Skopelos_Island Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Αν προσωπικά είχα αυτό το θέμα , θα ήμουν ειλικρινής με τον παππά. Μα ήταν ειλικρινής με τον παπά από την πρώτη στιγμή και ο παπάς του είπε οτι δε μπορεί να δεχθεί αυτό το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης καθώς αναφέρει το σύμφωνο συμβίωσης και μπορεί (ο παπάς) να έχει πρόβλημα αν πχ του κάνουν έλεγχο κτλ. Γι αυτό και ρώτησα αν ακυρωθεί το σύμφωνο συμβίωσης αν συνεχίζει να φαίνεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Το πρόβλημα ειναι γραφειοκρατικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoulas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Skopelos_Island είπε Το πρόβλημα ειναι γραφειοκρατικό. Τότε "λύνεται" με photoshop... 😎😎😎 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skopelos_Island Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, skoulas είπε Τότε "λύνεται" με photoshop... 😎😎😎 Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να γίνει κάτι τέτοιο σε επίσημα έγγραφα. Μπορεί να έχει επιπτώσεις στο μέλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 30 λεπτά πριν, Skopelos_Island είπε Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να γίνει κάτι τέτοιο σε επίσημα έγγραφα. Μπορεί να έχει επιπτώσεις στο μέλλον Ζήτα από τον παπά να πάρει ειδική άδεια από την Μητρόπολη (να τους εξηγήσει) . Τον παπά με το μαλακό - μην το παρακάμψετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skopelos_Island Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Ζήτα από τον παπά να πάρει ειδική άδεια από την Μητρόπολη (να τους εξηγήσει) . Τον παπά με το μαλακό - μην το παρακάμψετε. Ίσως ειναι κάποια λύση αυτό, αν πέσεις σε ανοικτόμυαλους ιερείς. Στα 28-29 σου δεν ειναι ο,τι πιο εύκολο να έχεις κάνει θρησκευτικό γάμο νομιζω ιδιαίτερα αυτές τις εποχές. Ίσως θα έπρεπε να λαμβάνεται υπ' όψιν αυτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoulas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 46 λεπτά πριν, Skopelos_Island είπε Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να γίνει κάτι τέτοιο σε επίσημα έγγραφα. Μπορεί να έχει επιπτώσεις στο μέλλον Δεν μιλάμε για δημόσια υπηρεσία αλλά για την εκκλησία... Αν θεωρεί ο νονός λογικότερο (και ευκολότερο) να κάνει ακύρωση!;!;!;! του συμφώνου συμβίωσης απλά και μόνο για να του επιτρέψει η εκκλησία να κάνει τη βάπτιση......πάω πάσο...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, Skopelos_Island είπε Ίσως ειναι κάποια λύση αυτό, αν πέσεις σε ανοικτόμυαλους ιερείς. Στα 28-29 σου δεν ειναι ο,τι πιο εύκολο να έχεις κάνει θρησκευτικό γάμο νομιζω ιδιαίτερα αυτές τις εποχές. Ίσως θα έπρεπε να λαμβάνεται υπ' όψιν αυτό... Η θα ζητήσεις από παπα εξαίρεση η θα βάλεις μπροστινό κάποιον δικό σου πχ πατέρα , μητέρα κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Misirlou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σας μόλις μπήκα σ' αυτή την ομάδα επειδή με ενδιαφέρει το θέμα.εχω κάνει σύμφωνο συμβίωσης κ θέλω να βάφτιση ένα παιδάκι... Δεν ξέρω ακόμα αν θα ζητήσουν κάτι σε χαρτιά...σκέφτομαι να κάνω λύση συμφώνου έστω για λίγες μέρες κ μετά να το ξανά κανω .έχει κάποιος κάποια πρόσφατη εμπειρία;; Στις 23/2/2021 στις 10:31 ΜΜ, Skopelos_Island είπε Καλησπέρα σε όλους, έχω το παρακάτω ερώτημα που μας απασχολεί στην παρέα και για το οποίο δε μπορώ να βρω μία ξεκάθαρη απάντηση στο ίντερνετ οπότε τα φώτα σας όποιοι γνωρίζουν. Φίλος θέλει να βαφτίσει ένα παιδάκι. Έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης και αυτό φαίνεται στο πιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης που του ζήτησαν, επομένως απο μία συζήτηση με τον ιερέα δεν προβλέπεται να του επιτραπεί να βαφτίσει το παιδί. Αν ο φίλος λύσει το σύμφωνο συμβίωσης, πάει σε συμβολαιογράφο και καταθέσει τη λύση του στο ληξιαρχείο για να πάρει νέο πιστοποιητικό θα φαίνεται ότι είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης στο παρελθόν; EDIT: Να κάνω μία διευκρίνηση γιατί μπορεί να μπέρδεψα κάποιους, ο φίλος που έχει το πρόβλημα θέλει να γίνει νονός, δεν ειναι ο πατέρας του παιδιου Καλησπέρα τελικά λύσατε το σύμφωνο;; Φαίνεται μετά στην οικογενειακή κατάσταση;;πόσο καιρό πήρε η διαδικασία αν έγινε;; Έχω αγχωθει κ δεν ξέρω τι να κάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skopelos_Island Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Για να δώσω πληροφορίες μιας και μου έχει στείλει πολύς κόσμος προσωπικό μήνυμα. Ο φίλος βρήκε έναν ιερέα έπειτα από πληροφόρηση από άλλους που είχαν το ίδιο πρόβλημα που δεν του ζήτησε ποτέ πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Το μυστήριο έγινε δηλαδή χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε ψάξτε το λίγο, μητρόπολη με μητρόπολη έχουν διαφορές. Αν λύσεις το σύμφωνο συμβίωσης φαίνεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Στις 27/1/2022 στις 11:06 ΜΜ, Misirlou είπε Καλησπέρα σας μόλις μπήκα σ' αυτή την ομάδα επειδή με ενδιαφέρει το θέμα.εχω κάνει σύμφωνο συμβίωσης κ θέλω να βάφτιση ένα παιδάκι... Δεν ξέρω ακόμα αν θα ζητήσουν κάτι σε χαρτιά...σκέφτομαι να κάνω λύση συμφώνου έστω για λίγες μέρες κ μετά να το ξανά κανω .έχει κάποιος κάποια πρόσφατη εμπειρία;; Καλησπέρα τελικά λύσατε το σύμφωνο;; Φαίνεται μετά στην οικογενειακή κατάσταση;;πόσο καιρό πήρε η διαδικασία αν έγινε;; Έχω αγχωθει κ δεν ξέρω τι να κάνω... Ο γάμος σου πρέπει να είναι μόνο θρησκευτικός για να βαπτίσεις ως ανάδοχος. Η εκκλησία με εγκύκλιο που εξέδωσε το 1982 θεωρεί πως οι μη τελλοντες θρησκευτικό γάμο βγάζουν τον εαυτό τους εκτός της εκκλησίας, οπότε και δεν δέχεται για τον συγκεκριμένο λόγο. Αυτό που λες με την ακύρωση του σύμφωνου δεν ξέρω αν πιάνει. Αν καταγράφεται κάπου στον δήμο σου αυτό η όχι. Τα περί κόστους του θρησκευτικού γαμου τα θεωρώ δικαιολογίες. Το τέλος που πληρώνεις στην εκκλησία, δύο βέρες και ένας κουμπάρος μόνο είναι τα ελάχιστα που απαιτούνται. Και γνωρίζω ζευγάρι που έχει παντρευτεί ακριβώς έτσι γιατί ήταν φτωχοί. Τωρα αν δεν σας αρέσουν τα παραπάνω και θέλετε μαζί με αυτό επιπλέον πράγματα, δεξιώσεις και καταστάσεις, λογικό είναι να ανεβάσει την τιμή. Η εκκλησία έχει τους κανόνες της είτε μας αρέσουν είτε όχι, όπως και τις υποχρεώσεις του αναδόχου για την μετέπειτα ζωή του παιδιού που ελπίζω να τις έχεις διαβάσει. Ναι υπάρχουν ιερείς που δεν ζητάνε όλα τα έγγραφα, και γενικά τα μυστήρια δεν γίνονται όλα με τον ίδιο τρόπο από ενορία σε ενορία, μητρόπολη σε μητρόπολη κτλ. Σημαντικό είναι να εξετάζετε αν η εκκλησία/ναός που θα πάτε ανήκει όντως στην εκκλησία της Ελλάδος και όχι σε άλλη όπως πχ οι παλαιοημερολογητες που έχουνε κατι μοναστήρια που κάνουν μυστήρια δίχως απαιτήσεις και τελικά θεωρείτε άκυρο το μυστήριο σαν να μην έγινε για την εκκλησία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ είμαι υπερ της ειλικρίνειας , εξηγείς στον παπά το πρόβλημα σου , του λες ότι είσαι πιστός αλλά δεν μπορείς να κάνεις θρησκευτικό γάμο άμεσα και ζητάς εξαίρεση. Εχω ακούσει ότι πολλοί παπάδες δίνουν εξαίρεση σε συνενόηση με τον Μητροπολίτη αν ο πιστός έχει πράγματι καλές προθέσεις. Βέβαια είναι λίγο ρίσκο γιατί μια μεγάλη μειοψηφία παπάδων δεν αποδέχεται τον λόγο και δεν ζητάει εξαίρεση από μητρόπολη. Τώρα αν όλα αυτά στα φαίνονται "υπερβολικα & παρωχημένα" , τότε τα εκκλησιαστικά μυστήρια δεν είναι για εσάς αλλά αν παρόλα αυτά θέλετε να βαπτίσετε το μωτό τότε παρακάμψτε τον παπά βάζοντας έναν δικό σας άνθρωπο "μπροστινό" να υπογράψει στην εκκλησία και βαπτίστε το μαζί. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPY_oo7 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 To να κανεις ενα θρησκευτικο γαμο δυο ατομα στην εκκλησια χωρίς τζερτζελα και στολισμους και μετα ενα τραπεζι 10 ατομα δεν ειναι και κανα ασήκωτο έξοδο.Αρα για μενα ειναι αλλου το θεμα που κάποιος επιλεγει αλλο τροπο να επισημοποιήσει μια σχεση. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε To να κανεις ενα θρησκευτικο γαμο δυο ατομα στην εκκλησια χωρίς τζερτζελα και στολισμους και μετα ενα τραπεζι 10 ατομα δεν ειναι και κανα ασήκωτο έξοδο.Αρα για μενα ειναι αλλου το θεμα που κάποιος επιλεγει αλλο τροπο να επισημοποιήσει μια σχεση. Καμιά φορά δεν είσαι πολύ σίγουρος για τον γάμο , δεν είσαι πολύ της εκκλησίας και το αποφεύγεις "προσωρινά" που μπορεί να είναι και μόνιμα. Ομως στο μέλλον προκύπτει θέμα αν αγαπάς μια οικογένεια και το μωρό τους και θέλεις να γίνεις πνευματικός πατέρας/μητέρα. Ακόμη και η εκκλησία το συζητάει και δεν είναι απόλυτη αν δει καλές προθέσεις και ειλικρίνεια. Αν παρόλα αυτά κάποιος θέλει να βαπτίσει οπωσδήποτε , μπορεί να το κάνει με δικό του άνθρωπο μαζί που θα υπογράψει. Προσωπικά για εμένα καλώς υπάρχει αυτό το παραθυράκι γιατί αν θέλει κάποιος να βαπτίσει χριστιανικά ένα μωρό υπο προυποθέσεις η εκκλησία πρεπει να δίνει άδεια. 4 ώρες πριν, Misirlou είπε Όπως επίσης ότι ένας με θρησκευτικό γάμο θα αγαπάει πιο πολύ ένα παιδί επειδή έκανε τη βάφτιση σαν λύση ανάγκης Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPY_oo7 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Καμιά φορά δεν είσαι πολύ σίγουρος για τον γάμο , δεν είσαι πολύ της εκκλησίας και το αποφεύγεις "προσωρινά" που μπορεί να είναι και μόνιμα. Αρα καλα κανει η εκκλησια .Αμα δεν εισαι σίγουρος για το γαμο δεν υπαρχει λόγος να κοροιδευεις τον εαυτο σου και τους αλλους.Τι ειναι ο γαμος μπλουζα που αν δεν μας αρεσει φοραμε αλλη.Οσο ευκολα λυνονται τα υπολοιπα "ειδη" γαμου το ιδιο ευκολα πλεων λυνεται και ο θρησκευτικος. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από SPY_oo7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg119419 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κανένα νέο από το θέμα Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από greg119419 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα