Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Κάπου κάτι μπερδεύεις, reliability δεν σημαίνει δερμάτινα καθίσματα. Σημαίνει να μην πάθει βλάβη παρκαρισμένο στο γκαράζ ας πούμε.

Είπαμε ότι βάση λογικής ένα αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μηχανικά μέρη μόνο είναι πιο πιθανό να μην εμφανίσει βλάβη από ένα αυτοκίνητο με περισσότερους αισθητήρες και με γενικότερα με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Ωστόσο έρευνα δεν παρέθεσες ακόμα αλλά το 2ο αποτέλεσμα του google

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Φαντάζομαι ότι το παραπάνω πάει για εμένα, όπου εσύ που δεν ξέρεις να κάνεις quotes θα μας ρωτήσεις ειρωνικά αν ξέρουμε να googlάρουμε. Ναι ξέρουμε. Επίσης ξέρουμε ότι η google δεν φιλτράρει τα hoaxes. Αν νιώθεις υπεράνω ακολούθα και τις 5 ασκήσεις από ένα τυχαίο site όπου θα μπορούσε να το φτιάξει οποιοσδήποτε και πες μας τα αποτελέσματα! .

Είναι κοινώς γνωστό πάντως ότι όσον αφορά αξιοπιστία οι Ιάπωνες κυρίως με Toyota / Mazda και κατόπιν οι Κορεάτες φτιάχνουν τα καλύτερα αυτοκίνητα. Ξαναλέω, από θέμα αξιοπιστίας. Σε φάση να μην πάθει βλάβη μόνο του παρκαρισμένο στο γκαράζ. Δεν ξέρω πως γίνεται να μην το ξέρεις, αν ασχολείσαι. 

1 λεπτό πριν, manolis940 είπε

Είπαμε ότι βάση λογικής ένα αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μηχανικά μέρη μόνο είναι πιο πιθανό να μην εμφανίσει βλάβη από ένα αυτοκίνητο με περισσότερους αισθητήρες και με γενικότερα με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Ωστόσο έρευνα δεν παρέθεσες ακόμα αλλά το 2ο αποτέλεσμα του google

Ρε μαν κάθε χρόνο βγαίνουν τα reports που καταγράφουν βλάβες άνα αυτοκίνητο και κατασκευαστή. Ε κάθε χρόνο τα toyota / mazda / hyundai είναι στις πρώτες θέσεις. Τα mercedia φιγουράρουν 25α+++. Που δεν είναι κακό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα καλό όταν υποτίθεται είσαι ας πούμε leader. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Herald είπε

Είναι κοινώς γνωστό πάντως ότι όσον αφορά αξιοπιστία οι Ιάπωνες κυρίως με Toyota / Mazda και κατόπιν οι Κορεάτες φτιάχνουν τα καλύτερα αυτοκίνητα. Ξαναλέω, από θέμα αξιοπιστίας. Σε φάση να μην πάθει βλάβη μόνο του παρκαρισμένο στο γκαράζ. Δεν ξέρω πως γίνεται να μην το ξέρεις, αν ασχολείσαι. 

Δώσε έρευνα όπου τα φαίνεται ξεκάθαρα ο δειγματοληπτικός έλεγχος που έκανε σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα κάποια επιστημονική ομάδα και άσε τι είναι γνωστό από κάθε κάγκουρα που έχει τουμπάρει το σαξοκόλαρο του 5 φορές αλλά του φταίει το VW που τον προσπερνούσε με 200 την ώρα που τούμπερνε στην στροφή αλλά τσιμπάει λάδι

Μπορώ να σου πω ή αν έρθω προτεύουσα να σου φωτογραφίσω μάλιστα VW Golf 4 με λιγότερο από 40000 χιλιόμετρα το οποίο όπως καταλαβαίνεις και απ το αυτοκίνητο κινείτε 1 φορά το χρόνο για να πάει για service και όποτε βγαίνει ο κάτοχος απ την πρωτεύουσα για να πάει μια βόλτα. Οι ζημιές που έχει το αμάξι απ την ακινησία; ΚΑΜΙΑ !

Edit: Ωστόσο δεν φονάζω τζάμπα για πηγές με αξιόπιστη έρευνα. Όπως και ο δικός σου, έτσι και ο δικός μου ο λόγος δεν είναι αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα σε καμία περίπτωση

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.

1) https://www.reliabilityindex.com/top-100

2)https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2020/11/19/consumer-reports-auto-reliability-survey-2021-cars-trucks-suvs/6337648002/

3)https://www.caranddriver.com/research/a32878986/most-reliable-cars/

Mπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο το πρωί. Κοινή συνισταμένη όλων είναι οτι Toyota και Hyundai φιγουράρουν ψηλά σε όλες τις λίστες, τα γερμανικά που αναφέρεις είτε είναι στον πάτο είτε εντελώς εκτός λίστας γιατί δεν χωράγανε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μπορείς να βάλεις windgets ? Μπορείς να βάλεις app Drawler ? Μπορείς να το αγοράσεις από άλλο εκδότη ο οποίος έχει κάνει μετατροπές όπου ταιριάζουν στον δικό σου τρόπο χρήσης ; Οοοοοχι . Γι αυτό και πολλά απ τα παραπάνω που εγώ τα είχα στο πρώτο μου android κινητό η apple σήμερα τα πλασάρει ως καινοτομίες ή θα τα παρουσιάσει ως καινοτομίες αύριο.
Δέχομαι ότι στην δική σου περίπτωση χρήσης μπορεί να είναι το τέλειο λογισμικό. Ωστόσο κατά κύριο λόγο οι χρήστες iphone κάνουν χρήση social media και χρήση κανονικού τηλεφώνου, κάτι που θα μπορούσαν άνετα να το κάνουν και με ένα redmi 9 με 600-1000€ λιγότερα τοποθετώντας ένα launcer που κάνει το κινητό να μοιάζει με iOS αν υποθέσουμε ότι το αγαπάνε τόσο πολύ.

Πρώτον μάλλον δεν έχεις πιάσει iphone τελευταία μιας και υπάρχουν και widgets και app drawer στο ios.

Επίσης από που προκύπτει ότι οι χρήστες iphone κάνουν κατά κύριο λόγο χρήση social media? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει! Οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν iphone γιατί προσφέρει αξιοπιστία και ασφάλεια. Έχεις δει κανένα επαγγελματία που θέλει το τηλέφωνο για σοβαρή δουλειά (και όχι για να παίζει με launchers, custom roms και σπασμένες εφαρμογές)να έχει xiaomi note 8?

Καλά το τελευταίο ότι αν πάρεις ένα android των 200€ και του βάλεις εναν launcher που μοιάζει με ios, έχεις την ίδια εμπειρία με ένα iphone, μόνο γέλιο προκαλεί...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οσο η KIΝΕΖΑ samsung αντίγραφει τυφλά οτιδήποτε κανει η apple

(αφαίρεση υποδοχής jack, αφαίρεση καρτας sd, αφαίρεση ακουστικών και φορτιστή) 

, τόσο το μόνο που θα πετυχαίνει ειναι να σπρώχνει τον κοσμο ΣΤΟ MONAΔΙΚΟ ORIGINAL THING ΜΕ ΤΟ ΜΗΛΟ ΠΊΣΩ ! 

Επεξ/σία από pacahontas III milagros
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Τέλος το iOS είναι ένα λειτουργικό με πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Μπορείς να αλλάξεις launcer ? Μπορείς να βάλεις windgets ? Μπορείς να βάλεις app Drawler ? Μπορείς να το αγοράσεις από άλλο εκδότη ο οποίος έχει κάνει μετατροπές όπου ταιριάζουν στον δικό σου τρόπο χρήσης ; Οοοοοχι .

Ρε σύ δυνατότητες σοβαρές είναι π.χ να έχεις το τέλειο backup , να χαλάει το κινητό - να παίρνεις νέο και να έχει ακριβώς το ίδιο στήσιμο , όλους τους κωδικούς από εφαρμογές εκεί , ακριβώς όπως το είχες. 

Να έχει σοβαρό σύστημα reminding , να λες «Siri , remind me of this» και να σου κρατάει στις υπενθυμίσεις ότι κοιτάς εκείνη την στιγμή , μια επαφή , μια σελίδα , ένα email , μια εικόνα. 

Να υπαγορεύεις κείμενο και να λες «νέα γραμμή» , «νέα παράγραφο» , «τελεία» , «κόμμα» και να το κάνει.

Να πατάς παρατεταμένα πάνω στο πληκτρολόγιο και να στο κάνει trackpad  για να κάνεις επεξεργασία κειμένου εύκολα.

Να έχεις σημειώσεις με φωτογραφίες και το global search να ψάχνει για κείμενο μέσα στις φωτό.

Αυτές είναι σοβαρές δυνατότητες, τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες για να μην βαριέσαι.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Πως έλυσες το πρόβλημα σου. Πήρε update ή το σούταρες ;

Το έγραψα στο πρώτο ποστ, πέρασα σε Google pixel 4a. Ως δια μαγείας όλα τα θέματα μου λύθηκαν. Κάποια άλλα προστέθηκαν όμως με τρίτες εφαρμογές. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Δεν ισχύει, μια χαρά άλλαξα και λέω οτι δε γυρνάω πίσω - στο iOS 

Πρώτη φορά του ακούω Για ποιον λόγο αν επιτρέπεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, koutsis είπε

Πρώτον μάλλον δεν έχεις πιάσει iphone τελευταία μιας και υπάρχουν και widgets και app drawer στο ios.

Επίσης από που προκύπτει ότι οι χρήστες iphone κάνουν κατά κύριο λόγο χρήση social media? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει! Οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν iphone γιατί προσφέρει αξιοπιστία και ασφάλεια. Έχεις δει κανένα επαγγελματία που θέλει το τηλέφωνο για σοβαρή δουλειά (και όχι για να παίζει με launchers, custom roms και σπασμένες εφαρμογές)να έχει xiaomi note 8?

Καλά το τελευταίο ότι αν πάρεις ένα android των 200€ και του βάλεις εναν launcher που μοιάζει με ios, έχεις την ίδια εμπειρία με ένα iphone, μόνο γέλιο προκαλεί...

Την τελευταία φορά που έπιασα iphone είχε app drawler και wingets. Ωστόσο δεν μπορούσες να αλλάξεις μέγεθος στα windgets και δεν βρήκα και πουθενά widgets τρίτων. Ελπίζω σήμερα να υπάρχουν και να μπορώ να τρέξω ένα tap to ran στο smartlife ( εφαρμογή διαχείρησης έξυπνων συσκευών )  χωρίς να χρειαστεί να μπω μέσα στην εφαρμογή. Ο App Drawler επίσης ήταν ένα απλός App Dreawler. Φακέλους φτιάχνει σήμερα ; Κατηγορίες μπορείς να βάλεις ;

Εγώ που είμαι επαγγελματίας αλλά και απαιτητικός χρήστης και οι εφαρμογές  που χρησιμοποιώ στην δουλειά μου κυρίως για cctv, smart devices, ελεγκτές δικτύου κτλ ξεπερνάνε τις 40. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, ούτε πετάς όλες τις εφαρμογές σε μία οθόνη έστω και μέσα σε φακέλλους γιατί δεν πρόκειται να τις βρεις ανάμεσα σε 10 φακέλους στην ταχύτητα που θες να τις βρεις και επίσης δεν τις θες στην επιφάνεια. Αλλά ούτε και στον App Drawler σε υποφακέλους που απλά θα έχουν όλοι την ίδια εμφάνιση. Επειδή ούτε και το xiaomi redmi note 5 που έχω δεν το κάνει αυτό by default επιλέγω μία εφαρμογή ( ένα launcer ) και κάνω την δουλειά μου. Στα widgets ισχύει το ίδιο. Χρησιμοποιώ πάνω από 10. Αν αυτά τα απλώσω μπροστά στην οθόνη θα χρειαστώ 3 οθόνες τουλάχιστον ! Οπότε το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω ένα launcer ο οποίος μου δίνει την δυνατότητα με double tap πάνω σε ένα εικονίδιο να εμφανίζονται γρήγορα το widget και  να χρησιμοποιώ για παράδειγμα τις έξυπνες συσκευές μου ή να βλέπω real time τα wifi που υπάρχουν γύρω μου με διάφορα χαρακτηριστικά πέραν του ssid

Επισκευάζοντας κινητά , οπότε όπως καταλαβαίνεις βλέπω τι χρήση κάνει ο καθένας, είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν το κινητό ως εργαλείο και μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού είτε αυτό είναι android είτε iOS. Όταν όμως θες εργαλείο δουλειάς τις περισσότερες το iOS σαν λειτουργικό δεν είναι αρκετό !

Αν επίσης νιώθες ασφαλής που δεν σε αφήνει ο <<μπαμπάς>> να κατεβάσεις εφαρμογές από site 3ων εγώ νιώθω ασφαλής που ο δικός μου αφήνει να φάω τα μούτρα μου μόνος μου. Αν το iOS αποφασίσει αύριο να τα βάλει με την Dahua και να κατεβάσει όλες τις εφαρμογές που εσύ παρακολουθείς το CCTV σου θα έχεις πρόβλημα και πιθανών να μπεις στο δίλημμα αν αλλάξεις CCTV ή τηλέφωνο. Αντίθετα εγώ στο android θα μπω στο site του κατασκευαστή και θα κατεβάσω το App και θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου .

Τέλος όσον αφορά ένα iOS launcer έχεις την ίδια εμπειρία όσον αφορά το γραφικό περιβάλλον. Σίγουρα δεν σου βάλει facetime για παράδειγμα και ναι τα settings θα είναι διαφορετικά. Και μ αυτό όμως μπορείς να παίξεις σε ένα android

7 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Ρε σύ δυνατότητες σοβαρές είναι π.χ να έχεις το τέλειο backup , να χαλάει το κινητό - να παίρνεις νέο και να έχει ακριβώς το ίδιο στήσιμο , όλους τους κωδικούς από εφαρμογές εκεί , ακριβώς όπως το είχες. 

Να έχει σοβαρό σύστημα reminding , να λες «Siri , remind me of this» και να σου κρατάει στις υπενθυμίσεις ότι κοιτάς εκείνη την στιγμή , μια επαφή , μια σελίδα , ένα email , μια εικόνα. 

Να υπαγορεύεις κείμενο και να λες «νέα γραμμή» , «νέα παράγραφο» , «τελεία» , «κόμμα» και να το κάνει.

Να πατάς παρατεταμένα πάνω στο πληκτρολόγιο και να στο κάνει trackpad  για να κάνεις επεξεργασία κειμένου εύκολα.

Να έχεις σημειώσεις με φωτογραφίες και το global search να ψάχνει για κείμενο μέσα στις φωτό.

Αυτές είναι σοβαρές δυνατότητες, τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες για να μην βαριέσαι.

Να σε ενημερώσω ότι όλα όσα αναφέρεις υπάρχουν σε ένα android κινητό πέραν της υπαγόρευσης κειμένου στα ελληνικά όπου πιάνει άψογα τις λέξεις, όμως δεν χρησιμοποιεί τις εντολές νέα γραμμή κτλ. Γι αυτό πάλι δεν θα πάρω όρκο διότι είναι κάτι το οποίο δεν μου έχει χρειαστεί και μπορεί να υπάρχει κάποια εφαρμογή εκεί έξω που να έχει προσθέσει την δυνατότητα .

Έχω προσθέσει και άλλες σοβαρές δυνατότητες ενός λειτουργικού παραπάνω και όχι σοβαρές δυνατότητες εφαρμογών βέβαια που μου αναφέρεις εδώ πέρα.

Ωστόσο ερχόμαστε πάλι στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει το καλύτερο κινητό και ούτε το καλύτερο λειτουργικό. Εξαρτάτε πάντα απ τον χρήστη για το πιες δυνατότητες ζητάει από αυτό.

8 ώρες πριν, Herald είπε

1) https://www.reliabilityindex.com/top-100

2)https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2020/11/19/consumer-reports-auto-reliability-survey-2021-cars-trucks-suvs/6337648002/

3)https://www.caranddriver.com/research/a32878986/most-reliable-cars/

Mπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο το πρωί. Κοινή συνισταμένη όλων είναι οτι Toyota και Hyundai φιγουράρουν ψηλά σε όλες τις λίστες, τα γερμανικά που αναφέρεις είτε είναι στον πάτο είτε εντελώς εκτός λίστας γιατί δεν χωράγανε.

Μπορείς να πετάς link όλη την μέρα και είναι πανεύκολο. Δύσκολο είναι να ανοίξεις το μυαλό σου και να καταλάβεις τι σημαίνει η λέξη έρευνα και πως γίνεται !

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Δε συμφωνώ με το σοβαρές ή ασοβαρες. Πχ τη φωνητική πληκτρολόγηση στο iPad δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ όποτε μου ειναι αδιάφορη. 

Φωτογραφιες στις σημειωσεις επισης δεν βάζω ποτέ. 

Επειδη εγώ δε χρησιμοποιώ δυο δυνατότητες δε θα τις απαξιωσω, καταλαβες το point μου. 

Παντως το Bixby routines ειναι καταπληκτικό στη χρήση του, το παραμετροποιείς και σου λύνει τα χέρια στην καθημερινότητα.

Ολα έχουν + και - 

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μπορείς να πετάς link όλη την μέρα και είναι πανεύκολο. Δύσκολο είναι να ανοίξεις το μυαλό σου και να καταλάβεις τι σημαίνει η λέξη έρευνα και πως γίνεται !

πες του ναι να τελειωνεις.

αφου τον βλεπεις ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα.

ειναι σαν κατι τυπους που σου λενε οτι μπορουνε να δουνε με τα ΜΑΤΙΑ αν το φαγητο ειναι αναλατο...

οτι και να τους πεις δεν αλλαζει κατι.

Δημοσ.

H Samsung πρωτη για ολο το 2020, και η Apple το τελευταιο τριμηνο επειδη λανσαρε τα κινητα της Οκτωβριο του 20.

Κατι νιαουριζει στα κεραμιδια τι να ειναι αραγε...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Makatsoras είπε

ειναι σαν κατι τυπους που σου λενε οτι μπορουνε να δουνε με τα ΜΑΤΙΑ αν το φαγητο ειναι αναλατο...

Eσύ είσαι αυτός. Εσύ δεν έγραψες οτι μπορείς να δεις την αξιοπιστία του αυτοκινήτου με τα μάτια? :P 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...