Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι πάει να πει αποκατάσταση? Η καλύτερη αποκατάσταση είναι να μάθεις να κάνεις business με αυτά που έχεις αλλά και γενικότερα να μάθεις το πως δουλεύει μία αγορά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις σε αυτή για να δεις φως. Αυτό φυσικά παίρνει χρόνο και θέλει μεγάλη προσπάθεια αλλά μακροπρόθεσμα αυτό που κατάφερες μένει. Γίνεσαι πραγματικά δυνατός σαν να μαθαίνεις μία πολεμική τέχνη. Χωρίς αυτή τη δύναμη μπορείς να έχεις όλα τα προσόντα αλλά και πάλι να μη μπορείς να κάνεις τίποτα. Σαν να έχεις μεγάλη μυική δύναμη αλλά να μη ξέρεις πως να ρίξεις μία μπουνιά. Τείνω να λέω ότι το σώμα είναι πιο σημαντικό από τη τεχνική αλλά και μία βασική τεχνική δηλ να ξέρεις πως να παίζεις είναι κάτι αναγκαίο.

Δεδομένου ότι ξέρεις τι κάνεις, η καλύτερη δεξιότητα της εποχής είναι αδιαφισβήτητα ο προγραμματισμός και οτιδήποτε σχετίζεται με πληροφορική και δεν θα αλλάξει σύντομα αυτό το trend. Αυτή είναι η εποχή της τεχνολογίας και όσοι έχουν εμβαθύνει εκεί απολαμβάνουν ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία είναι αθάνατα για όλες τις επιχειρήσεις και αυτά σχετίζονται με την επικοινωνία. Άμα δε σου αρέσουν οι θετικές επιστήμες ή τα πολλά μαθηματικά ή απλά η λογική σκέψη τότε μπορείς να ασχοληθείς με τη συγγραφή, το σχέδιο ή κάτι τέτοιο. Αυτά πάντα θα τα χρειάζονται επιχειρήσεις ώστε να επικοινωνήσουν το μήνυμα τους. Τι άλλο να πούμε....στην Ελλάδα φαντάζομαι ο κλάδος της γεωργίας και του τουρισμού πηγαίνουν καλά, μπορεί και ναυτιλίας. Εδώ που ζω πολλοί ασχολούνται με τη γεωργία σε βαθμό που καμιά φορά παρατάνε τις κανονικές δουλειές τους. Δε βγάζουν απαραίτητα λίγα από αυτό. Αν ξέρεις πως να εκμεταλευτείς κάτι θα βγάλεις λεφτά.

Αν αποκατάσταση σημαίνει να σε πάρουν αμέσως στη πρώτη προκήρυξη χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα τότε πήγαινε σε σώματα ασφαλείας. Ωστόσο σκέψου σοβαρά αν αυτό αξίζει για εσένα μακροπρόθεσμα καθώς θα σε αφήσει ανάπηρο στο κομμάτι του business και πιθανόν να μη σε αφήσει να βγάλεις κάτι παραπάνω. Αν κάτι πάει στραβά στο μέλλον σου δεν θα ξέρεις πως να το διαχειριστείς και δεν θα μπορείς να επιστρέψεις στην αγορά. Είναι μία εύκολη λύση αλλά οι εύκολες λύσεις έχουν το κόστος τους. Μπορώ να σου πω την ιστορία της μάνας μου η οποία έκανε διδακτορικό σε ψυχολογία. Όταν ήρθε στην Ελλάδα κανείς δε μπορούσε να την ανταγωνιστεί ειδικά εκείνη την εποχή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να την παίρνουν αμέσως σε προκηρύξεις δημοσίου ή σε projects/σεμινάρια της ΕΕ, έχει διδάξει στα περισσότερα μεγάλα δημόσια πανεπιστήμια και έκανε κυριολεκτικά καριέρα εκεί ωστόσο όταν όλη αυτή η φούσκα σταμάτησε και ξεκίνησε η κρίση και το πλεονέκτημα της έπαψε να είναι τόσο μεγάλο  δεν ήξερε πως να αντιδράσει στην αλλαγή της εποχής επειδή είχε γαλουχιθεί με την εύκολη λύση. Συνέχισε με την ίδια πρακτική.....στέλνω το βιογραφικό μου σε προκηρύξεις, αυτό ήταν το μόνο που είχε μάθει να κάνει. Φυσικά ποιος φταίει που είναι εκτός αγοράς? όχι οι πρακτικές της....αλλά οι πολιτικοί και αυτό είναι το άλλο κακό της φούσκας, δε σε αφήνει απλά ανάπηρο αλλά δε σε αφήνει να δεις τη πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει αναπηρία, να σου έχουν δωθεί τα πάντα, να έχεις ένα πολύ δυνατό σώμα και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα με αυτό.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, StavrosApost είπε

Όταν λες δεν είναι για όλους; Γιατί πχ οι καθηγητικές είναι για όλους; Αυτοί που μπαίνουν με 10 και 11 φιλολογίες, μη πω και παρακάτω, κάνουν για καθηγητές; Νομική το ίδιο. Μπορούν όλοι να γίνουν καλοί δικηγόροι; Τι εννοείτε όταν λέτε ότι οι στρατιωτικές δεν είναι για όλους;

Δεν το εννοούσα έτσι (δηλαδή με το πόσο χρειάζεται να γράψεις για να μπεις και αν είσαι ικανός να την τελειώσεις). 

Θέλω να πω ότι είναι μια στρατιωτική σχολή με συγκεκριμένες υποχρεώσεις που μπορεί να μην ταιριάζουν στον καθένα. Από τα μούσια και τα μαλλιά μέχρι και την γενική ιδεολογία του "στρατού"

Το 1999 που έδωσα για στρατιωτική σχολή, έδωσε μαζί μου και ο τότε διπλανός μου στο σχολείο που είμασταν και καλοί φίλοι. Καλύτερος μαθητής και πέρασε από τους πρώτους στην σχολή ικάρων (ιπτάμενος). Μετά από 2 μήνες παραιτήθηκε γιατί δεν ένιωθε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει με την συγκεκριμένη πειθαρχία ή τους διάφορους "χαζούς κανόνες". Αυτή την στιγμή (αφού πήρε πτυχία και διδακτορικό), δουλεύει σαν Πολιτικός μηχανικός με εξειδίκευση στα θαλάσσια έργα στις δημόσιες υπηρεσίες του Ρότερνταμ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί να μπήκε από τους πρώτους σε μια καλή στρατιωτική σχολή παρόλα αυτά επέλεξε να μην συνεχίσει και να κυνηγήσει κάτι που τον κάνει να νιώθει καλύτερα και ας άργησε να βγάλει λεφτά πάνω από 10 χρόνια σε σχέση με μένα.

7 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ωστόσο σκέψου σοβαρά αν αυτό αξίζει για εσένα μακροπρόθεσμα καθώς θα σε αφήσει ανάπηρο στο κομμάτι του business και πιθανόν να μη σε αφήσει να βγάλεις κάτι παραπάνω. Αν κάτι πάει στραβά στο μέλλον σου δεν θα ξέρεις πως να το διαχειριστείς και δεν θα μπορείς να επιστρέψεις στην αγορά. Είναι μία εύκολη λύση αλλά οι εύκολες λύσεις έχουν το κόστος τους. 

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία θα πω ότι έχει να κάνει και με τον άνθρωπο. Ναι υπάρχουν άτομα που επαναπαύονται στα 1000 ευρώ και λένε καλά είναι. Παρόλα αυτά, με οικονομικό πρόβλημα λυμένο στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης, μπορείς να επενδύσεις σε περαιτέρω σπουδές και απόκτηση επιπλέων γνώσεων σε διαφορετικούς τομείς σε σχέση με την στρατιωτική σχολή που είσαι.

Στο λέω εγώ που στα 38 μου διαθέτω Msc in Computer Science καθώς και είμαι στον δρόμο για διδακτορικό πάνω σε UAV. 

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να κάτσω πάνω στον μισθό που παίρνω στις ένοπλες δυνάμεις(που είναι πολύ πάνω από τα 1000€ λόγω ειδικότητας) παρόλα αυτά επέλεξα να συνεχίζω να αποκτώ γνώσεις και εξειδικεύσεις και να βελτιώνω το εισόδημα μου γιατί οι ανάγκες πάντα αυξάνονται(ειδικά όταν έρχονται τα παιδιά)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, karaLRS είπε

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία θα πω ότι έχει να κάνει και με τον άνθρωπο. Ναι υπάρχουν άτομα που επαναπαύονται στα 1000 ευρώ και λένε καλά είναι. Παρόλα αυτά, με οικονομικό πρόβλημα λυμένο στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης, μπορείς να επενδύσεις σε περαιτέρω σπουδές και απόκτηση επιπλέων γνώσεων σε διαφορετικούς τομείς σε σχέση με την στρατιωτική σχολή που είσαι.

Στο λέω εγώ που στα 38 μου διαθέτω Msc in Computer Science καθώς και είμαι στον δρόμο για διδακτορικό πάνω σε UAV. 

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να κάτσω πάνω στον μισθό που παίρνω στις ένοπλες δυνάμεις(που είναι πολύ πάνω από τα 1000€ λόγω ειδικότητας) παρόλα αυτά επέλεξα να συνεχίζω να αποκτώ γνώσεις και εξειδικεύσεις και να βελτιώνω το εισόδημα μου γιατί οι ανάγκες πάντα αυξάνονται(ειδικά όταν έρχονται τα παιδιά)

Αυτό είναι καλή ιδέα. Είναι έξυπνο εκ μέρους σου που το σκέφτηκες έτσι. Θεωρώ ορθή αυτή τη μεθοδολογία. Δεν είμαι του στρατού οπότε δε ξέρω τι περιθώρια χρόνου αφήνει ένα τέτοιο επάγγελμα για να το συνδυάσεις και με άλλα πράγματα. Δεν θεωρώ ότι είναι λάθος να κάτσεις σε χαμηλότερο μισθό σε τέτοιο επάγγελμα αν σου αρέσει αυτό που κάνεις και παίρνεις τις εμπειρίες που θες. Αν είσαι ας πούμε πιλότος τι σημασία έχει ο μισθός μπροστά σε αυτήν την εμπειρία ζωής που λίγοι έχουν...Θεωρώ λάθος για κάποιον να πάει σε σώμα ασφαλείας χωρίς να το θέλει επειδή δε ξέρει πως να επιβιώσει μέσα στην αβεβαιότητα της αγοράς. Μπορεί να είναι καλύτερο να σακατευτεί λίγο στην αρχή αλλά στο τέλος να κάνει τη ζωή του όπως τη θέλει. Δεν υπάρχει απαραίτητα σωστό και λάθος, μπορεί δύο διαφορετικοί δρόμοι/μεθοδολογίες να σε οδηγήσουν ακριβώς στο ίδιο αποτέλεσμα. Λάθος είναι να κάνεις τη ζωή που δε θες ειδικά αν αυτή δε σου δίνει επιπρόσθετα εφόδια για κάτι καλύτερο. 

Η απάντηση μου είχε να κάνει πιο πολύ με την ερώτηση του OP και τη δυσαρέσκεια του προς τις θετικές επιστήμες. Το μήνυμα μου είναι ότι ναι ίσως υπάρχουν πράγματα που είναι πιο ασφαλή ή καλύτερα από άλλα ωστόσο μπορείς με το οτιδήποτε να πετύχεις αν ξέρεις τι κάνεις.  Είναι μεγάλη δύναμη να μπορείς μέσα στο άγνωστο να σχηματίσεις ένα σχέδιο και να ακολουθήσεις τα βήματα που πρέπει για να πετύχεις χωρίς να έχεις κανέναν να σε οργανώσει ή να σου ορίσει ένα δρόμο. 

Κάποιος είπε σε αυτό το θέμα ότι οι φιλόλογοι δεν έχουν μέλλον κάτι με το οποίο διαφωνώ εντελώς. Αν με ρωτήσει κανείς πια θεωρώ τη μεγαλύτερη δύναμη στο κόσμο του business για εμένα είναι τα Αγγλικά και το να ξέρει να γράφει. Θεωρώ ότι άνθρωποι από αγγλόφωνες χώρες γεννιούνται με τεράστιο πλεονέκτημα μόνο από αυτό. Αν είχα τη δυνατότητα να ξαναπάω πανεπιστήμιο θα σκεφτόμουν σοβαρά κάτι σε αγγλική φιλολογία, θα ήταν σίγουρα ψηλά στις προτιμήσεις μου. Φυσικά για κάποιον άλλον κάτι τέτοιο θα έμοιαζε τρελό και κάτι που θα με οδηγήσει με βεβαιότητα στην ανεργία αλλά εγώ θα μπορούσα κυριολεκτικά να κάνω ένα τόνο πράγματα με αυτό.  

Γενικά στη ζωή υπάρχουν πολλοί ρόλοι και πάντα θα υπάρχουν. Το ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορικής δε σημαίνει ότι όποιος δεν έχει σχέση με αυτό ή με κάποιο άλλο trend έχει πεθάνει.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλώς είναι πολύ δύσκολο για κάποιον στα 18 του να ξέρει τι πραγματικά θέλει από τη ζωή του θεωρώ. Έπειτα δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό βλέπεις αποφοίτους θετικών επιστημών ή επιστημών υγείας..θεωρητικής πχ νομικούς, φιλολόγους, αρχαιολόγους κλπ σπάνια έως καθόλου δε βλέπεις και αυτό ίσως επειδή είναι πιο δύσκολο για έναν τέτοιο απόφοιτο, εφόσον χρειάζεται να χρησιμοποιεί τη γλώσσα περισσότερο συγκριτικά με εκείνους των θετικών επιστημών. Κακά τα ψέματα ένας του πολυτεχνείου και γενικότερα των θετικών ασχολείται με αριθμούς και σχέδια που είναι κάτι παγκόσμιο και κοινό. Ενώ πχ ένας απόφοιτος Νομικής άντε να μάθει τη νομοθεσία της χώρας στην οποία εγκαθίσταται από την αρχή και να πρέπει και να παίζει και τη γλώσσα αυτής στα δάχτυλα για να αντεπεξέλθει...

Επεξ/σία από StavrosApost

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...