Προς το περιεχόμενο

Λύση Συμφώνου Συμβίωσης - Φαίνεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Skopelos_Island

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, έχω το παρακάτω ερώτημα που μας απασχολεί στην παρέα και για το οποίο δε μπορώ να βρω μία ξεκάθαρη απάντηση στο ίντερνετ οπότε τα φώτα σας όποιοι γνωρίζουν.

Φίλος θέλει να βαφτίσει ένα παιδάκι. Έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης και αυτό φαίνεται στο πιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης που του ζήτησαν, επομένως απο μία συζήτηση με τον ιερέα δεν προβλέπεται να του επιτραπεί να βαφτίσει το παιδί.

Αν ο φίλος λύσει το σύμφωνο συμβίωσης, πάει σε συμβολαιογράφο και καταθέσει τη λύση του στο ληξιαρχείο για να πάρει νέο πιστοποιητικό θα φαίνεται ότι είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης στο παρελθόν;

EDIT: Να κάνω μία διευκρίνηση γιατί μπορεί να μπέρδεψα κάποιους, ο φίλος που έχει το πρόβλημα θέλει να γίνει νονός, δεν ειναι ο πατέρας του παιδιου

Επεξ/σία από Skopelos_Island
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πεις στον "ιερέα" οτι είναι απαράδεκτος

Ασε που υπάρχει και ονοματοδοσία, και γλυτώνεις απο αυτο το καρκίνωμα

• Like 6
  • Thanks 1

Ν αλλάξει ιερέα με το γίδι. Το ίδιο ακριβώς με το γάμο είναι. Εμείς δεν έχουμε κανένα τέτοιο θέμα κι έχω ρωτήσει σε δύο εκκλησίες. Ο λόγος και μόνο που κάνω βάφτιση είναι αν θέλει το παιδί μου μετά να κάνει θρησκευτικό να μην μπει σε διαδικασία να βαφτιστεί. 

• Like 1

30 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Ν αλλάξει ιερέα με το γίδι. Το ίδιο ακριβώς με το γάμο είναι. Εμείς δεν έχουμε κανένα τέτοιο θέμα κι έχω ρωτήσει σε δύο εκκλησίες. Ο λόγος και μόνο που κάνω βάφτιση είναι αν θέλει το παιδί μου μετά να κάνει θρησκευτικό να μην μπει σε διαδικασία να βαφτιστεί. 

Μάλλον δεν μπορεί να το αγνοήσει ο ιερέας γιατί του το επιβάλλει η Ιερά Σύνοδος και δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό στις εκκλησίες που υπάγονται στο πατριαρχείο!

β) Ο υποψήφιος ανάδοχος οφείλει να είναι όχι μόνο βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός ο ίδιος (Συνοδικοί Εγκύκλιοι υπ' αριθμ. 590/23-10-1986 και 3983/2490ΝΚ/182/12-2-1996, η τελευταία από τις οποίες απαγορεύει να γίνονται ανάδοχοι μέλη οργανώσεων με σοβαρές δογματικές αποκλίσεις), αλλά και ζωντανό και συνειδητό μέλος της Εκκλησίας. Κάποιος που έχει συνάψει μόνον πολιτικό Γάμο, απαγορεύεται να γίνει ανάδοχος (Συνοδικοί Εγκύκλιοι υπ' αριθμ. 2309/240/105/21-1-1982 και 3262/46ΝΚ/2268/7-11-2000). Για τον λόγο αυτόν απαιτείται Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του Αναδόχου ή Πιστοποιητικό Βάπτισής του, το οποίο βεβαιώνει ότι είναι βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός καθώς και Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή Ληξιαρχική Πράξη Γάμου του Αναδόχου, για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι παντρεμένος μόνο με Πολιτικό Γάμο ή ότι δεν έχει συνάψει μόνον Σύμφωνο Συμβίωσης.

http://iaath.gr/content/iero-mystirio-vaptisis

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού δεν πιστεύει στον θρησκευτικό γάμο , γιατί θέλει να βαπτίσει παιδί?

Σαν να αγοράσω iphone και να γκρινιάζω γιατί δεν έχω όλα τα google services.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 5

4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

ετσι ακριβως!!!! αφου δεν το πιστεύεις!!! βεβαια θα πρεπει και αυτοι που δηλωνουν αθεοι να μην ακολουθουν τις θρησκευτικες αργιες!!

Μόλις τώρα, arispz είπε

αθεοι να μην ακολουθουν τις θρησκευτικες αργιες!!

Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει , απλά η θρησκεία δεν είναι σουπερμαρκετ να διαλέγουμε ότι γουστάρουμε.

• Like 2

38 λεπτά πριν, arispz είπε

ετσι ακριβως!!!! αφου δεν το πιστεύεις!!! βεβαια θα πρεπει και αυτοι που δηλωνουν αθεοι να μην ακολουθουν τις θρησκευτικες αργιες!!

Όταν αυτοί που δηλώνουν θρήσκοι σταματήσουν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, όλη η ζωή θα είναι μια υπέροχη αργία.

• Like 9

• Super Moderators
2 hours ago, jgeorgiou said:

Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει , απλά η θρησκεία δεν είναι σουπερμαρκετ να διαλέγουμε ότι γουστάρουμε.

Μια χαρά το κάνει η εκκλησία πάντως όταν είναι "υπέρ" της θρησκείας. Κάποια πράγματα είναι μεταφορικά, γιατί απλά δεν μπορούν να τα πιστέψουν ούτε οι ίδιοι πλέον (είτε γιατί έχουν αλλάξει τα ήθη) κι άλλα κυριολεκτικά. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερα θα γίνονται μεταφορικά. 

1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Μια χαρά το κάνει η εκκλησία πάντως όταν είναι "υπέρ" της θρησκείας. Κάποια πράγματα είναι μεταφορικά, είτε γιατί απλά δεν γίνονται είτε γιατί έχουν αλλάξει τα ήθη κι άλλα κυριολεκτικά. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερα γίνονται μεταφορικά. 

Ανοίξαμε μεγάλη κουβέντα , το να γίνεις νονός η θρησκεία το θεωρεί μυστήριο και βάζει προϋποθέσεις.

Μπορούμε να κατηγορήσουμε την θρησκεία για πολλά αλλά νομίζω ότι 2-3 βασικές προυποθέσεις για τον επίδοξο νονό που θα βαπτίσει χριστιανικά ένα μωρό σωστά τις ζητάει.

• Like 1

3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Σου προτείνω να διαβάσεις και κανενα θρησκευτικό βιβλιο, για να καταλάβεις τι είναι θρησκεία.

Αυτο που περιγράφει παραπάνω είναι ο προθάλαμος των μουτζαχεντίν

4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Για να θέλει να γίνει ανάδοχος προφανώς και πιστεύει και φυσικά έχει σκοπό να παντρευτεί θρησκευτικά με τη σύντροφό του στο σύντομο μέλλον. Το σύμφωνο συμβίωσης το έχει κάνει για εργασιακούς λόγους. Στη δεδομένη στιγμή όμως έχει παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα.

6 λεπτά πριν, Skopelos_Island είπε

Για να θέλει να γίνει ανάδοχος προφανώς και πιστεύει και φυσικά έχει σκοπό να παντρευτεί θρησκευτικά με τη σύντροφό του στο σύντομο μέλλον. Το σύμφωνο συμβίωσης το έχει κάνει για εργασιακούς λόγους. Στη δεδομένη στιγμή όμως έχει παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα.

Αν προσωπικά είχα αυτό το θέμα , θα ήμουν ειλικρινής με τον παππά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...