Προς το περιεχόμενο

Bottleneck Cpu & Gpu.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Ενας φιλος μου εχει σχεδον ολοκληρωσει τα κομματια για τον υπολογιστη του αλλα του λειπει η καρτα γραφικων.
Εχει τον Amd Ryzen 9 3900X και μια παλια καρτα, την Gigabyte Gtx 960 4Gb θα εχει τεραστιο θεμα εαν την βαλει προσωρινα;

Βεβαια θα την αλλαξει οταν θα βρει καινουργια.

Δημοσ.

Θα έχει τεράστιο θέμα αν δεν την βάλει βασικά...δε θα έχει εικόνα κοινώς. Τι θέμα να έχει; Όσο σηκώνει η κάρτα θα παίζει, κανένα πρόβλημα. Πολλοί θα παρακαλούσαν να έχουν έστω μια κάρτα σαν κι αυτή

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Θα έχει τεράστιο θέμα αν δεν την βάλει βασικά...δε θα έχει εικόνα κοινώς. Τι θέμα να έχει; Όσο σηκώνει η κάρτα θα παίζει, κανένα πρόβλημα. Πολλοί θα παρακαλούσαν να έχουν έστω μια κάρτα σαν κι αυτή

Αρα δεν θα εχει bottleneck; 

Θα μπορει να τρεξει.

Δημοσ.

Το bottleneck δεν είναι κάτι κακό. Προφανώς ο 3900x θα παίξει χαλαρά αλλά και τι έγινε; Προτιμάει να μην παίζει καθόλου; Δεν είναι κάτι κακό το bottleneck μόνο σε περίπτωση που παίρνεις κάτι που δεν το αξιοποιείς, στην προκειμένη την κάρτα την έχεις, οπότε; Δεν υπάρχει λόγος να μη βάλει την κάρτα... μην ανησυχείς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vasilisantoniadis είπε

Αρα δεν θα εχει bottleneck; 

Θα μπορει να τρεξει.

Φυσικά και θα έχει botlleneck, ο επεξεργαστής θα κοιμάται όρθιος με αυτή την κάρτα.

Με έναν πυρήνα άντε δύο, οδηγάει ο 3900Χ την 960 για gaming.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλεύει το pc.

Αν ο φίλος σου έστησε το pc για gaming έκανε λάθος που ξεκίνησε από την πλατφόρμα (cpu m/b ram ssd) κι όχι από την gpu.

Τώρα μέχρι να βρει κάρτα τα πράγματα θα κάθονται ανεκμετάλευτα και θα απαξιώνονται.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω που εχω τον ιδιο θα εχω θεμα με την δικια μου; 
Asus R7 260X 2gb
με

Ryzen 9 3900x

1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Φυσικά και θα έχει botlleneck, ο επεξεργαστής θα κοιμάται όρθιος με αυτή την κάρτα.

Με έναν πυρήνα άντε δύο, οδηγάει ο 3900Χ την 960 για gaming.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλεύει το pc.

Αν ο φίλος σου έστησε το pc για gaming έκανε λάθος που ξεκίνησε από την πλατφόρμα (cpu m/b ram ssd) κι όχι από την gpu.

Τώρα μέχρι να βρει κάρτα τα πράγματα θα κάθονται ανεκμετάλευτα και θα απαξιώνονται.

Αρα οτι λεει nickol-us ειναι λαθος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vasilisantoniadis είπε

Αρα οτι λεει nickol-us ειναι λαθος;

Το ίδιο λέμε. Κι οι δύο σου είπαμε ότι θα υπάρχει bottleneck.

Εξορισμού το bottleneck σημαίνει ότι ένα υποσύστημα υστερεί σημαντικά με αποτέλεσμα

να εμποδίζει τα υπόλοιπα υποσυστήματα να αποδώσουν τα μέγιστα.

Όταν υστερεί σημαντικά η cpu, δηλαδή έχουμε cpu bottleneck τα παιχνίδια είναι συνήθως unplayable λόγω stuttering.

Όταν υστερεί σημαντικά η gpu, όπως στην περιπτωσή σας, έχουμε gpu bottleneck και με υποχωρήσεις στα γραφικά

τα παιχνίδια μπορούν να είναι playable, χάρη στο ότι όταν ταβανιάζει η gpu δεν προκαλείται stuttering όπως όταν ταβανιάζει ο cpu.

Τι στο καλό σας ήρθε να αγοράσετε 3900Χ με αυτές τις κάρτες δεν το καταλαβαίνω....

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Πολλοί θα παρακαλούσαν να έχουν έστω μια κάρτα σαν κι αυτή

+1

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Το ίδιο λέμε. Κι οι δύο σου είπαμε ότι θα υπάρχει bottleneck.

Εξορισμού το bottleneck σημαίνει ότι ένα υποσύστημα υστερεί σημαντικά με αποτέλεσμα

να εμποδίζει τα υπόλοιπα υποσυστήματα να αποδώσουν τα μέγιστα.

Όταν υστερεί σημαντικά η cpu, δηλαδή έχουμε cpu bottleneck τα παιχνίδια είναι συνήθως unplayable λόγω stuttering.

Όταν υστερεί σημαντικά η gpu, όπως στην περιπτωσή σας, έχουμε gpu bottleneck και με υποχωρήσεις στα γραφικά

τα παιχνίδια μπορούν να είναι playable, χάρη στο ότι όταν ταβανιάζει η gpu δεν προκαλείται stuttering όπως όταν ταβανιάζει ο cpu.

Τι στο καλό σας ήρθε να αγοράσετε 3900Χ με αυτές τις κάρτες δεν το καταλαβαίνω....

Ειπαμε και οι δυο να δημιουργησουμε καινουργιους υπολογιστες στο 2021, ειχα κανει ακομα ενα post που ελεγα για το build μου εχουμε ιδια σκεπτικη παιρνουμε τα καλυτερα γιατι τα χρειαζομαστε και θελουμε επιτελους να κανουμε εναν δυνατο και ωραιο υπολογιστη που να ειμαστε περιφανοι γι'αυτο.
Μπορω να πω οτι εγω δεν χρειαζομαι τον 3900x και ο 2700x μου κανει απλος δεν ειχα ποτε καλο υπολογιστη θελω να κανω κατι τελειο στα ματια μου ακομη και να μην το χρειαζομαι.
Γι'αυτο μου ηρθε να αγορασω τον 3900x μπορω να παω και στον 3950x. δεν με νοιαζει ποσο θα κανει η καρτα θα βρω λυση με τον φιλο μου.

Για την καρτα γραφικων απλος ρωτησα εαν τρωει τεραστιο bottleneck ως να μην παιζει οχι οτι ειναι αχριστη, ειναι απο παλιο build που ακομη λειτουργει. Τα Pc που εκανα και εγω και αυτος ειναι σε βαση Gaming Δουλεια editing και σχολη.

Επεξ/σία από vasilisantoniadis
  • Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, vasilisantoniadis είπε

Ειπαμε και οι δυο να δημιουργησουμε καινουργιους υπολογιστες στο 2021, ειχα κανει ακομα ενα post που ελεγα για το build μου εχουμε ιδια σκεπτικη παιρνουμε τα καλυτερα γιατι τα χρειαζομαστε και θελουμε επιτελους να κανουμε εναν δυνατο και ωραιο υπολογιστη που να ειμαστε περιφανοι γι'αυτο.
Μπορω να πω οτι εγω δεν χρειαζομαι τον 3900x και ο 2700x μου κανει απλος δεν ειχα ποτε καλο υπολογιστη θελω να κανω κατι τελειο στα ματια μου ακομη και να μην το χρειαζομαι.
Γι'αυτο μου ηρθε να αγορασω τον 3900x μπορω να παω και στον 3950x. δεν με νοιαζει ποσο θα κανει η καρτα θα βρω λυση με τον φιλο μου.

Για την καρτα γραφικων απλος ρωτησα εαν τρωει τεραστιο bottleneck ως να μην παιζει οχι οτι ειναι αχριστη, ειναι απο παλιο build που ακομη λειτουργει. Τα Pc που εκανα και εγω και αυτος ειναι σε βαση Gaming Δουλεια editing και σχολη.

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Άλλα σου γράφουμε εμείς, ότι θες καταλαβαίνεις εσύ.

Τέσπα, με το καλό να βρείτε κάρτες γραφικών και να χαρείτε τα pc που στήσατε.

• Like 2
Δημοσ.

πεταξατε τα λεφτα σα και οι δυο ,πρωτα αγοραζουμε καρτα γραφικων μετα ολα τα αλλα.Τωρα μεχρι να βρειτε 3080/3070/6800 θα εχουν βγει επεξεργαστες με τη δυναμη του 3950Χ στα 150ε.Τι gaming να κανετε με 2gb vram....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω σε τι ανάλυση θα παίζει ο φίλος σου ? Σε FHD θα είναι σχεδόν μια χαρά σε αρκετούς τίτλους.

Αν έχει όμως 2κ ή 4κ οθόνη και θέλει να παίξει σε αντίστοιχες αναλύσεις ΤΟΤΕ η κάρτα θα αποτελεί τροχοπέδι, κοινώς bottleneck.

@3DJIN απ' ότι λέει ο TS είναι με 4 GB όχι 2. Διαφωνώ με την λογική σου πάντως. Πρώτα αγοράζουμε το σύστημα (αν υπάρχει λειτουργική κάρτα) και μετά επενδύουμε σε gpu. Με την κάρτα μόνο δεν μπαίνεις καν στα windows....

Επεξ/σία από Dragonlordcv2002
  • Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...