Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Έρχεται η προσαύξηση μετά από κάποιους μήνες..

1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Λάθος νομίζεις. Εγώ είχα βάλει πάγια εντολή. Άργησαν οι ίδιοι να τραβήξουν χρήματα, με θεώρησαν εκπρόθεσμο και με έβαλαν προσαυξήσεις. 

Αγαπάμε το δημόσιο λέμε.

Α μάλιστα! Ι stand corrected  λοιπον

Δημοσ.
3 ώρες πριν, IRADev είπε

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια με εμπρόθεσμη πληρωμή μέχρι 5 μαρτίου.

Aς βαλω κι εγω λοιπον το χερι μου στην τσεπη να πληρωσω εναν δημοσιο υπαλληλο μιας κι εγω δεν πληρωνομαι.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Aς βαλω κι εγω λοιπον το χερι μου στην τσεπη να πληρωσω εναν δημοσιο υπαλληλο μιας κι εγω δεν πληρωνομαι.

Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, IRADev είπε

Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Μιας κι εχουμε μηνες τωρα που δεν δουλευουμε και δεν πληρωνομαστε διοτι εχουμε κλειστες τις επιχειρησεις μας ειμαστε ταυτοχρονα υποχρεωμενοι να τους πληρωνουμε κιολας.

• Sad 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/2/2021 στις 3:56 ΜΜ, HERTHAN είπε

Μιας κι εχουμε μηνες τωρα που δεν δουλευουμε και δεν πληρωνομαστε διοτι εχουμε κλειστες τις επιχειρησεις μας ειμαστε ταυτοχρονα υποχρεωμενοι να τους πληρωνουμε κιολας.

Καλημέρα σας! Μιας και ψαχνόμουν να ανοίξω νέο νήμα αλλά βρέθηκα εδώ που συζητάτε κάτι "σχετικά-σχετικό" θα ήθελα να κάνω το εξής ερώτημα:
Πως γίνεται (εάν γίνεται) να δηλώσεις στο ΤΣΜΕΔΕ(ΕΦΚΑ;;; είναι το ίδιο και αυτό πλέον;) οτι είσαι άνεργος (αν γίνεται βέβαια) ώστε να μην φορτώνεσαι την εισφορά κάθε μήνα; 
(πρόκειται για την περίπτωση της συζύγου, που δεν εργάστηκε ποτέ σαν ελεύθερη επαγγελματίας και πλέον άνεργη)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, συγγνώμη για την εκμετάλλευση του νήματος, εάν υπάρχει κάποιο πιο σχετικό παρακαλώ όπως μου το υποδείξατε ώστε να ξεκουμπιστώ, εεε μεταφερθώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, amrks είπε

Καλημέρα σας! Μιας και ψαχνόμουν να ανοίξω νέο νήμα αλλά βρέθηκα εδώ που συζητάτε κάτι "σχετικά-σχετικό" θα ήθελα να κάνω το εξής ερώτημα:
Πως γίνεται (εάν γίνεται) να δηλώσεις στο ΤΣΜΕΔΕ(ΕΦΚΑ;;; είναι το ίδιο και αυτό πλέον;) οτι είσαι άνεργος (αν γίνεται βέβαια) ώστε να μην φορτώνεσαι την εισφορά κάθε μήνα; 
(πρόκειται για την περίπτωση της συζύγου, που δεν εργάστηκε ποτέ σαν ελεύθερη επαγγελματίας και πλέον άνεργη)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, συγγνώμη για την εκμετάλλευση του νήματος, εάν υπάρχει κάποιο πιο σχετικό παρακαλώ όπως μου το υποδείξατε ώστε να ξεκουμπιστώ, εεε μεταφερθώ!

Τι να σου υποδείξουμε; Έχει ανοιχτά βιβλία η σύζυγος;

Αν ναι, πρέπει να τερματίσει την επαγγελματική της δραστηριότητα. Εφορία σίγουρα και ενδεχομένως και ΕΦΚΑ.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Τι να σου υποδείξουμε; Έχει ανοιχτά βιβλία η σύζυγος;

Αν ναι, πρέπει να τερματίσει την επαγγελματική της δραστηριότητα. Εφορία σίγουρα και ενδεχομένως και ΕΦΚΑ.

Δεν έχει ανοικτά βιβλία, δεν έχει δουλέψει ποτέ σαν ελεύθερη επαγγελματίας, μόνο σαν μισθωτή μέχρι κάποια στιγμή το 2017. Τότε φοβόμασταν να σταματήσουμε τις πληρωμές διότι εάν έφευγες απο το ΤΕΕ έχανες για πάντα την άδεια ασκήσεως. Τώρα όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά δεν γνωρίζω το πόσο.

Δηλαδή: Υπάρχει τρόπος να μεταφερθεί απο το ΤΣΜΕΔΕ στο ΙΚΑ; Είχαμε πάρει τηλέφωνο στο ΙΚΑ για να ασφαλιστεί σαν προστατευόμενο μέλος (και να αλλάξει ίσως ασφαλιστικό ταμείο;) και μας είπαν οτι χρειάζεται βεβαίωση διαγραφής-μη ασφάλισης απο το ΤΣΜΕΔΕ.

Η μέσα-στην-άγνοια ερώτηση είναι: Μπορεί κάποιος να αιτηθεί να αλλάξει ασφαλιστικό φορέα απο ΤΣΜΕΔΕ σε ΙΚΑ; Το έχει κάνει κάποιος, ποτέ; :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...