μαζέψεις με το office (π.χ. αν έχουν ενσωματωμένες εικόνες κτλ) και πρέπει να τα στείλεις με email που έχει περιορισμό, τότε αναγκαστικά θα τα χωρίσεις σε δύο κομμάτια και θα τα στείλεις ξεχωριστά.
Διονύσης Νουχαι Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 19 ώρες πριν, micos000 είπε Αν είναι jpg μπορείς να τις μειώσεις με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων όπως το irfan view, το faststone κτλ. Αλλά για να έπεσες τόσο μάλλον έγγραφα είναι. Αν δεν μπορείς να τα μαζέψεις με το office (π.χ. αν έχουν ενσωματωμένες εικόνες κτλ) και πρέπει να τα στείλεις με email που έχει περιορισμό, τότε αναγκαστικά θα τα χωρίσεις σε δύο κομμάτια και θα τα στείλεις ξεχωριστά. Να σου δώσω να καταλάβεις είναι 6-7 αρχεία Photoshop ,eps ,jpg κλπ και υπάρχει περιορισμός να τα στείλω μόνο μια φορά όλα μαζί σε μορφή zip .Θα τσεκαρω το irfan view που μου λες για να μειώσω τα jpg...
Bitbit Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 τα αρχεία psd, eps μπορούν να συμπιεστούν αρκετά. Τα jpg αν τα συμπιέσεις σε zip δε κερδίζεις κάτι. Αν τα συμπιέσεις πάλι (σε jpg) με πχ το irfan view θα χάσεις ποιότητα. Επίσης αν οι διαστάσεις είναι μεγάλες (3000*2000) και δε χρειάζεσαι τόσο μεγάλες, μπορείς να κάνεις resize. πχ εμένα μου είχανε στείλει jpg υψηλής ανάλυσης >15MB για να το ανεβάσω σε post είδησης. Αυτό με ένα resize και συμπίεση έπεσε στα 200kb. Στην περίπτωση μου δε χρειαζόμουν κάτι καλύτερο. Υπάρχουν λύσεις (μέχρι ενός σημείου) γι αυτό που θέλεις, τώρα σου λέμε τα γενικά. αλλά αν δε ξέρει ο άλλος ακριβώς τι θέλεις να πετυχεις δε μπορεί να σε βοηθήσει 100%
Διονύσης Νουχαι Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Στις 25/2/2021 στις 2:01 ΜΜ, Bitbit είπε τα αρχεία psd, eps μπορούν να συμπιεστούν αρκετά. Τα jpg αν τα συμπιέσεις σε zip δε κερδίζεις κάτι. Αν τα συμπιέσεις πάλι (σε jpg) με πχ το irfan view θα χάσεις ποιότητα. Επίσης αν οι διαστάσεις είναι μεγάλες (3000*2000) και δε χρειάζεσαι τόσο μεγάλες, μπορείς να κάνεις resize. πχ εμένα μου είχανε στείλει jpg υψηλής ανάλυσης >15MB για να το ανεβάσω σε post είδησης. Αυτό με ένα resize και συμπίεση έπεσε στα 200kb. Στην περίπτωση μου δε χρειαζόμουν κάτι καλύτερο. Υπάρχουν λύσεις (μέχρι ενός σημείου) γι αυτό που θέλεις, τώρα σου λέμε τα γενικά. αλλά αν δε ξέρει ο άλλος ακριβώς τι θέλεις να πετυχεις δε μπορεί να σε βοηθήσει 100% Με τα jpg δοκίμασα το resize και όντως μειώθηκαν πολύ. Από την άλλη τα eps αρχεία προσπάθησα να τα κάνω και αυτά resize ,δηλαδή με scaling με αποτέλεσμα να μειωθει το μέγεθος αρκετά. Όμως όταν αυτά τα αρχεία πάω να τα κάνω compress στο 7 zip μαζί με τα jpg ,μου βγαίνει το μέγεθος όλων των αρχείων μαζί μεγαλύτερο από ότι άμα δεν είχα κάνει scaling στα eps.
Διονύσης Νουχαι Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μετά από προσπάθειες ,έχω καταφέρει τα αρχεία eps να τα μειώσω από 6 MB που είναι το καθένα σε 1 MB το καθένα χρησιμοποιώντας στην αρχή crop image και scaling και μετά με compression στο 7 zip .Γίνεται ένα αρχείο ζωγραφικής eps να μειωθεί από 6 MB σε 200-300 kB;
Bitbit Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 τα αρχεία eps ειναι διανυσματικά, αυτά μειώνονται ναι. Δεν είναι σαν τα jpg που δε πρόκειται να κερδίσεις παρα μερικά kb (κι αν)
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δεν ξέρω αν έχεις επιλογή να μειώσεις τα dpi του eps. Έτσι φαντάζομαι θα μειωθεί και το μέγεθος.
Διονύσης Νουχαι Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, micos000 είπε Δεν ξέρω αν έχεις επιλογή να μειώσεις τα dpi του eps. Έτσι φαντάζομαι θα μειωθεί και το μέγεθος. Όχι τα dpi λογικά δεν πρέπει να τα πειράξω γιατί είναι ζωγραφιά σε photoshop η οποία θα σταλεί σε διαγωνισμό και γι'αυτό πρέπει να έχει καλό resolution...
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Διονύσης Νουχαι είπε Όχι τα dpi λογικά δεν πρέπει να τα πειράξω γιατί είναι ζωγραφιά σε photoshop η οποία θα σταλεί σε διαγωνισμό και γι'αυτό πρέπει να έχει καλό resolution... Γιατί, το scaling που κάνεις δεν μειώνει το resolution; Αν κατάλαβα καλά, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να στείλεις κάποια αρχεία εικόνας σε κάποιον διαγωνισμό μέσω κάποιας πλατφόρμας που έχει όριο μεγέθους. Άλλον τρόπο δεν έχει για να στείλεις τις εικόνες π.χ. μέσω dropbox;
Bitbit Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 με αυτά που κάνεις μειώνεται η ποιότητα της εικόνας. Το να στείλεις σε διαγωνισμό εικόνα με τέτοιες τροποποιήσεις δε το θεωρώ και τόσο καλό. Χάνεις σε ποιότητα. Πρέπει να βρεθεί άλλη λύση
KilliK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 ανεβασε το ζιπ σε ενα file hoster και στειλε με εμαιλ το λινκ να το κατεβασουν απο εκει.
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, KilliK είπε ανεβασε το ζιπ σε ενα file hoster και στειλε με εμαιλ το λινκ να το κατεβασουν απο εκει. Μάλλον πρέπει να το ανεβάσει σε πλατφόρμα που δέχεται μόνο συγκεκριμένου τύπου αρχεία, όχι links και έχει και όριο μεγέθους. Το έχω δει αυτό το παραμύθι στις δημόσιες υπηρεσίες. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από micos000 1
Διονύσης Νουχαι Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Τελικά έμαθα ότι το όριο του zip αρχείου πρέπει να είναι 2 MB .Για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος των αρχείων είναι το κάτω Τα 4 κεντρικά αρχεία είναι τα eps . Συνολικά έχω καταφέρει το αρχείο να φτάσει 4 MB...οπότε με λίγα λόγια πρεπει το κάθε eps ναι είναι κάτω από 500kB.Εκανα λίγο crop image αλλά όχι scaling επειδή χαλάει το resolution ...ξέρετε κάποιον άλλο τρόπο για να μειωθούν ακόμα πιο πολύ;; 🤔
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα